Grand Holiday Resort

Hotel bardzo duży i zadbany. Na terenie hotelu bezpłatny transfer spod budynku głównego do budynków sypialnych. Pokój superior nie różnił się niczym od standardowego. Serwis sprzątający do poprawki. W łazience grzyb przy lustrze, odpadająca farba z sufitu, mrówki.

Pobyt w hotelu oceniamy na 9.5! Hotel położony w bardzo dogodnej lokalizacji około 4 km - pomiędzy miejscowościami Hersonissos a Malią do których można przespacerować się pieszo bądź skorzystać z autobusu miejskiego będącego dosłownie około 50 metrów od hotelu. Transfer z lotniska zajął nam około 30 min ale mija bardzo szybko biorąc pod uwagę jak pochłaniały nas zdolności kierowców autokarów przeciskających się miedzy najmniejszymi uliczkami. Na miejscu na wejściu dostaliśmy mapkę całego obiektu wraz z opaskami i tuż obok niej mogliśmy zostawić bagaże w dedykowanym ku temu lobby. Najmocniejszym punktem hotelu są jego pracownicy - niebywała życzliwość i zainteresowanie pomimo ogromnego zabiegania. Kolejnym jedzenie - przez pełny tydzień nie byliśmy w stanie się do niczego przyczepić. Posiłki są różnorodne i bardzo smaczne. Hotel jest bardzo zadbany, nienadszarpnięty czasem, czysty i oferujący masę atrakcji opisanych w ogłoszeniu. Jedyne wady jakie mogliśmy dostrzec to włoska restauracja w której jest możliwość jednorazowego skorzystania - tutaj jedzenie nas delikatnie zawiodło oraz postawa rezydenta hotelowego na spotkaniu, na którym połowę Waszego czasu zmarnuje na zachęcanie was do zakupienia pod stołem oliwy oraz bimberku od "super źródła" jak i jego totalnie olewczy stosunek w przypadku jakichkolwiek pytań niezwiązanych z wycieczką fakultatywną premium :)

Pokój nie najgorszy ale luksusów nie ma. Jedzenie smaczne mało zróżnicowane. Obsługa ok, na terenie hotelu transfer

Hotel zaskoczył mnie bardzo pozytywnie, ale to nie miejsce jest najważniejsze a ludzie jacy tam pracują. Wspaniali, życzliwi, czerpiący radość ze swojej pracy. Przemiła, radosna atmosfera czyni hotel wajatkowym. Wakacje uważam za najlepsze w życiu. Ogromne pozdrowienia dla Pana Wojtka, naszego Rezydenta. Wspaniały człowiek, bardzo cierpliwy, życzliwy i pomocny. Dziękujemy za pyszną Oliwę! Naleśniki smakują lepiej! A sałatki rozpływają się w ustach. Pozdrowienia dla Pani Iwony, naszej Przewodniczki po Santorini. Dodała od siebie mnóstwo uroku i sprawiła, że każdy czuł się bezpieczny a podróż nie była nudna. Bardzo ciekawe opowieści o dramatycznej prehistorii tego miejsca oraz o współczesnych zmaganiach osadników. Polecam wycieczkę do Santorini. Mimo ogromnej ilości turystów - widoki rekompensują te niedogodność. Również serdeczne pozdrowienia dla Pana Krystiana, naszego przewodnika po wyspie Spinalonga. Ogromna wiedza historyczna i wciagajaca opowieść o historii Wyspy Trędowatych”. Inspirujące! Hotel piękny, nie za duży, wszędzie blisko. Jedzenie przepyszne. Gratulacje za Ratatui. Polecam tzatziki. Dokładałem do wszystkiego. W pełni zasłużone cztery gwiazdki. Dałbym więcej.

Wspaniały hotel. Obsługa profesjonalna, przesympatyczna, kulturalna. Pokój sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane codziennie. Bardzo dobra lokalizacja, dostęp autobusem do bliskich miasteczek. Na zjeżdżalniach bezpiecznie, ratownicy pilnują porządku. Pyszne jedzenie.

Nazwa  Grand Holiday Resort
Miejsce  Grecja / Kreta / Hersonissos
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis

Atrakcje dla dzieci: aquapark ze zjeżdżalniami oraz miniklub.

Hotel położony na malowniczym wzgórzu, ok. 2,5 km od centrum rozrywkowego Hersonissos.

