Niestety hotel to wielkie rozczarowanie. Wszystko wymaga tam już niestety remontu, a hotel swoją świetność miał może z 10 lat temu. Schody zaczynają się już od wybierania pokoju, mimo że zapłacą państwo za pokój z widokiem na morze to dostaną taki jaki wylosuje wam Ahmed z recepcji... My otrzymaliśmy pokój za 3 razem i mimo że byliśmy z 14 letnim dzieckiem dostaliśmy 2 łóżka. I w miedzy czasie pokój który nie był remontowany z 20lat z karaluchami wybiegającymi z odpływów w łazience.
Jedzenie było smaczne.
Brud, wszystko się rozpada, cześć rzeczy w hotelu jest nieczynna z powodu remontu, za mało personelu, jeżeli ktoś ma problem z chodzeniem to może on być wyzwaniem, 99% gości to Rosjanie więc do państwa też będą mówić po rosyjsku, my lecieliśmy z Join up to dodam jeszcze rezydenta który krzyczał i zastraszał że jak wybierze się wycieczkę nie od niego to nie odbierze nas na lotnisko...
Pokoje słabe ale klima hula pięknie, obsługa jest dobra jedzenie spoko, plaży niestety brak ale za to piękna rafa do snurkowania
klima hula pięknie, obsługa jest dobra jedzenie spoko, piękna rafa do snurkowania
Brak plaży
Odpowiedni pokój otrzymaliśmy dopiero za trzecim razem ( nie obeszło się bez bakszyszu dla recepcji).W pokoju jest lodóweczka,ale już wodę trzeba sobie przynieść z baru.Hotel jest tak rozległy i z taką ilością schodów , że nie polecam osobom ze schorzeniami ruchowymi . Nic się nie robi ze wszechobecnymi komarami.ogólnie obsługa hotelowa zbyt mała dla tej liczby gości w związku z czym wszystko jest niezbyt czyste. Reasumując zasługuje na maksymalnie 3 gwiazdki.
piękna rafa ,ładna zieleń otaczająca budynki hotelowe.
Hotel to relikt przeszłości, częściowo tylko odnowiony, więc można trafić na tragiczny pokój z łazienką w stylu katakumby.Ogólnie brudno wszędzie, w listopadzie 2021 wielki tłok na plaży .jedzenie bardzo różnie, ale generalnie pełny wybór wyłącznie przez pierwszą godzinę ,potem wszystkiego brakuje.Olbrzymia liczba gości z krajów radzieckich , i do wszystkiego kolejki a szczególnie do posiłków.. Miejsca na plaży rezerwowane są już od świtu.
widac ,ze remont by się przydał,ale w koncu przyjechalismy odpoczywac ,a nie siedziec w hotelu...jedzenie osobiscie mi smakowalo,duzo owocow, ciasta,,,kelnerzy bardzo mili,,ogolnie sama stołowka jak dla mnie moze byc,,,,baseny czyste,,,no coz plaża?a własciwie jej brak...tylko mozna popływac przy molo,oczywiscie jak nie wieje,,a często wieje, więc pływanie to duze ryzyko ,sam zaliczyłem drabinke,tak mnie fala zniosła,więc siniak był niezły...ogolnie hotel polecam,,,minus i to bardzo duzy,brak plazy...
miła obsługa,posiłki dobre,baseny czyste,
plaza jest ,tylko nie do pływania
Nie polecam. Brudny i zaniedbany hotel. Do generalnego remontu.
Rafa, zieleń
Brud, smród. Minęło wiele lat odkąd mógł mieć 5*. Sprzątanie na żenującym poziomie.
Nie polecam tego hotelu. Być może miał 5 gwiazdek ale chyba 10 lat temu. Zaniedbany, brudny. Mało jedzenia i strasznie monotonny wybór. Wszędzie kolejki. 90% turystów z Rosji. 5 pobyt w Egipcie, więc mam porównanie.
Rafa koralowa, zielone otoczenie
Brudne pokoje i części wspólne. Monotonne jedzenie, którego brakowało. Kiepska obsługa nie znająca języków. Wymaga remontu generalnego.
Hotel brudny nie polecam nikomu. Jedzenie monotonne niskiej jakości.
To mój 8 raz w Egipcie, drugi w Sharm el Sheikh. Hotel w szczególności nieprzyjazny Polakom.Wizualnie prezentuje się bardzo dobrze,dużo zieleni i piękne położenie. Wiele basenów ,ale najgłębszy ma 135cm (w rzeczywistości 110).W trakcie kąpieli Pan basenowy bierze się za czyszczenie basenu ,w którym i tak pływa mnóstwo robaków. Barmani jak i animatorzy nie przykładają się do swojej pracy, bez otrzymania napiwku udają ,że cie nie widzą. Wi-fi w lobby ,działa tylko wtedy gdy jest mało ludzi. Jedzenie monotonne, owoców praktycznie brak, napoje przeważnie ciepłe, przynosi tylko kelner. Restauracje A la carte to dobry żart , jedzenie okropne i płatne do tego napoje (nawet woda kosztuje 3EUR) . Na wieczorne animacje nie ma co liczyć ,a te które się odbywają są płatne i kosztują minimum 15EUR. Do morza jest zejście tylko przez metalowy pomost i od razu w głęboką wodę.Hotel położony na wzgórzu przez co jest wiele schodów ,co w takim upale bywa bardzo męczące .Rodzinny pokój ładny i duży ,ale nieco stary. W TV tylko rosyjskie i niemieckie programy.
Położenie,dużo zieleni
wifi,jedzenie,obsługa,animacje,płytkie baseny, brak polskiej telewizji
Klimatyczny hotel. Czyste, duże pokoje. Miła atmosfera, bardzo życzliwa, dyskretna obsługa. świetne, niedrogie masaże w hotelowym SPA
Czystość, dyskretna obsługa, klimatyczny hotel, pięknie utrzymany ogród
Frytki zamiast lokalnych przekąsek między posiłkami, mało animacji promujących kulturę Egiptu