Hotel pod względem czystości pokoi i otoczenia spokojnie zasługuje na 5* sytuacja się zmienia gdy zaczynamy mówić o obsłudze i jedzeniu tu już mamy 3*
czyste pokoje,czyste ładne baseny , aqua park ( co prawda z zimną wodą mimo 31.10), ciągle sprzątany ogród
jedzenie , napoje w bardzo zużytych kubkach plastikowych,obsługa słaba czy dajesz $ czy nie w zasadzie bez różnicy
Teren hotelu jest bardzo piękny, mnóstwo zadbanych trawników, podświetlone w nocy palmy, kamienne rzeźby, dużo roślin. Pokoje ok. Przestronne z balkonami. My mieliśmy widok i na morze i na basen ...I na pustynię.
Super jedzenie, dużo leżaków, barów. Diving center na miejscu. Bardzo uprzejmą nienachalna obsługa.
Rosjanie !!!! kamieniste dno i płycizna morza w zasadzie uniemożliwiają kąpiel w morzu. ( trzeb iść kilkaset metrów molo do głębszej wody. Zimna woda w największym basenie.
Hotel zadbany, czysty i zielony. Ładna plaża. Stały dostęp po leżaków. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane. Obsługa uprzejma, serdeczna i pomocna. Jedzenie powtarzające się, ale smaczne. Wypoczynek udany.
Plaża Rafa koralowa Zieleń
Hotel ogólnie ok, sporo basów, ładne widoki, w miarę czysto. W pokojach jest codziennie ogarniane przez obsługę, na basenie codziennie świeże ręczniki. Pokój fajnie wyposażony, z wyposażenia brakowało jedynie szlafroków, które były w opisie i umowie, na miejscu jednak Panowie z obsługi uznali, ze oni nawet nie wiedzą czym jest szlafrok, więc jeśli bardzo go potrzebujecie to radzimy wziąć z domu :). Internet w hotelu jest, jednak nie działa. W pokoju połączenie po kilku minutach jest zrywane, więc jeśli on również jest wam potrzebny to polecamy się zaopatrzeć w kartę z internetem :). W naszym odczuciu hotel jest przyjazny dla rodzin z dziećmi, jest dla nich sporo atrakcji i samych dzieci było mnóstwo. Hotel znajduje się w spokojnej okolicy, idealnej dla ludzi chcących odpocząć, jednak ze względu na ilość dzieci i hasał jaki tworzą w hotelu jest to średnio możliwe. Do samej Hurghady jest dość daleko więc jeśli ktoś się tam wybiera, a w planach ma zwiedzanie to musi wziąć pod uwagę odległość i czas na dojazd. Przy hotelu jest kilka sklepików jednak również radzimy unikać, ze względu na zawyżone ceny oraz Panów, którzy niemal siłą zaciągają do wejścia po czym nie chcą wypuszczać dopóki się czegoś nie weźmie. Jedzenie w hotelu było jedną z tych rzeczy, które radzilibyśmy sobie odpuścić. Zapamiętamy je niestety na długo. Nie zachęcało już samym wyglądem, po skosztowaniu okazywało się, że jest jeszcze gorzej. Do tego codziennie to samo na śniadanie, obiad i kolację. Zmieniały się jedynie zupy. Jeśli mielibyśmy wracać do tego miejsca to zdecydowanie wybralibyśmy opcję bez wyżywienia jeśli taka istnieje. W kwestii drinków w barach mamy podobne odczucia co do jedzenia. Raczej zalecamy unikać, Panowie nawet patrząc w kartę leją do szklanki co wpadnie im w ręce, w konsekwencji za każdym razem dostajemy inną mieszankę. Obsługa w większości przypadków miła i pomocna. Morze bardzo blisko, do hotelu należy plaża na której są dostępne leżaki i bar. Zejście do morza bardzo długie a woda gorąca :)
Widoki, baseny
Jedzenie
Hotel ogólnie ok, w miarę czysto, dużo basenów i atrakcji. Jedzenie to zdecydowanie najgorszą stroną hotelu- niestety zapamiętamy je na długo. Monotonne dania, które niestety nie zachęcają wyglądem po spróbowaniu okazują się jeszcze gorsze. Pokoje czyste, codziennie ogarniane przez obsługę. Hotel położony w spokojnej okolicy natomiast sam obiekt tętni życiem. W naszym odczuciu mocno nastawiony dla rodzin z dziećmi. W pokoju oraz na terenie obiektu niestety bardzo słaby internet więc jeśli komuś jest on potrzebny to polecamy zaopatrzeć się w kartę z internetem :). W pokoju brak szlafroków mimo tego że były w ofercie i w umowie (jeśli ktoś bardzo potrzebuje to lepiej zabrać swoje).
