Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
W hotelu czysto i nowocześnie. Posiadają udogodnienia dla niepełnosprawnych. Jedzenie smaczne ale mało różnorodne. Obsługa miła i uczynna. Szeroka oferta animacji. Mini bar uzupełniany tylko pierwszego dnia co jest sporym minusem. W zależności od ilości gości przed i po zakwaterowaniu mozna nie miec mozliwosci korzystania z allHotel przyjemny dla kazdego typu klienta.
Bardzo profesjonalna obsługa. Wszyscy mili i uśmiechnięci. Dobre jedzenie. Pokój duży aczkolwiek dostaliśmy narożny i od rana było bardzo głośno. Pokoje sprzątane codziennie ale warto wywiesić kartkę bo Panie wchodzą już po godzinie 8.00. Nie działała nam lodówka i mimo zgłoszenia nie wynienili ani nie naprawili nam. Alkohol za free bardzo słaby.
Bardzo dobra obsługa
Słabe drinki
Jeżeli chodzi o pokoje to bardzo czyste nowoczesne. Jedzenie jak na mój gust mało różnorodne codziennie było to samo. Nie duży obszar hotelu na szczęście na zewnątrz było gdzie pospacerować. Bardzo słabe animacje, pisało że hotel ma życie nocne ale też go życia nocnego w ogóle nie było.
Dla mnie super że było spa w hotelu.
Na zewnątrz hotelu, schody Które prowadziły na pietra były zalane wodom przez kable od klimatyzacji niestety fortunnie na nich się poślizgnęłam i przewróciłam moja znajoma zrobiła to samo. Także proszę uważać.
Najlepszy hotel w jakim kiedykolwiek byłam. Czystość absolutna, bardzo sympatyczny personel. Kuchnia na najwyższym poziomie, bardzo urozmaicone dania. Hotel oddaje wrażenie resortu z prawdziwego zdarzenia.
Niesamowita kuchnia, bliskość plaży. Hotel jest położony w cichym ale bardzo klimatycznym miejscu. Resort z prawdziwego zdarzenia.
Pobyt był przyjemny. Miła obsługa i deptak wzdłuż piaszczystej plaży rekompensował drobne niedociągnięcia. Hotel czysty, ale gdzieniegdzie rdza. Oceniam jako 4 gwiazdki, podawany jest w katalogach jako 5*, ale do 5 mu brakuje np lepszych drinków czy brak owoców morza.
Plaża jak na Turcję bardzo przyjemna z poru kilometrowym deptakiem. Miła obsługa hotelowa.
Niezapomniane wakajki! Hotel zadbany, pokoje czyste i komfortowe, obsługa hotelowa sympatyczna, super animatorzy - potrafili zabawić gości, codziennie były różne animacje, nudy nie było! Codziennie piękne zachody słońca, które można było oglądać z hotelowego pomostu.
-Położenie blisko morza, prywatna plaża z bezpłatnymi leżakami, które zawsze były dostępne -Smaczne jedzenie -Brak kolejek do baru -Nie było problemów z leżakami, zawsze coś się znalazło -Animacje na super poziomie -Blisko do wypożyczalni rowerów, bardzo polecamy trasę rowerową wzdłuż morza
-Woda w morzu trafiła nam się brudna, powiedziano nam, że to przejściowy przypływ, wystarczyło przejść kawałek dalej i już było ok -Głębokość w basenie od 140cm w górę, co może stanowić problem dla dzieci niepotrafiących pływać (był jeszcze brodzik) Poza tym bez zastrzeżeń
Jesteśmy właśnie w tym hotelu dzisiaj sobota dwa autobusy emerytów Rosyjskich przyjechało wszędzie kolejki trzy dni pod rząd wieczorem zjawiali się chińczyki nie polecam tego hotelu
Czystość w pokojach
Za mały hotel na tyle osób bym zapomniał z alkoholi to piwo wino czysta i dżin
