Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża z łagodnym zejściem do morza.
Udogodnienia dla dzieci: pokój i plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.
Rozrywka: animacje dla dorosłych, piano bar, muzyka na żywo, pokazy.
Sport: centrum fitness, aerobik, gimnastyka, stretching, aqua aerobik, centrum SPA, sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa.
Hotel robi wrażenie. Czysty, jedzenie pyszne i znakomita obsługa. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane,wymieniane ręczniki, uzupełniany mini barek. Rewelacja Serdecznie polecam.
Położony w dobrej lokalizacji z widokiem na góry i morze. Plaża bezpośrednio przy hotelu tuż obok promenady prowadzącej do centrum miasta(40 minut spacerkiem).
Czasem trudno znaleźć wolny stolik by zjeść kolację na zewnątrz.
Hotel położony w fajnej okolicy wszędzie blisko. Ogólnie miejscowość zdominowana przez Brytoli . Generalnie jak ktoś lubi basen i plażę i nic nie robienie to ok. Hotel bardzo duży taki moloch. Miejsca na leżakach zajmowane o 5 rano i pomimo tego że była informacja o tym że nie można i obsluga będzie zdejmować ręczniki to tak się nie działo aczkolwiek jak się ich poprosiło zawsze znalazł się leżak trochę dalej . Pokój czysty sprzątany codziennie. Jedzenie… typowo pod Brytoli. Śniadania super każdy znajdzie coś dla siebie. Podobnie z kolacją znaczy brytyjskim obiadem. Bo nasz obiad 12-13:30 zwany lunchem był średni potem tylko snack bar i tu też średnio . Full ciast , które dla Brytoli pewnie były pyszne dla mnie totalnego łasucha były obrzydliwe. Gofry jedynie były smaczne. Kebab najgorszy jaki w życiu jedliśmy. Obsługa pomocna ale mało mówiąca po angielsku. Nie kupujcie u ziomka na basenie - wystarczy wyjść przed hotel dosłownie i materac kosztuje 30 zł u niego 80 zł . Plaża taka sobie. Moja ocena to 6.5/10
Czysto
Za dużo osób za mało przestrzeni brak ogrodu
Bardzo ładny hotel. Pokoje urządzone wygodnie, codzienna zmiana pościeli i ręczników. Stale uzupełniane napoje. Otoczenie prześliczne, widok z balkonu na morze, basen i góry - coś wspaniałego!
Blisko na plażę, promenadę i miasto. Fajne animacje w dwóch różnych miejscach, więc nie wiadomo, którą scenę wybrać. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone - na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa przemiła i bardzo pomocna. Promenadą, która przechodzi koło hotelu, można w pół godzinki dojść do centrum Marmaris, które tętni życiem o każdej porze. A po drodze podziwiać widoki na morze i góry.
Nie zauważyłam wad.
Najlepszy hotel w jakim byliśmy z mężem w Turcji. Wszystko na 10 pkt. W tym roku oddany do użytku basen 16+ przez co nie było problemów z leżakami
Położenie, wyżywienie, pokoje duże przstronne
Wąska plaża
Długo się zastanawiałam czy napisać tę opinię, ale jako że często posługuje się opiniami to doszłam do wniosku, że jednak to zrobię. Jest kilka zalet, ale też kilka wad. Myślę, że mój błąd polegał na tym, że nie umiem odpoczywać w miejscu gdzie jest zbyt dużo ludzi w porównaniu do powierzchni. Hotel dysponuje około 500 pokojami. I ta ilość gości w porównaniu do za małej powierzchni, była dla mnie dużym problemem. Zaczynając od walk o stoliki przy każdym posiłku, a kończąc na tym, że w tym hotelu nie ma miejsca w którym nie czułabym dymu tytoniowego, bo wydaje się, że ludzie palą wszędzie. Rezerwowanie leżaków - dramat. Zawsze na końcu znajdzie sie jakieś miejsce, ale jednak nie było to bezproblemowe. Za dużo ludzi w basenie, niby są tam dwa baseny: jeden dla dzieci jeden dla dorosłych, ale basen dla dzieci to brodzik, wiec cała dzieciarnia skakała chlapała i bawiła się w basenie dla dorosłych. Rozumiem to, ale biorąc pod uwagę ilość dzieci to jednak było to irytujące. Jeżeli chodzi o pokoje to czyste. Codziennie sprzątane. Jednak jeżeli wezmą państwo pokój tzw. Z bocznym widokiem na morze to będzie mieli kawałek morza, ale równocześnie bardzo ruchliwą i głośną ulice… W pokojach głośno, lodówka działa bardzo głośno. Obsługa przemiła, mówią po angielsku dosłownie wszyscy. Super jedzenie! Naprawdę! Niby pojechałam tam odpocząć, ale przepychanki o stoliki i wieczne szukanie leżaków nie pozwoliły mi się zrelaksować.
