Havana (Kemer)

3.5

Pokój malutki ale można się wyspać Otoczenie przyjemne W miarę czysto Mieliśmy z mężem pokój na parterze tuż przy basenie więc dla nas rewelacja 😀

Super tydzień w kameralnym i dobrze zorganizowanym hotelu. Miejsce służy relaksowi i dobremu wypoczynkowi. Miłośnicy pływania lub zabaw w wodzie mają do dyspozycji basen z krystaliczną wodą, wystarczającą ilość leżaków i ręczniki.. Obsługa miła, pomocna i bardzo dbająca o czystość. Modlitwy z pobliskiego meczetu można odbierać jako dodatkową atrakcję - nie są uciążliwe dla tolerancyjnych. Z balkonu mieliśmy piękny widok na góry. Brak bezpośredniego dostępu do morza nie był dla nas uciążliwością - podejmując decyzję mieliśmy tę wiedzę. Jeżeli oprócz dań z kurczaków włączą do menu smaczne lokalne potrawy np. z baraniny to i do wyżywienia nie będzie uwag.

Pobyt uznaję za udany, bardzo spokojne miejsce, idealne na wypoczynek dla dwojga. Zawsze wystarczająca ilość leżaków, w basenie idealna czysta, chłodna woda. pokoje co prawda małe ale za to czyste i zadbane. Nie ma problemu z sprzątaniem, wystarczy wywiesić zawieszkę. W pokoju działajaca klimatyzacja, co jest zbawieniem po spędzeniu czasu na opalaniu lub spacerowaniu po miejscowości Kemer. Obsługa bardzo miła, można na spokojnie dogadać się po angielsku. Jedzenia zawsze bardzo dużo, nie trzeba się spieszyć na wyznaczoną godzinę, ponieważ jedzenie jest dokładane na bieżąco. Okolica spokojna, jedynie o wyznaczonych porach słychać modlitwy z Meczetu. Jestem bardzo zadowolona z pobytu, mogłabym na spokojnie wrócić tam jeszcze raz.

Bardzo smaczne jedzenie, przesympatyczna obsługa, klimatyczny hotel .

Kilka dni temu wróciliśmy wraz ze znajomymi z pięciodniowego pobytu w hotelu Havana. Jego największą zaletą jest lokalizacja , gdyż znajduje się w samym centrum miasta. Pokoje małe ale czyste i ładnie urządzone. Klimatyzacja działała bez zarzutu. Jedzenie smaczne i świeże i chociaż wybór niewielki to na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Internet płatny 1 € na dzień śmigał bardzo dobrze na terenie całego hotelu . Fajny basen i zawsze wolne leżaki przy nim . W dniu wyjazdu dopłacilismy po 20 € od osoby i mogliśmy zatrzymać pokój i korzystać z all Inclusive do momentu transferu z hotelu czyli do godziny 18.00 . Ogólnie pobyt oceniamy na plus i polecamy ten hotel .

Nazwa  Havana (Kemer)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kemer
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis

5.3

3.5

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Magdalena

Zalety

Czysto, super obsługa bez zarzutu Jedzenie dobre Miło spędzony czas przy muzyce. Hotel usytuowany z widokiem na góry co na pewno dodaje mu uroku Lokalizacja świetna w samym centrum Kemer więc wszędzie blisko Do moża faktycznie 700m

Wady

Łazienka pozostawia wiele do życzenia, Bardzo mało i niekomfortowo się myło. deszczownica ledwo wisiała a spłuczka była tak luźna że ciężko było spłukać wodę Ogólnie pokoje bardzo małe łącznie z maleńkim balkonem Wybór alkoholu jak na all tylko wodka i piwo

Andrzej

Zalety

Czystość i kultura i organizacja pracy personelu.

Wady

Ewentualnie urozmaicenie wyżywienia.

