Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi
Plaże z czarnym wulkanicznym piaskiem i lazurowymi wodami
Parki wodne i rozrywki idealne dla rodzin z dziećmi
Hotel na 5 plus. Czysto, nowocześnie, estetycznie. Pokoje przestronne, w łazience czysto, duży prysznic.
Świetna lokalizacja. Widok na ocean. Wyjście bezpośrednio na plażę. Smaczne i urozmaicone jedzenie, duża ilość atrakcji w ciągu dnia. Miła i pomocna obsługa (w recepcji osoba z językiem polskim). Tylko dla dorosłych.
Bardzo ładny Hotel , czysto, przemiła obsługa, bardzo smaczne i urozmaicone posiłki.
Hotel znajduje się bezpośrednio przy plaży, piękne widoki na La Gomera , z drugiej strony w pobliżu deptak spacerowy . Strefa basenów tak skonstruowana by nie odczuć dużej ilości gości, każdy znajdzie dla siebie odrobinę prywatności. Jeden basen z podgrzewaną wodą, co początkiem kwietnia było bardzo przyjemne. Dużo zajęć organizowanych przez animatorów.
Nie ma
nie polecam !!!
Hotel przeznaczony dla starszych klientów, pokoje brzydkie i brudne, baseny małe i nie za czyste, po prostu lipa nie polecam.
Hotel świetnie położony, tuż nad oceanem,przy kilkukilometrowej promenadzie. Bardzo blisko sklepy( także niezliczone ilości perfumerii) ,restauracje, dyskoteki itd.Leżaki nad basenem to żaden problem. Posiłki bardzo dobre, ogromny wybór, część przygotowywana na oczach turystów. Pokoje standard nic dodać nic ująć, z lodówką- oczywiście pustą ,przecież nie zapominajmy ,że jesteśmy w hotelu 4*. W hotelu znajduje się casyno , oczywiście dla gości hotelowych wstęp i drink gratis. Kanaryjczycy to przemili ludzie. Polecam fakultet dookoła wyspy (wulkan teide, loro park) itd...Moja opinia jest zupełnie obiektywna. Bardzo dużo podróżuję i zawsze korzystałam z hoteli 5*. To był mój pierwszy hotel 4*, i zrobił dobre wrażenie. Szczerze polecam. UWAGA.. na wczasy zabierz dobry humor i nie udawaj gwiazdy za 3000 / tydz. bo jest to czasami kompromitujące!!!!!!!!!!!!!!
Byłam z orbisem . Pani Królik rezydentka to po prostu mistrzostwo świata. Kogoś tak kompetentnego spotkałam po raz pierwszy,choć podróżuję od kilkunastu lat od Meksyku po Tajlandię. Pozdrawiam acapulco5
Generalnie hotel robie dobre wrażenie. Wszystko jest w porządku. Mam kilka malych zastrzeżeń co do obslugi hotelowej, ale ogolnie hotel godny polecenia. Szum fal rekompencuje wszystko i potrafi skutecznie odpręzyć:)
przede wszystkim położenie hotelu jest bardzo dobre:przy plaży przez cały czas słychać szum fal, trochę na uboczu ale w zasadzie blisko do samego centrum. posiłki bardzo smaczne i urozmaicone. minusem jest obsługa na recepcji (nie wszyscy) która nie potrafi powstrzymac sie od krzyczenia na gości jak i niektórzy z obsługi w restauracji potrafią nakrzyczec na gosci dlatego ze za długo spożywaja posilek. śniadania wydawane sa od godziny 7.00 ale do jedzenia jeszcze prawie nic nie ma dopiero ok. godz.8.00 sa wszystkie daniana sniadania sa do go godz.10.00 i punkt o tej godzinie sa sprzatane i wynoszone wszystkie dania a goscie konczacy posilki sa poganiani. i to był koszmar w calym tym pobycie. zmienic niektore osoby z obslugi i polecam jak najbardziej pobyt w tym hotelu.
hotel wspaniale położony z indywidualnym dojściem na publiczną plażę. Super jedzenie - wybór i jakość rewelacyjna. Położony w centrum a jednak w cichej okolicy.... jestem bardzo zadowolona i polecam ten hotel wszystkim. Dodatkowo - nie było żadnych dzici- rewelacyjnie i spokojnie. Mam wrażenie, że hotel nie przyjmuje ludzi z dziećmi.. bo dosłownie nie było żadnego dziecka.