Obsługa, jedzenie
Za dużo ludzi, hałas
Wysoki standard, bardzo smaczne jedzenie, ogromny wybór dań.
Hotel przy samej plaży i przy promenadzie, z basenu od razu wyjście na plażę.
Jedyny drobiazg to duże i grube poduszki, ale jak się poprosiło to na recepcji dawali mniejsze.
Hotel zasługuje na 5 gwiazdek. Położony w dobrej lokalizacji wśród innych hoteli, barów i sklepików. Na samym wejściu miłe powitała nas Pani na recepcji po wypełnieniu formularza otrzymaliśmy kartę do pokoju i opaski All Inclusive. Otrzymaliśmy pokój na 3 pietrze z pięknym widokiem na morze. Pokój składał się z dużego łóżka sypialnianego, obok stało łóżko pojedyncze a na przeciw nim toaletka z lustrem. Duża łazienka z prysznicem. W każdym pokoju był darmowy sejf co mega ułatwiało nam zostawianie ważnych dokumentów w pokoju. Dodatkowo codziennie uzupełniany minibarek w pokoju w napoje w kartoniku o różnych smakach, wodę i pepsi. Pokój był codziennie sprzątany i ręczniki na bieżąco wymieniane. Na dole w hotelu znajdowały się sklepiki, strefa spa, fotograf, fryzjer, kosmetyczka, lekarz, kantor co ułatwiało wymianę np pieniędzy z euro na liry. I to co najlepsze w tym hotelu to jedzenie 10/10. Każdy mógł znaleść coś dla siebie. Na kolacje były ryby, strefa grilla, makarony w różnych postaciach, sushi, pizza, krążki cebulowe, sałatki, warzywa, burgery, owoce i bardzo bardzo dużo słodkości. Strefa ciast i tortów przerastała nasze wyobrażenia. Dodatkowo były gofry, lody i czego sobie człowiek zapragnie. Będą w tym hotelu nie wydacie nic na jedzenie na mieście. Drinki malibu, sex on the beach, shoty, wishy z cola, wina, wódka dla każdego coś się znajdzie. I co najważniejsze dobrej jakości czuć normalnie alkohol. W środku hotelu za strefą spa jest kryty basen. Jedyny minus to rezerwowanie leżaków ręcznikami przez gości hotelowych a długo nikogo nie widać na tych leżakach. Obok stoją poskładane leżanki na spokojnie można sobie w późniejszych godzinach dostawić. Codzienne animacje na basenie aerobik, pokaz drinków, piana party w której każdy stoi i może tańczyć. Prywatna plaża tez bardzo mało leżaków jak na tak duży hotel. Woda bardzo słona. Dla miłośników sportów wodnych też coś się znajdzie. Na miejscu w hotelu można wykupić sporty wodne, gdy pokażecie opaskę hotelową macie np. skuter wodny w dużo niższej cenie. Internet słabo działa w pokoju najlepiej zjeść do lobby i Internet śmiga jak należy. Dodatkowo można wypożyczyć ruter w sklepiku na dole. Wiemy, że wrócimy tam jeszcze. Z czystym sumieniem możemy go polecić.