Karina

Zalety

Smaczne jedzenie, wystarczy dla każdego Spokój Miła obsługa Bar przy basenie Czystość Ogólnie sam klimat hotelu, dużo kwiatów i roślin dookoła Za dodatkową opłatą można skorzystać z masażu i spa (coś wspaniałego)

Wady

Trochę daleko do morza Czasami brakowało ciepłej wody Z czasem jedzenie nudziło się, bo bylo doprawiane w ten sam sposób

EDYTA

Bardzo smaczne jedzenie, przesympatyczna obsługa, klimatyczny hotel .

Zalety

Położenie hotelu w centrum miasta , smaczne jedzenie , obsługa, czystość, piękny widok na góry, Kawa i niegazowane napoje z automatu dostępne całą dobę

Wady

Do morza spory kawał drogi , głośna muzyka przy basenie

Hotel w samym centrum miasta, czysty, kameralny. Smaczne jedzenie, miła i pomocna obsługa. Pokoje niewielkie, czyste. Śliczna plaża bez tłumów około 2 km od hotelu, widoki bajeczne. Hotel dla osób mało wymagających, 4* to nie są na pewno. Cały pobyt bardzo na plus.

Zalety

Lokalizacja, obsługa, czystość, jedzenie.

Hotel o wysokim standarcie, pokój czysty,obsługa bardzo dobra.Jedzenie smaczne,każdy znajdzie coś dla siebie.Polecam .

Zalety

Różnorodność jedzenia,położenie hotelu w centrum miasta,widok na góry I bardzo blisko do plaży.

Hotel mimo swoje wieku bardzo zadbany, dużo w nim kwiatów. Pokój hotelowy schludny i czysty. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. W pokoju bardzo dobrą klimatyzacją.

Zalety

Hotel ma bardzo dobrą lokalizację. Blisko jest zarówno nad morze ( ok 500 metrów), jak i do sklepów i restauracji. Pokoje z balkonami, nasz z bardzo ładnym widokiem na góry. W hotelu fajny basen z leżakami do odpoczynku oraz darmowymi ręcznikami. W hotelu jest bardzo dobre spa, ( pakiet łaźnia turecka i masaż) wykonana bardzo profesjonalnie i w przystępnej cenie. Jedzenie smaczne, regionalne i dużo, dokładane na bieżąco.

Pokoje bardzo małe, ale z widokiem na góry. Między łóżkiem a toaletką przejście dla jednej osoby. Wyposażony w dwa pojedyncze łóżka, szafę, dwie szafki nocne i toaletkę oraz bardzo małą lodówkę schowaną w szafie. Jest też klimatyzacja i telewizja z 5 kanałami rosyjskimi. Łazienka malutka, prysznic, toaleta i umywalka z lustrem. Światło jest tylko nad umywalką więc jest dość ciemna. Najlepszy czas na kąpiel to około 17, wtedy jest ciepła woda. Niestety w nocy około 4:30 słychać bardzo głośno nawoływania z meczetu, który znajduje się około 1 km dalej. Ręczniki wymieniane ale nie codziennie, dość czysto. Woda butelkowana była tylko w pierwszym dniu. Na terenie hotelu dostępny jest basen ale tylko do 19:00 ! Jest też sauna i masaże. Można pograć w ping ponga czy w piłkarzyki. Niestety nie ma żadnych animacji. Obsługa wzorcowa. Można dogadać się po rosyjsku czy angielsku. Przed wejściem na posiłek panowie witają nas w drzwiach życząc smacznego. Jedzenie oceniam na 3 na 5. Codziennie to samo na śniadanie, obiad różni się posiłkami głównymi, ale raczej każdy znajdzie coś dla siebie. Choć uważam że w porze podwieczorku zamiast suchych ciastek powinny być raczej podawane owoce i lody. Jeśli lot powrotny mamy wcześnie rano, jest możliwość otrzymania na drogę suchego prowiantu. Ale uwaga jest bardzo skromny. Dobrze że na lotnisku jest sporo punktów gastro, no ale za kanapkę trzeba zapłacić około 10€. Lokalizacja super, prawie same centrum, polecam spacery po zachodzie słońca. Jest bezpiecznie, miło no i chłodniej. Do plaży turkish family blisko ale plaża raczej słaba. Troszkę dalej jest plaża moonlight dużo ładniejsza no ale i droższa. Ewidentnie dużym minusem jest to że hotel nie ma dostępu do bezpłatnej plaży, bo generuje to dodatkowe koszta.

