Grand Memories Cayo Santa Maria

piękna plaża, miła atmosfera, miejsce gdzie localsi też korzystając z wczasów

Hotel zasluguje maksymalnie na 3 gwiazdki . Pokoje duze , w miare czyste jednak wymagaja remontu [zapach stechlizny w pokoju i lazience , problemy z zamykaniem drzwi - mieszkalismy na parterze ]. Posilki tragiczne - przez caly pobyt te same dania , brak owocow , ciagla walka o soki , pieczywo . Kolacje - ciagly brak talerzy , kolejki do gryla [ mieso , ryby ] po okolo 30 - 40 min . Wycieczki porazka . Wyprawa do Trynidadu wyjazd o 8 - powrot o 22 . W autokarze spedzilismy okolo 9 godzin [ na zwiedzanie pozostalo okolo 5 godzin ] . Pania rezydent z Itaki interesowalo tylko doprowadzenie grupy do zaprzyjaznionych sklepow . Bar na plazy otwierany okolo poludnia [ ciagle brakowalo plastykowych kubkow , lodu , napojow , piwa ]. Drinki w barach glownych polegaly na wlaniu rumu i soku do szklanki [ bez lodu , slomki]. Jedyne co moglo zmobilizowac barmana to widok dolara przy zamawianiu . Jedynym duzym plusem byla plaza - wspaniala .

W hotelu byliśmy w okresie świątecznym. Miałam okazję zobaczyć jak Kuba obchodzi Święta Bożego Narodzenia. Byłam mile zaskoczona. Wszędzie dużo kolorowych światełek. Choinki, bałwany, mikołaje. Takie fajne wrażenie przeżycia \"świąt w lecie\". Animacje typowo świąteczne, częste show w lobby, restauracji podczas posiłków, na plaży, nad basenem. Wysoka kultura osobista kelnerów. Polecam wycieczkę do Havany - nie jest tania ale warto to przeżyć. Pokój duży, ładny z widokiem na basen. Jedzenie lokalne bardzo dobre, owoce egzotyczne tj papaya, guawa itp. Alkohol w różnych postaciach - bogata karta menu. Hitem była wystawna kolacja wigilijna - mnóstwo ciekawego jedzenia. Ja uwielbiam owoce morza, więc miałam tego bardzo dużo . Hotel składa się jakby z część części - duży teren - nie ma problemu z dotarciem w odległe miejsca ponieważ są hotelowe meleksy. Bardzo dużo turystów z Kanady. Urlop zaliczam do udanych. Polecam Kubę wszystkim którzy pragną ją poznać.

Hotel można ocenić CO NAJWYŻEJ na 3 gwiazdki na pewno nie na więcej. Pokój dość duży natomiast standard wyposażenia oraz łazienki pozostawiał wiele do życzenia . Jedzenie na poziomie KATASTROFALNYM !!! Lepiej zastanówcie się dobrze nad wyborem tego miejsca na odpoczynek.

W odpowiedzi do opini Pana Piotra uważama że w takim razie w Pana przypadku lepie pojechac nad polskie morze, wtedy napewno będzie Pan bardziej zadowolony i na pogodę nie będzie trzeba narzekać i jedzenie pewnie będzie smaczniejsze w budkach gdzie ryba prawie sama z talerza ucieka bo stara no i po co płacić parę tysięcy za wczasy jak można taniej w prywatnych kwaterach za 20 zł nocleg znależć no to wtedy będzie Pan miał all inclusive no i jeszcze 24h hiii.A tak całkiem poważnie to pobyt w tym hotelu był super i smaczne jedzenie i obsługa bardzo miła, bardzo pomocna i co ważne nie wyciągają ręki po napiwki tak jak w Egipcie.Spędziliśmy w tym hotelu dwa tygodnie i zamierzamy tam wrócic....acha i poznaliśmy dziewczynę, która przygotowywała hamburgery nazywa się Lili wspaniała osoba.Lili pozdrawiamy cię i do zobaczenia na Kubie.

Nazwa  Grand Memories Cayo Santa Maria
Miejsce  Kuba / Cayo Santa Maria
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Bezpośrednio przy hotelu 13 km plaża z białym piaskiem i łagodnym zejściem do morza, podzielona na 6 sekcji.

Atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych: plac i pokój zabaw, baby club (do 4 lat) i kids club (4-12 lat).

Doskonała oferta sportowa - m.in.: 4 korty tenisowe, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej i koszykówki, boule.

Wyświetlono 11 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Pawel

Pobyt - Styczeń 2021

piękna plaża, miła atmosfera, miejsce gdzie localsi też korzystając z wczasów

Zalety

piękna plaża

Wady

mało jedzenia i słabe jedzenie

4.2
Bogdan

Pobyt - Listopad 2019

Zalety

tylko i wylacznie polozenie

Basia

Pobyt - Grudzień 2018

Zalety

Pięknie położony, duży, piękny ogród z egzotyczną roślinnością. Animacje na wysokim poziomie, duży amfiteatr.

Wady

Pobyt zaliczam do udanych - więc nie będę rozpisywać się na temat drobiazgów bo tutaj nie o to chodzi.