Baseny
Jedzenie, internet
DOJAZD- z lotniska niecałą godzinę. Minusem lok. jest konieczność dopłaty transferowej do każdej wycieczki w wysokości 5$/OS POKÓJ: wygodny i duży- podróżowaliśmy z 2 dzieci (5 i 3 lata), pokój z wyjściem na ogród przy basenie. Sprzątany codziennie + 2 duże butelki wody + uzupełnienie lodówki i serwisu kawowego (czajnik jest w pokoju, herbata i kawa). Duża łazienka, szerokie łóżko +dostawka-rozkładany fotel. W pokoju TV z 2 kanałami pl i super rozwiązanie: podgląd monitoringu z kids roomu i placu zabaw (można zostawić tam dzieci pod opieką animatorów i podglądać co robią). Klimatyzacja działa bez zarzutu. WYŻYWIENIE: Restauracja główna: jedzenie świeże, typowe dla all inclusive. Napoje przynoszone przez kelnerów; snack bary z przekąskami: burgery, hot dogi, frytki. Kolejki - ze 2 razy zdarzyło nam się czekać na stolik, długie kolejki do snack barów. Plusem są dodatkowe restauracje, do których należy się zapisać (2 wejścia/tyg pobyt, wybór z karty). W praktyce 3 razy (włoska+zależało na restauracji meksykańskiej, ale przyszliśmy za późno i zaproponowano nam restaurację orientalną, a następnego dnia meksykańską. Restauracja Włoska-zdecydowanie mniej ludzi. Warto dopytać obsługi w jakich godzinach jest otwarta, bo można zjeść kameralnie. Napoje: można pić z lodem (zamrażają wodę butelkowaną). Duży wybór drinków (jest karta, choć niektórzy barmani nie potrafią zrobić drinka z karty). Piwo -dobre, przelewane z butelki! (nie we wszystkich barach). Lody - codziennie były lody z maszyny, ale niezbyt nam smakowały. Jedzenie i napoje są bezpieczne- nikt z nas się nie rozchorował! DZIECI: basen "zamek" ze zjeżdżalniami - moje dzieci nie chciały stamtąd wychodzić, woda sięgała powyżej kolan osoby dorosłej, wokół 4-5 ratowników! W godzinach 12-15 przerwa, można było trochę zejść ze słońca Kids Club - minusem jest plac zabaw w pełnym słońcu, byliśmy tylko wieczorem. Obok klub dla dzieci, klimatyzowane pomieszczenie z animatorami. Na plus polska animatorka. Wieczorami animacje dla dzieci: malowanie twarzy i minidisco- trochę monotonne. BASENY - obok pokoju był spory i mało osób z niego korzystało, 2(!) ratowników, basen ze stopniowaną głębokością i brodzikiem. Był czynny cały dzień (wszystkie baseny do 18, ale te ze zjeżdżalniami miały przerwę) Basen ze zjeżdżalniami -były i łagodne i bardzo szybkie, przy basenie kilku ratowników. Basen-plaża -w samym centrum basen imitujący plażę z pięknym widokiem na morze. LEŻAKI I RĘCZNIKI-leżaki od rana zajęte. Raz potrzebowałam wziąć ręcznik- powiedziano mi, żebym przyszła za 30 min, faktycznie otrzymałam ręcznik, ale miałam wrażenie, że był używany (był dziwnie złożony, trochę wilgotny) OTOCZENIE- woda w morzu gorąca! Plaża świeci pustkami, w ciągu dnia odpływ i nie można było plażą dojść do głębszej wody (ratownik na nas gwizdał), za to zaraz obok molo i możliwość snurkowania wśród raf koralowych! Piękne kolorowe rybki, a nawet spotkaliśmy płaszczkę! Na miejscu do dyspozycji są kapoki +ratownik, który pilnuje gości. Wieczorami problem: po 18 nie można było wchodzić do morza:( pracownik hotelu nas wyganiał, ciężko było nawet zamoczyć nogi. Na bocznej ścianie hotelu pasaż sklepów: pamiątki, perfumy, apteka.. Jest też długi deptak wzdłuż plaży, gdzie można spacerować lub wypożyczyć meleksy Pośrodku terenu zadbany ogród z dużą ilością zieleni: trawy i krzewy pomiędzy basenami tworzą iluzję sawanny, czar pryska po wyjściu przed bramę główną, gdzie nie ma nic prócz