Hotel Pierwszy hotel na Teneryfie ;) Ale całkowicie wyremontowany w 2010 roku. Napewno jest to najlepszy hotel jaki tam widziałam. Super design! Około 350 pokoi. W czasie wakacji praktycznie całodobowy program animacyjny, dzięki któremu nie można się nudzić. Poprostu nie chce się wychodzić z hotelu ;D. W hotelu (wejście od zewnątrz) znajduje się casyno. Lodówka i sejf dodatkowo płatne (polecam płacić za lodówkę). Leżaki i parasole przy basenie bezpłatne. Ręczniki za kaucją, wymieniałam codziennie. Kącik internetowy, bilard, kącik informacji biór turystycznych. Sporo Włochów, Niemców, Anglików, Rosjan. Brak Polaków, generalnie wszędzie: i na ulicy, i w hotelu. Hotel przystosowany dla niepełnosprawnych. Położenie Bezpośrodnio przy plaży. Leżaki i parasole na plaży płatne 5euro. Bezpośrednio przy promenadzie Costa Adehe. Polecam kilkugodzinne wędrówki promenadą. Polecam knajpkę gdzieś przed sztuczną plażą (nie pamiętam nazwy). Od marketu SPAR hotel dzieli tylko ulica. 10 minut spacerkiem do Siam Parku. 5 minut do apteki, straganu z artykułam gumowymi (koła, materace). bliski przystanku dla busów. Spod hotelu odjeżdża ciuchcia, którą w 15 minut, objeżdżając okolicę, dostaniemy się do sporego centrum handlowego. Około 30 minut od lotniska. Polecam wycieczki do Loro Parque, objazd wyspy, Masce (nie jest tak strasznie, jak piszą ;D) i wulkan Teide (ubierzcie się ciepło: bluzka i bluza koniecznie!) To chyba wszystko ;) Serwis Personel przemiły, znają napewno angielski i niemiecki. Nawet jak restauracja pełna gości i widać, że im ciężko, to są zawsze uśmiechnięci. Według mnie sprzątanie na najwyższym poziomie: codzienne mycie wanny, umywalki, podłóg, ścielenie łóżek. Codziennie uzupełniają też jednorazowe mydełka, szampony, hustki, czepki itp. Hotel dba o ekologię: zmiana ręczników tylko, jeśli wrzucimy je do wanny; zmiana pościeli tylko, kiedy położymy na niej specjalną kartkę. Nic do zarzucenia. Bezpłatna siłownia. za dopłatą spa i masaże. Istnieje możliwość skorzystania z pralni. Gastronomia Restauracja główna (wewnętrzna, ale ma też spory taras na powietrzu, na którym możemy zjeść podziwiając ocean, zachód słońca i przy odrobinie szczęścia-Gomerę). Bar przy basenie (napoje alkocholowe, bezalkocholowe, ciepłe, lody, przekąski -wszystko niestety płatne), bar w klubie (miejsce animacji, napoje alkocholowe, bezalkocholowe, drinki), i lobby bar. Również bar przy plaży (płatne!). Wspaniałe, bardzo urozmaicone wyżywienie. Showcooking przy śniadaniach, obiadach, kolacjach. Wszystkie napoje dodatkowo płatne (ceny w normie). Restauracja baaardzo czysta, kulturalna. Kuchnia tradycyjna i śródziemnomorska (świeżo smażone sreki z tuńczyka, łososie, kurczaki, steki