Hotel super😁otoczony zielenią i kwitnącymi krzewami,czyściutko.Hotel usytuowany w miejscowości Davutlar,oddalonej od Kusadasi kilkanaście km.Polecamy wycieczkę do Efezu i na grecką Samos,na którą płynie się promem 2 godziny,które mijają na podziwianiu widoków😁
Pięknie położony,plażę hotelową oddziela od hotelu ścieżka rowerowa,ciagnąca się kilometrami promenada sprzyja długim spacerom,ogromny wybór pysznych,różnorodnych dań, szeroki wybór napojów do posiłków,od wody po wino i piwo,owoce,ciasta. Hotelowe wifi aktywne również na hotelowej plaży😊 wieczorne codzienne animacje w niewielkim amfiteatrze zarówno dla dzieci i dorosłych,2 bary czynne do północy,
Brak uwag😊
Hotel bardzo elegancki, czysty, pokoje codziennie sprzatane, wymieniane reczniki. Wyżywienie urozmaicone, wszystkie napoje bezpłatne, woda w kubeczkach w lodówkach. Pracownicy obslugi bardzo pracowici, uczynni, uprzejmi, dopytują co donieść, czego brakuje. Plaża przy hotelu. Na plaży czysto, stoją donice na śmieci, które są opróżniane kilka razy dziennie. Jest duży pomost i nie brakuje leżaków ani parasoli. Przy plaży znajdują się natryski także do opłukania stóp. Ośrodek sportów wodnych i ratownik. jest strefa basenowa dla dzieci i oprócz tego jeszcze 2 baseny . codziennie odbywają się animacje dla dzieci. dorośli mogą skorzystać z zajęć aerobiku, aerobiku wodnego, darta. W całym hotelu i na plaży jest wi fi. W niedalekiej okolicy znajduje się bazar czyli galeria, gdzie można zakupić suweniry. POLECAMY :)
Hotel duży, ładne pokoje z widokiem na morze, smaczne jedzenie, plaża przy hotelu, super strefa SPA.
Leży na obrzeżach Kusadasi, do centrum 25 minut busikiem,micro siłownia.
Hotel ok dobę jedzonko. Czysto na zewnątrz. Ogólnie warty polecenia.
Obsługa bardzo miła uczynna zawsze chętna do pomocy
Karaluchy w pokoju tylka dwa ale były. Słaba komunikacja mało osób zna język angielski. Jeśli chodzi o zgłaszanie problemów trzeba się prosić kilka razy. Mieliśmy problem z sejmem ( codziennie ) trzeba było interweniować po kilka razy
Byliśmy przez tydzień w czerwcu. Hotel bardzo fajny, świetnie położony. Jedzenie zróżnicowane, smaczne - każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła i pomocna. Zdecydowanie polecam.
Położenie, jedzenie, oblsuga
Raczej brak. Nam się podobało
Hotel oceniam 5/5. Smaczne jedzenie, duży wybór potraw, każdy znajdzie coś dla siebie. Bezpośrednio przy plaży, 2 baseny + kryty w strefie SPA, pokoje codziennie porządnie sprzątane. WiFi na terenie hotelu daje radę. Dużo wolnych leżaków na plaży i przy basenach. Spokojna okolica. Blisko sklep, bazar, supermarket. Polecam serdecznie.
Urozmaicone jedzenie, codziennie porządnie sprzątane pokoje, blisko plaży. W pobliżu market, sklep, bazar. Dużo wolnych leżaków. Swietna obsluga, mówiaca po angielsku. Dobry, nierozcieńczony alkohol i napoje. Bardzo spokojna okolica, codziennie wieczorem hotel organizował fajne atrakcje dla gości.
Zaznaczam że byłem na początku czerwca, być moze w wysokim sezonie wygląda to inaczej, ale: mini club dla dzieci w ciągu dnia był cienki, animacje przy basenie słabe, na plaży brak animacji. Jeśli komuś przeszkadzają koty przechadzające się w części basenowej to jest ich tam sporo, jeśli komuś przeszkadzają nawoływania do modlitwy z meczetu rano i wieczorem to: tak słychać je. jeśli ktoś lubi poimprezować to w najbliższej okolicy hotelu nic nie ma.
