Atrakcyjne położenie: przy centrum rozrywkowym Grand Mall, ok. 10 km od centrum Hurghady
Rozrywka: międzynarodowy program animacyjny, lokalne występy, gry i zabawy w basenie
Udogodnienia dla dzieci: międzynarodowe programy animacyjno-rozrywkowe, brodzik i plac zabaw.
Przepiękny hotel, w którym spędziliśmy urocze 7 dni. Hotel w stylu orientalno-sułtańskim, więc czuje się klimat Egiptu. Pokoje duże z ogromnym łóżkiem. Balkon z widokiem na cudowny ogród z niesamowicie rozmaitą roślinnością. Teren składa się z dwóch dziedzińców na których znajdują się liczne baseny, rzeczki, mostki, schodki, a to wszystko w otoczeniu palm i innych drzew i krzewów. To jeden z najpiękniejszych hoteli w jakim byliśmy podczas kilkunastu naszych wyjazdów zagranicznych. Oczywiście, jak to w Egipcie, pewne rzeczy wymagałyby remontu czy poprawki jednak atmosfera wynagradza te braki. Obsługa miła i pomocna, szczególnie panowie "basenowi", którzy kiedy tylko widzą, że ktoś szuka leżaka, to pomagają go znaleźć i ewentualnie przesunąć w dogodne miejsce. Jedzenie dobre i urozmaicone i co ciekawe na terenie hotelu znajdują się chyba 4 wewnętrzne restauracje gdzie zamiast obiadu można zjeść lunch z karty podawany przez kelnera. W ofercie jest pizza, spagetti, hamburgery i inne pozycje. Korzystaliśmy z tego cały pobyt tym bardziej, że te restauracyjki położone są bezpośrednio przy basenach. Wieczorami budynki i baseny są pięknie podświetlone co wytwarza niepowtarzalny klimat. Uwaga, jest to hotel, który nie ma bezpośrednio przylegającej plaży. Trzeba do niej dojść przyjemnym spacerkiem, który zajmuje ok. 5min. Plaża duża i czysta. Woda czyściutka. Zejście do wody piaszczyste i łagodne. Jednak my zachwyceni terenem przybasenowym niewiele wychodziliśmy poza hotel. Hotel polecamy gorąco parom tym młodszym i starszym, jednak dzieciaki nie znajdą tu wielu zjeżdżalni i tego typu atrakcji. Internet hotelowy działa, ale raczej blisko lobby. Stosunek jakości do ceny jak najbardziej korzystny!!! Warto wymienić kilka dolarów na napiwki. Dla nas 1 dolar to tylko 4zł, a dla tych pomocnych chłopaków to bardzo dużo. Jeśli chcesz poczuć wyjątkową atmosferę Egiptu w otoczeniu orientalnej architektury, pięknej roślinności pod afrykańskim gorącym słońcem to polecamy hotel Red Sea Grand Resort w Hurgadzie!!!
orientalna architektura, duże pokoje, duże łóżka, balkony, wiele basenów, palmy i inna roślinność, jedzenie, snack bary przy basenach, pocna obsługa.
internet działa tylko przy recepcji.
Polecam, pokój duży czysty. Łazienka mogła by być troszkę większa. Jedzenia dużo i dobre.
Bylam z synem na tydzień, bardzo piękny resort, hotel bardzo czysty, Jedzenie bardzo dobre, Polecam bardzo też restauracje (all inclusive) Bardzo miła obsługa, Sprzątanie pokoju było codziennie, strasznie mi się to podobało!! Plaża tez bardzo ładna, zadbana!!
Bardzo dobre jedzenie, Baseny duże, Bardzo czysto, Bardzo miła obsługa.
żadne.