itd.). Sery, sałatki, ostrygi, paela, naleśniki, tosty, zupy-krem, ciasta, galaretki, lody, fantanna czekoladowa, świerzo wyciskane soki owocowe i przede wszystkim masa melonów, arbuzów i papaji. Podczas kolacji chodzą panie w bajkowych przebraniach. Wspaniała atmosfera przy posiłkach!!! Sport i rozrywka 2 baseny, brodzik dla dzieci, dwie fontanny. Wieczorne animacje nie powtarzają się wciągu 2 tyg. Przykładowe atrakcje, to pokazy akrobatyczne, hipnoza, cyrkowe sztyczki, śpiew, pokazy ognia, taniec itd. Animatorzy wyciągają do wspólnej zabawy. Część animacji odbywa się na tarasach. Klubu dla dzieci chyba nie ma, ale było tam trochę par z dziećmi. Jest kącik internetowy i bilard (pisałam już). Woda czysta ( tak na 5- ). Plaża też. Parasole i leżaki są. Prysznice bezpośrednio przy basenie i na plaży. Pokój Pokój również oceniam na 100% pozytywnie! Piszę o pokoju klasycznym. Wielkość jak najbarzdziej odpowiednia. Ładne umeblowanie. Balkon (polecan od strony ulicy, bo inaczej strasznie świeci słońce) ze stolikiem i krzesełkami, fotek, stolik, biórko, tv, telefon, wygodne łóżka, eltażerki, duża szafra, wanna z prysznicem, klimatyzacja. Wszystko bardzo schludne i czyste. Pokoje otwierają się na kartę. Sekrety i polecenia Teneryfa charakteryzuje się podobną temperaturą przez cały rok. W sierpniu zdarzył mi się 15 minutowy kapuśniaczek. Ceny umiarkowane (strefa bezcłowa). Kupujemy perfumy i biżuterię. Napiwki nie są wymagane. Jako ciekawostkę dodam, że nie da się tam kupić plastikowych noży. Chciałam kupić przecudne, dojrzałe awokado, ale nie miałam noża ;) Sklepy zamykają po 10:00. Jeśli naprawdę chcemy wyszaleć się w Siam Parku, to polecam bilet dla vipów, bo inaczej praktycznie nie da się doczekać zjazdu ;) (nie jestem niecierpliwa - czeka się po 2h). Resztę już chyba napisałam, ale dodatkowe informacje chętnie podam przez e-mail latriffa@wp.pl Bardzo chętnie odpowiem na wszystkie pytania!
GORĄCO POLECAM TEN HOTEL POD KAŻDYM WZGLĘDEM. BYŁEM TAM Z ŻONĄ I BYŁY TO NASZE NAJBARDZIEJ UDANE WAKACJE OD BARDZO DAWNA. HOTEL POŁOŻONY BARDZO DOBRZE, BLISKO PLAŻY I JEDNOCZEŚNIE NIEDALEKO SKLEPÓW I BARÓW. POKOJE WYGODNE, OBSŁUGA SYMPATYCZNA, JEDZENIE WYŚMIENITE. NAJLEPSZE WRAŻENIE ROBI TARAS SŁONECZNY Z WIDOKIEM NA OCEAN Z PIĘKNYMI ŁOŻAMI POD BALDACHIMAMI, GDZIE MOŻNA OGLĄDAĆ ZACHODY SŁOŃCA. BYŁEM ZE SCANHOLIDAY /CZYLI NA MIEJSCU TUI/ I WSZYSTKO BYŁO SUPER /POZDRAWIAM P.MAŁGOSIĘ Z TUI/. WYCIECZKI TEŻ OK, POLECAM NA GOMERĘ ORAZ LORO PARK
bylismy w nim 2lata temu,w tym roku z powodu remontu hotelu(chyba podniosl sie standard)w ostatniej chwili wybralysmy inny,tez dobry ale ten uwazam za lepszy pod kazdym wzgledem na dodatek 10 min do nowo otworzonego siam parku!!rewelacja dla dzieci i doroslych!polecam wszystkim,my tam jeszcze wrocimy!