Zalety

Świetna obsługa kelnerska. Cisza i spokój.

Wady

Brak dostawy wody butelkowanej do pokoju. Basen do 19 Małe pokoje. Suche ciastka na podwieczorek. Brak dostępu do bezpłatnej plaży. Brak animacji.

Jolanta

Do hotelu nie mamy dużych zastrzeżeń, oprócz basenu, który jest zamykany już od 19:00. W upale jest to dosyć duży minus.

Zalety

Obsługa miła, dobre jedzenie.

Mariusz

Hotel całkiem ok, ale to nie są 4 gwiazdki europejskie. Pokoje raczej małe, wieczorami i rano brak ciepłej wody. Jedzenie było ok, ale alkohol bardzo słaby. Brak animacji. Basen do użycia do 22. Całkiem ok, ale bez szału.

Mikołaj

Spędziliśmy w hotelu Havana fantastyczny tydzień. Mamy bardzo dużo powodów do pochwał. Przede wszystkim obsługa. Wszyscy są uśmiechnięci i pomocni i bardzo pracowici. Szef nad wszystkim czuwa a chłopaki uwijają się szybko. Bardzo fajny basen, bez animacji, tak jak lubimy. Wszędzie blisko. Doskonałe jedzenie. Wszystko nam bardzo smakowało. Bardzo duży wybór i codziennie coś innego. Jesteśmy też zakochani w arbuzach. Nigdy nie jedliśmy tak pysznych. Standard pokoi ok, bez szału, od godziny 18 zazwyczaj brak gorącej wody, ale to nie był nawet wielki problem. Polecam też 1,5 godzinny turecki hammam na terenie hotelu. Muhamed zrobił genialny masaż i pilling. Cena 20€ za taką usługę bardzo w porządku. Nastawił mi też wszystkie kości 😂 Czuję się jak nowonarodzony. Bardzo chętnie tu ponownie przyjedziemy za rok

Zalety

Bardzo smaczne jedzenie świetna obsługa Brak animacji przy basenie Doskonały hammam (dodatkowo płatny)

Wady

Mały pokój i zazwyczaj brak ciepłej wody po godzinie 18:00 oraz płatne WiFi (1€/dzień/każde urządzenie)

O. M

Byliśmy w hotelu od 8 do 13. 07, pobyt z dzieckiem oceniam na bardzo udany, na terenie hotelu czas spędzało się miło, przy basenie sprzątane na bieżąco, basen codziennie o 19 zamykany i czyszczony. Hotel położony praktycznie w centrum. Na pierwszorazowych jak my - z hotelu w lewo i od razu prawo, 70m prosto i główny rynek, fajne knajpy dobra pizza. Po wyjściu w prawo i skręceniu w lewo wyjdziemy na fajny deptak ze sklepami. Nie polecam bazaru, lepiej dopłacić kilka euro i na tym deptaku pod koniec jak skrecicie w prawo, po lewej stronie 3/4 sklep od końca. Ciuchy 1 do 1 :). Co do samego miejsca to ślicznie, pokój oceniam na solidne 4, ponieważ sprzątane było raz, ręczniki wymieniane codziennie, ale pod prysznicem bardzo brudno. Być może taki pokój się trafił. Jednak no spore niedociągnięcie. Drinki dobre, chociaż w cenie all macie tylko piwko, wino, gin i wódkę, drinki typu mojito to oddzielna karta 10€ za drink. Obsługa 10/10, bardzo mili, wszyscy, każdy pomocny, wszystkie problemy rozwiązywane natychmiastowo. Ale personel mógłby rozumieć więcej po angielsku :D. Jedzonko bardzo smaczne, duży wybór i nic nie brakowało, a jak czegoś ubyło to w przeciągu 20 sekund było dokładane. Hotel po ogóle ocenił bym na 3.5 / 5 gwiazdki. Ale pobyt 5/5. Polecam każdemu, jeżeli nie oczekujecie luksusu i nie macie jakiegoś wybujałego ego, to będzie dobry wybór :). Zestaw hamamu (masaż sauna itd) płatne 20€, ale Mohamed robi dobrą robotę, oprócz masażu robi też fizjo. Podkreślę że na starcie zostaliśmy mega sympatycznie przyjęci, po samym przyjeździe byliśmy trochę ,,zagubieni" bo kazali nam zostawić walizki i szybko lecieć na kolację, kręciliśmy się, więc szef podszedł do nas, zajął się nami, nawet jedzonko do stolika podrzucili sami, podejście do człowieka szacun. Pozdrawiam serdecznie