Jedzenie ❤️
Rezerwowanie leżaków ręcznikami przez gości hotelowych wcześnie rano, którzy idą na śniadanie a później po pokoju i taki leżak jest nie zajmowany przez 4h.
wyjazd w dniach 6-13 sierpnia , położenie słabe do centrum ok 15 min taxi ,pokoje odnowione ale nadszarpnięte wiekiem,sprzątane codziennie ale bardzo powierzchownie , wyżywienie monotonne , często brak stolików do kolacji jak były to bardzo brudne animację tylko w języku angielskim i tureckim ,aqa park fajny ,sklep w hotelu dobrze zaopatrzony nawet ceny lepsze niż w mieście nie polecam spa zabiegi które miały trwać 1,5 godzimy trwały 30min ,zapisuję klika osób na tą samą godzinę a póżniej nie ma kto masować i trzeba czekać aż ktoś się zwolni .masaż turecki haman trwał 10 min a powinien 30 zgodnie z ofertą .angole bardzo hałaśliwi za dużo ludzi w stosunku do miejsca baseny oblężone w ofercie podają 5 basenów ale duże są tylko 2 a resztę to brodziki dla dzieci i basenik aqa. NIE POLECAM TEGO HOTELU NA WYPOCZYNEK CHYBA ŻE CHCECIE SIĘ BARDZO ZMĘCZYĆ
można się zgubić
zbyt dużo gości hotelu w stosunku do obiektu
Jest to nasz ósmy wyjazd do Turcji i raczej najlepszy hotel pod względem wyposażenia i posiłków.Bezpośredni dostep do morza jest duzym plusem choć kamienie i krótka plaża nie powodują aby sie zabijac o leżaki, które czesto są dostepne przy basenie.Bardzo polecam na romantyczne wakacje w każdym wieku.
6 wind na wyzsze pietra , bardzo smaczne i róznorodne posiłki, bajeczne kolacje,zjeżdżalnie do basenu,parasol i leżaki na basenie warto rezerwowac przed śniadaniem max do 10:00
długi spacer do centrum zakupowego, lokalna whisky troszkę rozrzedzona podobnie jak piwo
Hotel bardzo ładny codziennie sprzątane pokoje włącznie z wymianą ręczników obsługa miła wielo języczna jedzenie obłedne superowe kolorowe drinki polecam
Hotel piękny czysty miła obsługa jedzenie obłędne
Hotel od środka prezentuje się naprawdę dobrze. Widać, że był budowany w pośpiechu, ale generalnie robi wrażenie. Przede wszystkim wszędzie jest naprawdę bardzo czysto, nawet w toaletach przy basenie, które są sprzątane co pół godziny. Gdy coś się potrzaska czy spadnie, jest sprzątane naprawdę w ciągu 30 sekund, ponieważ pracownicy kontaktują się krótkofalówkami. Przepyszne jedzenie, naprawdę ogromny wybór (a byłam w wielu hotelach tego typu), wszystko czego próbowałam było naprawdę bardzo dobre, nigdy niedopieczone, przypalone czy przegotowane, poza tym zawsze dobrze doprawione. Nigdy niczego nie brakowało i wszystko było ciepłe. Obsługa w restauracji w porządku, stoły sprzątane szybko, wszyscy sympatyczni i pomocni. Stolików, o dziwo, nigdy nie brakowało. Zawiodły mnie jednak animacje, bo nie ukrywam, są one dla mnie bardzo istotne. Po pierwsze, animacje w ciągu dnia nie pokrywają się praktycznie wcale z planem animacji wywieszonym w lobby, ponieważ wiele pozycji tam umieszczonych nie odbyło się ani razu przez 2 tygodnie. Animatorzy bardzo niewiele robią, gdyby nie mieli na sobie koszulek, mówiących, że są animatorami, nigdy bym nie powiedziała, że nimi są. Wcale nie rozmawiają z gośćmi, a gdy odbywa się jakaś aktywność, to po prostu pokazują się, prowadzą ją, i znikają. Wieczorne animacje prowadzone są przez zespoły z zewnątrz hotelu, także oprócz tego, że nigdy nie na czas, to były ok. Trochę uciążliwe było to, że leżaki przy basenie, jak i na już i tak ciasnej plaży, były położone bardzo blisko siebie. Wi-fi przez pierwsze kilka dni nie działało wcale, później bardzo wolno i czasem przerywało. Jeśli chodzi o gości, to pochodzą z bardzo różnych państw - od Polaków, Rosjan, przez Litwinów czy Anglików, aż po Irańczyków, Jordańczyków czy samych Turków. Wszyscy pracownicy znają angielski. Droga do centrum Marmaris promenadą przy morzu bardzo łatwa i przyjemna. Ogólnie pobyt udany, aczkolwiek ze względu na tak słabe animacje, nie wybiorę się tam ponownie.
