Grand Yazici Mares

Hotel nie zasługuje na 4* , często podróżuję z rodziną i to był nasz 3 pobyt w tym roku od czerwca do sierpnia tylko w tym roku . Dla osób które rzadko podróżują na takie odpoczynki może robić wrażenie ,bo nie znają do końca realnej oceny gwiazd i hoteli, Ten hotel zasługuje na hotel 3*Standard .Polecam hotel za cenę max. do 1500 zł .

Hotel świetnie położony, w połowie drogi między marmaris a icmeler. Można dojść do obu idąc promenadą nad samym morzem. Miła obsługa, super jedzenie, wieczorami koncerty na żywo, niedaleko beachclub całkiem niezły. Możliwość wykupienia sportów wodnych, tuż przy delfinarium. Polecam.

Hotel na poziomie 4 gwiazdek i w pełni godny polecenia. Bardzo dobre posiłki i spora różnorodność. Dużo rolin i krzewów. Wysoka kultura obsługi gości ze strony obsługi hotelowej - od pokojówek do barmanów. Ciekawa lokalizacja na wzgórzu i dzięki temu piękny widok na zatokę - polecam domki z widokiem na morze, Marmaris, okoliczne wzgórza i wyspy. Możliwość pływania po spokojnym morzu - jak w długim basenie - prawie bez fal. UWAGA: Spora odległość do portu w Marmaris (5 km), jednak zapewnia długi spacer promenadą wzdłuż wesołych restauracji hotelowych z różnorodną muzyką, czy nawet występami (taniec brzucha, zajęcia dla dzieci). Łatwy dojazd do Marmaris busikami (1 EUR/15 minut), które kursują do godz. 1 AM. Polecam wycieczkę do DALIAN: przejazd autokarem ok. 1,5 godz, z Dalian rejs łodziami (ok. 40 os.) po rzece i pięknym rozlewisku (delcie) ujścia do morza, po drodze na wzgórzach grobowce w skałach z IV w. ne, można zobaczyć żółwia, skosztować kraba, PIĘKNA plaża, gdzie wylęgają się żółwie- niezapomniana kąpiel w morzu i plażowanie nad morzem, obiad i sok z granata (12 godzin i 40 EUR) i ciekawy Rejs po zatoce, który codziennie można kupić przy hotelu na promenadzie: trwa 7 godzin, piękne widoki i 5 kąpieli w pięknych zatoczkach (11 EUR). Piękna promenada w Marmaris, po jednej stronie długi ciąg restauracji, a naprzeciw długie nabrzeża przystani portowej, na której można podziwiać \"wypasione\" morskie jachty motorowe i żaglowe z całego świata - niezapomniane wspomnienia z wieczornych spacerów. Koniecznie trzeba odwiedzić suk (bazar) w centrum, targ owocowo-warzywny (dwa dni w tygodniu) i znajdujący się nieopodal meczet (najlepiej po godz. 17 - wymagany jest stosowny ubiór). Turcy życzliwi i uprzejmi, europejsko, bardzo mili dla dzieci, zachowują stosowny dystans - sympatycznie i bezpiecznie.

Za kwotę jaką wydałem na wakacje jestem zadowolony. Dostaliśmy pokój bunglalowy który z pewnością nie miał 4,5* dla mnie miał 3* max 3,5. Ładnie urządzony, czystość jak na Turków przyzwoita. Najgorsze były hałasy z nad basenu. Barman na plaży rewelacyjnie mieszał alkohole. Jedzenie to głównie kurczak na wszystkie możliwe sposoby. Do centrum 20 minut piechotą. Nie jest to mała odległość ale trochę świeżego powietrza jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

Nas nie było stać stać na pływanie z delfinami ale już sama ich bliskość bardzo pozytywnie wpływała na człowieka. Szkoda że nie było już miejsc w głównym budynku i dostaliśmy pokój bungalowy. Byliśmy u schyłku sezonu więc chyba dlatego nie było już żadnych animacji. Śniadania dobre, obiad też ok, ale kolacje były straszne. Same tureckie przysmaki, nie jadalne dla przeciętnego człowieka. W pokoju denerwowały drobiazgi jak np brak informacji jak połączyć się z recepcją.

Nazwa  Grand Yazici Mares
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Icmeler
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, rozrywka i życie nocne

Hotel położony nad morzem z dostępem do platformy kąpielowej.

Przy hotelu znajduje się promenada, która prowadzi do centrum Icmeler i Marmaris.

Bliskość delfinarium.

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Wyświetlono 8 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
peyman

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

-sposób polewania drinków i napojów (samoobsługa) -Ogrody hotelowe

Wady

_bardzo mało urozmaicone posilki -brudna podłoga w taverna i restauracje

entlik

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

położenie nad samym morzem , w lasku piniowym smaczne jedzenie, duży wybór miła obsługa muzyka na żywo

Wady

zdezorientowani recepcjoniści, nie radzą sobie

Mario

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

Bardzo dobre posiłki i spora różnorodność. Dużo rolin i krzewów. Wysoka kultura obsługi gości ze strony obsługi hotelowej - od pokojówek do barmanów. Ciekawa lokalizacja na wzgórzu i dzięki temu piękny widok na zatokę, Marmaris, okoliczne wzgórza i wyspy. Możliwość pływania po spokojnym morzu - jak w długim basenie - prawie bez fal.

Wady

Spora odległość do portu w Marmaris (5 km), Standard obiektu na poziomie 4 gwiazdek.

Radek

Maria

Bożenna

Pobyt - Grudzień 2008

Koniecznie opcja all inclusive. Lody, koktajle, napoje, wina do obiadu kolacji. Pokój polecam w głównym budynku, bez żadnych hałasów z nad basenu. Czysty, dużo wolnego miejsca, niezniszczony. W okolicy hotelu świetna pizzernia. Jedzenie w hotelu ok, ale na 5* przysmaki nie macie co liczyć. Ja wybrałam się tutaj z mężem i dwójką dzieci. Wróciliśmy względnie zadowoleni. Hotel nadaje się do polecenia dla innych osób.

Bernadetta

Pobyt - Grudzień 2008

Z okna naszego pokoju widzieliśmy delifnarium i same delfiny coś wspaniałego. Bardzo duży wybór jedzenia i picia. W hotelu jest możliwość skorzystania z restauracji al carte więcej jak raz w ciągu naszego pobytu. Tutaj jedzenie równie dobre i warto się wcześniej zapisać. Szkoda że personel uśmiechał się tylko do Rosjan, a tak chodził bardzo ponury i przygaszony. 10 minut pływania z delfinami około 500 zł. Hotel miły i przyjemny ale nie wrócilibyśmy.

Sylwia

Pobyt - Listopad 2008

Bungalow nie do końca w standardzie **** (4,5*)

Grand Yazici Mares