Zalety

-Basen sprzątany na bieżąco codziennie o 19 -Super podejście obsługi -Fajny budżetowy hotel -Blisko do centrum, deptaka -Blisko do morza ok 400m wychodzi na plażę Moon, leżaki 6€

Wady

-Pokoje za mało sprzątane (jednakże w pokoju macie zawieszkę na klamkę czy mają sprzątać czy nie) -Czystość kabiny prysznicowej..

Artek

Hotel ekonomiczny, w niezłym położeniu, chyba na 50 pokoi. Trzeba pamiętać że jest to ponad 30 letni obiekt ale większość rzeczy jest zadbana. Jest dosyć cichy, udało się właścicielowi wprowadzić klimat spokoju a nie imprezowni. Obsługa pomocna i sympatyczna. Ale najmocniejszym punktem jest jedzenie. Mam za sobą kilkadziesiąt wyjazdów all inclusive i jest to top 2. Muszę zaznaczyć że bywałem w naprawdę dobrych 5 gwiazdkowcach i jedzenie się tam nie umywało. Jest to zdecydowanie fajny hotel na wyjazd. Infrastruktura dla dzieciaków jest raczej skąpa. Jest bilard, ping-pong, cymbergaj bezpłatne. Moja żona bardzo sobie chwaliła masaże. Chyba za 3 zostawiła 50 euro. Polecam zakupić internet za 1 euro dziennie. Alkohol jest, piwo całkiem spoko i dawane w szkle. Drinki-no bez szału ale też ze szkła. Jak się hotel zaludnił to niestety bywało ciasno na basenie. No i kwestia plaży. Każdy kto był w Turcji wie że plaże są po prostu słabe. Ten hotel nie ma plaży własnej zresztą w Kemerze jest kamienista. Wieczorem fajny klimat na publicznej, jest oświetlona ale buty trzeba mieć. W ciągu dnia płatne leżaki chyba 2 euro i jak się za późno przyjdzie to braknie. Generalnie w sezonie to można brać, w najgorszym razie wrócisz przejedzony. Nie wstawiam zdjęć hotelu ponieważ jest ich sporo. A i jeszcze zapomniałem że jak przyjechaliśmy po kolacji to obsługa sama wpadła na pomysł żeby nam przygotowany posiłek po godzinach-za to mega plus+

Zalety

Super jedzenie Cisza i spokój Obsługa Komfort pokoju Fajny klimat mimo tygla narodowości

Wady

Mało udogodnień dla dzieci Brak własnej plaży

Hotel jak hotel mieć szczególnie dobrego jak i nic szczególnie złego dosyć miła obsługa podczas posiłków ale angielski mogliby sobie przyswoić trochę bardziej bardzo utrudniona komunikacja

Zalety

Jedyną dla mnie zaletą było chyba tylko to że jest umiejscowiony praktycznie w samym centrum Kemeru i generalnie wszędzie było blisko.

Wady

Bardzo byłem zniesmaczony sytuacją kiedy młodzi ludzie młoda para 18-latkowie zostali wymeldowani o godzinie 12:00 spokoju wylot do Polski mili o 18:30 i do tego czasu nie mogli skorzystać z niczego w hotelu po odcięciu opaski all inclusive zostali odcięci również od wszystkiego napoje posiłki jedynie mogli korzystać z basenu rezydentka która miała nam pomagać w ogóle się nie znalazła w swojej roli

Ola

Miejski hotel w starej dzielnicy. Dużo betonu wokół. Do morza zgodnie z opisem ok.700m.