wyżywienie; obsługa; duży basen; czystość
słabe animacje; ciasno na plaży; leżaki przy basenie bardzo blisko siebie; bardzo słabe wi-fi, które czasem nie działa wcale
Hotel godny polecenia jednak nastawiony glownie na gosci ze wschodu..jedzenie bardzo pyszne i ogromny wybor.Bardzo urozmaicone.Polozony blisko centrum
Wyzywienie..blisko centrum
Malutka plaza
Marmaris to zielona perła Turcji. Najciekawsza miejscowość turecka. Byłem w Turcji 4 razy, z Itaki pierwszy i ostatni raz :-). Wakacje z LM sugerowałem się wyłącznie miejscowością i się nie rozczarowałem, naprawdę jest co robić w Marmaris. Warto np. wynająć łódź motorową w pobliżu hotelu (cena do negocjacji) i zwiedzać wybrzeże na własną rękę. Przepiękne widoki:-) Natomiast cena większej łodzi np. w pobliskim Icmeler 100Euro/dzień - łódź do własnej dyspozycji!!!:-) Większość czasu spędziliśmy za dnia w przybrzeżnych zatokach, a wieczorem na mieście :-) Hotel polecam ze względu na bardzo atrakcyjne położenie.
Położenie hotelu oraz widoki z ostatniego piętra są jego największą zaletą.
Animacje beznadziejne, czystość w całym hotelu łącznie z basenem i plażą pozostawiała wiele do życzenia... Nie jest to niestety nawet tureckie 5* ... Niewykorzystany potencjał ładnie wyglądającego z zewnątrz hotelu ... Hotel nie wart ceny powyżej 2000/tydzień. Kolacje 19-21, natomiast zaczyna się "czyszczenie" stołówki o 20:40 o godz. 20:50 już nic nie zjemy.... SPA bez szału ... Jeśli ktoś był w Turcji np. z Wezyrem to poczuje różnicę.
Polecam ten hotel wszystkim osobom : zarówno parom, jak i rodzinom z dziećmi. Jest to przepiękne miejsce, a hotel bardzo zadbany i położony w cudownym miejscu, które jest otaczane przez malownicze góry. Wrócę tam z pewnością !!!
obsługa, urozmaicone jedzenie, czyste zadbane pokoje, piękne widoki, animacje, położenie
brak !!!!!
