Czysto i schludnie, posiłki urozmaicone i smaczne. Świetna atmosfera ze względu na fakt, że hotel nie jest duży więc obsługa Cię po prostu pamięta. Goście po jednym dniu znają się z widzenia. Na terenie hotelu dostępny WLAN - bezpłatnie. Pokoje sprzątane codziennie, miła obsługa naprawdę starająca się o to byś był zadowolony z pobytu. Polecam.
Za nieduże pieniądze można superrrr wypocząć!!Polecam ten hotel!!!
Byliśmy pod koniec lipca pogoda super,ale bardzo wilgotno.Bardzo piękny krajobraz my mieliśmy widok na zatokę super,woda tylko by się w niej siedziało,leżaki płatne,ale wystarczy iść na koniec plaży z daleka widać białe parasole jest to plaża prywatna przy restauracji.My kupowaliśmy butelkę wody za 4 liry i siedzieliśmy cały dzień,mało polaków ogrom niemców ,anglików i miejscowych.Ogólnie jak ktoś chce za dobre pieniądze fajnie spędzić urlop my dalismy 1500zł/osoby i nie jest wymagający hotel bardzo polecamy.Dużym plusem wyjazdu była rezydentka bardzo pomocna,widać ze zna się na swojej pracy od początku do samego końca była do pomocy,jak jeździmy parę dobrych lat najlepsza opieka rezydenta pani Agnieszka super,ale niestety zawsze jest jakiś minus?Biuro ALFA STAR zafundowało nam powrót do Polski na lotnisko do Warszawy,a wylot mieliśmy z Poznania,dowiedzieliśmy się o tym dzień przed wylotem.Mimo tego bardzo polecamy Hotel jak i biuro ALFA STAR.Pozdrawiamy
Mały,kameralny,blisko plaży przejście przez ulicę,przepiękna okolica wspaniałe widoki,czysty miła obsługa.
Słabe śniadania,ale kolacja bardzo dobre.Powrót na inne lotnisko do Warszawy,a nie do Poznania transfer do Poznania bez problemowo i szybko.
Wakacje w hotelu gunes to super sprawa dla każdego kto chce odpocząć i się zrelaksować. Byliśmy 2 tygodnie i uważamy że jest to nie za długo nie za krótko. Pani Agnieszka bardzo kompetentna i pomocna. Widać że lubi swoją pracę i dała nam wiele pomocnych rad. Polecamy pojechać na pierwszą wycieczkę objazdową po centrum miasta grobowcach i opuszczonym mieście, ,Pani Agnieszka super wszystko tłumaczy i pomaga załatwić sprawy jak ktoś nie potrafi się dogadać w innym języku jak polski a takich osób było całkiem sporo. dużo człowiek się dowie i pozna miasto tak aby samemu się poruszać. Z praktycznych rzeczy fajnie jest wziąć sobie słowniczek podstawowych zwrotów po turecku typu dzień dobry, dobranoc, jak się masz itp. Turcy od razu inaczej patrzą na turystę jak umie się przywitać w ich języku. Jeśli wam się nie chce bez problemu dogadacie się po angielsku. Polecamy spacer promenadą jak się wyjdzie z hotelu maksymalnie w prawą stronę aż dojdziecie do góry i klifu. Jest tam bardzo czysta woda, zero ludzi można sobie ponurkować i odpocząć. Z atrakcji dodatkowych jest w czym wybierać ale wszystko kwestia ceny, tak więc sami ocenicie co warto a co nie. My osobiście byliśmy na całodniowej wycieczce po 12 wyspach która kosztowała nas 50 TL od osoby i było warto choć nie do końca tak jak zapewniał nas sprzedawca. W hotelu przy kolacji należy pamiętać że NAPOJE SĄ EKSTRA PŁATNE dlatego kelner będzie pytał o numer pokoju i dopisywał do rachunku który należy uregulować pod koniec pobytu. Co do internetu to zasięg w pokojach jest słaby ale jest. Jakby komuś się chciało (jak tak zrobiłem) to poszedłem do hotelu obok i spisałem sobie hasło do internetu bo mieli dużo lepszy zasięg i cieszyłem się fajnym internetem :) Ogólnie pobyt bardzo udany, super obsługa, pogoda gwarantowana 35 stopni w cieniu i nic tylko odpoczywać! Morze i plaża czysta ale tylko w miejscach dla turystów.
