Totalna porażka wszędzie brudno za wszystko chcą ekstra pieniądze. Jedzenie to jakaś totalna porażka do tego na talerze nakładają jedzenie gołymi rękami nawet frytki są stare nie nadające się do jedzenia , przy barze możesz czekać 15 minut i nie ma nikogo na wszystko mają czas . Maksymalnie ten hotel na tą chwilę ma 3 gwiazdki o ile ma jest zniszczony i zaniedbamy .
Pogoda i basen pozatym nic nie ma
Wszystko
Pokój ok, z widokiem na basen i ogród. Pościel i ręczniki wymieniane. Sam pokój trochę jak za czasów komuny, ale może to też zasługa tutejszej "mody". W tym okresie na terenie hotelu trwały jeszcze prace remontowo-porządkowe, ale w niczym one nie przeszkadzały. Jeżeli ktoś jest niewybredny to jedzonko jak najbardziej ok. Po okresie pandemii wszystko jeszcze na etapie "rozruchu" , potrawy podawane przez kucharzy i kelnerów (tylko to mi przeszkadzało, lubię sama nałożyć sobie na co mam ochotę i ile ). Obsługa uwijała się bardzo, uśmiechnięci, życzliwi, animatorzy zasługują na szóstkę z plusem !! Wieczory z nimi super, animacje, wieczorki.....super goście się nie nudzili. Hotel zapewnia dojazd do plaży (w tym okresie trwała budowa obok, więc jak najbardziej przydał się transport) choć do plaży naprawdę blisko. Otoczenie prześliczne, ogród zadbany, kolorowo....Basen trochę już sfatygowany, przydałby się lekki remoncik...za to drugi basen w ogrodzie cudowny, bardzo tam kameralnie i spokojniej.....Pogoda rekompensuje wszystko !!
Przydałby się remoncik basenu....
Jestem pod OGROMNYM wrażeniem hotelu Hammamet Garden. POLECAM go wszystkim ludziom, którzy doceniają pracę innych ludzi i wyjeżdżając na urlop, mają świadomość, że w tym samym czasie inni ludzie pracują dla nich. Hotel Hammamet Garden ma wspaniałych pracowników. Jedzenie WYŚMIENITE! Tam nie ma chwili, żeby się nudzić. Można w ogóle nie wychodzić poza teren hotelu, bo animatorzy co chwilę zachęcają do uczestniczenia w różnych grach i zabawach. Jestem zachwycona hotelem. Na miejscu polecam podróż do Hammamet Yasmine za 5 dinarów. Hotel jest rewelacyjny i żałuję, że nie wybrałam się tam na 2 tygodnie ;( Jest to najlepszy hotel, w jakim kiedykolwiek byłam!!! JEDŹCIE I BAWCIE SIĘ DOBRZE!!! Ja już Wam zazdroszczę!!!
Mimo mojego sceptycznego nastawienia na wyjazd do Tunezji jestem bardzo mile zaskoczony! Hotel zasługuje nawet na 4* Personel hotelu bardzo miły, grzeczny i uczynny. Jedzenie na all inclusive wyśmienite dużo, smacznie i czysto. Picia również pod dostatkiem dobre piwko i drineczki. Ojj brakuje mi tego w domu ;) Plaża czysta woda lazurowa, a do plaży śmiganko meleksem lub jakieś 5min spacerkiem. Animatorzy 1klasa ! Hotel polecam zarówno osobą z dziećmi, zakochanym parą, jak i grupą przyjaciół. Poznaliśmy tam rewelacyjnych, wesołych ludzi z którymi żal było się rozstawać. Spędziliśmy fantastyczne wakacje, które na pewno będziemy długo długo wspominać!
