Grand Pasa

Spory hotel położony blisko centrum. Obsługa miła i pomocna. Hotel lata świetności ma juz za sobą natomiast w srodku jak i na zewnątrz jest bardzo czysto. Każdego dnia inne animacje dla dzieci i dorosłych.

Hotel w drugiej linii zabudowy, do plaży (nieciekawej) dosyć daleko. Był natomiast basen przyhotelowy - dość duży. Hotel czas swojej świetności ma już za sobą. Pokoje wymagają odświeżenia. Wyżywienie jest natomiast bardzo dobre - duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo miły personel, szybka reakcja na zgłoszone usterki - w naszym przypadku odpadająca tapeta i zepsuty zamek drzwi balkonowych..

Hotel oceniam bardzo pozytywnie, dość duży basen choć ludzie wcześnie rano zajmują leżaki ale to już chyba norma. Jedzenie uważam, że bardzo urozmaicone i przede wszystkim bardzo smaczne. Fajna obsługa, przez cały dzień coś się dzieje, muzyka, różne gry w basenie i np. w darta itp. Wieczorem animacje najpierw dla dzieci, a potem dla dorosłych. Codziennie było coś innego, zespoły muzyczne, dancingi, pokazy artystyczne, przyjemnie posiedzieć przy drinku. Samych drink barów kilka, można poprosić o mocniejsze bez problemu. Pokoje codziennie sprzątane. Do centrum miasta bus kosztuje 1 euro, może 10 min drogi także, uważam że całkiem przyjemnie. W mieście oczywiście bazarki, Bar Street, wieczorem pokaz fontann. Hotel uważam do polecenia, w porównaniu do Bułgarii (5 gwiazdek) to niebo a ziemia.

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w Grand Pasa. Duży wybór jedzenia, bardzo miła obsługa. Pokoje duże i przestronne, codziennie sprzątane, widać też w nich ślady zużycia (szczególnie w łazience). Dobra lokalizacja.

Pobyt oceniam bardzo pozytywnie. Super jedzenie, fajne zorganizowane eventy, miła obsługa. Oczywiście nie jest to 5-cio gwiazdkowy hotel na miarę europejską. Jest w niektórych obszarach mocno zaniedbany. Raczej solidna 4*. Ale i tak warto.

Nazwa  Grand Pasa
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Marmaris
Wyżywienie  All inclusive, bez wyżywienia
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 47 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Oliwia

Zweryfikowana opinia pracownika

Zalety

-bliskość miasta - na prośbe przygotowują różne diety np.wege/gluten free

Wady

-specyficzny zapach - łazienki nagryzione zębem czasu

Zalety

Duży basen, zjeżdżalnie dla dzieci. Siłownia i punkty usługowe i handlowe. Blisko do centrum miasta co ma również i wady - hałas do późnych godzin z okolicznych knajp. Zdecydowanie nie polecam tej najbliższej - Emporium - banda naciągaczy, jest wiele lepszych nieco dalej.

Wady

Jak dla mnie to zbyt duży obiekt.

Mateusz

Zalety

-bardzo dobre i urozmaicone jedzenie -codziennie sprzątane pokoje, uważam też, że czysto w całym hotelu -fajna załoga, barmani, animatorzy -spory i przyjemny basen -codziennie wieczorne animacje -fajna atmosfera w ciągu dnia, muzyczka, konkursy

Wady

-brak hotelowej plaży -wąskie plaże w okolicy -hotel nie znajduje się przy samym morzu, więc kawałek trzeba przejść, a większość plaż płatnych (trzeba zamówić cokolwiek w barze)

Zalety

Pyszne i różnorodne jedzenie, pomocna i miła obsługa, przestronne pokoje z balkonem.

Wady

Za mało wind na tak duży hotel. Sala zabaw dla dzieci bardzo słabo zaopatrzona.

Bartek

Zalety

Bardzo szeroki zakres posiłków (bardzo duży wybór), interesujące wieczorne pokazy, fajne inicjatywy rozrywkowe (np. Piana party w basenie).

Wady

Dość mało (jeden stół do pingponga i jeden stół bilardowy) atrakcji, poza tym większość już mocno zaniedbana np. Stół do pingponga, ciężko też znaleźć dwie dobre paletki do gry. Cześć hotelu zaniedbana, np. Klub.

Pobyt - Październik 2023

Hotel jest polożony dosyc daleko od morza, ale byliśmy nastawieni na chodzenie wiec nam to akurat nie przeszkadzalo.Hotel należy do sieci hoteli Pasa Hotels wiec można korzystać z leżaków na plaży z Hotelu Pasa Beach. Jedzenie pyszne - nie było się do czego doczepić. Pokoje sprzątane codziennie. Codziennie wymieniane ręczniki czystość pokoi oceniam na 5+. Obsługa bardzo pomocna nie oczekującą napiwków. Ogólny wyjazd na plus. Polecam

Zalety

* przepyszne jedzenie *miła obsługa * hotel nie jest molochem przez co jest wszędzie blisko (pokój, stołówka,bar)

