Liczne ogrody botaniczne (m.in. Nooch Nong Tropical Botanical Garde)
Bogate i urozmaicone życie nocne
Dużo barów, pubów, dyskotek, knajpek
Możliwość uprawiania licznych sportów wodnych
Byliśmy z grupą znajomych we wrześniu 2014r. Nie było żadnych widocznych w pokoju robaczków, pluskiew i nikt z nas nie był pogryziony!!! Widać posprzątali i deratyzowali hotel, a może pluskwy były tylko w 2009r., a może nie w tym hotelu byli ci co marudzą?... ha ha ha!!! Pięć lat robi różnicę ! Poza tym , jeżeli ktoś liczy na brak robactwa w tamtym rejonie świata i jest zdziwiony, że ono tam jest?! Ojj nie, nie.... To ja jestem zdziwiona ich zdziwieniem i oburzeniem w związku z tym! Trzeba było dać sprzątaczkom \"dobry uczynek\" = 20 BHT to by żadne pluskwy was nie gryzły! Może tylko narzekaliście i byliście upierdliwi to tylko was gryzły....niechcący... Polecam hotel!!!! Żadnych pluskiew nie ma! Wystarczy dać sprzątaczce 20 batów = 2zł !!! i pokój lśni!!!! Polecam Grand Jomtien Palace raz jeszcze !!!!!
Basen na dachu 4 piętra- czyściutki. Basen przy hotelu - czyściutki. Obfite i smaczne śniadania.
Za szybko zamykali baseny. Brak wifi w pokojach. Płatny w holu hotelu. Masakryczna ilość Rosjan!
Pluskwy nie biegają po podłogach, one wyłażą i wypijają krew kiedy ty śpisz, sprawdż prześcieradło każdego poranka - mnóstwo małych plamek krwi! Poczytaj o tm w internecie! Byłem w hotelu pogryziony, recepcjonistki przewalały tylko oczami, ale sprzątaczki dobrze wiedzą o co chodzi ;)
Hotel jak na 3* super ,doskonałe jedzenie i bardzo czysto, jesli ktoś pisze że tam jest robactwo to chyba nigdy tam nie był. Blisko Pattaya,swietne rozrywki w centrum, dużo miejsc do zwiedzania.
Pluskwy w pokojach!!! Miejscowi mili tylko dla podstarzałych samotnych emerytów (panów!!)
Uwaga na pluskwy w pokojach; w ścianach, w łóżkach... obrzydlistwo! Nie zabierzcie ich ze sobą do domu bo to podobno jest niemożliwe do wytępienia.
W moim przekonaniu hotel zasługuje na więcej niż 3,5 gwiazdki. Pokoje duże i komfortowe. Byliśmy z 7 letnim synem. Baseny przyjemne, w tym ten dla dzieci. Obsługa bardzo miła, trochę sztywna - być może wynika to z natury miejscowych. Plaża nie była zbyt czysta, przy niej spory bulwar. Jeśli macie w planach nie tylko siedzenie w hotelu odwiedzcie koniecznie pływający targ. To trzeba zobaczyć. Słów parę o jedzeniu: najlepiej można to określić jako przygoda kulinarna. Nie mówię tu tylko o restauracji hotelowej czy tych eleganckich na mieście, ale także małych straganach gastronomicznych oferujących pyszne smakołyki. Sam wyjazd był rewelacyjny, miłe wspomnienia do dziś.
Hotel dla tych mniej wymagających, szukających ciszy i spokoju. Jeśli dopłacimy do deluxa dostajemy widok na morze i więcej przestrzeni w pokoju. Okolica hotelu bardzo przyjemna i bezpieczna. Często wracałem w nocy do hotelu i nigdy nie miałem nieprzyjemnych przygód. Jedzenie dobre jak w całej Tajlandii. Poruszanie się po mieście ułatwiają mikrobusy i taksówki. Plaża 50m po przejściu na drugą stronę ulicy. Personel miły i uczynny. Jeśli komuś brakuje wrażeń to polecam noc w rozrywkowym Pattaya.
Wypocząłem i jestem zadowolony. Krystalicznie czyste morze możemy zobaczyć na okolicznych wyspach. Woda obok hotelu, szczerze mówiąc, raczej średnia, choć sama plaża czysta. Najlepszą atrakcją na plaży są skutery wodne. Podnoszą bardzo wysoko poziom adrenaliny. Hotel ma już swoje lata, ale widać to tylko po meblach nieco już dziś niemodnych, natomiast ogólne wrażenie jest bardzo dobre, hotel jest dobrze utrzymany. Jest czysty. 2 restauracje serwujące różne kuchnie świata. Pora deszczowa nam nie przeszkodziła. Padało maksymalnie do dwóch godzin, przeważnie wieczorami, potem wychodziło słońce. Przez pierwsze dwa dni trzeba się przyzwyczaić do wilgotnego klimatu.