pustynnego piasku. ANIMACJE- z dziennych mało korzystaliśmy, na pewno był fitness w wodzie i raz na wyjazd piana party. Wieczorne: malowanie twarzy i mini disco, a później przedstawienia: rzucanie nożami, pokazy tańca. Dwa wieczory super: koncert muzyki na żywo z imprezą w basenie oraz pokaz fireshow na plaży! CZYSTOŚĆ: cały teren hotelu bardzo czysty. Jedynie schody na zjeżdżalnię niezbyt- nieprzyjemny zapach OBSŁUGA: bardzo miła, nie byli natarczywi, rozumieją po ang i pl. BEZPIECZEŃSTWO: wszelkie wyjścia z hotelu były zapisywane - samochód+ numery rej+ nazwisko kierowcy. Sejf - w pokoju darmowy sejf. Zostawiałam telefon i portfel koło basenu na kamieniu (brak wolnych leżaków), nic nie zginęło WiFi -działa dobrze w pokojach (musi być włączony telewizor, hasło na ekranie TV) oraz w recepcji POZOST: doba hotelowa trwa do 12 i tu problem: autobus na lotnisko był o 20, chcieliśmy dokupić kilka godzin w pokoju -nie było to możliwe (pełne obłożenie obiektu). Obiecano nam pokój kąpielowy,zostawiliśmy bagaże w hallu i poszliśmy korzystać z atrakcji. Gdy wróciliśmy i poprosiłam o pokój kąpielowy, to zwodzili mnie, że są zajęci, za chwilę podadzą klucz itp, trwało to ponad pół h, więc zrezygnowaliśmy i przebraliśmy się w toalecie. Na plus: formuła all inclusive działa do końca (po zdaniu pokoju) TIP: obok La Wien lobby Bar są toalety, a tuż obok taki trochę ukryty bar, gdzie można kameralnie poczekać. Dodatkowo skorzystaliśmy z sali Carina Pub - była całkowicie pusta i ciemna, idealne miejsce na drzemkę dla dzieci;)
Co nam się podobało: Córka,5l - kolorowe rybki przy rafie koralowej, zjeżdżalnie, piana party Córka,3l - fireshow i siłacz, który dźwigał ciężary, malowanie twarzy Mąż - zjeżdżalnie, ilość ratowników, dobre drinki Ja - różnorodność gości (Francuzi, Niemcy, Polacy, Rosjanie, tubylcy), rafy koralowe, ilość ratowników *rafy *ratownicy *bezpłatny sejf *atrakcje dla dzieci *baseny *animacje *kids room (i możliwość podglądu w TV) *pokój *czystość *obsługa *różnorodne drinki *piana party *minidisco
*trudnodostępne leżaki *wątpliwości co do czystości ręczników *dodatkowo płatny transfer (do wycieczek) *długie oczekiwanie na pokój kąpielowy (a właściwie brak takiej możliwości) *plac zabaw w pełnym słońcu
Hotel bardzo ładny, zadbany, trochę na odludziu ale nam to nie przeszkadzało. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Jedzenie dla mnie (dość wybrednej osoby) było ok. Wiadomo każdy będzie narzekał, wybór dosyć duży. Przekąski w snack barach dla dzieci ok.
Ładne pokoje, dobre jedzenie
Hotel bardzo fajny, nowy, czysty. Obsługa miła. Duży teren. Fajne baseny i duży aquapark! Ratownicy na każdym kroku i bardzo aktywni. Można jechać meleksem wzdłuż hotelu, ale lepiej go wynająć hotel obok - taniej. Wycieczki z hotelu też ok - można sporo wytargować. Sklepy drogie - lepiej jechać kawałek dalej i kupić pamiątki za grosze. Animatorzy ok, ale też szału nie ma, jest ich dużo i różnych narodowość - była też Polka. Wieczorne animacje nudne. Bardzo dużo Rosjan których wieczorne zachowanie pozostawia sporo do życzenia. Jedzenie - tak słabego jeszcze nie widziałem. Jakościowo ok, ale mały wybór i zero różnorodności. Plusem są 2 kolację a’la carte. Tam trochę lepiej. Szokiem jest że w hotelu 5* co chwilę nie ma soku jabłkowego albo lodu. Lody przez 3 dni były zepsute - zresztą są tylko od 15-17 i to takie z maszyny. Dużym plusem miło z możliwością skutkowania i dużo rybek w niecce która tam jest.
Aquapark Baseny Ratownicy!
