W okolicy liczne bary, sklepy, restauracje.
Doskonała lokalizacja: idealna baza wypadowa na zwiedzanie Riwiery Tureckiej.
Szeroka plaża tylko 40 m od hotelu.
Całkiem fajny miejski czyli o dość niskim standardzie hotel. Pokoje duże i czyste ale łazienki powinny być wyremontowane ze względu na popękane płytki, pourywane elementy wyposażenia i smród z odpływów. Jedzenie dobre, śniadania standardowe, monotonne ale każdy znalazł coś dla siebie. Obiady i kolacje smaczne z niewielkim wyborem dań ale bogatą ofertą sałatek i surówek. Do plaży jakieś 300 metrów, leżaki i parasole płatne, nie ma baru hotelowego na plaży. Woda w morzu raczej brudna i niebezpieczne kamienne zejścia do wody, konieczne buty. Przejście przez jezdnię bardzo niebezpieczne nawet na przejściu dla pieszych.
Blisko plaży, ręczniki plażowe można codziennie pobrać z recepcji
Dla niewymagających klientów
Pokoje czyste, lecz do remontu. Cieknący kran, rozwalony prysznic, woda kapiąca z sufitu.
Posiłki bardzo dobre, lecz cały czas to samo.
Bar i jego obsługa masakra. Alkochol nalewany za ladą żeby nie było widać co leją. Barman podchodzi do stolika i sprawdza ilość szklnek czy ktoś przypadkiem nie ma dwóch drinków. Hotel dla osób które chodzą spać o godzinie 22:00 Max 23:00. Od godziny 23:00 obowiązuje cisza nawet jak ktoś chce posiedzieć dłużej to podchodzą co chwila i każą iść do pokoju, brak jakichkolwiek atrakcji. Nie polecam..
Pokoj ladny, blisko do morza, za lezaky 3 eur osoba, basen hotelowy spory, lezaky hotelowe zawsze zajęte
Przyjemna obsługa, blisko do morza , dezerty
monotonne jedzenie, piwo, wino, lezaky trzeba zajmować wcześniej rano
Hotel oceniam na 2 * i dla seniorów; Na naszym turnusie 3/4 hotelu bardzo ostro chorowało (wymioty, biegunki, gorączka 40stopni-po rozmowie z managerem dowiedziałam się że jest wlewana w nocy bardzo mocna chemia do basenu z czego wynikają zatrucia); Hotel kwalifikuje się do remontu lub odświeżenia; All inclusive to jakaś pomyłka odnośnie alkoholi (barman chamski, leję z za dystrybutorów, nie można wziąść więcej jak tylko jedna szklankę) o 23:00 zamykają bar i muzykę i najlepiej jak byś też poszedł do pokoju.... Plus daję za to że jedzenie było dobre i nie trzeba było dojadać na mieście.
Jedzenie i blisko do plaży
Hotel stary,rozpdające sie lazienki, panie sprzatały codziennie,wymienialy ręczniki. niestety podczas naszego pobytu w pełni sezonu trwaly zaplanowane prace remontowe mlotami,wiertarkami....był haos,brud i hałas przede wszystkim prace nie były zabezpieczone, a wszedzie biegaly dzieci. Hotelowy basenik zamykaja o 18,nie wolno już wchodzic do wody...wifi tylko w lobby,zawsze duzo użytkownikow i czesto tak jakby go nie było. Dobre jezdzenie, pyszne ciasta Hotelowy bar....nalewają cos pod barem,nie wiadomo dokladnie co..jedynie jeszcze piwko bylo ok.napoje z automatu same koncentraty....słodkie.obsluga ok.szczególnie jak rzucisz pare eurosów na bar... ludzie o 5 rzucali reczniki na leżaki ktorych bylo bardzo mało i tak z recznikami lezaly pol dnia,nie bylo gdzie odpocząć. dobra lokalizacja hotelu.tuż nad morzem,wszędzie blisko restauracje,bary,sklepy,bazary... dobra komunikacja autobusowa mimo brakow rozkladow jezdza co 10 min . nie polece tego miejsca niestety.... ten remont zepsół cały pobyt.po powrocie pisalismy reklamacje.biuro dalo nam rabat 10% na kolejne wakacje....
dobra lokalizacja,dobre jedzenie,pyszne ciasta
rozpadające się łazienki.mały basen z małą ilością leżaków.
Jedzenie dramat.... poprostu żart jak na hotel 4 gwiazdkowy... codziennie to samo podawane w innej postaci bądź mielone z resztek... Zupa to pomyje po której miało się odruch wymiotny... ogolnie na sniadanir nie ma vo jesc a na obiad sa jeden lub 2 posilki.obsługa baru nie miła.. drinki polewają chowając się za bar ... rozwodnione nie wiadomo co leją i z czego... obsluga hotelu naciaga na platny bar pod pretrkstrm 1 kupijesz drugi free KLAMSTWO za 5 drinkow u pana MARKOSA ZAPLACILEM 50 EURO. tak samo menadzer przez pierwsze 3 dni zaczepia namawia na horendalnie drogi haman. Generalnie hotel czysty w miarę ładny basen Ok leżaków sporo.
Czysty . Sprzatany codziennie. Lokalizacja. Cena
Jedzenie zart. Bar dramat. Obsługa nieporozumienie.