Wady

* blisko inne hotele przez co było dosyć głośno w nocy *daleko do morza

Teddy

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel duży, kiedyś luksusowy, dziś widać po nim lekkie nadwyrężenie zębem czasu, ze sporym basenem (codzienna walka o leżaki) , w ładnej okolicy u podnóża gór Taurus, jakieś 10 min spacerkiem od morza (wąska plaża piaszczysto-żwirkowa, dno muliste z kamieniami) . Pyszne jedzenie (raz w tygodniu robią mega burgera) , pokój codziennie sprzątany - dobrze się tam wypoczywa. Wady: beznadziejne animacje, zarówno w ciągu dnia, jak i wieczorne: tylko zabawy dla dzieci lub Turków; żadnych dancingów etc. Słabo też wypada samo Marmaris: miasto malowniczo położone, pełne sklepów, ale bez jakiś atrakcji (rozczarowuje Kale).

Zalety

Basen, jedzenie .

Wady

brak plaży, beznadziejne animacje

gość

Plaża fatalna, kamienista,wąska,mało miejsca.
Obsługa w hotelu bardzo dobra,
pokoje mają dobre wyposażenia, chociaz w pierwszych dniach były małe incydenty z zatkanymi rurami w zlewie i wannie, oraz zepsuta klamka z łaźienki.
Hotel w bardzo dobrym stanie ze wzgledu na to że jest nowy.
Jedzenie w miare dobre, duży wybór niestety codziennie potrawy te same.

Niestety ochrona i władze sa nieobliczalne, poprostu bałam sie ruszyc z tarasu ,ochrona zaczela bez powodu pałami bić młodą rosjankę wybuchła ogromna afera na holu, byłam poprostu w szoku!!! ochrona wezwała policję i ochroniarzy z pobliskich hoteli, ci zamiast uspokoic zaistniaa sytuacje pogorszyli j ai bili około 20 rosjanów. Widok tragiczny!
w zamian nie było żadnej rekompensaty.

Iwona

Bardzo głośne animacje prowadzone głównie pod turystę Rosyjskiego do północy. Słabe wygłuszenie. Słychać było o czym mówi sąsiad za ścianą. Bardzo dobry basen.

beata

W Turcji byliśmy 7-my raz. Za każdym razem w innej miejscowości i muszę przyznać, że Marmaris należy do najpiękniejszych. Morze w połączeniu z górami tworzą wprost rajskie krajobrazy. Miasto żyjące nocą. Lokale w różnym stylu, każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel Grand Pasa, ogólnie spełnia wymagania pięciogwiazdkowe. Jedyną jego wadą, niemniej bardzo istotną, jest nieduży teren, na którym jest położony, przez to mało zieleni wokół i straszny ścisk na basenie. Odległość od plaży do przeżycia-wolnym spacerkiem z dziećmi-około 7-10 min, niestety przejście przez główną ulicę.

Byliśmy w tym hotelu w sierpniu. Hotel bardzo ładny, obsługa bardzo miła i pomocna(komunikacja tylko w j. angielskim). Pokój duży (nr 212)od strony ulicy, ale to nie był problem ponieważ położenie jego jest na uboczu. Mieliśmy również widok na góry. Jedzenie urozmaicone i każdy mógł wybrać coś dla siebie. Basen średni (mógł być troszkę większy). Plaża niestety trochę daleko, żwirowa i kamienista. Serdeczne pozdrowienia dla Pań rezydentek z Alfa Star.

Tomasz

Hotel przerosł nasze oczekiwania. Wszystko w nim było jak nalezy. Duzym plusem jest to , ze jest to nowy hotel. Super jedzenie, uwaga mozna sporo przytyc ;-) Troche daleko nad morze, ale idealnie na spacery. A kapiel i plazowanie najlepiej zrealizowac przy hotelowym basenie, ktory jest spory, czysty i ma fajne zjezdzalnie, wystraczaczajaca ilosc lezakow, reczniki plazowe hotelowe. Dla osob z dziecmi bezpieczny brodzik i super zjezdzalnie. Cały czas przy basenie w ciagu dnia animacje np joga, mini golf, piłka wodna aqua-areobic itp. Codzienie inny program rozrywkowy wieczorem.
Bardzo goraco polecamy ten hotel :-)

Zadowolona

Hotel ekstra,czysty i miły.Plaża co prawda mała i tłoczna i daleko od hotelu ale cała reszta super.Pyszne i urozmaicone jedzenie.Baseny duże i codziennie oczyszczane,ekstra 3 zjezdzalnie, koło basenu bar z bardzo miła obsługą.Super dyskoteki i animacje.To były jedne z moich najlepszych wakacji.Hotel wszystkim bardzo polecam.

