Hotel umiejscowiony w fajnej lokalizacji, pełno barów/sklepów i straganów obok. Basen mały komercyjny nawet nie korzystaliśmy. Jedziecie powtarzające się, czasami jedliśmy na mieście bo nie było co jeść na kolację były resztki z poprzedniego dnia. Ciasta większość na budyniu nic specjalnego. Drinki dosyć mocne whisky wódka gin i piwo (moim zdaniem dolewana woda) na plus dozownik pepsi i sprite. Pokoje czyste bez karaluchów, klima dobrze działa. Czy bym ty wrócił ? Nie.
Miejsce Czystość
Jedzenie W pierwszym dniu dostaliśmy inny pokój …
Nie polecam hotelu że względu na bardzo słaba organizacje, zamawialiśmy pokój z łóżkiem małżeńskim i łóżeczko dla niemowlaka a dostaliśmy pokój z łóżkami oddzielnymi i bez łóżeczka (recepcjonista dla niemowlaka zaproponował fotel). Jedzenie w hotelu bardzo słabe, codziennie praktycznie to samo (ryz, makaron, oliwki 5 rodzajów, sałatki) w restauracji koty. WiFi bardzo słabe. Basen mały i czynny tylko do 18. Jedyna zaletą hotelu jest położenie.
Jedzenie Słaba organizacja Brud Nie przygotowane pokoje
Pokój był komfortowy, zasłony doskonale maskowały palące słonce. Klimatyzację można było dostosować do swoich potrzeb. Łazienka z wentylacja, wygodna kabina prysznicowa z natryskiem. W lodowce zapas wody mineralnej i soków w kartonach. Niestety nie mogę pozytywnie ocenić dostępu do angielskojezycznych kanałów informacyjnych ani filmowych w TV.
Wyżywienie bardzo dobre, różnorodne. Duzy wybór serów, pieczonych warzyw, sałaty, pasty ziołowe, doskonałe zupy, szaszłyki, drób i ryby z grilla. Świetna lokalizacja hotelu. Niedaleko do pięknej plaży Kleopatra, wspaniałych ogrodów, fontann. Blisko do kolejki linowej, lokalnych sklepów z miłą, kulturalną obsługą, często w języku polskim, bez nachalności. Popołudniami można wybrać się na niezbyt wyczerpujący spacer do portu, robiąc zakupy w Grand bazarze.
Bardzo mała oferta lokalnych drinków.
Pobyt w hotelu udany. Pokoĵ bardzo czysty, sprzątany, żadnych insektów a czytałam, że takowe w tureckich hotelach się zdarzają. Jeśli chodzi o kuchnie to smaczna, każdy znajdzie coś dla siebie. Na tarasie kucharz grilujacy potrawy. Nie jest to oczywiście ogromny hotel więc trzeba zrewidować swoje oczekiwania ale jest wszystko czego potrzeba. Lokalizacja hotelu to jego ogrooomny atut. Do wielu głównych atrakcji Alanyi docieraliśmy w maksymalnie 15 minut, czy to do portu skąd wypływają statku oplywajace Alanyę, czy do czerwonej wieży, czy do najlepszych tradycyjnie robionych lodów z koziego mleka, które jesz sztućcami, czy do najlepszego kebapa w mieście (jak podaje wiele źródeł internetu). Do słynnej plaży Kleopatry mieliśmy kilka minut, do teleferic tak samo. Przemiły i bardzo pomocny recepcjonista, obsługa w restauracji bardzo sympatyczna. Jeśli ktoś chce mieć główne atrakcje Alanyi "pod ręką", mieć plażę 7 minut od hotelu lub korzystać z nocnego życia to polecam. To co należy jeszcze dodać to fakt, iż nie budziły nas żadne hałasy od ulicy. Mąż dodał, że na hasło Polska dobre drinki serwowano 😀
Lokalizacja, czystość, smaczne jedzenie, brak hałasu od ulicy.
Słabe cztery gwiazdki, wielką zaletą tego hotelu jest jego lokalizacja. Niech się nikt nie zdziwi jak będzie musiał spędzić pierwszą noc w innym hotelu bo nie ma dla niego miejsca, hotel sprzedaje więcej miejsc niż ma pokoi, wiem to z własnego doświadczenia. Była zmiana na dużo słabszy bez internetu darmowego , drink baru i w którym nie było za czysto.
Czysto. Super lokalizacja
Jedzenie strasznie monotonne i nie do końca smaczne. Słabe drinki w opcji all inclusive.