Jedzenie Wieczorne atrakcje
Hotel przepiękny,pięknie położony w luksusowej dzielnicy
Mega atrakcje dla dzieci,smaczne i różnorodne jedzenie
Hotel robi wrażenie. Dużo basenów, zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych. Animatorzy trochę nachalni. Fajne mini disco. Bardzo słabe jedzenie mały wybór, bardzo pikantne, ziemniaki twarde. Pokoje ładne, czyste miła obsługa sprzątająca, co nie można powiedzieć o kelnerach . Hotel na uboczu. Ogólnie ok lecz napewno nie wrócę tam ponownie🙂
Czystość, ilość basenów
Jedzenie
Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu , czysto obsługa super .Polecam
Duża ilość basenów , animacje codziennie , jedzenie różnorodności każdy coś znajdzie dla siebie
Dużo Rosjaninow i Niemców
Hotel bardzo oryginalny, bardzo przyjemny, przy promenadzie, gdzie można wypożyczyć meleksa i pojechać kilka kilometrów wzdłuż innych hoteli. Niczego nam nie brakowało. Jeden basen podgrzewany, bardzo ciepła woda. Aquapark średni, ale wystarczający.
Możliwość pływania z pomostu, bez względu na wiatr, nowoczesny styl, piękne ozdoby świąteczne i iluminacja hotelu, świetna kolacja wigilijna, bardzo fajna plaża, czystość ok.
Najsłabszy punkt to jedzenie, niestety słabiutko w porównaniu z innymi hotelami (w Egipcie jesteśmy co najmniej dwa razy w roku od 18 lat). Również nie podobało mi się, że snurkowanie na otwartym morzu jest tylko w wyznaczonych godzinach. Rafa mocno średnia.
Pobyt oceniam na cale 5* hotel pieknie położony większość pokoi widok na morze nasz pokój wspaniały codziennie dokładana woda i jakieś napoje do mini barku. W pokoju sejf Lodówka susaszrka zestaw do kawy. Pokój sprzątany codziennie jak potrzebowaliśmy zmiany ręcznika czy pościeli to po prostu rzucaliśmy go na podłogę i to był jasny sygnał ze potrzebujemy zmiany. Nie oceniam animacji bo praktycznie na nich niw bylismy ale byla codzienna joga jakies gry na plaży wieczorem animacje , jest dyskoteka z barem do 2.00 woec chyba każdy znajdzie coś dla siebie. Jak dla nas jedzenie przepyszne i urozmaicone więcej nie zjesz po prostu. Świeże warzywa duzo owoców morza piekne desery ( niw wiem czy smaczne ale ludzie się zajadali). Obsługa super wszyscy bardzo pomocni, kelnerzy przynoszą napoje do stolika można dać za to dolka można nie dawac. Pobyt w spa cudowny rytuał hammam trwa 2h I jest warty swojej ceny ( 100$) poza hotelem nic nie ma widok z frontu hotelu na pustynie widać że hotel jest jakby ostatni w linii brzegowej a dalej dlugo dlugo nic i budowy wiec pewnie będzie się działo w kolejnych sezonach. Jest pięknie cicho i spokojnie dla dzieciaków i chcących dorosłych aquapark od 10 z przerwami do wieczora. Mysle ze każdy znajdzie coś dla siebie a jak ktoś wyszukuje minusów w tym hotelu to ja juz nie wiem. Mieliśmy super pokój w środkowej części niższej zabudowy zakladam ze w tym dużym pierwszym budynku mniejszy standard bo pewnie starszy. Piękny duzy balkon słońce nas budziło codziennie ok 6.00 plaża piekna ale są przypływy i odpływu wiec niekiedy widok moze zaskoczyć. Generalnie ja ze swojej strony daje 5 nawet z plusem. Ludzie cieszcie się życiem i mie wyszukujcie minusów. 😊 polecam w 100%
Obsługa, widok na morze, plaza, czystość, wspaniale baseny
Ja nie znalazłam żadnych wad
Sam Hotel super. Warunki mieszkaniowe jak na Afrykę to rewelacja. Jedynie jedzenie mało urozmaicone i monotonne. Mały wybór mięsa. Napoje typu Fanta w cenie. Temeratura wody w morzu w październiku 28 stopni.