Sławek sas50@interia.pl

Bardzo ładny architektonicznie hotel (przepiękny), położony nieco na uboczu (atut). Każdy detal dopracowany przez dekoratorów. Pokoje dość przestronne, nowiutkie, nieco jak dla mnie za twardy materac. W naszym pokoju nieco głośno pracowała klimatyzacja, przy ustawieniu niższych temperatur, nie było tego problemu w pokoju gdzie spały dzieci. Ładna restauracja. Posiłki urozmaicone, w formie szwedzkiego stołu. Rozmaitość oceniłem na 4 (trochę brakło dla oceny bardzo dobrze) ilość; bez ograniczeń. Miła i bardzo uprzejma obsługa. Dużo kelnerów, trzeba było uważać, gdyż chwila nieuwagi i już talerz sprzątnięty. Do każdego posiłku owoce, również alkohole,i popularne napoje: cola, fanta itp. Przy hotelu basen, 3 zjeżdżalnie i brodzik. Bogaty urozmaicony program animacyjny (oprócz "typowych" animacji była np dla pań nauka tańca tureckiego). Na miejscu dyskoteka w godz-24-2,0, Trochę daleko do plaży. Na moje oko jakieś 800 m. Plaża typowa dla Turcji, żwirowo-piaszczysta. Do wody lepiej wchodzić w obuwiu ochronnym z uwagi na kamieniste dno; za to dość długi pas płytkiej wody. Jak większość plaż w Turcji nie przypadła nam do gustu, za to hotel rekmpensuje wszystko. Dla mnie to najlepszy obiekt w tym przedziale cenowym w jakim byliśmy. OBAWIAM SIĘ ŻE CHOĆ SPORO PODRÓŻUJEMUY (DO 4 WYJAZDÓW W ROKU) TO NIE PRĘDKO TRAFIMY NA LEPSZY HOTEL I DLATEGO BYŁBYM WDZIĘCZNY ZA POPDOWIEDZI NA MAILA...

Ala

Pobyt - Marzec 2014

ogólnie hotel w parzadku , ale po wakacjach spodziewalabym sie czegos wiecej , z racji ze byly tanie nie ma co narzekac , poprostu masz za co placisz .Hotel w prownaniu do innych fajny ale wiecej do Marmaris nie wrócilabym. Wakacje oceniam na ok , ale bez rewelacji

Zalety

zadbany ,

Wady

tloczny , widok z balkonu na nastepny hotel

Mania

Pobyt - Lipiec 2013

Super hotel..czyściutki i pachnący, fajna obsługa...jedzonko pycha...nie ma się do czego doczepić...może tylko do tego, że w recepcji można dogadać się tylko w języku angielskim...rezydentka Pani Alicja - cudna kobietka...gorąco polecam

Pobyt - Marzec 2010

Hotel bardzo fajny. Oddalony od plaży ok 500 m. Duże pokoje, czyste. Miła obsługa. Jeśli chodzi o tzw zaplecze basenowe to jak na tak duży hotel trochę mało miejsca. Ogólnie bardzo polecam.

Pobyt - Marzec 2010

Czysto.Pokoje przestronne. Basen nieolimpijski ale czysty. Piękna plaża, choć trzeba kawałek do niej dojść przez miasto. Wycieczki polecam wykupić w biurach poza hotelem. Z portu w Marmaris można popłynąć katamaranem na Rodos - 1h - warto. Byliśmy z dziećmi- z pobytu jesteśmy zadowoleni.

malgosia

Pobyt - Styczeń 2010

Bylam w grand pasa w zeszlym roku (lipiec 2009). Hotel jest stosunkowo nowy, wiec czysciutki. Obsluga mila i dyskretna. Nie dawalismy napiwkow, wiec nikt nam nie nadskakiwal, ale tez niczego nam nie brakowalo. Pokoj czysty i regularnie sprzatany. Drinki - ok, choc bez rewelacji (ale wiadomo, ze to lokalne alkohole, wiec nie mielismy pretensji). Lepiej kupic sobie ulubiony alkohol w 'bezclowce' na lotnisku. Do plazy trzeba bylo dojsc - moze lepiej miec hotel przy plazy, ale dla nas to nie byl problem - jesli bylo zbyt goraco po prostu zostawailsmy nad basenem hotelowym (zeby sie nie zmeczyc :)) Warto tez pojechac dolmuszem na plaze poza Marmaris (po dojsciu do glownej ulicy w prawo) - piekny piasek i widoki, spokojniej i bez problemu lezaki i parasolki (odplatnie, ale grosze) Animacje byly chyba ok (ludzie sie bawili dobrze) - nie mam zdania bo mnie to nie interesowalo; Jedyny minus tak na prawde to 'bitwa' o lezaki przy basenie - trzeba zaraz po sniadaniu zajmowac miejsce (albo jeszcze przed :)) Ogolna ocena: bardzo pozytywna. Podobalo sie nam i mysle ze jesli mialabym wrocic do Marmaris moglabym 'zaokretowac' sie w tym hotelu.Pozdrawiam Grandpas'owcow

paula

Pobyt - Lipiec 2009

Hotel świetny, wysoki standard! Pokoje duze, czyste - codziennie sprzatane. Jedzenie bardzo smaczne, duza roznorodnosc, no i te desery pyyyychotka :) najlepiej wlasnie wspominam jedzonko! jedynym minusem jest plaza (odleglosc mi nie przeszkadzała ale wielkosc i czystosc wrrr) i ogolnie wielkosc terenu hotelu, przywyklam ze hotel posiada ogród itp samo Marmaris tez nie przypadło mi do gustu... Ogolnie hotel polecam!!!

Grand Pasa