3.8

Pobyt - Styczeń 2016

iwona

Pobyt - Styczeń 2016

Zalety

same zalety

milka

Pobyt - Grudzień 2016

piękny kolor wody przy hotelu biały piasek , brak palm . jedzenie w hotelu monotonne nie liczcie na all 24 jest alkohol 24 h jednak jeśli chodzi o jedzenie to tylko hamburger bar na plazy hamburgery i ciagle to samo. ogólne wrażaenie hotelu bardzo dobre. polecam wycieczke z chłopakami z plaży wynajmujesz samochód z kierowcą 90 |CUc (euro) i w tym jest przewodnik zobaczycie o wiele większa biedę niz w hawanie Kawa u przewodnika w domu bezcenne. wycieczki do hawany tylko autobusem samolot popsuty;) o 4;30 wyjazd z hotelu w hawanie jestescie o 10;30 powrot do hotelu ok. 3 w nocy polecam katamaran płyniemy na dziką plażę jest naprawdę dzika ogromne muszle mozna znalezc w wodzie ogólne wrazenie bardzo dobre polecam wszystkim jest żelazko i suszarka w kazdym pokoju;)

mirek

Pobyt - Luty 2016

super wyjazd super okolica, hotel, plaża jedzenie atmosfera i obsługa jedzenie smaczne jak w domu!!!!A co do opini pana Piotra to fakt niech lepiej jedzie nad polskie morze i wtedy bedzie zadowolony czas jazdy porównywalny tylko musi wziaść sobie pod uwagę ze jak załlaci sobie za hotel 5*ALL24H zamówi pogode na 2 tyg.35stopni sinice w morzu to wtedy bedzie Polak zadowolony!!!szacun dla tego gościa :)

Zalety

zalety wszystko

Pobyt - Kwiecień 2015

Megaaaaa polecam :) raj na ziemi :) wszystko godne polecenia :) atrakcje, rozrywka, drinki, plaża - wszystko w najlepszym porządku :)

Zalety

Wszystko :)

Grześ i Bożena

Pobyt - Marzec 2015

Polecam ten hotel wszystkim tym wybrednym i niewybrednym prześliczna plaża,,dużo jedzenia czyste pokoje po prostu wakacje marzeń

Zalety

Bardzo czysto fajne pokoje

Aleksander

Pobyt - Marzec 2015

wielki żal ... przykro mi .... po prostu nie mogę znieść myśli że skala ocen jest od 1 do 10 , proszę wyobrazić sobie sytuacje , kiedy należy wystawić ocenę , a tu niestety nie ma takiej możliwości , są tak potężne braki ale w skali ocen , dałem same 10 bo więcej się nie da , a należy się jeszcze po drugie nawet 20 , polecam polecam , polecam. Olek i Tamara.

Pobyt - Luty 2015

Hotel położony jest na wyspie, połączonej z lądem sztucznie nasypaną groblą (ca. 40 km). Warto poprosić o pokój w nowej części. Nasze dwa przydzielone po przyjeździe pokoje były dość fatalne (parter z widokiem na krzaki i korty tenisowe, do tego jeszcze nie posprzątane mimo godziny 16 co potęgowało złe wrażenie) ale udało się bez problemu od razu zamienić w recepcji na pawilon 62, skrajny przy plaży , dwa pokoje, jeden z wschodnim a drugi zachodnim widokiem na morze (przepiękne widoki). Zostaliśmy przewiezieni z bagażami melexem do nowych pokojów (odległości skrajnych pawilonów to spacer 20-30 minutowy). W kompleksie są 3 duże baseny, dwie główne restauracje, kilka a la carte (nie polecam), dwa grill bary przy plaży gdzie można do 11:30 zjeść śniadanie czy wypić cappuccino a od 12 jest lunch do 16 lub dłużej. Ze względu na duże odległości na ścieżce stoją ?barki na kółkach? gdzie barmani w liberii serwują drinki (chyba aby poziom alkoholu nie spadł gościom nadmiernie podczas spaceru ;) ) . Na plaży kelnerzy roznosili lody albo ciastka czy szaszłyki owocowe. Duża woda butelkowana przynoszona jest wieczorem do pokojów, podobnie soft drinki i piwo. Obsługa jest naprawdę niesamowita i kompensuje wszelkie ewentualne niedogodności czy też trochę niższy niż 5*standard pokoi (są starsze i proste w wystroju ale mają wszystko co niezbędne: taras, sejf, lodówkę dość głośną, wyłączałam na noc, ekspres przelewowy do kawy, klimatyzacji nie używaliśmy bo w nocy temperatura była koło 20C). Jeśli chodzi o jedzenie to na najlepsze były świeże ryby i krewetki smażone na płycie przez kucharzy.Poza tym dania się powtarzały w zasadzie prawie codziennie (zwłaszcza desery identyczne) ale było ich na tyle dużo że nie można było narzekać. Owoce : ananas, melon, arbuz papaja, cytrusy i kilka mniej znanych. Rozrywki wieczorne w amfiteatrze na (jak na hotel) bardzo wysokim poziomie . Poza tym dwa piękne jak z epoki Hemingwaya staroświeckie bary gdzie warto się zatrzymać na drinka po kolacji,

Zalety

Świetna obsługa hotelowa kompensująca wszelkie ewentualne niedogodności. Jednak największym atutem hotelu jest plaża z białym piaskiem i turkusowa przejrzysta woda ( płytko nawet na paręset metrów w głąb). Kolory jak na Malediwach ale maskę z fajką i płetwy można zostawić w domu. Temperatura wody pewnie koło 25-26C. Z basenu korzystałam tylko raz bo kąpiel w morzu była ?przeżyciem estetycznym? (kolory niesamowite). Ogólnie w porównaniu do Varadero miejsce fantastyczne.

Wady

Niektóre pokoje (w starej części) dość fatalne. Zapach kanalizacji na parterze. Siłownia tylko do 17. Słabe bardzo restaracje tematyczne (sush jak z supermarketu głownie z ogórkiem podane do jedzenia widelcem..). Spora odległość od lądu (izolacja co moze być z drugiej strony zaletą)

Grand Memories Cayo Santa Maria