Dwie plaże: żwirowo-kamienista z łagodnym zejściem do morza (ok. 300 m od hotelu) oraz piaszczysta (ok. 800 m od hotelu).

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Wyświetlono 54 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Piękne położenie z widokiem na Morze Śródziemne i góry. Blisko miejscowości Hersonissos i Stalida. Przed hotelem przystanku autobusowe. Niedaleko supermarket. Bardzo ładne i zadbane tereny zielono wokół obiektu. Darmowy transfer na plażę. Świetne animacje

Wady

Brak plaży hotelowej, mały wybór jedzenia poza restauracja główną. Na terenie hotelu tylko jeden sklep z pamiątkami i sklep z biżuterią.

Daria

Zalety

- Smaczne jedzenie (poza włoską restauracją) - Życzliwi pracownicy - Lokalizacja - Pokoje sprzątane codziennie i dokładnie - Animatorzy i dodatkowe aktywności

Wady

Stricte dotyczące hotelu - brak

Zalety

Jedzenie smaczne co prawda mało zróżnicowane

Wady

Pokój, restauracje czynne zbyt krótko, na końcu faktura za drinki mimo all-inclusive

Adam

Zalety

Wspaniały basen z odsalaną wodą morską! Cudownie, że jest spora przestrzeń dla tych co lubią popływać oraz odpowiednia głębokość do skakania na główkę. Mało hoteli na to pozwala. A to prawdziwa frajda dla tych, którzy lubią wodę i pływanie. Bardzo fajne zróżnicowane zjeżdżalnie. Nie ma kolejek, panuje przyjemny spokój. Ratownicy czujni i profesjonalni. Bardzo fajnie odliczają Start w kilku językach :) co dla rodzica jest cenne bo wprawia w świetny humor dzieciaki w każdym wieku.

Wady

Drobnostki, z którymi zmaga się każdy hotel jak rezerwowanie leżaków przez turystów. Po 9:00 ciężko już znaleźć wolny leżak. Jednak uważam, że to nie wina hotelu a kultury przyjeżdżających. Kładą ręcznik na leżaku i tak leży przez cały dzień a nikt nawet nie przyjdzie usiąść. Ludzie ogarnijcie się.

Zalety

Kultura obsługi, dobra lokalizacja, baseny, ogólnie wszystko.

Wady

To co napiszę nie jest wadą, a raczej do przeanalizowania dla menadżera, czy basen relaksacyjny 16+ nie powinien być bardziej pilnowany, bo były dzieci 5, 9, 12 lat..., które przeszkadzały dorosłym w wypoczynku.

Daniel

Bardzo fajna lokalizacja Wysoki poziom obsługi Ciekawe atrakcje

Zalety

Dobre wyżywienie Czyste pokoje Kilka basenów Miła obsługa

Marcin

Polecam. Hotel zadbany z dobrym jedzeniem i alkoholem.

Zalety

Jedzenie, czystość

Wady

Bardzo przyjemny hotel położony z dala od zgiełku i ścisku centrum Hersonissos. Na wyróżnienie zasługują: przemiła i pomocna obsługa, bardzo smaczne i urozmaicone posiłki, piękne widoki z hotelu. Świetne baseny - w basenie głównym mogłaby być słodka woda. Bardzo ładna roślinność, czysto, pokój superior przestronny, codziennie sprzątany. Bardzo dobre przekąski w poolbarze Fun Club. Polecam korzystać z plaży w Stalidzie, na którą dojedziecie w trzy minutki busem hotelowym. W hotelu sporo gości z Francji, Niemiec i Wielkiej Brytanii.

