BARDZO MAŁO OWOCÓW, W ZASADZIE ARBUZ I MELON.
Hotel czysty,moim zdaniem zasługuje na 4 *.Jedzenie pyszne.Kolacje podawane przy basenie i romantycznej muzyce.Położony w spokojnej okolicy a zarazem blisko do głównej drogi, gdzie można dojechać bez problemu dolmuszem do pięknej plaży w Oludeniz(40 minut). Ponieważ plaża w Calis jest kamienista,urwiste zejście do wody i przypomina Bałtyk.Jeżeli macie wybór Harman czy KOC Sun to wybierajcie Harman lepsza lokalizacja i standard. Miałam okazje być tu i tu. Obsługa hotelu bardzo pomocna. Kupujcie wycieczki na promenadzie w Calis u polaka Michała o 50 % tańsze.Polecam pamukkale.Wakacje 2009 bardzo udane.
Mebelki trochę nadszarpnięte zębem czasu, ale hotel ma mnóstwo innych zalet. Przede wszystkim obsługa: nizwykle miła, cierpliwa i pomocna. Dotyczy to, owszem, kelnerów, ale przede wszystkim recepcji. Wspaniałe jedzenie! Polacy czasami na nie narzekają, ponieważ jest mało mięsa, ale różnorodność i smakowitość potraw z warzyw była moim zdaniem imponująca, w ilościach bez ograniczeń. Łazienka skromna w wystrouju, ale zawsze czysta (sprzątanie każdego dnia), klimatyzator w każdym pokoju. Na koniec lokalizajca: na uboczu, a jednocześnie odpowiednio blisko do głównej ulicy (autobusy) i ok. 10 min od plaży. Naprawdę urokliwy hotelik dla tych, którzy nie chcą słyszec dyskoteki z plaży i nie lubią spędzać wakacji w wieżowcu oraz takich, którzy chcieliby od czasu do czasu wyjechać trochę dalej, poza kurort.
Dobra lokalizacja. Bardzo blisko komunikacji, plazy.
Polecam wakacje w hotelu Harman dla rodzin z dziecmi. Jest bardzo spokojnie, hotel czyściutki a jedzenie smaczne. Pozdrowienia dla naszego rezydenta - Emina :-)
Witam w tym hotelu byłam w 2005 roku, w pełni zasługuje na 3 *. Do plaży trzeba dojść przez ulicę, w cichym miejscu, centrum miasta oddalone od hotelu 10-15 minut drogi spacerkiem. Obsługa bardzo miła nie nastawiona na napiwki, ciekawe animacje codziennie inne. Hotel dla mało wymagających.
Prosty hotel 3* , miejski. Pokoje średnie, ale czyste i zadbane. Cena adekwatna do standardu.
Mankamentem jest tzw obiado-kolacje o godzinie 20-22???!!!to poprostu jakiś żart. Poza tym hotel zakwatyerował kolejny turnus nie mając miejsc w hotelu i zostałem wybrany do 3 szczęśliwaców, którzy musieli się wynieść ostatniego dnia do innego hotelu co nie było miłe acz kolwiek trzeba przyznać że mielismy rekompensate w postaci osobnej kolacji na której była ryba i wino. mimo to wrażenia fajne można kupić fajne wycieczki oczywiście nie te które propouje rezydent tylko na plaży gdzie ceny są nawet o 50% niższe, żetelność sprawdziłem osobiśćie ;)
Hotel spokojny ,czysty ,obsługa usmiechnięta ,pomocna ,godny polecenia znajomym .Spokojne miejsce do wypoczynku.
Właśnie dzis wróciłam z pobytu w hotelu \"Harman\". Wybierając ten hotel kierowałam się dobrymi opiniami osób, które tam były i nie zawiodłam się. Hotel jest położony w cichej dzielnicy, nie ma tam hałasu dyskotek i dlatego doskonale można tam wypocząć.Hotel jest kameralny z bardzo miłą obsługą, która mówi trochę po polsku. Szczególne pozdrowienia dla Aliego za dodatkową porcję arbuza:-)Basen czyściutki. Jedzenie naprawdę dobre. Jak na hotel 3* jest wystarczająco urozmaicone, wbrew temu, co czytałam, że jest np. za mało mięsa, za dużo surówek i tym podobne bzdury. A jak ktoś oczekuje czarnego kawioru i prawdziwego szampana to niech wybiera hotele 5*, może tam to znajdzie. Hotel naprawdę polecam!
Przyjemny hotel, kameralny. Sympatyczna obsługa. Do plaży z hotelu drogą przez wysokie trawy (dochodzi się nieco z boku plaży głównej) ok. 400m. Pokoje czyste. Jedzenie smaczne, urozmaicone i dużo. Raz w tygodniu wieczór z egzotyczną tancerką. Basen czysty i spory. Przy nadmorskiej promenadzie dużo knajpek z muzyką, wesoło, gwarno. Wspaniała opieka medyczna w Oludeniz! Ogólnie hotel bardzo przyjemny. Jedynie do plaży kawałek :). Byliśmy w lipcu 2008r.