Położenie super, przy ciemnej ale piaszczystej plaży, w samym centrum rewelacyjnego miasteczka Playa de Las Americas. Hotel jest wysoki i ma już trochę lat, niekiedy widać lekkie zużycie - ale nie w pokojach. Pokoje czyste i bardzo ładne. Na jego terenie jest dużo basenów
Dla nas plaża z ciemnym piaskiem była nowym ciekawym doświadczeniem. Od momentu zameldowania hotel sprawiał na nas pozytywne wrażenie. Pokoje mają tutaj niezbyt duże. Przytulnie urządzone, z codziennym serwisem Pań sprzątających. Szeroki wybór posiłków i o ile nie schodziło się na 10 minut przed końcem to wszystko było ciepłe. Trzy baseny, korty do tenisa, pokój gier dla najmłodszych. Większość z personelu była bardziej jak pomocna. Na każdym kroku spotykaliśmy bardzo życzliwe osoby.
Plaża przy hotelu z ciemnym piaskiem. Pokój jaki mieliśmy bez większych szaleństw. Standardowe wyposażenie, meble raczej swoje lata świetności miały już za sobą. Najlepiej rezerwować te od strony plaży. I nie chodzi już o sam widok tylko o to że są bardziej słoneczne. Przy posiłkach zawsze towarzyszyła nam miła kelnerska obsługa. Animacje to głównie wieczorne występy tańca, akrobatyczne, wokalne. Hotel może dobrze służyć za bazę wypadową.
Hotel nie najnowszy, ale nie jest źle. Świetna kuchnia!!! Dobra lokalizacja. Problemy z klimatyzacją - hałas i smrodek typowy dla nieczyszczonych urządzeń. Polecam wyższe piętra ze względu na wspaniały widok na góry (lub morze i Gomerę).
hotel położony w bardzo dogodnym miejscu, praktycznie wszędzie blisko, na miejscu bary, knajpki, restauracje i dyskoteki, plaża z ciemnym piaskiem nie najgorsza, sam hotel bardzo stary i większość sprzętów nadaje sie do wymiany a hotel aż się prosi o remont generalny, jeżeli chodzi o klientów hotelu to sa to zdecydowanie starsi ludzie czyli klientela z ciechocinka, wieczorne animacje skierowane właśnie do tej grupy !!! jedzenie ??? hmm sniadania bardzo oklepane codziennie to samo, za to kolacje bardzo smaczne i urozmaicone dla każdego coś dobrego !!!
ten hotel jest super, nie dość że jest blisko do oceanu to jest piękny widok. jeśli zamierzacie jechać bierzcie hotel z widokiem na ocean, rewelacja. jedzenie super, mojej żonie nie smakowała jajecznica i marchewka, a mi ciasto bananowe :) a tak to super. konieczny jest wyjazd na jakąś wycieczkę na cały dzień m.in do. loro parque (zoo) skorzystaliśmy z biura scan holiday. mamy tylko jeden żal , pojechaliśmy tylko na tydzień (nie opłaca się). pozdrawiamy. p
Hotel dobrze położony.Blisko plaży, w centrum miejscowości.Wyżywienie bardzo smaczne.Pokoje z widokiem na ocean ,przestronne.Jedyny minus to plaża z ciemnym piaskiem, ale taki urok Teneryfy.Klimat bardzo dobry. Temperatury nieuciążliwe. POLECAM WYCIECZKE DO LORO PARQUE.Natomiast wycieczka do miejscowości Masca tylko dla osób o mocnych nerwach(z uwagi na kręte,górskie drogi)
hotel godny polecenia zasluguje na bardzo dobre opinie, wszędzie blisko, obsługa hotelowa uchyliłaby nieba klientom, polecam pokoje w bungalowach są bardzo przestronne i wyjście z nich wprost do basenu.