- Świetna obsługa w całym hotelu - Dbają o czystość, sprzątają dobrze pokoje - bardzo dobra lokalizacja zaraz przy plaży na środku promenady - moskitiera w oknie niby drobnostka.... a jednak - internet WIFI w pokoju
-monotonne śniadania zawsze to samo - obiadokolacja dosyć późno - bardzo dłuuuugo trzeba czekać na ciepłą wodę wieczorem
Bardzo miła i życzliwa obsługa. Atmosfera rodzinna.Można odpocząć tu w ciszy i spokoju jeśli ktoś tego oczekuje. Brak animacji to dla mnie duży plus. Bardzo duża ilość restauracji w niewielkiej odległości od hotelu dawała możliwość zjedzenia dodatkowego posiłku w ciągu dnia bez żadnego problemu, mieliśmy wersję HB.Przy basenie bar z napojami.Zamierzamy odwiedzić jeszcze ten hotel. Pani rezydentka Agnieszka to bardzo miła i kompetentna dziewczyna. Dała nam wiele dobrych rad i pomysłów na wypoczynek. Pozdrawiamy Ją serdecznie.
Położenie idealne, blisko plaży, restauracji, sklepików i promenady.Hotel czysty, pokoje sprzątane każdego dnia łącznie z wymianą ręczników.Posiłki bardzo smaczne i urozmaicone.Basen czysty, z leżakami nie było żadnego problemu.
Hotel spełniał moje oczekiwania.
Hotel dokładnie taki jak na zdjęciu. Polecam dla osób ceniących spokój.
hotel blisko plaży. dosłownie parę kroków od publicznej plaży. w hotelu czysto, cicho i przyjemnie. pokoje codziennie sprzątane. turyści w hotelu to głownie Niemcy. jedzenie dobre kolacje urozmaicone natomiast śniadania troszkę monotonne. wzdłuż plaży pełno restauracji i barów. ja osobiście nie korzystałem bo: drogo (właściciele nastawieni na klientów z Anglii,których pełno), a jedzenie oferowane to głownie fast foody (hamburgery,frytki, pizze itd). być w Turcji i jeść hamburgery??? polecam oddalić się trochę w głąb miasta i tam poszukać miejsca żeby coś zjeść miejscowego, a jest w czym wybierać. korzystaliśmy z restauracji położonej koło ronda.około 800 m od hotelu. za danie około 15 TL i można się najeść,a kufel ayranu 3 TL. kawałek za restauracją znajduję się market spożywczy SOK. (coś w stylu naszej żabki). wycieczki kupować tylko u miejscowych o 30-40% tańsze niż u rezydenta. korzystaliśmy z biura Seaside. około 400 m od hotelu wzdłuż plaży. 12 wysp- 15 EURO za osobę, Dalyan - 15 EURO za osobę, Pamukkale - 31 EURO za osobę. można śmiało się targować i zbić jeszcze z ceny. Podsumowując. Polecam wszystkim ten hotel chociażby ze względu na położenie (blisko plaży), w hotelu panuję miła atmosfera, obsługa uśmiechnięta i pomocna, żadnej głośnej tureckiej muzyki przy basenie. można naprawdę wypocząć czy tez przy basenie na leżakach czy też na plaży, która o dziwo nie jest zatłoczona przez cały dzień. przy basenie są leżaki, które najlepiej z rana (najpóźniej do 8 bo później może już nie być wolnych) rezerwować kładąc ręcznik i już nikt nam nie ruszy leżaka. Jak dla mnie za tą cenę lepszego hotelu się nie znajdzie......śmiało korzystać. chyba,że ktoś za 1500 zł oczekuje standardu jak w 6 gwiazdkowym hotelu w Dubaju, a tacy też byli:)
położenie, jedzenie, obsługa, cisza, spokój,
jak dla mnie to brak wad...czasami brakowało ciepłej wody pod prysznicem ale dało się z tym żyć:)