Hotel bardzo klimatyczny robi wrażenie, czysty, jedzenie smaczne i jest w czym wybrać Przydałaby się mała renowacja i śmiało może konkurować z niejednym nowym hotelem
Wystrój, otoczenie, palmy, baseny
Przeszkadzało nam intensywność i częstotliwość osób namawiających na różne usługi typu masaż warkoczyki itp
Pobyt w 2 osoby dorosłe, pogoda idealna. Przylecieliśmy do Hurghady o godzinie 1:00 w nocy, za drobną wrzutką do paszportu otrzymaliśmy piękny, duży, przestronny pokój na parterze przy barze la Pergola (pokój 1113). Pokój z widokiem na ogród i basen. Nie było tam wcale dzieci, animacje odbywają się na Należy pamiętać, ze to jest jednak Egipt - brak szklanek, zniszczone i dziwnie wyglądające plastikowe kubki, brudne talerze, specyficzne jedzenie. Jedzenie dostępne praktycznie całą dobre, dostępne restauracje bufetowe (śniadanie, obiad, kolacja) tylko dla dorosłych, możliwość korzystania z restauracji ala carte codziennie! Nie są to wybitne resturacje i dania, ale tworzy to swoisty klimat. To był nasz 4 pobyt w Egipcie, raczej wyjazd mocno budżetowy - zależało nam na słońcu, basenie, bliskości morza (przejście przez sąsiedni hotel - ulicą, lub nad ulica zbudowany tunel), więc w tej kategorii hotel spełnił wszelkie oczekiwania. Blisko do lotniska, bezpośrednio przy ulicy, na której znajdują się liczne sklepiki i bary, teren przy hotelu bardzo zadbany z dużą ilością fontan i zieleni. Przy samym hotelu Starbucks z pyszną i tanią kawą - info dla kawoszy ;) generalnie w tym okresie i za te pieniądze bardzo polecam ten hotel.
duża przestrzeń, dużo basenów, odizolowana część dla dorosłych, można wypocząć przy basenie, blisko plaża, piwo Stella lane z butelki, część obsługi bardzo miła i uprzejma - trzeba dać dolca i zagadać ;), duży przestrzenny pokój codziennie sprzątany nawet 2 razy jeżeli jest taka konieczność
alkohole, brak kieliszków do wina, szklanek, jedzenie różne - brak serów, wędlin, jaja smażone na oleju, do europejskiego standardu czystości ogólnodostępnych pomieszczeń daleko ;) tylko jeden basen podgrzewany
Hotel polecam Jedzenie bardzo dobre Jak na egipskie warunki czysto Codziennie sprzątane pokoje Obsługa ok Pozatym ze nastawiona na napiwki Na każdym kroku Szok Myślę że trochę rozpuszczeni przez niemieckich turystów Byłam już kilka razy w Egipcie ale tutaj to naprawdę wyjątkowo, aż razi Pozatym fajne miejsce na spędzenie spokojnego urlopu .
Pokój bardzo ładny duży czysty z dużym tarasem na baseny. Łazienka taka sobie jak w Egipcie . Pokój był sprzątany codziennie wody pod dostatkiem ,woda do mycia zębów.w łazience codziennie. Obiekt ogromny można było się pogubić,pięknie zagospodarowany. Super rozwiązanie z kładką nad ulicą droga na plażę dzięki temu w cieniu i z piękną roślinnością. Plaża duża piaszczysta z łagodnym zejściem bez kamieni na dnie. Jedzenie dobre dużo warzyw grillowanych,duszonych ,gotowanych no i oczywiście surowych. Smaczne ryby codziennie ,mięso trochę twarde ale codziennie picca,hamburgery,frytki i inne niezdrowe smakołyki dla młodzieży. Jeżeli chodzi o alkohole to wino całkiem dobre natomiast Brendy rum i inne mocne alkohole mocno rozwodnine nic dziwnego jak obsługa proponowała gością zakup butelek brany za niską cenę. Pierwszy raz zostałam okradziona ,zostawiłam na wierzchu torebkę i zginęło mi 50 dol. Nie zgłosiłam bo nie byłam pewna czy nie zostawiłam w domu ale niestety nie. W Egipcie byliśmy Ok 40 razy i pierwszy raz coś podobnego mnie spotkało. Pomimo to uważam pobyt za bardzo udany .
Położenie ,plaża baseny,
Obsługa mocno obciążona ogromny hotel nie byli w stanie wszystkim się zająć pomimo że się starali w małych hotelach gości są bardziej dopieszczeni.
Bardzo fajny hotel. Położony blisko miasta. Hotel może wymaga remontu, ale jest czysty. Obsługa dba o gości jak mało gdzie. Pyszne jedzenie, którego jest bardzo dużo do wyboru.
Czystość, dobre położenie
Olbrzymi kompleks można w pierwszych dniach się zgubić. Jedzenie bardzo dobre każdy znajdzie coś dla siebie. Zakupy polecam sklep Red Sea Bazar na prawo od strony wyjścia na ulicę 1km słodycze kupować w sklepiku obok połowa ceny. Urlop udany chociaż ostatnie 3 dni wiało mocno i nie kąpaliśmy się. Wycieczka do Kairu bardzo męcząca 24g trzeba poświęcić. Pozdrawiam
Każdy ma inne wymagania.
