Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
NIE POLECAM .W HOTELU BYŁ STRAJK OBSŁUGI !!! WAKACJE DO KITU , HOTEL ZASŁUGUJE NA MAX 2**.NIE SPRZĄTANO , BAR TYLKO PRZY BASENIE , JEDZENIE MONOTONNE I MAŁO. NAPRAWDĘ NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie polecam tego hotelu. Brud smród i niemiła obsługa. Hotel zasługuje na może 3 gwiazdki. Klimatyzacja centralna , w nocy można się udusić. Pokoje wykupione przez EXIMTOUR to chyba najniższa kategoria. Gorzej być nie mogło.Wyporwadziliśmy się z tego hotelu po niecałej nocy. NIE POLECAM
TO CHYBA KPINA ŻE WYSYŁAJĄ DO TEGO HOTELU LUDZI !!! BYLIŚMY W TYM HOTELU ROK TEMU WE WRZEŚNIU TRAFILIŚMY NA STRAJK OBSŁUGI-MIMO ŻE PROBLEM JUŻ TRWAŁ DUŻO WCZEŚNIEJ I TURYŚCI SIĘ SKARŻYLI ANI REZYDENTKA ANI BIURO NAWET PALCEM NIE KIWNELI ABY COKOLWIEK POMÓC .NIE SPRZĄTANO ,BRAKOWAŁO PAPIERU TOALET.,RĘCZNIKÓW NIE WYMIENIONO -WOGÓLE!!! A NAD BASENEM DAWANO WYSUSZONE NIE PRANE!!!! NIE POLECAM
Położony na wzgórzu w spokojnej okolicy, 2 km od miasta-pod górę. Pokoje ładne i duże, wrażenie robi wielkie i wygodne łoże. Niektóre pokoje z widokiem na mur, ale nie ma problemu z zamianą na inny pokój. My zamieniliśmy na pokój z widokiem na morze i góry. Klimatyzacja do bani, sterowana jest odgórnie, działa bardzo słabo i momentami można się podusić. Jedzenie bardzo smaczne, choć monotonne. Na tydzień ok, ale jeśli ktoś wybiera się na dwa to będzie miał dosyć. Obsługa miła i nie jest natarczywa. Plaża brudna, leżaki połamane. Kierowca busika gburowaty. Busik tak mały że część osób tak musi wracać na pieszo,Ci którzy się zmieścili wracają poupychani jak zwierzęta.
To nie jest nowy kompleks. Hotel na dobre 3*. Generalnie pobyt miły. Pokoje świetnie wyposażone. Fatalna za to klimatyzacja działająca w określonych porach i np wyłączana w nocy a w ciągu dnia też nie zawsze działała. Zatem w lipcu i sierpniu noc w saunie mało przyjemna. Nie polecamy pokoi z widokiem na... mur (brak jakiegokolwiek widoku) bo choć maja wannę z hydromasażem to przez słabą klimę jest duszno. Hotel ma świetną obsługę. Barmani i kelnerzy mili. Niestety opcja all słaba. Piwo Efes skończyło się i lali jakieś siki z plastikowych butelek. Alkohole: Raki, Gin i wódka oraz piwo i wina lokalne. Ale za to miło i przyjemnie tydzień i tak udany. I zapomnijcie o plaży - koszmarna. Całościowo i tak fajne miejsce a widok zapiera dech.
Pokoje bardzo dobre, basen mały ale czysty, rozrywki - brak, sauna i łażnia turecka w cenie, w tv brak polskich programów, jedzenia dużo, jakość i różnorodność dobra- duży plus luz i spokój na stołówce( chyba że wpadnie grupa nowoprzybyłych sąsiadów ze wschodu), all inclusive ok - piwo, cola , fanta, kawa, wódka, raki(anyżówka), wino wytrawne.Plaża 3 razy dziennie dowóz 10 osobowym busem, gdy chętnych więcej trzeba odczekać swoje, leżaki ok, żwirek (nie ładny), wejscie do morza po kamieniach( nie przyjemne)kilka metrów dalej piasek ale z nalotem jakiś glonów nie przyjemny. Uwaga na wycieczki Turcy oszukują - pierw wszystko w cenie, a później żadają dopłaty np. za zimne napoje w strasznych cenach.
Hotel położony na wzgórzu. Bardzo stromo wznosi się ponad Turgutreis. Ma to swoje dobre strony, bo widok z niego boski. Ale po kolei: Hotel dość kameralny, świetne pokoje. Aczkolwiek część z nich ma widok na... ścianę (mur). Bez problemu zamiana na lepszy. Obsługa świetna. Jedzenie bardzo dobre. W opcji all piwo, gin i wódka oraz wina (nic więcej). Wada podstawowa to klimatyzacja działająca nie zawsze. Od około 2 w nocy do około 7 tylko nawiew. W ciągu dnia też czasami jedynie nawiew. Widok z hotelu bomba i generalnie dla osób lubiących odpoczynek to dobra oferta. Ale 4* to max - nie więcej. Pokoje urządzone wręcz ekskluzywnie! Internet na kabel oraz wi-fi w lobby.