jedyny minus to brak animacji dla dzieci w języku polskim
Jestem pod OGROMNYM wrażeniem hotelu Hammamet Garden. Jest on usytuowany między starą a nową częścią Hammametu â Yasmine, do którego można dostać się taksówką za 5 dinarów. Polecam taką podróż, gdyż w Yasmine jest piękny port i oczywiście mnóstwo sklepików, gdzie można się nieźle targować :) Do plaży droga jest prosta, jednak nie polecam spacerowania poza hotelem nocą. Plaża jest czysta, ogrodzona i są ochroniarze. Naprawdę pięknie! Polecam hotel ludziom, którzy jadą wypocząć, ale nie mają zwyczaju narzekać na urlopie. Nie wiem dlaczego my Polacy mamy we krwi narzekanie. Naprawdę hotel POLECAM w 100%!!!!!!! ]
jak to możliwe że hotel ma tak wysokie oceny ?skusiliśmy się bo na tripadvisor miał jeszcze lepsze noty niż tutaj-w związku z tym mega rozczarowanie. pobyt 10 dni -jedzenie codziennie takie samo, kolejki po wszystko ,kucharze nakładali żenujące ilości-jak ktoś chciał więcej musiał się prosić i dokładali niechętnie, brak klimatyzacji ,ciasta i owoce nie były w lodówkach, bar na plaży nieczynny -miał działać do końca września ,nie działał już od połowy miesiąca,dojście na plaże przez teren budowy, niesamowity syf na plaży ,jednego dnia z otwartej studzienki kanalizacyjnej wypływała rzeczka wprost do morza.. brak obsługi sprzątającej -raz przyszedł pan który zgrabił śmieci na kupki potem zakopał to w piasku,za to mnóstwo natrętnych handlarzy. w hotelu ciągle był problem z wymianą ręczników ,pana z obsługi tego punktu często nie było przez cały dzień . drinki w barze można nazwać bezalkoholowymi -tak rozcieńczona \'wódka\' że nie było sensu dawać kelnerowi napiwku bo nawet jak nalał więcej to i tak nie była wyczuwalna. w łazience brzydka wanna z żółtymi zaciekami ,ciśnienie wody raz słabe raz mocne ,raz ciepła raz zimna woda ,ręczniki wymieniane codziennie ,ale na takie które wyglądały jak ścierka do podłogi . miasto tak brudne że nie warto nawet iśc na spacer ,takiego syfu nie widzieliśmy nigdzie a byliśmy już w kilku afrykańskich państwach . na plus pogoda i animatorzy którzy na prawdę zachęcali do sportu i zabawy(wspomniany Bibo ),dużo zieleni na terenie hotelu,duży basen,ogromny minus za monotonne jedzenie i karaluchy widziane koło restauracji i na schodach. na pewno już tam nie pojedziemy i nie polecamy tego hotelu .
animatorzy ,lobby, basen
monotonne posiłki , dojście do plaży, brudna plaża bez obsługi , łazienka, drinki ,słaba klimatyzacja,nieczynne zjeżdżalnie przy basenie,karaluchy
Na pewno już więcej nie odwiedzę tego miejsca
Para. Byliśmy na przełomie sierpnia i września. 95% gości hotelowych to Algierczycy. Nie chcę być nie miła ale każde pójście na stołówkę było jak wojna o jedzenie. Stało się po pół godziny w kolejce bo jedna osoba brała po 10 talerzy. Następnie zostawiali na stołach Sajgon. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Jeżeli chodzi o czystość to też wiele pozostawia do życzenia. Przyzwyczailiśmy się po kilku dniach. Droga do morza to dosłownie plac budowy. A któregoś pięknego dnia jak wracaliśmy z nad morza zaczęło strasznie lać i wywaliło na całej powrotnej trasie studzienki kanalizacyjne. Nie muszę opisywać jakie doznania zapachowe nam przy tym towarzyszyły. Dosłownie wracaliśmy ściekiem!. Ogólnie w całym hotelu śmierdzi ściekami bo oni nie są przygotowani na tak obfite deszcze i wszystko tam puszcza. Na basenie przy hotelu dziecko zrobiło kupę. Było to dziecko tych "ciemniejszych" nagle nikt się do niego nie przyznawał. Jego matka w koncu łaskawie zabrała dziecko ale dopiero po ok 30 minutach przyszedł ktoś żeby to posrzatac, przez ten czas tylko obserwowaliśmy jak inni w to wchodzą i roznoszą po całym basenie. Ogólnie wszyscy Polacy byli załamani tym hotelem i strasznie wzburzeni skąd się biorą pozytywne opinie. Szczerze odradzam.
