Transfer do hotelu jakieś 15 minut z lotniska co jest niewątpliwie zaletą. Hotel o wysokim standarcie Bułgarskim, pokoje czyste - codzienna wymiana ręczników, w ciągu 7 dni pobytu 1 raz zmieniona pościel, jest telewizor, lodówka oraz sejf, na balkonie 2 leżaki oraz stolik. Słabe wrażenie robią apartamentowce-koszmarki rozsiane nad brzegiem morza. Otwartych dosłownie kilka miejscowych całorocznych knajpek z prawdziwym Bułgarskim jedzeniem (byliśmy w drugiej połowie września), ceny ogólnie niższe niż w Polsce. Dobra komunikacja do Burgas co pół godziny, polecam wypad do Nesebaru i do Sozopolu, polecam wino Melnik 55, W Bułgarii byliśmy pierwszy raz, ogólne wrażenie na -4 w skali 5 stopniowej spodzewaliśmy się bardziej urozmaiconego jedzenia (mamy porównanie z Grecją) ale cenowo Bułgaria jest napewno atrakcyjna, spotkaliśmy wielu miłych uśmiechniętych i pomocnych ludzi więc wyjazd wspominamy pozytywnie.
Dobry hotel, dobry standart obsługi
Całość na duży plus, blisko do morza, pokoje czyste, miła obsługa
Bardzo blisko do morza Miła obsługa hotelowa
Monotonne jedzenie
Swietnie miejsce zeby odpoczac, bylismy w 2 pol. wrzesnia, pogoda dopisala. Hotel bardzo komfortowy z super widokiem, miejscowosc spokojna
Blisko morze, bardzo wygodne pokoje i dobre jedzenie (sprawdzone tylko sniadania)
Po sezonie ciezko sie dogadac z obsluga np po ang (oprocz recepcji)
podsumuję opinią małżeństwa spotkanego na kolacji, które wybrało Grand Hotel Pomorie mimo negatywnych opinii w necie: takie luksusy za tak niską cenę, a ludzie narzekają, chyba w głowach się im poprzewracało. Przychylam się do tej opinii. Chyba tylko tacy, którzy nie podróżują mogą brednie opowiadać o tym hotelu. Blisko hotelu są zlokalizowane sklepy spożywcze, z pamiątkami, do centrum miasta jest ok. 15 minut spacerkiem. Ze znajomymi wracamy tam w przyszłym roku
widok na morze z każdego pokoju; przystosowany do osób z dziećmi i niepełnosprawnych; miła obsługa, urozmaicone nieograniczone posiłki; blisko Nesebyr- na liście Unesco, Sozopol
narzekający rosyjscy i niektórzy polscy turyści, ale takich wszędzie można spotkać