Hotel położony w spokojnej okolicy ( dla nas zaleta) , bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Ładnie zaaranżowane wnętrza, piękny widok z restauracji na tarasie na dachu na pobliską wyspę Samos, czyściutko zarówno w pokojach i we wspólnych toaletach , teren wokół hotelu zadbany, baseny czyste, plac zabaw dla dzieci w zacienionym ogrodzie . Dobre i różnorodne jedzenie ( i pod korek ), obsługa miła i pomocna , bez problemu rozumieli po angielsku a z tymi, co nie rozumieli komunikacja za pomocą translatora tureckiego też rozwiązywała sprawę. Jeżeli chodzi o najbliższą okolicę to nawoływanie z meczetu nam nie przeszkadzało - słyszałam może raptem kilka razy, dla mnie osobiście było to obcowanie z tutejszą kulturą aniżeli traktowanie tego jako wada . Koty też nam nie przeszkadzały… w Turcji to normalny widok, nawet na terenie przy hotelu. Do okolicznych sklepików i bazarku raptem dwa kroki, w okolicy także kilka knajpek z jedzeniem, kawą i drinkami. Z pobliskiego przystanku można dostać się lokalnym busikiem - dolmuszem w 15minut do centrum Kusadasi za 7 lirów lub 1 euro jak kto woli, cena TAXI do centrum - 10 euro. Animacje co dzień inne zarówno dla dzieci jak i dorosłych, z aktywności : u nas była joga ale jak odjeżdżaliśmy to organizowali poranną gimnastykę, aqua aerobik, sporty wodne - myślimy, że dlatego, że już zauważyliśmy większe obłożenie i rozpoczynali wysoki sezon, dlatego też więcej atrakcji ( my byliśmy na początku czerwca, a to jeszcze jest u nich przed sezonem, ale za to dzikich tłumów nie było i to nas w zupełności satysfakcjonowało). Dostrzegliśmy też, że będzie uruchamiany bar przy plaży i nowe toalety przy drugim basenie - wg nas dobrze to świadczy o hotelu, bo podnoszą standardy tego miejsca. Polecam hotelowe spa - rytuał hammamu i masaże na wysokim poziomie. Polecamy ten hotel dla rodzin z dziećmi jak i par.
Lokalizacja, plaża, jedzenie, czystość, animacje.
Drobną wadą jest słabe wifi w pokojach ale na pozostałym terenie wokół hotelu jak i w hotelu jest w porządku.
Spędziliśmy fantastyczny tydzień w hotelu Grand Belish, bardzo komfortowe i czyste pokoje, przepyszne i różnorodne jedzenie, zawsze miła obsługa. Miejsce, które mogę polecić z czystym sumieniem!
+ pokój + posiłki + obsługa + plaża
Przed wyjazdem przeczytałem komentarz Żanety i Bo z lipca 2022 r. Spodziewałem się totalnie spierdzielonego wyjazdu. Zaskoczenie było tym większe i przyjemniejsze. Przy założeniu, że za 7 dni wydajesz na urlop mniej niż 1000 dolarów nie spodziewaj się standardu jak w Atlantisie w Dubaju, gdzie tyle zapłacisz za jedną noc. Ten hotel oferuje standard współmierny do ceny, a ogólna ocena jest bardzo dobra. Pokój miałem z widokiem na morze, codziennie wymieniano mi pościel i ręczniki. Było czysto i pachnąco. Jedzenie też mi smakowało - było dość różnorodne, dobrej jakości i świeże. Każdy znalazł coś dla siebie. Ja akurat uwielbiam turecką kuchnię, więc to jedzenie bardzo mi pasowało. A jak komuś nie pasowało, to brał sobie sushi, kurczaka czy coś innego. Moim zdaniem, zupy lunchowe i kolacyjne, pizza, pide i chrupiące polędwiczki z kurczaka były po prostu świetne. Szalenie mi smakowały. Generalnie nie było nic, co by mi nie podeszło. Jak chciałem np. jajka sadzone z płynnym żółtkiem (w podgrzewaczu były opieczone z dwóch stron), to nie było problemu żeby specjalnie dla jaśniepana takie usmażyli. Za 1$ można pojechać dolmuszem do Kusadashi i mieć całą masę atrakcji - np. całodzienny rejs łodzią z lunchem za 20 Euro (polecam), czy multum restauracji i sklepów oferujących podrabiane badziewie tak chętnie ponoć kupowane w Turcji. Można też przesiąść się na dolmusz do Efezu (mega polecam; nie polecam "domu Maryi" - wielkie rozczarowanie za 150 lirów od osoby). Warto skoczyć też do Seldżuku do muzeum efezkiego. Dolmuszem z okolic hotelu można też dojechać do centrum handlowego AVM (w połowie drogi do Kusadashi), gdzie jest sporo fajnych sieciówek, w tym fast-foodowych (KFC, McDonald's) czy odzieżowych. Jak nie chcesz kupować podrabianego szitu to polecam to miejsce. Generalnie moje wakacje oceniam na bardzo udane i śmiało mogę polecić ten hotel.
