Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i turkusową wodą
Trzy malownicze półwyspy, każdy z unikalną atmosferą
Zabytki starożytnej Grecji, takie jak ruiny w Olynthos
To moja pierwsza opinia jaką zdecydowałam się wystawić. Rezerwując miejsce w hotelu, z lekkim dystansem patrzyłam na niepochlebne opinie - wiadomo nie każdemu wszystko się podoba. Niestety po przybyciu na miejce- wszystkie negatywne komentarze okazały się zgodne z rzeczywistością. Pokoje są mikroskopijne, łazienki jeszcze mniejsze. Przy wzroście 1.90 wzięcie prysznica czy zwykle siadanie na toalecie sprawia problem ( do tego wybijająca kratka odpływowa i ciągły zapach szamba). Dziwie się, że ITAKA oferuje tego typu obiekt jako 4gwiazdkowy, z opinii grupy jaką poznaliśmy na miejscu nikt nie dałby temu miejscu więcej niż 2 gwiazdki ... Posiłki mało urozmaicone np 3 czy 4 dania cieple na obiad plus 3 desery ( ciasto galaretka lody) ... Miejscowość i samo położenie jest urocze.
Bardzo mała łazienka Brzydki zapach z kratki w lazience co przenosilo sie na caly pokoj ( ktory byl tak maly, że nie ma możliwości wyminąć się czy nawet rozłożyć walizki gdziekolwiek poza łóżkiem) głośny klimatyzator plus za oknem klimatyzator ogolny z budynku obok brak wina/piwa podczas posiłków ( alkohole można otrzymać jedynie w barze poza strefą jadalnianą)
Fantastyczne wakacje . Gorąco polecam. Hotel rewelacja,pokój z widokiem na morze .Plaża cudowna . Słońce, ciepła woda w morzu , cudowne widoki. W barze drinki ,napoje ,piwko itd.Jedzenie super . ITAKA spisała się na medal .REWELACJA. Nie sugerujcie się opiniami , bo zwariujecie .Z Polakami tak już jest ,że narzekają na wszystko wszędzie.
Czyste pokoje , codziennie sprzatane, widok na morze.
Nie ma
Jest to duży kombinat turystyczny zlokalizowany w ruchliwym miasteczku. Odradzam ludziom lubiącym spokój i kameralną atmosferę. Co się tyczy standardu, to 4 gwiazdki są mocno na wyrost, 3 byłyby w sam raz. W hotelu i na ulicach króluje język rosyjski i serbski (90% turystów pochodzi z tamtych krajów).
Tuż przy plaży - bezpłatna dla gości hotelowych. Czysto, pokoje porządnie sprzątane. WiFi w pokojach (za opłatą). Posiłki obfite, ale dość monotonne. Plaża bezpłatna dla gości hotelowych.
Pokoje wielkości znaczków pocztowych, połowa z widokiem na ulicę lub parking (w budynku nr 2). Słabo działająca klimatyzacja. Obsługa uprzejma ale bez cienia uśmiechu. Hotelowa plaża dostępna także dla \"normalsów\", stąd problemy z miejscem; dodatkowo nieustanny smród dymu tytoniowego. Hotel, jak i cała okolica nastawione na turystów z Rosji i krajów bałkańskich. Mnóstwo małych dzieci, od niemowlaków poczynając.
Ogólnie hotel OK czysty zadbany obsługa uśmiechnięta. Położenie przy samej plaży to super sprawa, leżaki dla gości za free, ale są dostępne również dla osób spoza hotelu za opłatą 6 euro. Napoje, drinki można wziąć na plażę ale dostajemy je w kubeczkach jednorazówkach i są bardzo bardzo słabej jakości. Jedzenie bardzo monotonne były dni że nie można było wybrać czegoś do zjedzenia. Codziennie pizza, frytki, jakiś makaron ale tak rozgotowany że tragedia. Oprócz jedzenia i baru nie mamy złych opinii. Jak ktoś chce jechać to polecamy opcję bez all inclusive. Hotel również położony bardzo blisko fajnego ryneczku gdzie można smacznie i niedrogo zjeść i fajnie spędzić czas.
Położenie przy samej plaży Codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki Leżaki i parasole dla gości za free
pokoje mniejsze niż w ofercie na 100% nie mają 20m2 jedzenie praktycznie codziennie to samo: frytki, pizza, makaron alkohole i napoje w opcji all inclusive to porażka.