Byłam z koleżanką i dorosłymi corkami we wrześniu. Bawiłyśmy się świetnie. Ponoć dobrze trafiłyśmy bo nie było już wakacyjnych tłumów. Brak kolejek w stołówce, wolne leżaki nad basenem. Obsługa bardzo mila, uśmiechnięta, pokoje sprzątane codziennie. Wieczory cudowne. Animatorzy bardzo się starali aby wszyscy dobrze się bawili, najbardziej urzekł mnie BIBO , chłopak który tańczył cudownie a do tego świetnie wykonywał swoją pracę. Widać było, że ludzie bardzo go lubią bo z każdym miał do pogadania, z każdym się pośmiał - super. Minusem tego hotelu jest dojście na plażę(chociaż dowozi bus), ponieważ nie jest on położony bezpośrednio nad morzem. Plaża jest trochę zaniedbana, dużo śmieci aż żal patrzeć. Turyści śmiecą ale też i nikt nie sprząta. Ogólnie pobyt oceniam bardzo dobrze. Wypoczęłam ,córki zadowolone, koleżanka też, już marzymy o następnych wakacjach.
mila, uśmiechnięta obsługa, czysto przy basenie
trochę stary z dziwnym zapachem na korytarzach, rożne ciśnienie wody
Spędziliśmy tydzień w tym hotelu , rodzina 2+2 , dzieci w wieku 9 i 3 lata. Hotel nieremontowany latami , winda nie działała przez 5 dni , brak cieplej wody w godzinach popołudniowych , z klimatyzacji w naszym pokoju ciekła woda wiec podkładaliśmy ręczniki , nikt z obsługi się nie pojawił aby to naprawić .Do plaży jest około 10-15 min spacerkiem , ale sceneria dookoła nie ma nic wspólnego z egzotycznymi wakacjami , trzeba przejść wzdłuż drogi żwirowej niemalże środkiem placu budowy , widok co najmniej odstrasza . Najgorsze w tym hotelu są jednak posiłki . Do wszystkiego trzeba było czekać w kilometrowych kolejkach , wszystkiego brakowało jak np. szklanek do napojów , talerzy , sztućców . Podczas naszego pobytu 80% gości była to społeczność tunezyjska przy , której jedzenie z bufetu znikało w szokującym tempie , nie przejmowali się oni że w kolejkach czekają też inni goście hotelu biorąc na swoje talerze niewyobrażalna ilość jedzenia , którą i tak nie zjadali nawet w połowie . Wspomniani gości jedli wszystko rękami zostawiajac swój stój i przestrzeń dookoła siebie w totalnym bałaganie co czasami wręcz obrzydzało . Odnośnie jedzenia , było ono tak pikantne , że nie salo się go jeść lub totalnie nieprzyprawione. Byliśmy już w paru częściach świata i zdecydowanie jest to najgorszy hotel w jakim przebywaliśmy . Nie wiem kto pisze te opinie na stronie tego hotelu , jeżeli są one pozytywne to uwierzcie mi , że są to opinie nieprawdziwe .
Nie doszukałam się zalet tego hotelu .
Stary , zniszczony hotel nieremontowany latami , stołówka to istna jadłodajnia , winda nie działała przez prawie cały nasz pobyt, brak cieplej wody w godzinach popołudniowych .
