Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi
Plaże z czarnym wulkanicznym piaskiem i lazurowymi wodami
Parki wodne i rozrywki idealne dla rodzin z dziećmi
Dużym plusem tego hotelu jest jego położenie. Dość blisko do plaży, w zasadzie w centrum miasta. Jak ktoś wynajmuje auto- przed hotelem jest bezpłatny parking, ale tylko na 10-12 miejsc, także nieduży. W hotelu jest całkiem sporo restauracji ala carte (4), także jest wybór. Jedna z nich jest otwarta tylko 2 razy w tygodniu- z tematycznym show. W cenie All Inclusive można korzystać z oddzielnej kawiarni :) Pokoje czyste, ładne łazienki. Warto brać pokoje typu excelense na 6, 7 i 8 piętrze- co prawda są droższe, ale naprawdę warto! W takich pokojach są nowe łazienki, codziennie uzupełniany bar, bezpłatny sejf, maszyna do kawy, ręczniki plażowe za darmo, specjalny taras z leżakami i parasolami, można codziennie korzystać z ala carte, a przy All inclusive można korzystać ze specjalnej wysypy na basenie, tylko dla osób z tych najlepszych pokoi. Na terenie są 3 baseny, największy z prywatną wyspą, średni podgrzewany zimowo i basen infinity z widokiem na ocean- tylko dla osób 16+.
Duży wybór restauracji ala carte, parking gratis, podgrzewany basen, spa, udogodnienia dla najlepszych pokoi
Położenie tego hotelu to strzał w 10. Położony jest tak naprawdę w samym centrum. Bardzo blisko restauracji, sklepów czy plaży. Bardzo dobre udogodnienia dla osób z pokoi o najwyższym standardzie- prywatny pokój widokowy z open barem, wyznaczona strefa na basenie, ekspres do kawy w pokoju itp. Pokoje w nowoczesnym stylu, czyste. Hotel 16+.
- różnorodność restauracji a'la carte, rozbudowany program animacji.
Miejski hotel (praktycznie w samym centrum) z licznymi atrakcjami i bogatą strefą basenową i spa. Pokoje bardzo ładne, przestrzenne. W szczególności polecam pokoje typu Privillage z widokiem na Ocean, położone na 6, 7 i 8 piętrze.
Bardzo ładny basen z widokiem na Ocean. Polecam restauracje a'la carte, oprócz bajecznej kuchni hotel oferuje wieczorne show podczas kolacji - bardzo miło to wspominam.
Wszędzie wokół hotelu oraz przy basenach jest bardzo dużo zieleni. Pokoje są skromne, ale czyste i zadbane. Lokalizacja hotelu jest zdecydowanym plusem.
- lokalizacja i odległość od plaży - dużo zieleni - blisko plaży
- małe pokoje
Polecam hotel osobom które choć trochę znają język angielski, hiszpański, niemiecki itp. ponieważ obsługa nie zna języka polskiego.
Hotel położony jest w centrum Kurortu, Jest elegancki i przestronny, dominują w nim kolory ciepłe i jasny marmur. Obsługa bardzo miła. Kuchnia i drinki wspaniałe.
Nocne animacje były ok, ale organizacja ich wiała lekką amatorszczyzną. Jednak warto na chwilę się zatrzymać i zobaczyć co mają do zaoferowania zanim się odejdzie. Wyżywienia było pod dostatkiem, jeśli chodzi o ilość i wybór. Restauracja była zajęta cały czas. Nie dało się wdepnąć na romantyczną spokojną kolację. Byliśmy też lekko zadziwieni że nie robili wieczorów tematycznych. Standard pokoi był Si. Czysto, natomiast widać że niektóre sprzęty miały już kilka lat na karku. Tereny wspólne takie jak basen itp, bez zastrzeżeń. Basen można powiedzieć Bajoński. Położenie jest świetne i na pewno warto zapłacić kilka groszy więcej za widok na morze.
hotel jest faktycznie polozony w samym centrum... z jednej strony cisza, ocean. z drugiej zabawa, rozrywka, zycie nocne... ale to wszystko co mozna powiedziec dobrego o tym hotelu... poniewaz pokoje: male, brudne, ze starymi odrapanymi meblami, lazienka smierdzaca, wykonczona chyba 30 lat temu... jedzenie dobre na jeden dzien ale dluzej nie daje sie wytrzymac. maly wybor i wciaz to samo...
nawet za darmo nie pojechalabym do tego hotelu... po prostu caly pobyt jest zepsuty jesli dopiero po wyjsciu z hotelu nastroj sie poprawia...
basen nie ciekawy. materace i reczniki obowiazkowo platne.
po prostu jesli mozna to nie polecam za nawet najmniejsze pieniadze tego hotelunawet trzy gwiazdkowy jest lepszy... wiem bo bylam poprzednim razem w tropical playa. tam pokoje duze, czyste, z ladnie urzadzonym aneksem kuchennym tyle ze do plazy spacerkiem idzie sie 5 min.
pozdrawiam wszystkich ktorym teneryfa sie podoba tak jak mi. bylam tam juz kilka razy ale nigdy wiecej hotelu conquistador...
Super hotel, animacje i rozrywki na basenie (piłka wodna, wodna siatkówka, piłka nożna itp). Jedzenie bardzo dobre i bardzo urozmaicone
Pokoje sprzątane co dzień.