Jedziemy 10-ty raz do tego hotelu. Pokoje obszerne, balkony z widokiem na morze. Napiwek dla pokojówki zapewnia dobre sprzątanie. Śniadania obfite. Plaża przez szosę - 50 m. od hotelu. Morze nie zawsze czyste, plaża zatłoczona. Transport do centrum łatwy i taniutki.
Hotel ma już swoje lata i czasami to widać, ale czysty i zadbany, szczególnie otoczenie i baseny. Położony w idealnej odległości od rozrywkowej Pattay'i, łatwo dojechać za 10 batów/osobę, wyszaleć się i wrócić do ciszy. Jak dla mnie rozwiązanie idealne. Plaża przez dość ruchliwą ulicę, średnia, morze też nie zachwyca (chociaż jest lepsze niż w Pattaya). Trzeba liczyć się z tym, że aby popływać w czystej wodzie konieczny jest wypad na pobliskie wyspy (wycieczki fakultatywne polecam kupić u przemiłego Pana w holu przy wejściu, sam sprawdziłem, wszystko było super i można było regulować zegarki gdy odbierano nas z hotelu. Dodam jeszcze jak ogromne było nasze zdziwienie, gdy po wykupieniu wycieczki na pływający targ i do Bangkoku - po podstawieniu busa z kierowcą i świetnym przewodnikiem okazało się, że zorganizowano wszystko tylko dla nas dwojga!:). Chcę też gorąco polecić masaż tajski przy basenie hotelowym - kobiety mają naprawdę fach w ręku.
Co prawda hotel nie jest pierwszej młodości, ale jest bardzo sympatyczny. W pokoju panował ład i porządek. Jedzenie w hotelu dobre, choć na mieście taniej zjemy i tak samo dobrze. Miasto oferuje wiele barów, dyskotek, knajp. Na miejscu można skorzystać z wielu ofert wycieczek, choć warto udać sie do miasta i tam poszukać czegoś tańszego. Położony w cichej okolicy, niedaleko od centrum. Do plaży trzeba przejść przez ulicę (tak jest położonych większość hoteli tutaj). Osobiście wolałam kąpiele w basenach. Taksówka kosztowała grosze dlatego była naszym najlepszym rozwiązaniem komunikacyjnym. Pozdrawiam Blanka
wycieczka z BP ITAKA
Czerwiec to suuuper czas na pobyt w tym miejscu - poczatek tzw. pory deszczowej - piszę tzw "pory deszczowej" ponieważ deszcze o ile padają to w nocy lub wieczorem i bardzo krótko. Całymi dniami swieciło słońce i jesli pokazywały sie jakieś chmury to wieczorem. Poza tym mała ilosc turystów w tym czasie daje olbrzymi komfort pobytu i dostepu bez problemu do wszystkich usług i atrakcji. Jedzenie bardzo tanie i bardzo dobre i oczywiscie nie tylko w hotelu;). Komunikacja rewelacyjna - taksówką za równowartość 2 zł przejechać można całe miasto!!!!! Tajowie są bardzo uprzejmi, uczynni i pogodni. Okolica hotelu i całe miasto bardzo bezpieczne. Plaża przy hotelu blisko ale bardziej polecamy baseny hotelowe. Ilość dostepnych atrakcji w postaci oferowanych wycieczek powoduje mozliwośc bardzo miłego spędzenia czasu.
Było bardzo fajnie - ps jeszcze tam wrócimy;)
Polecam ten hotel. Pokoje ładne, jedzenie dobre, basen duży z restauracją. Położony jest trochę dalej od ścisłego centrum, ale za to zaraz przy samej plaży. Dojazd do centrum bez problemu za około 2 zł/osobę. "Mikrobusy" jeżdżą co 3 min, a nawet częściej. Z innych udogodnień nie korzystałem i nie wiem nawet czy są. Plaża zaraz przy hotelu po przejściu przez ulicę.
Wypoczywalismy w tym hotelu tylko trzy dni, jako wypoczynek w czasie wycieczki objazdowej po Tajlandii z biurem Nil- Pol, hotel bardzo miły, pokoje wielkie i komfortowe, hotel polozony w cichej okolicy.