Niestety ale zawiedliśmy sie na hotelu, opinie w internecie a rzeczywistość to dwa rożne światy. Jedny plus tego hotelu to animatorzy, w szczególności Bibo ???? - Droga na plaże prowadziła przez uliczkę na której cały czas wylewała kanalizacja - Hotel przyjmuje za dużą ilość turystów (trzeba rezerwować leżak z samego rana) - To co dzieje sie na stołówce nie da sie opisać, stado Libijczyków i Tunezyjczyków rzucających sie na jedzenie tuż po otwarciu restauracji oraz zostawiających po sobie ogromny syf na stołach i wokół - obsługa hotelowa nie jest w stanie sobie z tym poradzić - Podczas naszego pobytu spadł deszcz i przeciekl dach na ostatnim piętrze oraz na holu przy restauracji - W łazience zatkany odpływ w wannie - ?All inclusive? na plazy to kpina - śmierdzący barak w którym mozna dostać tylko wode/fante/cole/sprite - Bus dowożący gości hotelowych na plaże niestety wyglada gorzej niż bus roboczy, niejednokrotnie odpalany z kabli lub pchany przez gości hotelowych, żeby w ogólne pojechał Szkoda, bo hotel i plaża ma potencjał ale nie jest on w żaden sposób wykorzystany. Niestety nie polecamy
Animatorzy i niektórzy pracownicy obsługi hotelowej, tylko to uratowało jakoś nasz pobyt...
wszystko :-(
Jeśli ktoś chce mieć wakacje w syfie i smrodzie to polecam hotel.
Jedyna rzeczą plus hotelu to animator BIBO gdyby nie on to chyba wszyscy byśmy się załamali. On nakręca cały hotel. I plus dla Pani która sprzątała nam pokój 200 było czystko.
Hotel to jedna wielka tragedia. Pokoje do remontu. Stołówka syf brud brak talerzy o szklankach już nie wspomnę walka żeby dostać chociaż jedna. A w barze szklanki są ale przysługuje jedna na jedna osobę jak się oddaje brudne płuczą tylko wodą :( plaża brud syf nie sprzątają jej odchody wielbłąda co chwile. Bar na plaży jedna wielka tragedia smród są małej budki a tam tylko tam napoje typu fanta sprite w internecie jest pokazany piękny bar ale on nie należy do hotelu tyko to prywatne.
Moja opinie jest pozytywna, cena adekwatna do warunków panujących w hotelu
Obecnie jesteśmy w hotelu z mężem . Pokoje bardzo czyste, jedzenie bardzo dobre, obsługa miła. Narazie czynny jest tylko basen główny, all na plaży nie działa ale to początek sezonu. Plażą można zrobić sobie spacerek do dzielnicy Hammamet Jaśmin. Polecam ten hotel.
Nie znajduje wad w hotelu. Ale jak ktoś będzie chciał to znajdzie.
Byłam w tym hotelu w czerwcu tego roku i polecam go wszystkim.. Hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania.Jest czyściutki wręcz pachnący. Personel hotelu super.Wszyscy uśmiechnięci,bardzo życzliwi.Jedzenie wyśmienite.Mimo ,iż w hotelu było mało gości wybór dań był bardzo duży.Dania przygotowywane były na oczach gości,świeżutkie,ciasta i desery przepyszne.Owoce podawane do wszystkich posiłków.Przy basenie kelnerzy podają zimne napoje ,kawę ,herbatę i drinki w szklanych naczyniach, jeśli komuś nie chcę się chodzić samemu do baru.Jeśli ktoś lubi animacje nie będzie narzekać .11 animatorów dwoi się i troi,żeby zadowolić gości .Naprawdę nie można się nudzić..Na terenie hotelu są dwa baseny,jeden ze zjeżdżalniami i brodzik dla dzieci.Wprawdzie plaża jest nieco oddalona od hotelu ,ale jeździ busik,który cały czas przewozi turystów.Do centrum Hammametu i do Yasmine jest niedaleko,można się tam wybrać za grosze taksowką.Ogólnie rzecz biorąc nie mogłabym się do niczego przyczepić , Można sobie zawsze życzyć tak wspaniałych wakacji.Urlop bardzo udany i co ważne bezpieczny.Polecam!