Do plaży w miarę blisko(15min skrótem)
Naprawdę polecam.
hotel ogolnie bardzo dobrze polozony ale ...nic oprocz tego...pokoje strasznie male...brak podstawowych mebli...a te ktore sa to bardzo stare graty...posilki malo urozmaicone i bardzo maly wybor...basen faktycznie ladny ale...tylko twarde lozka do opalania sa wliczone w cene hotelu...materace bez ktorych nie mozna byloby lezec na tych lozkach i reczniki sa dodatkowo platne ...dziennie od dwoch osob 6 euro...malo ale w innych hotelach tej klasy sa wliczone w cene...ogolnie hotel ponizej swojej kategorii...raczej to nie sa nawet trzy gwiazdki...korytarze brudne...sciany odrapane...wykladzina na podlodze poplamiona i dziurawa...bylam zalamana pobytem w tym hotelu...moj pobyt w playa de las americas byl juz po raz czwarty...i za zadne pieniadze nie pojechalabym wiecej do tego hotelu...goraco polecam np. hotel tej samej kategorii ale o wiele wyzszym standardzie jest to gran tinerfe...serdecznie pozdrawiam wszytkich czytajacych moja opinie...
Hotel położony w bardzo atrakcyjnej części miasta, blisko do sklepów, barów, restauracji.Do tych ostatnich nie mieliśmy potrzeby uczęszczać, ponieważ posiłki w hotelu były bardzo dobre i urozmaicone.Obsługa hotelowa bardzo przyjazdna i miła.Codziennie wieczorem czekały na dorosłych oraz dzieci ciekawe przedstawienia i pokazy.Uroczo urządzony i czysto utrzymywany kompleks basenowy z piękną, urzekającą zielenią.Niestety pokój typu junior suite wogóle nie spelnił naszych oczekiwań ponieważ był mały, ciasny dla naszej czteroosobowej rodziny (jak może spędzić wakacje przez dwa tygodnie małżeństwo i dwoje dzieci w jedym pokoju)???? .Wyposażenie pokoju było stare i podniszczone.Bardzo odczuliśmy brak minibaru w pokoju w takim klimacie.Łazienka zagrzybiona i zaciekająca.Sypiąca się i pozaciekana elewacja od zewnętrznej i wewnętrznej strony hotelu bardzo obniża jego wygląd, jakość i przynależność do tak prestiżowej sieci hotelów jakim jest H10.
HOTEL SUPER, BASENY ZAWSZE Z CZYSTą WODą, POSIłKI BARDZO UROZMAICONE I PYSZNE, OBSłUGA HOTELOWA MIłA, NIEDALEKO PLAżY, ANIMACJE DLA GOśCI REWELACJA (AEROBIK W WODZIE DLA PAń, DEGUSTACJA SZAMPANA I ZABAWA W JEGO PIANIE, DMUCHANA ZJEżDZALNIA DO WODY I INNE).JEDYNY MINUS TO BRAK LODóWKI W POKOJU-TYLKO ODPłATNIE.
GORąCO POLECAM
Byłem w tym hotelu w lipcu 2007 urzeczony wysokimi notami na hotelbewerungen i holidaycheck. Generalnie hotel OK ale niestety ma już swoje lata - co widać głownie na elewacji budynku i na wykładzinach hotelowych - przydałby sie jakiś remont. Chyba największym atutem hotelu jest fantastyczne położenie w ekskluzywnej okolicy Playa de Americas. Pokoje bardzo nierówne - od super czystych i obszernych do zapuszczonych z zapachem frytek gdy wyjdzie się na balkon (wiem bo miałem okazję być w kilku różnych pokojach). A oto plusy i minusy hotelu:
Plusy:
- doskonałe położenie w dobrej dzielnicy
- cudowna kuchnia - smakowało nawet mojej córce niejadkowi
- ciekawe animacje wieczorne
- niezła organizacja hotelu - wszystko na miejscu
- niezbyt wysokie ceny alkoholi na ternie hotelu
- większość gości to raczej kulturalni Hiszpanie, mało głośnych i butnych turystów zza Odry
- doskonały widok z balkonu (jak ma się sea view)
Minusy:
- elewacja do renowacji
- zużyte wykładziny i wyposażenie pokoi
- głośnie animacje do 0:30 - Hiszpanie nie uznają ciszy nocnej na terenie hoteli
- obsługa zna język angielski bardzo słabo, przydałby się hiszpański
- brak plaży przy hotelu, do sensownej plaży trzeba sie prześć ok. 10 minut.
Generalnie było super, ale pozostaje lekki niedosyt bo na 96% rekomdendacji (hotelbewerungen) to z pewnością ten hotel nie zasługuje.
UWAGA: Przy basenach hotelowych króluje topless, ale jest to topless 60 a nie 20 ...
Wakacje w hotelu Conquistador to gwarancja udanego urlopu. Począwszy od wspaniałej lokalizacji poprzez wyśmienite jedzenie (niesamowity wybór, duże urozmaicenie), duże baseny (zawsze z czystą wodą), miłą obsługę hotelową, kapitalne animacje oraz wieczorne występy przy barze hotelowym pozwoliły mi w pełni cieszyć się urlopem na Teneryfie i przywieźć wspaniałe wspomnienia z gorącej i malowniczej wyspy. Polecam jak najbardziej!!!!!
Hotel polecam.