Hotel położony idealnie i to jego największa zaleta. Wychodzisz prosto na plażę, co jest bardzo wygodne, jak podczas opalania zechce Ci się pić, to idziesz 30m do baru po darmowe napoje - to duża wygoda. Dodatkowo centrum dosłownie o krok, jakieś 100m od placu centralnego miejscowości. Mimo to w hotelu spokojnie i cicho. Pokoik, który mieliśmy malutki, ciężko było się po nim poruszać, gdy 2 osoby były w pokoju. Był jednak czysty i codziennie sprzątany. Plus za balkon, na którym można posiedzieć lub wysuszyć ręczniki. Pierwszego dnia nie działała u nas klimatyzacja, jednak po zgłoszeniu tego szybko to naprawiono i potem chłodziła elegancko - oczywiście tylko wtedy gdy jesteśmy w pokoju i karta jest w czytniku - mimo to, pokój szybko się schładzał. Wielki minus, to jedno jedyne gniazdko prądu. W nocy nastawialiśmy budzik, aby przełączyć ładowarkę do drugiego telefonu, bo to była jedyna opcja naładowania dwóch urządzeń, bo w pokoju byliśmy praktycznie tylko na noc, a bez obecności w pokoju, nie ma prądu. Najsłabszy punkt tego hotelu, to jedzenie. TRAGEDIA! Ani razu przez cały pobyt nie było żadnych lokalnych potraw. Jedzenie monotonne i niesmaczne. Suche mięso odgrzewane z posiłku na posiłek, wszystko w kiepskim smaku i z produktów marnej jakości - to było naprawdę czuć. Do tego obsługa stołówki, która wyglądała jak by pracowała za karę w kamieniołomach. Jeśli decydujecie się na ten hotel, to szukajcie opcji bez lub z minimalnym wyżywieniem i jedzcie na mieście.
Idealne położenie - przy samej plaży o krok od centrum.
Bardzo kiepskie jedzenie, niezbyt miła obsługa.
Dla niewymagających, na krótki pobyt lub jako baza wypadowa.
Blisko plaży
Mało atrakcji na plaży. Pokoje na parterze - nieprzyjemna lokalizacja, nie można skorzystać z balkonów ze względu na zapachy i widoki.
Jak na kwotę którą zapłaciliśmy za pobyt to nie oczekiwaliśmy cudów. Jedzenie dobre ale codziennie to samo. Alkohole (piwo i drinki) w ofercie all dostępne od 20.00-22.00. Lody dla dzieci dzieci do 12 lat wydawane o 16.00 (tylko waniliowe i czekoladowe może dlatego mało kto je brał). Klimatyzacja w hotelu włączana gdy na zewnątrz jest ok. 30 stopni, ale działa. Łazienka pozostawiała wiele do życzenia, a zwłaszcza brak przewiewu (po wzięciu prysznica w łazience robiło się bardzo ciepło i duszno). Pani wpuszczająca na jadalnię bardzo miła, barmani w przy basenowym barku także, ale ogólnie nie czuło się miłej atmosfery. Mało uśmiechnięci ludzie przechodzący obok nas obojętnie bez słowa (może to wina kryzysu jakiego Grecja doznała). Chodziliśmy na plażę i korzystaliśmy z płatnych leżaków bo przy hotelowych leżakach jest brak parasoli. Plaża wąska ale zadbana, żwirkowa. Woda super ale tylko 1 prysznic by się opłukać po zejściu z plaży. Konieczne obuwie gumowe bo można spotkać jeżowce. W 5 minut spacerkiem dojdziemy do miasteczka gdzie można pochodzić, kupić pamiątki, lub zjeść w restauracjach. Ogólnie nie polecam tego miejsca rodzinom z dziećmi (nie miały co robić, nie można przecież ciągle leżeć na plaży), ale dla par niezbyt wymagających ewentualnie się nadaje.
Bliskość plaży i miasteczka.
Dla dzieci nie ma żadnych atrakcji, a w ofertach wielu biur jest napisane że hotel prowadzi animacje. Brak wentylacji w łazience przez co ciężko pozbyć się nieprzyjemnych zapachów.