Pokój sprzątany codziennie. Lodówka uzupełniana w pokoju na bieżąco. Obsługa bardzo miła i uprzejma
Monotonne jedzenie
Hotel bardzo ładny i czysty, obsługa miła i życzliwa
sporo basenów, animatorzy dbają żeby nikt się nie nudził, wszędzie czysto i pachnąco
bardzo głośna klimatyzacja!!!, jeden ekspress do kawy na cały hotel w którym mimo wiecznych kolejek często brak mleka, monotonne jedzenie i praktycznie żadnego wyboru, hotel niestety na uboczu brak wokół czegokolwiek
Pobyt w hotelu oceniamy bardzo pozytywnie. To pierwszy hotel (na tle pozostałych podróży), który z czystym sumieniem możemy polecić. Hotel czysty, zadbany, pokoje nowoczesne i czyste, ogród pielęgnowany codziennie, baseny czyste - wspaniała chłodna woda (zbawienie, gdy na zewnątrz jest prawie 40 stopni), opieka pracowników na wysokim poziomie. Codzienne występy i animacje na wysoki plus. Do tego piękna plaża, która jest tuż przy hotelu. Polecamy!
czystość, nowoczesne i czyste pokoje, piękny teren
Bardzo udany pobyt. Wszystko na dobrym poziomie. 45 min od miata Hurgada. Ładna architektura bydynków, dużo zieleni w obiekcie. Jedzenie proste ale smaczne, dużo świeżych warzyw, zawsze kilka potraw mięsnych i wege do wyboru. Każdego wieczora do godz. 23 animacje z myślą o dzieciach. Z hotelu transfery busów i taxówki do miasta za niewielkie pieniądze.
Zaletą dla nas była lokalizacja z dala od zgiełku miasta, bazarów i tłumów ludzi. Zatoka Sahl Hasheesh jest bardzo malownicza, zaskakujące odpływy i przypływy morza i rafa dostępna zarówno z plaży jak i pomostu. Sama plaża szeroka i piaszczysta z parasolami i pawilonami, wszystko bezpłatnie. Kilka basenów, barów na plaży i ogólnodostępnych łazienek. Pokój prosty i schludny.
Szukalibyśmy bardzo na siłę.
Hotel duży,elegancki. Jest kilka basenów w tym jeden podgrzewany.Piękny ogród. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. 4 restauracje a’la carte my skorzystaliśmy z orientalnej i byliśmy bardzo zadowoleni. Z minusów napewno zimna woda pod prysznicem. Pokój codziennie sprzątany.
Duża przestrzeń, bardzo dobre jedzenie, ciekawe animacje, leżaki przy basenie i plaży , czystość, piękny ogród,
Zimna woda w basenie i pod prysznicem.
Bardzo przeciętny hotel. Byliśmy z rodziną na Świeta. Kolacja Świąteczna to nieporozumienie. Wchodzimy do sali jak VIPy, sadzają nas przy świątecznie przystrojonych stołach, po czym następuje hasło -BUFET OTWARTY! i jest kilometrowa kolejka do jedzenia, które nie ma nic wspólnego ze świątecznym. Hotel posiada dużo basenów, ale co z tego jak w okresie zimowym jest tylko jeden podgrzewany, więc cały hotel lokuje się koło jednego -wiadomo walka o leżaki. Jedzenie było paskudne i był bardzo mały wybór ( jakby chcieli zaoszczędzić ). Frustrujące było to, że hotel posiada własnych sprzedawców, którzy chodzą z folderami wycieczek i próbują Ci wcisnąć. Nie ma opcji, aby poleżeć spokojnie na leżaku, bo za chwilę masz nad głową "hello my friend". Do szału mnie już doprowadzało to, że gość już nas znał i znał naszą odpowiedź -"NIE, dziękuję" mimo to nie przeszkadzało mu to aby podejść trzeci raz. Hotel w zacisznej okolicy na totalnym odludziu ( brak asfaltowej drogi dojezdnej ). Wifi działa w pokoju i lobby, ale szybkość beznadziejna i często zrywa połączenie. Obsługa kiepska ( tylko nieliczni barmani mówią po angielsku ). Do kolacji raz przyniosą Ci napoje, a raz mają Cię w nosie.
Pomost z którego można wejść do wody i posnurkować. Koło pomostu jest bardzo dużo kolorowych rybek.
Słabe wifi. Słaba obsługa hotelowa. Natrętni hotelowi naciągacze. Niesmaczne jedzenie.
Super hotel jedzenie takie sobie ale po za sezonem więc głodni nie byliśmy słaby internet w pokoju praktycznie brak
Wypożyczalnie sprzętu do snurkowania ,podgrzewany basen , kantor w hotelu .
Internet w pokoju ,słabe jedzenie ,śniadanie jedynie jajecznica lub jajko na twardo ,owsianka