Zalety

Przemiły personel Położenie Meleks Czystość Jedzenie

Wady

Słona woda w głównym basenie

Paulina

Wspaniały hotel! Przemiła, pomocna, uśmiechnięta, życzliwa i dobrze zorganizowana obsługa. Bardzo dobre, różnorodne jedzenie i smaczne drinki :) Cały teren hotelu cieszył oko :) Bez problemu z mężem znajdowaliśmy leżaki przy basenie dla dorosłych, a wszystkie baseny były czyszczone codziennie wieczorem. Basen ze zjeżdżalniami też super :) Pokoje odbiegają trochę od standardu całego hotelu, ale są bardzo czyste. Codziennie oferowano ich sprzątanie, wymieniano ręczniki. Plaża, do której dowoził bus była bardzo urokliwa. W dniu, kiedy wymeldowaliśmy się z hotelu mogliśmy jeszcze korzystać z wszystkich atrakcji hotelowych, nadal obowiązywał all inclusive oraz otrzymaliśmy kartę, dzięki której mogliśmy zjeść kolację. Hotel posiada również łazienkę, w której mogliśmy wziąć prysznic po całym dniu. To było wspaniałe rozwiązanie, ponieważ autobus zabierał nas spod hotelu na lotnisko o 1 w nocy. Polecamy tez wypożyczyć auto z wypożyczalni hotelowej, gdyż mają korzystne ceny.

Zalety

Pobyt bardzo przyjemny, aż szkoda było wracać do domu. To jedyne miejsce dotychczas, do którego mamy chęć wrócić - podobną opinię mieli goście, z którymi rozmawialiśmy w przechowalni bagażu

Wady

Pokoje odbiegają nieco od standardu hotelu, ale nadrabiają nienaganną czystością.

Paulina

Zalety

Pobyt w hotelu był tak przyjemny, ze szkoda było go opuszczać. Pierwszy raz mamy z mężem takie odczucie po wakacjach, ze moglibyśmy tu wrócić - taką samą opinię mieli goście, z którymi rozmawialiśmy w przechowywali bagażu.

Wady

Standard pokoi odbiega nieco od standardu całego hotelu, ale nadrabiają one nienaganną czystością.

6.1
Tomasz

Niestety KARALUCHY!!!!! Z grubsza czysto ale ogólnie brudno czego bardzo załuję bo okolica ładna, hotel ładnie położony, obsługa miła ale nie każdy - Panie z recepcji były oburzone nie rozumiem tego cze to duży hotel i karaluchy mogą się zdążyć! Jeden leżał juz prawie nieżywy przy barze wiec zaprosiłam je na piętro aby go zobaczyły. Karaluch został sprzątnięty a ja nie usłyszałam nawet przepraszam. Jeden karaluch znalazłam w bluzie w POKOJU!!!! Ktoś miał przyjść go zobaczyć (bo go złapałam w narzutę, ale nikt si e nie pofatygował. Ogólnie uznana zostałam za osobę która robi z igły widły :((((( ŻĘNADA!!!!!. Na pewno więcej tam nie pojedziemy. Poza hotelem brud że az strach. Na żadnym innym wyjeździe takiego brudu nie było, ani w Turcji ani w Grecji

Zalety

położenie, cisza i spokój, zaangażowanie animatorów

Wady

KARALUCHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ANDRZEJ

Bardzo dobry hotel, położony na wzgórzu z pięknym widokiem. Pokoje jedzenie obsługa - wszystko na najwyższym poziomie . Nie będę się rozpisywał ale polecam z całego serca.

Zalety

Piękne widoki, dobre jedzenie i bardzo miła obsługa.

Wady

Wszystko było na najwyższym poziomie.

Elżbieta

Hotel godny polecenia. W bardzo dobrej lokalizacji. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codzienne. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór.

Zalety

Dobra lokalizacja, Przy hotelu przystanek autobusowy. Do plaży w Stalidzie kursuje bus hotelowy. Obsługa bardzo miła i pomocna. Codziennie wieczorem animacje dla dzieci i dorosłych. Wydzielony basen tylko dla dorosłych na którym jest spokój i cisza.

Wady

Brak.

Eliza

Hotel cudowny, zarówno dla rodzin z dziećmi, osób starszych jak i singli i młodzieży. Cały hotel, zarówno pokoje, jak i części wspólne, bardzo czyste, sprzątane regularnie, cudowna obsługa, bardzo dobre, różnorodne jedzenie, świetne animacje. Kilka basenów - strefa relaksu dla dorosłych, basen główny i basen dla maluchów, odrębnie usytuowane są zjeżdżalnie.

Zalety

jedzenie, czystość, animacje, baseny, rewelacyjny serwis - pomocny i życzliwy personel, pralnia - istotne w przypadku rodzin z dziećmi

Wady

brak.