Spędziliśmy w tym hotelu dwutygodniowe wakacje, w związku z tym nasza opinia będzie najbardziej adekwatna w porównaniu do osób spędzających tam krótsze wakacje! Nasz pobyt odbył sie w drugiej połowie sierpnia. Hotel zaskoczył nas ładną architekturą, swoją wielkością co w tym przypadku jest dużym pozytywem gdyż każdy czuje sie swobodnie i ma prywatność. Byliśmy juz w Turcji 5 razy wiec mamy dobre rozeznanie. Zaskoczyła nas obsługa hotelowa, niezwykle miła pomocna, kelnerzy w restauracji nie nachalni, sami wykazują inicjatywę( podawanie napojów, brakujących sztućców czy wymiana brudnego obrusa). Niezwykła obfitość i różnorodność posiłków. Przez cały dzień jest otwarty snack bar przy basenie a w nim bar sałatkowy oraz dania główne co jest dużym plusem gdyż nie ma potrzeba pojścia na obiad do restauracji głównej. Napoje typu PEPSI, 7-Up i MIRINDA nie dozowane przez obsługe lecz stoją automaty co powoduje brak kolejek do baru. W barach serwowane sa w dostatku drinki ( nie tylko lokalne), pod dostatkiem owoców, lodów, ciastek różnych deserów. Powrót do Polski mieliśmy o 23.55 a doba hotelowa kończy sie o 12..00 w południe. Dzięki temu iż hotel ma tak znakomitą infrastrukturę można znależć sobie wygodne miejsce do odpoczynku a po całym dniu skorzystac z bezpłatnej sauny, gdzie sa prysznice, ręczniki i przebieralnie. Pokoje sprzątane są codziennie ( nie czepiajmy sie sterylności bo to hotel plażowy), ręczniki wymieniane również każdego dnia, w łazience uzupełniane mydło w płynie(Dove) pod prysznicem również. Hotel jest doskonale położony, blisko miasta( 5 min dolmuszem, koszt 2,5 TL za os.) nie ma problemu z powrotem ( taxi;opłata wg taksometra). W hotelu dominują Anglicy i Holendrzy ( nie jak niektorzy poniżej twierdzą że Turcy) jest sporo Polaków, mniejszością są Rosjanie. Kwestia widoku na morze, nie jest prawdą że Polacy dostają specjalnie takie pokoje, jest to opcja standardowa dla wszystkich,można dokupić w biurze podróży pokój z widokiem na morze.
Wielki areał, piękny basen, rozwinięta infrastruktura hotelowa, bliskość plaży, doskonała obsługa, bliskość miasta, dobrze działająca klimatyzacja, obfitość posiłków
niezbyt duża plaża
W tej cenie w Marmaris można mieć dużo lepsze warunki. To mój 3 wyjazd tu, wiem co pisze. Niestety nie polecam tego hotelu. Może w sezonie 2017 podciągną się z obsługa i czystością.
Mało gości, w większości Turcy.
Polacy dostają pokoje od strony ulicy lub z bocznym widokiem. Walające się śmieci, mało sprzątania, nieprzyjezdna obsługa. Jedzenie takie sobie. Naprawdę w tej cenie można mieć inny hotel w Marmaris z lepszymi warunkami,również z Itaki.
W hotelu było mało gości, jak na taki duży hotel, leżaki przy basenie i na plaży wolne. Tubylcy mili i pomocni. Jestem bardzo zadowolona z wakacji, polecam to miejsce pachnie świeżością i elegancją.
basen jest duży, trzy zjeźdzalnie czynne, aerobik prowadzony przez animatorów jest na wesoło, posiłki są bardzo smaczne i duży wybór zarówno w hotelu jak i przy basenie. Pokoje są czyste i eleganckie, wszystkie sprzęty działają, Wi-fi działa na terenie hotelu z niewielkimi zakłóceniami. Siłownia nowoczesna z instruktorem. Fryzjer, sklepy, masaże czynne do późnych godzin. transport busami do centrum jest tani i co 3 min.
plaża wąska źwirkowa, kąpiel w możu nie należy do zachwycających
pani Ania jest w wielkim błędzie i widać jej małomiastkowość - animacje - przez nie nie wybierze tego hotelu...; ten hotel to rewelacja, byłem w nim w zeszłym roku w czerwcu i wybieram się w wrzesniu tego roku i moge określić ten hotel jako rewelacja!!!! każdy znajdzie w nim coś dla siebie...!
wszystko
Hotel maksymalnie 4 *, może przyjąć do około 1300-1500 gości lecz basen i plaża obsłużą do 700 osób. Brak zieleni wokół hotelu (dopiero rośnie). Busy 2,5 LT za osobę co około 5 min, zamachać ręka lub przystanek z literą D. W sklepach targować się o cenę - zakup praktycznie za 1/3 ceny wystawionej.