Hotel oferuje standard współmierny do ceny, a ogólna ocena jest bardziej niż dobra. Pokój był bardzo fajny, codziennie obsługa wymieniała pościel i ręczniki. Było czysto i pachnąco. Jedzenie było dość różnorodne, dobrej jakości i świeże. Jak komuś nie pasowało, to brał sobie sushi, kurczaka czy coś innego. Zupy codziennie inne, bardzo smaczne do tego. Herbata bardzo dobra podawana w szklaneczkach, a nie w plastiku. Z głodu się nie umrze. Na śniadania były jajka gotowane, jajecznica jakieś lokalne dania, świeże pieczywo, owoce, warzywa, słodycze, płatki do mleka, dżemy. Możne skorzystać z restauracji alâ karta, w menu ryby i owoce morza. Alkohol bardzo uczciwie lany. Obsługa kuchni robiła przepiękne ozdoby z warzyw i owoców. Z jedzenia minut to tylko kawa. Nawet nie można nazwać tego kawą. Z hotelu można dojechać do centrum hadlowego AVM, gdzie jest sporo fajnych sieciówek, w tym fast-foodowych (KFC, McDonald's, Starbuck), odzieżowych i z wyposażeniem do domu lub z samego Kuşadası dojechać do Efezu. Nie polecam domu Matki Boskiej straszne rozczarowanie.
Smaczne jedzenie, alkohol lany w dostatecznych ilościach, blisko przystanek na busa do miasta. Czyste pokoje .
Słaba kawa, ale to można nadrobić w lokalnych w Kuşadası.
Hotel oferuje standard współmierny do ceny, a ogólna ocena jest bardziej niż dobra. Pokój był bardzo fajny, codziennie obsługa wymieniała pościel i ręczniki. Było czysto i pachnąco. Jedzenie było dość różnorodne, dobrej jakości i świeże. Jak komuś nie pasowało, to brał sobie sushi, kurczaka czy coś innego. Zupy codziennie inne, bardzo smaczne do tego. Herbata bardzo dobra podawana w szklaneczkach, a nie w plastiku. Możne skorzystać z restauracji alâ karta, w menu ryby i owoce morza. Alkohol bardzo uczciwie lany. Obsługa kuchni robiła przepiękne ozdoby z warzyw i owoców. Z jedzenia minut to tylko kawa. Nawet nie można nazwać tego kawą. Za 1$ można pojechać dolmuszem do Kusadashi. W Kuşadası można napić die dobrej kawy po turecku, zjeść kumpir lub balık ekmek. Można przesiąść się na dolmuşa do Efezu. Na pewno nie warto do domu Maryi. Straszna porażka zobaczenie zajmuje 15 minut łącznie z WC. Warto w miejscowości Selçuk obok Efezu wstąpić do muzeum, zwiedzić zamek i bazylikę św. Jana i zobaczyć resztki świątyni Artemidy. Z hotelu można dojechać do centrum hadlowego AVM, gdzie jest sporo fajnych sieciówek, w tym fast-foodowych (KFC, McDonald's, Starbuck), odzieżowych i z wyposażeniem do domu.
Czyste pokoje, Room service, blisko położony przystanek dolmuşa
Brak dobrej kawy
Nie podobało mi sie.... najgorsze wakacje na jakich bylam i zmarnowane pieniądze.... jedyny plus to czyste pokoje i ładna promenada wzdłoz plazy, reszta to tragedia.... barmani niemili pod musztrą kierownika Hasana który wieczorami latal za ludzmi do stolików i liczyl kto ile kubkow piwa wziąl na osobe 😮 (bardzo słaby wybor alko) chora i komiczna sytuacja.... jedzenie typowo tureckie po ktorym sie pochorowalismy całą ekipą, animatorzy nie daja żyć namawiajac na disco w Kusadasi i nie przyjmujac odmowy, trzeba bylo sie az od nich kryć.... nigdy wiecej tam nie wroce i jezeli nie jest to Twoja pierwsza wycieczka to zdecydowanie odradzam ! NIE POLECAM NIKOMU! ŻENADA !!!