Joanna i Darek

Pobyt - Maj 2024

Hotel zgodny z opisem. Hotel czysty, personel bardzo uprzejmy, uśmiechnięty i elegancko wyglądający. Położenie zgodne z opisem, teren górzysty ale jeżeli ktoś ma problem z chodzeniem melex podwozi do pokoju Gości. Plaża piękna i jeździ bus hotelowy - zawsze jest kiedy tylko potrzebujesz się przemieścić. Na nogach do plaży też nie daleko idąc ścieżką-chodnikiem blisko morza. Miasteczko ze sklepikami również w zasięgu nogi:) my chodziliśmy pieszo. Restauracje przepięknie urządzone z widokiem na morze.

Zalety

Położenie, widoki, spokój, kulturalny personel, czystość i muzyka na żywo każdego wieczoru. W moim odczuciu ciepła woda w basenie w maju:)

Kinga

Pobyt - Październik 2023

Właśnie wróciliśmy z mężem, z pobytu na Krecie. Hotel wspaniały. Ma 4 gwiazdki zasługuje na 5😍czyściutki, 4 baseny dla każdego coś miłego, jedzonko przepyszne, najlepsze jakie do tej pory jedliśmy, od kalmarow, po karkówkę i schabowe 😋😋😋👌

Zalety

Czystość, kuchnia, przemili ludzie ❤️kelnerzy robią wszystko, żeby dogodzić, nawet starają się mówić po polsku. Animatorzy super, nawet nasz rodak Michał 😍

Wady

Nie ma

Natalia

Hotel godny polecenia. Obsługa bardzo miła i na najwyższym poziomie, bardzo dobre jedzenie, pokoje przestronne. Hotel jest położony na wzgórzu, przez co z każdego pokoju jest widok na morze. Przed hotelem jest przystanek autobusowy, z którego można dostać się np do Hersonissos lub do innych miejscowości.

Zalety

Pokoje, jedzenie, obsługa

Wady

Nie ma

Ewelina

Hotel bardzo fajny zasługuje na 4*. Okolica super, wszędzie blisko. Pieszo do Stalidy w 15 min , do Hersonissos można podjechać autobusem z przystanku przy hotelu po drugiej stronie ulicy- dojazd ok. 5min. Super zjeżdżalnie dla każdego .

Zalety

Czystość , okolica, miła obsługa

Wady

Brak plaży hotelowej

Hotel bardzo ładnie położony. Pokoje oceniam na 3*, podstawowe wyposażenie,. Plusem był balkon z widokiem na palmy na terenie hotelu i w oddali morze. Obsługa w hotelu mało przyjemna z wymuszonymi uśmiechami. Jedynie w restauracji włoskiej a la cartę bardzo miła i uprzejma. Na terenie hotelu dobrze przemyślane baseny. Jeden dla dzieci, drugi duży ze wszystkimi animacjami i muzyką i trzeci tzw. relaxing pool, na który mają wstęp dorośli, którzy chcą spędzać czas na leżaku „ z książką w ręku” . Super opcja ;) Dostępny także Aqua Park, dodatkowa rozrywka dla dzieci. Sporym zaskoczeniem w opcji all inclusive były napoje i drinki w cenie do 22:30, a potem płatne. Nie płaciło się natomiast za napoje do posiłków, również za wino i za piwo. Plaża oddalona od hotelu ok. 800 m, do której można dojść na piechotę spacerkiem po wąskiej promenadzie wzdłuż linii brzegowej mijając knajpki i lokalne sklepy. Drugą opcją jest kursujący hotelowy bus od 10:00 do 18:00. Na plaży już wszystko płatne. Posiłki w hotelu bardzo dobre, urozmaicone, pyszne desery ;) Ogólnie dobrze oceniam hotel ;)

Zalety

Baseny Restauracja Położenie

Wady

Obsługa Standard pokoi

Hotel w pełni zasługuje na 4 *. Profesjonalna obsługa, wszyscy biegle posługujący się językiem angielskim, nie tylko :), uśmiechnięci i zawsze chętni do pomocy. Super infrastruktura, 4 baseny, świeże ręczniki basenowe, bezpłatne leżaki przy basenach, transfer nad morze. Wspaniałe wyżywienie i napoje w ofercie all inclusive. Możliwość zamówienia suchego prowiantu na wycieczkę. Duże, czyste pokoje, codziennie sprzątane. Serdecznie polecamy :)))

Zalety

położenie, obsługa, posiłki i napoje, czystość.

Wady

brak.

Grand Holiday Resort