- dobra lokalizacja, ładne widoki, bliskość do hotelowej plaży (przejście przez pasaż szerokości około 5 m) - dobra komunikacja autobusowa - lekarz praktycznie na miejscu (400 m od hotelu) - duży wybór potraw, szczególnie słodyczy :)
- typowe wschodnie niechlujne wykończenie (podrdzewiałe elementy metalowe wykończenia, odklejająca się tapeta) - dla Polaków pokoje z bocznym widokiem na morze lub od ulicy - słabe śniadania
Krótka opinia względem wyjazdu, ze względu na ograniczenie tekstu. 1. Biuro podróży - Itaka - wszystko rzetelnie według umowy. Pełny tydzień na wycieczce, pomimo zmiany godzin wylotu 2. Data 28 sierpnia - 4 września 2015 3. Położenie hotelu - około 1 km od centrum (pomnika Ataturka) - spacerem ~ 45 min. Od głównego wejścia hotelu główna ulica. Wszystkie najlepsze hotele w Marmaris ciągną się wzdłuż tej drogi. Zaraz za ulicą duży i znany sklep Migros. Z drugiej strony hotelu - od basenu - niesamowicie długa promenada. Spacerowo idąc z hotelu promenadą w lewo dojdziemy do centrum Marmaris - w prawo do Icmeler. 2. Pogoda w Marmaris Powyżej 40 stopni w południe w cieniu. Bez deszczu, bez chmur. Spacerując o godz. 16-17 termometry w mieście wskazywały 38-39 stopni. Wieczorem 28 stopni. 3. Ubiór Koniecznie przewiewne rzeczy, okulary, nakrycie głowy. 4. Zakwaterowanie w hotelu Tutaj na wstępie można przekonać się o podejściu personelu do Polaków. Obsłudze nie spieszy się, zawsze wcześniej obsłużą klienta z Rosji, Anglii, Szwecji itp. Po zakwaterowaniu i zeskanowaniu naszego paszportu udajemy się z \'boyem hotelowym\' do pokoju. Przy windach pada pierwsze pytanie \"skąd jesteście ?\". Po odpowiedzi, że z Polski, boy prowadzi do odpowiedniego pokoju. Zazwyczaj na najwyższych piętrach i najdalej od wind, co uważam za chamstwo. Na najwyższych piętrach jest najgoręcej na korytarzach. My mieliśmy pecha i trafiliśmy upierdliwego, wścibskiego chłopaka. Zaprowadził nas do pokoju, gdzie z sufitu płatami odchodziła farba, a z łazienki cuchnęło kanalizą. Po telefonie do rezydenta zmienili nam pokój na lepszy. 5. Goście w hotelu Około 50% Rosjan, reszta Anglicy, Holendrzy, kraje muzułmańskie, Polaków mało 6. Restauracje Nie sposób przejeść wszystkiego. Z porządkiem różnie. Często trzeba szukać sztućców. Zdarzają się brudne jak i niedomyte szkło. 7. Basen Dużo leżaków, brudno od nanoszonego jedzenia, kubki wpadają do wody. 8. Więcej informacji mogę opisać mailowo g6.mariusz@gmail.com
+ jedzenie + bliskość do morza + komunikacja z centrum + ładny widok z pokoju ( w zależności od położenia) + klimatyzacja pokojów i stołówki + mnogość ofert jedzeniowych, barów z piciem, przekąskami
- mierne podejście do Polaków względem podejścia do innych narodowości - przy takiej ilości ludzi personel nie jest w stanie zachować pełnej czystości w restauracji, chociaż się starają - brudno przy basenie, brak obsługi sprzątającej w ciągu dnia i wieczorem - kiepska znajomość przygotowania drinków przez barmanów