Zdecydowaliśmy się na ten hotel z powodu wielu pozytywnych opinii i zastanawiamy się kto je pisał. Wybraliśmy się na wakacje w grupie znajomych, każdy był co najmniej rozczarowany , rozmawialiśmy tez z polskimi gośćmi, których napotkaliśmy i mieli bardzo podobne zdanie. Hotel ma kategorie 5*,ale zasługuje na 3* ,są rzeczy, które trzeba rozgraniczyć, plusy i minusy. Zaleta jest to, że każdy pokój ma widok na morze, panie sprzątające dbają o porządek, wymieniają ręczniki, układają ciekawe wzory na łóżkach. Do dyspozycji jest darmowy sejf, WiFi na terenie całego hotelu i w ogrodzie, atutem jest też szeroką, piaszczysta plaza(pomost ze zdjęć jest dostępny w określonych godzinach a przy większych falach zamknięty),obok przebiega piekna promenada dla spacerowiczow,z wydzielonym osobno pasem dla rowerzystów. Pracownicy recepcji są uprzejmi i kompetentni, z powodzeniem dogadamy się w języku angielskim i niemieckim. I tu kończą się plusy. Hotel jest położony na prowincji,w najbliższej okolicy nie ma restauracji ani kawiarni. Sklepik hotelowy umarł,żeby kupić sensowne pamiątki można wybrać się na dłuższy spacer do marketów albo na maly bazar. Większe miasto,Kusadasi oddalone o 15 min drogi Taxi(od 10€),tam też znajdują się większe,słynne,tureckie bazary. Przy Carrefour otwarty w środy do ok.godziny 18,ale to doświadczenie dla turystów o mocnych nerwach,tu liczy się i sztuka targowania i spostrzegawczość, zostaliśmy po prostu zmanipulowani i oszukani,wręcz oskarowo. Wracając do hotelu,goście z Turcji stanowili ok.80% obłożenia. Podobnie jedzenie,typowo tureckie potrawy. Sniadanie świeże, ale ubogie,w pierwszy dzień zaledwie jeden rodzaj białego pieczywa, pozniej było lepiej,ale nie każdy jada na śniadanie tłuste,ociekające potrawy. Obiady i kolację wypadają lepiej ,ale też bez rewelacji, nie przy 5 gwiazdkowym hotelu,ubogi wybór owoców(np.arbuz tylko do kolacji), spory ciast i słodkich deserow. Kucharze robia w piecu obłędna pizzę, ale niestety bardzo rzadko. W restauracji Ala carte pyszna rybka i widok z tarasu na morze. Hotelowa stołówka jest mała i ciemna,trochę jak jaskinia,do tego niestety czystość pozostawia wiele do życzenia. Resztki i okruchy na podłodze,na stole,niedomyte sztućce. Może to taka kultura,ale bylismy bardzo wstrzasnieci,postanowiliśmy się jednak nie załamywać. Czasem przy basenie pojawiały się pyszne nugettsy i pizza więc nie chodziliśmy głodni. Nie polecam też "nocnej zupy",nie jest to taka zupa jaka my znamy i jadamy na codzień,tylko żółta woda z chlebkiem. Rozczarowuje tez sytuacja z alkoholem, napijemy się piwa Efes,wódki,ginu,ouzo,rakii i wina,za pozostałe alkohole musimy ekstra zapłacić, od 5€ za drinka,tak nas oficjalnie poinformowano. Chętnie zostawiamy napiwki,ale serio nie było komu i za co,jak ktos był bardziej "zyczliwy" to rozglądał się z przestrachem czy kierownik w różowej koszuli nie patrzy...przy barze panuje dyscyplina,jest otwarty do polnocy i ani minuty dłużej,nie można wziąć więcej alkoholu na stolik bo szef nie pozwala. Byliśmy w wielu krajach i na wielu wycieczkach i nigdy czegos takiego nie widzialam,czasem było aż niezręcznie i niemiło. Nie jest obcy widok gości z własną butelka whiskey na stole. Bardzo podobały nam się animacje grup spoza hotelu,pokazy tańca na wysokim poziomie,natomiast mlodzi animatorzy hotelowi werbują do znudzenia gości na dyskotekę do Kusadasi,momentami było to już niesmaczne . Popcorn podczas wieczornych występów dodatkowo płatny. Goraco polecam natomiast masaże w SPA,Panie działają cuda i ceny nie sa wygorowane(ok 35€ za 45 min plus maseczka na twarz)!!! Ze SPA widok na osoby pływające w głównym basenie,widok trochę dziwny...ale co kto lubi. Na miejscu można skorzystać z wypożyczalni samochodów,mały wybór aut osobowych,ale w okolicy taki chyba trend ogólnie jak zdążyliśmy się zorientowac. Nie chce być krytyczna, ale tylko dobre towarzystwo i poczucie humoru uratowało te wakacje. Słyszeliśmy, że Turcja jest piękna , a oferty all inclusive bogate i na poziomie. Może my zle trafiliśmy po prostu. Może kiedyś damy szanse Turcji w innym regionie,ale nie za rok,zraziliśmy się na długo i skutecznie. Grand Beilish- my zdecydowanie odradzamy.
Hotel zasługuje na swoje 5 gwiazdek. Pokoje i łazienki ładne, nowoczesne, czyściutko. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne. Plaża piękne, morze ciepłe. Polecam.