Słyszałem, że po naszej wizycie się poprawiło gdyż byliśmy przed rozpoczęciem sezonu "na całego". Obsługa ni w ząb nie znała angielskiego :( i pamiętajcie, że najlepiej kupować wycieczki u turków.. jest o połowę taniej.. Teraz niejaki Recep Tuna (zdaje się) z biura podróży FOCUS ma pełno ofert dla polaków (polskie ulotki, polscy przewodnicy http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=93618916).. No i koniecznie kupić kapcie do pływania - takie gumowe co nie spadają z nóg (jeśli macie plażę kamienistą). Polecam Turcję - w tym roku też jedziemy.. tym razem na miesiąc miodowy :)
Bardzo fajny hotel, standard adekwatny do ceny, dobre jedzenie. Idelane miejsce dla ludzi aktywnych - lubiacych sie przespacerowac do plazy (ok 1 km). Na lokalnej promenadzie kilka biur z wycieczkami: polecam seaside tour - niskie ceny i pewne ze wycieczka sie odbedzie ;-) Rezydenci sprzedaja wycieczki duzo drozej .. ale to norma. Fajne jest Safari jepami, Pamukale, leniwy rejs po 12 wspach- koniecznie zabraz maske i pletwy, niestety nie pojechalem na rafting a ci co byli polecali, warto tez samemu podjechac na plaze Oludeniz/blekitna laguna i to Kaya village. Warto sie przespacerowac/podjachac do plazy oddalonej (w strone przeciwna niz Fetyje) o ok 2,5 km od hotelu - prywana plaza z chamakami / placi sie tylko za drinki reszta free ... Palaza przy promenadzie malo ciekawa ... Wakacje uwazam za b. udane . Pierwszy raz bylem w Turcji. Spedzilem tu 2 tyg i bylo OK!
Hotel fajny jedzenie jak dla mnie super sniadanka ser zólty, matradela, twarog, jaka, jogurt chrupki musli moidek dzemy masełko i byłeczki polus kawa herbata i soki czasem deser, a obiadokolacje tez przyzwoite mnustwo sałatek tylko jeden deser plus danie na gorąco np miesko duszone warzywka i ryz plus zupka mozna brac dokąłdki wiec głodny nik nie chodzi :) apropos wycieczek to nie POECAM kupowac w triadzie ... lokalne biura za 50% ceny z lanchemn polecam 12 wysp i jeep safari z kompielami błotnymi ...
Hotel5min od plaży człapiąc, w osiedlu domków, bez widoku na morze, okolica średnio zadbana ale blisko do dolmuszy, marketu, deptaka, hotel cichy i kameralny, obsługa miła, w pokoju tv i suszarka, śniadania marniutkie, obiadokolacje nawet ok.
Hotel położony nie bezpośrednio przy plaży, ale z dogodnym dojściem w ok. 10 min. Bardzo ładnie utrzymany, zadbany. Miła obsługa hotelowa, bardzo dobre wyżywienie, duży basen. Godny polecenia.
Hotel z prawdziwym tureckim charakterem, kameralny, bez przepychu, świetna obsługa, fajne animacje. Okolica hotelu może nie jest przeurocza-budowy i nie za czysto, ale jeżeli ktoś aktywnie spędza wakacje, a więc podróżuje, zwiedza i w zasadzie w hotelu jest rano na śniadaniu i wieczren na obiadokolacj (przy wersji HB) to powinien rócić bardzo zadowolony. Zresztą Wybrzeże Likijskie jest cudownie, tyle fantastycznych miejsc, że najlepiej wykupić 2 tygodnie. Szczerze polecam!
Bylismy od 23 do 30 VI.2008. Sympatycznna i mila obsluga ,czysto , wyżywienie przyzwoite.Jedynie śniadania zbyt kontynentalne.Mozna wypocząć , cicho , bez dyskotek i Anglików.Basen czysty , piwo w barze zimne i niedrogie 3 Ł. Standard pokoi przeciętny ,ale do zaakceptowania.Polecam i rekomenduje osobom ,ktore chca wypoczac za nieduze pieniadze.Warto wykupic wycieczke na 12 wysp i do błotek. Bylismy z B.T TRIADA. Wszystko OK.POLECAMY HOTEL HARMAN W ĆALIS ! Andrzej i Iza
Hotel jest prześliczny, czysty, godny polecenia!
Dellikatnie rzecz ujmując, niezbyt rzetelne podejście przy końcowym rozliczaniu pobytu w hotelu, szczególnie w zakresie bezgotówkowych zakupów dokonywanych wcześniej w hotelowym barze (za to płacenie w barze gotówką i na bieżąco z kolei, niemile widziane, a nawet zazwyczaj niemożliwe bo z reguły nie mają jak wydać reszty), za to wszędzie porozstawiane są sporych rozmiarów "tip-boxy" :)