Hotel o niskim standardzie , przyjeżdżając zastaliśmy nie przygotowany pokój , brak pościeli , ręczników , papieru , mydła ,byliśmy około 22 to kazali nam iść zjeść coś na mieście mimo że doba zaczęła się o 14 , nie polecam a biuro podróży uwierzyło obsłudze hotelu że było wszystko przygotowane, jedzenie bardzo monotonne , przez 7 dni codziennie to samo , nie polecam
Centrum
Ani razu nie było obsługi w pokoju , ani razu uzupełniona lodówka , mimo że piszą że codziennie
Hotel ładny, czysty. Świetne położenie - tuż przy plaży, z własnymi kawałkiem piaszczystej plaży, barem przy plaży, parasolami i leżakami. Ręczniki plażowe (codziennie świeże) wydawane w recepcji po wpłaceniu depozytu. Pokój sprzątany codziennie.
Przy plaży, Darmowe leżaki i parasole. Dobre wyżywienie, przyzwoity wybór potraw, choć różnorodność nie była wielka, to jednak każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Bardzo miła i sprawna obsługa w restauracji. Wieczorami, na scenie koncerty, występy... Hotel położony w odległości kilkuminutowego spaceru od stacji kolejki linowej i jaskini, oraz kilkunastominutowego spaceru od centrum oraz portu, Czerwonej Wieży i zabytkowych doków.
Słaba animacja w ciągu dnia - mimo informacji o różnych aktywnościach, animatorzy w ciągu dnia snuli się nie informując, że aktywności odwołane lub poprzestając na ustawieniu stołu do ping-pongu czy krótkich zajęć przy muzyce w basenie. Leżaki i parasole na plaży hotelowej w pierwszej i drugiej linii od morza zajmowane "ręcznikami" już przed świtem.
to nie jest hotel 4* ale 2* jest brudno jedna rupieciarnia restauracja brudne obrusy basen to nieporozumienie .Obsługa chyba się pomyliła w rolach miałam wrażenie że to oni byli na wakacjach wieczorami pili alkohol z pewnymi paniami a turysta nie mógł się doprosić wody miner. uwaga na jedzenie jest przerabiane np. wieczorem frytki rano frytki odgrzane i wymieszane z majonezem o zatrucie, łatwo nie polecam ecco holidey nie są ok. pokoje mogą być na3* ale pokój to nie wszystko zepsute wakacje szkoda kasy
słaby hotel na2* nie na4* niektóre osoby były w szoku ecco holidey się nie spisał
Jestem zachwycona tym Hotelem, niewielki rodzinny ze wspaniałą atmosferą. Jedzenie przepyszne. Jeżdze do tego hotelu co roku. Położony w centrum, bardzo blisko plaży. Same plusy:)
Hotel, został o około1,5 roku temu odnowiony!!!4* w zupełności spełnia!Czyste pokoje, czajnik, kawa herbata codziennie uzupełniana, pepsi mirinda woda rózniważ(bez odpłatnie przy opcji all.)Basen nie za duży alewystarczający,jedzenie pycha, drinki również!!Blisko plaży Klepoatry, widoki suuper!!Polecam serdecznie!!!I najlepszy kelner ALI!!!
Hotel nowoczesny i świetnie wyposażony. Nie interesował nas wypoczynek na basenie więc nie przeszkadzał nam jego (malutki) rozmiar. W restaracji serwowane są dania w formie bufetu oraz w ciągu tygodniowego pobytu 3 razy serwowano dania tematyczne. Jedzenie smacznie (bardzo smaczne!). Obsługa ok. Hotel położony jest dość blisko plaży (płatne leżaki i parasole) oraz rozrywkowego centrum Alanyii.
Byliśmy w tym Hotelu w 8 osób i wsdzyscy jesteśmy zadowoleni. Obsługa super, jedzonko pyszne, pokoje ładne i wszędzie bardzo blisko nawet mały basen nas nie zraził bo też był ok. Polecam jak najbardziej bo to dobry hotel za dobrą cenę.
położenie w centrum na duuuży plus(plaża, port, dyskoteki blisko), obsługa-różnie bywało-jeden dzień ok, ale drugi już gorzej. kilka dolarów napiwku i traktują człowieka jak vipa ;)nam trafił się \"king\'s suit\"-2 dość duże połączone pokoje(byliśmy w 4 osoby), dwa balkony, duża łazienka z prysznicem i wanną z hydromasażem, dwie plazmy.
hotel bardzo dobrze wyposażony we wszystko, pokoje klimatyzowane, Tv, lodówka, sejf, balkon, wygodne. W centrum miasta, wszędzie blisko, sklepy i bary obok ile i jakie się chce. Do plaży 150 m. Obsługa uprzejma, jedzenie rewelacyjne. Polecam wszystkim którzy chća opalić się i kąpać w morzu, oraz tym co wieczorami chcą pohulać w mieście.