Same zalety
Hotel ten z całą pewnością poleciłabym znajomym, było mało Rosjan i Polaków (brak kolejek przy barze) jak byłam to oprócz mojej rodziny były tylko jeszcze trzy rodziny z Polski które serdecznie pozdrawiam :))) Do plaży spacerkiem szliśmy dokładnie 8 minut (na jedzenie na plaży nie ma co liczyć my trafiliśmy tam na jedzenie raz i to jeszcze w czasie obiadu)
-baseny -obsługa -animatorzy
osobiście nie mam zastrzeżeń poza tym, że alkohole to praktycznie bez procentów były :) i klimatyzacja w pokoju praktycznie nie działała
Hotel ten ma rożne opinie, i zapewne wszystkie są prawdziwe. Wieze ze ten hotel może być super ale nam się tak nie trafiło. Wydaje mi się ze jest to spowodowane obsada hotelu. było bardzo mało ludzi wiec hotel 'okroił' swoje usługi. bardzo ubogie śniadania, miedzy obiadem a kolacja tylko naleśniki. Obiady i kolacje szału nie było, były ok ale jakbym miał porównać do innych hoteli 4* w których spędzaliśmy wakacje z rodzina to tu było słabo. Plusy to baseny i to wszystko, reszta nie byla zla ale tez nie byla na poziomie hotelu 4*.
Hotel fajny.Jedzenia dużo. Smaczne. Duży wybór. Napoje alkoholowe pod dostatkiem. Do plaży dojeżdża melex darmowy spod hotelu co parę minut. Animatorzy są super. Co chwilę jest jakaś konkurencja organizowana przez animatorów. Leżaki bez zajmowania wcześniej dostawiane są jak tylko jest taka potrzeba. Super obsługa. Dzieci super mini klub oraz animacje. Baseny duże i czyste. Naleśniki w ciągu dnia. Jest bardzo ładna plaża. Polecam gorąco. Dojazd z lotniska ok.40 min. Tanie taksówki można kupić fajne i niedrogie pamiątki(torebki skórzane, portfele, ręczniki itp.) Jedyny minus to bardzo brudna jest cała Tunezja-bardzo!!!Śmieci są wszędzie.
Końcowe wrażenie ok.
Właśnie wrócilem z tego hotelu .Byłem z żoną i dziećmi i prosze Was nie czytajcie negatywnych opini.Wszystko w hotelu bylo super jedzenie,pokoje,baseny,plaża.Każdy znallazł coś dla siebie.Animatorzy dawali z siebie wszystko.Na basenie czysto i nigdy nie brakowało leżaków.Nie widzialem tam żadnego karalucha i nie czekałem za talerzami!Naprawde żal mi tych Polaków co piszą negatywne opinie!
Właśnie wróciliśmy z tego hotelu,byliśmy dwa tygodnie z biurem Oasis.Hotel nie jest absolutnie przygotowany do sezonu,pracownicy zachowują się jakby ilość gości ich nagle zaskoczyła.W trakcie posiłków brak talerzy,sztućców,filiżanek,chleba- czasem trzeba było czekać po 20 min,najgorsze były śniadania.Lody dla dzieci to kpina-albo nikogo w barach nie było,albo nie miał kubeczków,w ciągu dwóch tygodni naszemu dziecku udało się trzy razy.Brak animacji w j.polskim.Rezydentka przydatna jeśli chcecie Państwo kupić wycieczkę lub posłuchać anegdot o Polakach którym wszystko przeszkadza,jeśli zgłasza się problem staje się arogancka i w niczym nie pomoże.