Zalety

Basen w którym można popływać w skrajnym upale. Bardzo dobra strefa SPA - masaże.

Wady

Monotonne jedzenie. Bardzo, bardzo skromny wybór. Na śniadania i lunch codziennie to samo. A coś co zostało ze śniadania z pewnością się nie zmarnuje i zostanie przetworzone na następny posiłek. Dość brudno w pokojach. Sprzątanie może 2x podczas pobytu. Hotel stary nadszarpnięty zębem czasu. Realnie **. Nie dzieje się nic wieczorami. O 23 glucha cisza.

Wojciech

Hotel 4 gwiazdki i jest 4 warty polecenia miła obsługa a kuchnia mega smaczna

Zalety

Basen i mało ludzi lokalizacja blisko deptaka i około 7 minut od morza piechotą

Wady

Nie było

Michał

Pobyt - Maj 2013

Hotel jak najbardziej godny polecenia. Mały, kameralny w samym centrum. Do morza jeździ busik, na piechotę 7 minut spacerkiem plaża żwirowo-piaszczysta, kamienista 10 minut. Obydwie mają płatne leżaki, ale można bez problemu rozłożyć ręcznik,polecam zabrać buty na plażę! Miejscowość super, dużo Rosjan, bardzo czysto i bezpiecznie. Najmilej zaskoczeniu byliśmy obsługą w hotelu, codziennie pokój był sprzątany, włącznie z wymianą ręczników, pościeli. Barmani i obsługa restauracji bardzo uprzejmi, absolutnie nie żałowali alkoholu! Jedzenie na AI było świetne, codzienne inne dania kuchni regionalnej(Zero Pizzy i i Frytek!), napoje przeciętne ale bardzo duży wybór. Alkohole-wódka,piwo,wino i gin były zupełnie znośne :-) Raz w tygodniu wieczór turecki(ale byliśmy w maju więc może przed sezonem), basen trochę mały, ale wystarczający, leżaków nigdy nie brakowało, nie spotkaliśmy się z "Rezerwacją" leżaków ręcznikami. Generalnie nasze wrażenia są BARDZO pozytywne, za tą cenę(1420zł/os/All) nie spodziewaliśmy się tak dobrych warunków.

Danusia

Pobyt - Maj 2012

Spędziliśmy w tym hotelu w Kemer cudowne dwa tygodnie (tydzień maja i tydzień czerwca). Hotel cichy i spokojny, mała liczba gości, idealny na odpoczynek od pracy i zatłoczonego miasta. Obsługa rewelacja, jedzenie przepyszne i urozmaicone. Nikt głodny nie chodził, dobre były też drinki w formule all inclusive - nikt nie żałował alkoholu:) Pokoje małe, ale bardzo czyste i dobrze wyposażone, zresztą jak cały hotel. Świetna baza wypadowa na wycieczki do Olympos czy Phaselis, same miasteczko urocze i spokojne, widoki nieziemskie, plaże przepiękne:)- zarówno kamieniste jak i piaszczyste. Wciąż wspominam nocne spacery po centrum, wycieczki w góry i trasę rowerową (rowery można wypożyczyć w hotelu). Pogoda w tym terminie idealna - w maju było ok 27 st, w cieniu, natomiast w czerwcu już ponad 30. Woda w morzu ciepła. Gorąco polecam ten hotel !!!

Beamark

Pobyt - Kwiecień 2011

polecam hotel dla osób szukających odpoczynku, brak animacji za to duży plus, czasami za głośna muzyka w godzinach popołudniowych z tv dot.kanału mtv. co środa wieczór turecki-polecam,fajna zabawa. obsługa hotelu bardzo miła i uczynna. pani w recepcji nie za bardzo zorientowana w przydziale pokoju, na drugi dzień zmiana pokoju nr 107 za opłata 5 e była możliwa. na plażę busikiem można dojechać lub spacerkiem ok.15 minut wycieczki kupione u turka,tańsze o połowę warto pojechać. goście hotelowi bardzo sympatyczni,miła atmosfera.polecam ten hotel.

Havana (Kemer)