Unikatowe na skalę światową budowle (Burdż Chalifa, Burj Al Arab, Wyspy Palmowe).
Dużo atrakcji dla dzieci (m.in. Dubai Aquarium & Underwater Zoo).
Dużo religijnych zabytków (m.in. Jumeirah Moschee).
Dużo markowych sklepów i wyjątkowych bazarów (m.in. bazar złota).
W Dubaju byliśmy pierwszy raz. Od razu na wstępie z mężem nie jesteśmy osobami narzekającymi. Szukamy pozytywów zawsze nie negatywów. W hotelu są duże pokoje i duże łazienki. Śniadanko jest pyszne każdy znajdzie coś dla siebie. Mieliśmy też wykupioną kolacje. Są to z 10 dan serwowane różne potrawy. Przez 7 dni naprawdę można spróbować wszystkiego. Łącznie z sałatkami i deserem. Z basenu na dachu nie korzystaliśmy. Codziennie o 10:00 był podstawiany BEZPŁATNY bus na plaże, który odbierał gości o 13:00 (ilość godz. przy tem 30 st C w zupełności wystarczyła na opalanie). Wielkim plusem tego hotelu jest LOKALIZACJA przy galerii MALL OF EMIRATE, gdzie jest metro i wielki wybór restauracji i fastfoodów. Dlatego też można zrezygnować z kupna kolacji. Obsługa hotelu bardzo profesjonalna i pomocna.
Lokalizacja przy galerii handlowej Mall of Emirat, gdzie od razu jest przystanek metra. Dzielnica Al Barsha jest idealni do zwiedzania największych atrakcji Dubaju. Taxówką wychodzi 40dh-50dhr w jedną stronę do mariny itd. Pyszne śniadanka i kolacje. Profesjonalna obsługa, która we wszystkim chce Ci pomóc. Klimatyzacja działa dobrze można ją ustawić z poziomu pokoju i jest cicha.
Brak otwieranych okien od początku budowy co skutkuje, że pomieszczenia nie są wietrzone od początku i w pokoju jest dziwny zapach. Do tego zapachu się przyzwyczailiśmy i w żaden sposób po 2 dniach nam nie przeszkadzał. Na pewno nie jest on szkodliwy, ze powoduje anginę (np. grzyb)