\\\"Widziały gały co brały \\\" Trzeba trochę kombinować aby All Inclusive było Ok; KLIMATYZACJA w recepcji bierzemy dwie karty jedna wsadzamy na stale do czytnika w pokoju a druga otwieramy drzwi, klima działa wtedy przez cały dzień i do wieczora jakoś schłodzi pokój. POSIŁKI ilościowo bardzo dużo, urozmaicone tez ale bez przypraw ( sol i pieprz na stole ), smaczne desery. ALKOHOL piwo ok, ouzo ok ( my mieszaliśmy z kawa mrożona ) Brandy i Raki codzienna walka, czasami konieczna pomoc Pani Rezydent DZIĘKUJEMY !!! WYPOSAŻENIE: mały lejek i butelka w barze przy basenie otrzymujemy po wda napoje my braliśmy zawsze drinka i jedna czysta Brandy która po przybyciu do stolika przelewaliśmy do butelki w ten sposób wieczorem miedzy 20:00 a 22:00 nie musieliśmy stać po drinki kolejka nie kiedy 30 min jeden barman. LODY jeżeli na wycieczkę zabraliście dziecko do 12 lat to i lody się jadło barman wydawał bez problemu w ciągu wydawania na jedno dziecko bez problemu braliśmy po 10 lodów. ODRADZAM dalsze wycieczki samochodem z wypożyczalni na podstawie mapy nie jesteśmy w stanie nigdzie dojechać bo znaki drogowe poza głównymi drogami pisane są tylko po Grecku, lub są zamalowane lub ich brak. Nawigacja nie wiem nie miałem. ALL Inclusive do końca; wymeldować się musimy do 11:00 za dziesięć 11:00 karty do pokoju odnosi jedna osoba i tylko ja pozbawiają opaski pozostałe osoby wspierają swoja opaska ( na osobę jednorazowo wydawane są dwa drinki lub inne napoje ). Zbiórkę mieliśmy o 13:10 a o 12:00 pływaliśmy jeszcze w basenie i piliśmy drinki. Pozaprawiam Marek Durze Dziękuję dla naszej Pani Rezydent
Przy plaży, dużo jedzenia na każdy posiłek, blisko do centrum 200 m
Słaba klimatyzacja, słabo przyprawione jedzenie.Brak RAKI a Brandy załatwia nam nasza Pani Rezydent, łazienka brodzik 60 cm !!!
hotel godny polecania w bardzo przystępnej cenie, oceniam pozytywnie
pokoje czyste, smaczne jedzenie
mały basen, praktycznie brak klimatyzacji
W zeszłorocznych opiniach dużo było niesłusznych krytycznych uwag, z którymi nie mogę się zgodzić. Trochę nas to zraziło, ale zdecydowalismy się na ten hotel ze względu na położenie: idealnie przy samej plaży. Plaża niestety żwirkowa, nie piaszczysto-żwirkowa, nawet w morzu nie dało się chodzic boso. Jeżeli ktoś wybierze to miejsce to zalecam obuwie do wody. Co do samego hotelu to dostaliśmy ładny przestronny pokój z bocznym widokiem na morze (2 osoby z dostawką dla dziecka). Codziennie bardzo miłe panie sprzątaczki zamiatały, wycierały kurze i podłogę, wymieniały ręczniki. Klimatyzacja jest tylko w nazwie - centralnie sterowana, więc nie licz na nic. W pokoju jest tylko pokrętło sterujące nawiewem (bardziej lub mniej), ale nie temperaturą. Grecy pewnie chcieli oszczędzić na prądzie, więc było ciepło. Ale to też ma zalety: nikt nie wyjechał stamtąd z bolącym gardłem albo katarem :-) Jedzenie było bardzo dobre i pod dostatkiem. Program all inclusive jednak pozostawiał do życzenia. Krzywdzące było to, że lody wydawano tylko dzieciom do 12 lat - innym było żal. Dorośli też by chętnie skorzystali. No i tylko dwa smaki: waniliowe i czekoladowe, w zależności od tego jakie pudło jest otwarte (nie do wyboru). Kilka drinków do wyboru, ale tylko w godzinach od 20 do 22. Brak jakichkolwiek zakąsek. Jedno co mnie niemile zaskoczyło: zarówno kelnerzy, jak i barmani (z wyjątkiem jednej osoby) w ogóle się nie uśmiechali. Zachowywali sie tak jakby byli tam za karę. Spotkałam się z tym pierwszy raz, bo zazwyczaj obsługa hoteli to sympatyczni ludzie, czasem sie z kimś porozmawia, a tutaj kompletny beton. Jeżeli wybieracie się z dziećmi to nie jest właściwy hotel. Nie ma dla nich kompletnie nic - ani placyku zabaw, ani animacji. Jedyne co pozostaje to plaża i morze, więc równie dobrze mozna pojechać do innego hotelu. Inni goście potwierdzali naszą opinię, że zeszłoroczne wakacje na innych greckich wyspach były o wiele bardziej udane. Uważam, że kat. *** jest zasadna.