Spędziłem tam fajny tydzień z rodziną trzy dorosłe osoby ale pokój był dla dwóch dorosłych dostawka spowodowała zbyt mało miejsca. Posiłki urozmaicone smaczne i wybór każdemu przypasuje w obiadokolacjach menu główne się nie-powtarza (co doświadczyłem rok temu w Bułgarii) obsługa miła uprzejma ale preferuje język niemiecki (to na stołówce i barze w recepcji bez znaczenia). Teraz do samego hotelu bardzo fajnie położony do plaży rzut beretem ale trzeba pamiętać a obuwiu bo żwir i drobne kamienie ale na głębokości 1 metra te niedogodności mijają ale trzeba się przedostać do tego miejsca. Co najważniejsze cisza i spokój i polecam Tym którzy to cenią ale wyście z hotelu na promenadę i zaczyna się gwar i życie nocne też (na promenadę przechodzi się przez część gastronomiczno-usługową i jesteśmy na promenadzie deptaku. Wypada dodać kilka słów o rezydentce miła, kompetentna, rzeczowa bez narzucania swoich wycieczek doradzi jak się poruszać co warto zwiedzić także odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku zero olewactwa co się niestety spotyka (mnie również). Czy polecam zdecydowanie tak hotel i biuro podroży ale dla dwóch osób trzy to za dużo do tych pokoju 2x2 to tak no chyba że małe dziecko to wstawiają łóżeczka bo widziałem ceniących spokój i bliskość wszędzie to miejsce idealne (wyjazd do centrum obok hotelu 200m do przystanku powrót pod hotel )
Dobre położenie cicho przytulnie
Chyba nie czyszczą klimatyzacji przed sezonem jako alergik niestety to odczułem
Hotelik jest bardzo przyjemny, kameralny, bez zbędnego łomotu, jazgotu i atrakcji typu animacje. Pokoje w zupełności wystarczające, czysto, wielkość ok. Drobne minusy wymieniłam powyżej. Basen czysty, ilość leżaków wystarczająca,. Panuje na nim atmosfera wypoczynku, lenistwa i spokoju. Zza baru czasem leci muzyka, ale całkiem przyjemnie dobrana do atmosfery. Basen czasem mieliśmy niemal dla siebie - na pewno nie ma tłoku w wodzie, wiele osób głównie leżakuje. Dwa razy rano był problem z leżakami bo Niemcy zajmują je już przed śniadaniem a my wstawaliśmy dość późno. Ale dwa kroki dalej jest plaża ;) Obsługa przyjazna i życzliwa. Posiłki - śniadania mało urozmaicone, ale do zniesienia. Wybór jest choć zestaw zawsze ten sam. Kolacje bardzo dobre. Naprawdę nieźli kucharze tam pracują. Plaża - długa, piaszczysta z kamyczkami. Dwa leżaki pod parasolem 15 lira. W piachy niestety sporo petów. Poza tym ok. Calis - mała dzielnica hotelowa, w dzień spokojna i senna, wieczorami na promenadzie jarmark ;) Ale do zniesienia. Polecam turecki namiot prawie na końcu promenady w stronę Fethiye: wchodzi się boso, siedzi po turecku na miękkich poduszkach, gra lokalna kapela na żywo, przychodzi dużo Turków, którzy ok 23 ruszają w tan. Można zapalić fajkę wodną. Namiot pozwala poczuć prawdziwie Turecki klimat. Super. Ceny w Calis są baaaardzo przyjemne dla Polaków. Jak pojechaliśmy w do Oludeniz to było co najmniej 1,5 do 2 razy drożej (lody, woda, kebab itd.). Bliskość Fethiye też jest zaletą, można tam znaleźć więcej Turcji w Turcji niż w takich dzielnicach hotelowych czy typowych kurortach. Polecam bazar w Fethiye (niedziele) i mniejszy w Calis (wtorki). Koniecznie trzeba odwiedzić Kayakoy i Antic Restaurant u wejście do miasta, zrobić sobie rejs łodzią po Dalyanie, rejs statkiem po wyspach (ale polecam żaglowiec bez silnika i łomoczącej muzyki, coś wspaniałego!).Na promenadzie w Calis można znaleźć wiele lokalnych biur oferujących wycieczki - polecam Seaside.