Hotel rewelacja!! Może nie koniecznie dla rodziny z dziećmi, lub ludzi którzy nastawiają się tylko na wypoczynek. Dla młodych ludzi jak najbardziej. Do plaży 5 minut spacerkiem, do portu, w którym mieszczą się dyskoteki, 10 minut. Położenie super. Wokół hotelu dużo sklepów i restauracji. W hotelu obsługa świetna. Kelnerzy bardzo mili. Uśmiechają się, zagadują. Często witali nas słowami \"Jak się masz, Kocham Cię\" :) Jedzonko pyszne, żadnych rewolucji w żołądku nie było :) Naprawdę bardzo polecam ten hotel :) I oczywiście biuro Ecco Holiday :)
Jestem Bardzo zadowolona z tego hotelu trafiliśmy idealnie gdyż obiekt ten został odnowiony rok temu a my byliśmy 23 czerwca 2010. Polecam hotel w 100% pokoje rewelacja ładniejsze jak w Gołębiewskim, w łazience muzyczka gra wszędzie plazmy BARDZO NOWOCZEŚNIE. Jedynie co do czego można się przyczepić to mały basen i trochę wolna winda a tak to wszystko OK.Jedzenie bardzo dobre jak na Turcję tam zawsze jest pyszne jedzenie obsługa bez zastrzeżeń. Wszędzie blisko idealna lokalizacja dla młodych ludzi jak najbardziej POLECAM!!!. Na pewno jeszcze raz odwiedzę Turcję i ten hotel NIE ZAWRACAJCIE UWAGI NA NEGATYWNE OPINIE NIE POJMUJE CO CI LUDZIE OCZEKUJĄ POLECAM GRAND BALI JAK NAJBARDZIEJ !!!
Hotel rewelacyjny. Byłam ze swojego biura podróży na study tourze - zwiedzanie hoteli z oferty naszego organizatora. Hotel odnowiony zimą 2009. Pachnie świeżością i nowością. Ręczniki i pościel wymieniane codziennie. Obsługa hotelu na bardzo dobrym poziomie. Kelnerzy? Rewelacja - pozdrowienia dla Bilala, Alibaby i Memetha!! Polecam klientom w 100% - młodym, bez dzieci - chcącym się pobawić i zwiedzić przepiękną Alanyę!!! Na wszelkie pytania chętnie odpowiem mailowo!
Bardzo dobre 4*. Położony w samym sercu Alanyi. Niedaleko aquapark, co wynagradza mały basen. Typowo miejski hotel dla młodych ludzi. Obsługa hotelu lubi Polaków, spełniali każde nasze życzenie. Widać, że priorytetowo nas traktują. Pokoje ładne. Uwaga! Na plaży nie obowiązuje All inclusive, a szkoda. Do plaży 300 m.
Nie wiem skąd tak wysoka ocena. Może poza sezonem, bo w sezonie (wróciliśmy 28.08.08): obsługa w barze i restauracji nie przyjazna dla Polaków (lepsza dla Rosjan i wszystkich innych nacji), wyżywienie bardzo skromne i nie zróżnicowane (codziennie te same przemielone ichniejsze produkty,brak info co to w ogóle jest) afiszuiją, że nie rozumieją po polsku, jak się zwróciłem po niemiecku (bo taki tylko jako tako), żądają, żeby tylko po angielsku) i kończy się wtedy przyjazna atmosfera. Obsługa podczas posiłków (oczywiście nie wszyscy, ale byli i bardzo nieprzyjemi co upoważnia do wyrażenia takiej opinii) afiszuje niezadowolenie, że musi obsługiwać. Żadnej rozrywki, animacji. Faktem jest: pokoje były codziennie ładnie posprzątane, hotel dobrze usytułowany bo wszędzie blisko. Uwaga: na stronach niemieckich, ten hotel oceniany jest tylko na 60% i chyba ta ocena jest wyważona.