czyste, codziennie sprzątane pokoje, dobre jedzenie, idealne położenie
\"basen\" to przesada - to jest oczko wodne; ubogi program all inclusive (lody tylko dla dzieci do 12 lat, starsze mają patrzeć z cieknącą ślinką, żadnych zakąsek, drinki tylko między 20 a 22); zupełny brak animacji czy jakichkolwiek rozrywek dla dzieci - nawet nei ma placyku zabaw; o 11 wymeldowanie z hotelu, odcinają opaskę i tracisz możliwość napicia się (przyjazd do hotelu późnym wieczorem, a w dniu wyjazdu o 11 przestajesz być gościem)
Hotel położony bezposrednio przy plaży. Obsługa raczej malo sympatyczna.
Brzydkie zapachy w łazience wydobywajace sie z kratek kanalizacyjnych
Spędziliśmy początek września w Hanioti, zakwaterowanie w ANEX HERMES, który jest jakby dodatkowym zapleczem noclegowym GRAND OTEL w odległości ok. 300 m od tego Grandu, w którym mieliśmy wyżywienie ALL...Cały kompleks prowadzony przez Rosjan i może dlatego takie traktowanie gości: krepujące spisywanie numeru pokoju przy wejściu na stołówkę. W barze przy niby basenie (raczej oczko wodne, za głębokie jak na brodzik dla dzieci, za małe do pływania) dziwne zasady, jedna szklanka napoju na jedną osobę, nie można wziąć dla kogoś przy stoliku - osoba musi podejść sama. Lody wydawane tylko po godz. 16ej i tylko dla dzieci do lat 12u! Osoby zakwaterowane w Hermesie nie miały leżaków hotelowych w pakiecie. Dobrze, że za leżakami była plaża publiczna - morze piękne, szmaragdowe, czyste. Plaża raczej wąska, ręcznik na ręczniku. Miasteczko tętniące życiem do późnych godzin nocnych.
Położenie nad pięknym szmaragdowym morzem
Z mężem byliśmy w hotelu w lipcu 2014 r. Skorzystaliśmy z opcji last minute . Byliśmy zachwyceni. Może nie mamy porównania, może nie jesteśmy wymagający ale byliśmy bardzo zadowoleni. W pokoju spędza się tylko kilka godzin na sen, większość czasu na plaży, w miasteczku, na wycieczkach:)Więc po co czepiać się pokoju, czy uszczerbków w łazience. Ważne że pokoje były czyste , codziennie sprzątane i codziennie były wymieniane ręczniki. Samo położenie cudowne: na plaży (więc faktycznie mały basen nie był dla nas problemem-nawet się w nim nie kąpaliśmy:)) Jednocześnie bliziutko do miasteczka. Ciekawe miasteczko tętniące życiem w godzinach wieczornych, cudowna promenada wzdłuż plaży , pełno uliczek którymi można się przechadzać oraz coś sobie kupić, w pobliżu ciekawe miasteczka do których bez problemu można dostać się autobusem. Okolica typowo sezonowa. Skorzystaliśmy z 2 wycieczek fakultatywnych . Pierwszą była wycieczka do Salonik- chcieliśmy poznać trochę kultury itd, Druga to był rejs po morzu na sąsiedni półwysep. Ogólnie wycieczka nam się udała i na prawdę nie ma się czego czepiać a to że hotel ma swoje reguły...no cóż. POLECAM:)
położenie, posiłki, obsługa w barze, piękna plaża
chyba nie jestem wymagająca ale jeśli chodzi o te wydawnie drinków -1 drink na 1 osobę może być dokuczliwe