Kameralny, spokojny hotel. Miła obsługa. Przy samej plaży.
Gdyby już chcieć się czepiać to można coś wymienić, ale to w sumie drobiazgi. Łazienka, szczególnie prysznic i baterie, nadszarpnięte zębem czasu. Klimatyzacja w cenie, ale przydałby się standardowy serwis (działa dość głośno). Wieczorami i rano letnia woda.
Bardzo miły hotel, dobre jedzenie. Atmosfera prawie rodzinna. Blisko plaży,w restauracjach miła obsługa i zimne napoje. Polecam.
mała ilość gości, bardzo miła obsługa, blisko plaży, super jedzenie
komary
Byliśmy w tym hotelu w czerwcu 2014, kierując sie opiniami forum i nie rozczarowaliśmy się. Spokojny hotel przy promenadzie. Blisko na plażę, na basenie też bardzo przyjemnie.Bez tłumów i animacji. W piatek byly występy i muzyka do tańczenia. Dolmusze, taxi wodne, tureckie biura podróży zapewniaja atrakcje dla każdego i na każdą kieszeń. Z biurem Fokus byliśmy w Pamukkale i na rejsie po zatoce Oludeniz. Obie wycieczki polecam. Na rejsie wspaniałe widoki, mnóstwo okazji do rozkoszowania się krystaliczną wodą. Wróciłabym tam z przyjemnością.
Hotel Gunes jest bardzo dobrym hotelem w swoim standarcie. Czyste, przyjemne pokoje z nowym wyposażeniem. Basen z czystą wodą, wystarczajaca ilość leżaków. Jedzenie bardzo smaczne, praktycznie bez limitu. Obsługa pod wodzą Osmana sprawna, nie narzucajaca się. Blisko plaży, obok sklep i restauracja gdzie można posilki wpisywać na poczet pokoju.
Według mnie hotel nie ma wad. W pokoju nie ma lodówek ale można wynająć za dodatkową opłatą.
Mały spokojny hotel z miłą atmosferą. Pomimo drobnych niedociągnięć polecam i chcę tam wrócić.
Położenie, obsługa, czystość. Cichy i spokojny.
Małe pokoje. Dobre chociaż monotonne wyżywienie ( mały wybór zwłaszcza śniadanie).
Gorąco polecam ten hotel. właśnie wróciliśmy z wakacji. nieduży, czysty o dobrym standardzie. miła i pomocna obsługa. Przepyszne i urozmaicone posiłki. Śliczny basem pięknie podświetlany wieczorami. kilka kroków do bulwaru i morza. masa atrakcji w okolicy
Fajny hotel,z miłą obsługą,dobry standart pokoi,nowoczesne łazienki.Kuchnia świetna,dużo dań z grila,wróciliśmy zadowoleni
HOTEL JEST SUPER .BLISKO PLAZY . MILA OBSLUGA.POLECAM TEN HOTEL ,MOZNA WYPOCZAC I ZWIEDZIC WIELE PIEKNYCH MIEJSC.REZYDENT OFERUJE WYCIECZKI LECZ PO WYSOKIEJ CENIE.BIURA ULICZNE MAJA TEN SAM PROGRAM LECZ NISKIE CENY.ROWNIEZ PRACUJA TAM OSOBY POLSKO JEZYCZE, PO CO PRZEPLACAC .
Hotel dobry jak na swoje gwiazdki, obsługa świetna, okolica wspaniała!
najlepszy hotel w okolicy, bylem juz 2 razy w tej miejscowosci, uwierzcie, ze wiekszosc hoteli 3* jest slaba, lepiej doplacic 100 zl i spedzic super wakacje w GUNES!
kucharz świetny,ale straszny podrywacz
Osoby z małymi dziećmi muszą się liczyć z tym , że na terenie hotelu nie ma placu zabaw, nie licząc jednej kiepskiej huśtawki. Ręczniki wymieniane są codziennie. Łazienki czyste, ale trochę zaniedbane. Nie ma problemu z wnoszeniem zakupionego poza hotelem picia i jedzenia.