Zwiedzililismy zobaczyliśmy i tyle. Można odpocząć, szkoda tylko że leżaki przy basenie już od samego rana są zarezerwowane o 7 nie ma już dobrych miejsc. 16-22.03
Hotel przestronny bardzo dużo zieleni ,dookoła dużo sklepów
Dużo barów, basenów, jedzenie nie do przejedzenia dla każdego coś innego. Obsługa miła pomocna,
Brak muzyki ,mało animacji
Bardzo dobrze oceniam hotel ma juz swoje lata ale jest czysty z przepysznym jedzeniem w naszych polskich smakach alkohol jak to w egipcie jedni lubią inni nie Cztery resteuracje tematyczne animacje przy basenie podgrzewanym i wieczorne potancówki do 23 nie ma nudy Morze w siostrzanym hotelu z pieknym ogrodem przejscie przez ulice lub kladką besposrednio z hotelu
Czystosc uprzejmnosc personelu nilt nie wyciaga łapki jedzenie
Brak rafy
BARDZO LADNY HOTEL W ŁADNEJ DZIELNICY.POKOJE PODSTARAŁE.ALE RESZTA REKOMPENSUJE.ZA TA CENĘ POLECAM
ŁADNE BASENY.JEDZENIE IDRINKI DOBRE
OK
Hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania, bardzo czysto , mila obsługa i dobre jedzenie Polecam
Łatwość w poruszaniu i bardzo dużo atrakcji oferowanych przez hotel
Walka o leżaki po godz 10
Hotel ogólnie zrobił na mnie dobre wrażenie. Śniadania byly smaczne i różnorodne a lokalizacja hotelu dobra. Wyposażenie pokoju trochę przestarzałe jednak w niczym to nie przeszkadzało. Mimo wszystko było czysto i funkcjonalne. Plaża w siostrzanym hotelu, przejscie przez ulicę. Ja jednak uważam pobyt za udany.
Dobra lokalizacja,sympatyczna obsługa,smaczne jedzenie i brak tłoku na stołówkach, czysta plaża, dużo leżaków.
Stare wyposażenie w pokoju, również w łazience. Ciągłe nagabywanie na płatne drinki na plaży.
Wszystko ok, odpoczęliśmy. Jedzenie dobre-kazdy znajdzie coś dla siebie.
Baseny, ogród, dużo miejsca w lobby, obsługa bardzo mila i nie nachalna.
hotel ma prawie 30 lat ale jest okazały, doskonale jedzenie, basen podgrzewany, plaża w hotelu obok duza i zadbana. pokoje sprzątane codziennie, obsługa bardzo dba o komfort wczasowiczów, polecam
Po przeczytaniu różnych opinii tutaj oraz na Tripadvisor, mieliśmy mieszane uczucia. Bezpodstawnie. Hotel godny polecenia, mimo oczywiście pewnych mankamentów (ogólnie wymaga remontu). Jedzenie w miarę smaczne, da się przeżyć - korzystaliśmy głównie z głównej restauracji (dwie restauracje a'la carte na terenie hotelu , oraz jedna poza obrębem - tylko dla dorosłych ). W miesiącu lutym stołówka wyrabiała, obsługa znakomita. Możliwość codziennego korzystania z restauracji a'la carte. Ogólnie polecamy - i jeżeli mielibyśmy wrócić - nie mielibyśmy z tą decyzją żadnego problemu. Stosunek jakości do ceny optymalny.
Duży pokój (wybraliśmy DELUXE) , Wielka dbałość o czystość (codziennie prześcielone łóżka, ogarnięte ręczniki, posprzątane), podgrzewane baseny, wiele miejsc do spokojnego spędzania czasu. Ciepłe napoje dostępne w Lobby cały czas. Przekąski i Bary na podorędziu przy każdym z basenów. Przyjazna obsługa. Wygodne łóżka.
Widać działanie czasu na niektórych elementach (łazienka) - ale czysto.
Bardzo miły hotel. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Komfort i dobra lokalizacja. Piękna architektura hotelu, super park przy drugim hotelu.
Lokalizacja: bliskość daptaku,morza,lotniska, piękny teren oraz sam hotel, restauracje a la carte. Ogólny komfort. Dobry stosunek cena do jakość.
Hotel ogromny i stary. Może kiedyś 100 lat temu był fajny .Łazienki fatalne.przerwy w dostawach ciepłej wody i prądu.Dostep do plaży przez ulicę. Ogólnie nie polecam
Jedzenie
Bardzo bardzo stary....do tego ogromny.
Bardzo fajny hotel, byliśmy w lutym więc obłożenie gości małe. Wszędzie dużo miejsca, jeden basen ogrzewany. Obsługa bardzo miła, nawet zmienili nam pokój bez dodatkowych opłat. Pokoje od ulicy głośne ale poza tym czysto. Jedzenie wyśmienite .
Windy, blisko centrum.