Witam, Hotel położony 20m od plaży. Pierwszego dnia nie było wody, drugiego dnia woda była ale tylko zimna, a trzeciego dla mnie wody starczyło, ale mąż już nie zdążył skorzystać z prysznica po plaży, zabrakło wody. Przez większość pobytu nie działała spłuczka w toalecie, woda w umywalce praktycznie nie spływała. I po każdym prysznicu w całej łazience na podłodze stało 2 cm wody i tak do rana, zanim nie wyschło. Smród w łazience był nie do opisania. Drzwi zawsze musiały być szczelnie zamknięte. W całym hotelu nie działała klimatyzacja, na nasze zwrócenie uwagi, Pani w recepcji oznajmiła, że klimatyzacja jest niewłączona ponieważ temperatura powietrza jest za niska. Tego dnia termometr w cieniu wskazywał 36°C a w słońcu 42°C. W opisie hotelu jest informacja, że większość pokoi ma widok na morze, wg mojej oceny ok. 20% pokoi ma taką możliwość. Nasz pokój był w budynku gdzie na parterze działała kuchnia główna, efekt był taki, że codziennie o 6 rano wiedziałam co będzie podawane dziś na kolację, czy to będzie smażona ryba czy kotlet mielony. Jedzenie w hotelu było bardzo smaczne i różnorodne. Opcja all inclusive bardzo skromna i tania. Alkohole były bardzo mocno rozcieńczone. W ofercie był zapis o trzech godzinach animacji dziennie, niestety przez cały tydzień nie widziałam ani chwili jakiejkolwiek animacji, nawet dla dzieci. Wieczór grecki był za 20 euro od osoby. Nie było również żadnej przerwy kawowej, ciasteczek, kawy itd. Były lody ale tylko dla dzieci do 12 roku życia i tylko w wyznaczonej godzinie. Jak się dzieciak minutę spóźnił to już nie dostał. Basen hotelowy była strasznie mały i trochę brudny. Raczej nikt z niego nie korzystał. Na plaży było mniej leżaków niż gości w hotelu, co skutkowało potrzebą nastawienia budzika na 7 rano, wypad na plażę w celu zajęcia leżaków. Kaucja za ręcznik hotelowy plażowy 20 euro za sztukę. Pani rezydentka bardzo miła osoba, niestety bez wpływu na obsługę hotelową. Byłam od 2 do 9 czerwca. To nie były ****.
lokalizacja, różnorodność jedzenia
łazienka, brak klimatyzacji, smród, basen, plaża,
Jedzenie urozmaicone ,dużo i bardzo smaczne . Codziennie inne owoce i duże ilości . Basen mały , ale czysty . Piękne turkusowe morze i bardzo bliziutko , tuż przy hotelu . Byliśmy bardzo zadowoleni . Polecam !!!!
Blisko plaży ,
Brak wieczorem jakiejkolwiek rozrywki , wieczorem totalna nuda .
Chcę ustosunkować się do opinii p.Marty.Pani była chyba w innym hotelu.My byliśmy w dn.09.06-16.06.2014r.Nigdy nie zabrako nam gorącej wody w łazience,nigdy nie zabrakło nam leżaków na plaży/chodziliśmy,we czworo, ok.godz.9:30,po śniadaniu./Rozwodnione drinki ? to jakaś bzdura .Kelnerzy lali nam tyle alkoholu ,ile żądaliśmy.Raz poprosiłem o wlanie wszystkich/chyba pięciu /do jednej szklanki / i kelner tak zrobił.Zdziwił się jedynie / z uśmiechem/czy to \"przeżyjemy\".Pokoje byłu sprzątane codziennie.Kucharz smażył rybę na naszych oczach itd.itd.Basen bardzo malutki,ale jeżeli hotel jest właściwie \"na plaży\" to czy ma to jakieś znaczenie ? Pani Marto byliśmy chyba naprawdę w innych hotelach.Jeżeli chce Pani wymienić ze mną jakieś uwagi to mój e-mail Laex1@op.pl.
Blisko plaży,blisko kameralnego ryneczku gdzie spędzaliśmy wieczory do godz. ok.1:00 czasem do 2:00,bardzo dobre jedzenie/obrusy zmieniane bardzo często/
Ja nie mam zastrzeżeń.Może nie jestem wymagający?
Ogólnie bardzo fajny hotel , położony przy samej plaży .Bardzo miła obsługa . Polecam bardzo !!!!!!!!!
Położenie przy plaży .
mało animacji dla dzieci. mały basen.