Polecam jedynie ludziom o mocnych nerwach i stalowych żołądkach . Jedzenie masakra , przez 14 dni podano jeden raz rybę , jajecznica na śniadanie też pojawiła się tylko jeden raz w za mian raczono nas codziennie kurczakiem który ze 3 razy nadawał się do zjedzenia , kotlecikami z resztek i zupami dla których bazą było nie wiadomo co, gdyż po kilku łyżkach obowiązkowa była wizyta w toalecie (biegiem). Drinki strasznie rozwodnione, nalewali je z wielką łaską barmani którzy chowali się w kąt tak aby nie było widać co i ile tak naprawdę leją . Ogólnie masakra !
czyste aczkolwiek malutkie pokoiki , codziennie sprzątane
Wyżywienie, drinki, obsługa .
Ogólnie hotel nadaje się do odświeżenia. Łazienka porażka.Poza tym pokój czysty, często sprzątany.Obsluga baru tragiczna, jeden z barmanów bardzo niegrzeczny, potrafił zabrać niedopitego drinka z przed nosa,drinki wodniste..
Blisko do plaży
Zaniedbane łazienki, niegrzeczna obsługa baru
Jest to hotel 3 gwiazdkowy, ktory swoim standardem odzwierciedla ilość gwiazdek. Wspaniała obsługa, nie słyszałem o kradzieżach w tym hotelu. Posiłki wieczorne urozmaicone, jadalnia na świezym powietrzu, basen dosyć kameralny, ale swobodnie można popływac, bar przy basenie z którego słychać muzykę, głównie tureckie rytmy. Do plaży około 50 metrów, przechodzi sie tunelem pod ulicą. Naprawde hotel jest godny polecenia osobom, które godzą się na warunki o standardzie 3 gwiazdek.
Podczas dwutygodniowego pobytu mimo próśb nie zmieniono ani raz ręczników w łazience. W dzisiejszych czasach sprzątaczki w tym hotelu nie miały odkurzcza, więc zamiatały miotełką chodniki, które i tak były bardzo poplamione i zniszczone, więc efekt sprzątania pokoju był nie widoczny. Winda często się psuła. Plaża fajna, ale co 20 m wypływają na niej ścieki do morza. Sniadania monotonne, a kolacje wydzielane z miną kucharza, który krzywił się przy każdej dokładce. Ogólnie hotel na miarę ceny czyli 1000 zł za dwa tygodnie, więc jestem zadowolona.
Fajny miejski hotel położony w centrum miasta. Hotel znajduje się w dzielnicy gdzie łatwo i szybko można się dostać do centrum Alanii, przy hotelu znajdują się różne, bary i restauracje, a do plaży jest bardzo blisko coś ok. 50 m. Hotel posiada otwarty basen i restauracje. Zaletą jest na pewno widok, gdyż z jednej strony hotelu mamy morze, a z drugiej góry Taurus. Pokoje były okej i zaskakująco duże. Dużym plusem była łaźnia turecka znajdująca się na parterze. Można było tam zrelaksować się podczas masażu lub zaznać rytuału hammam.
POLECAM TEN HOTEL. BLISKO MORZA, SMACZNE I DOBRE JEDZENIE. OBSŁUGA MIŁA. POKOJE I ŁAZIENKA ŁADNIE URZĄDZONE.
SMACZNE JEDZENIE, MIŁA OBSŁUGA,
BRAK.....
Dla klientów, ceniących sobie cisze i spokój. Hotel na małym terenie. Pokoje ładne czyste, z klimatyzacją i balkonem. Plaża ok. 50 m od hotelu, przejscie przez ulicę.
czyste pokoje, przyjemna obsługa hotelowa, spokój, cisza
plaża za ulicą
Jestem bardzo zadowolona z wyjazdu. Hotel ma super lokalizację, 2 minuty do plaży i parę minut autobusem do centrum. Jedzenie dobre moim zdaniem każdy znajdzie coś dla siebie. Sympatyczna obsługa która zawsze sie przywita i zapyta jak Ci się podoba i jak Twoje samopoczucie.Dobrej jakości napoje w barze. Ogólnie opinia mega pozytywna
Super obsługa, jedzenie smaczne, bardzo blisko do plaży, blisko do centrum miasta
Polecam bardzo goraco, jak na 3 gwiazdki to hotel ponad norme dalabym mu spokonie 4 gwiazdki, czyste pokoje codziennie sprzatane, klimatyzacja indywidualna dzial bez zarzutu, jedzenie dobre nie ma co oczekiwac ilosci i roznorodnosci jak 5 gwiazdkach ale glodni w ogole nie chodzilismy i zawsze bylo cos co smakowalo i byl wybor, plaza 40 m od hotelu i tam wiekszosc czasu spedzalismy bo byly darmowe lezaki i parasole...niedaleko do centrum, codziennie jezdza dolbusze za euro albo dolar i dowoza do centrum, niby jezdza do godz ale wracalismy i po polnocy nimi...na prawde cudowna okolica, piekne widoki i nie widze minusow, moze ktos powie ze sredni basen ale nam wystarczal a i tak nie spedzalismy tam duzo czasu bo nad morzem ciekawie
czysty, blisko plazy, niedaleko centrum, piekna okolic, blisko bazary
mala widna :)
Bardzo przyjemny hotel na obrzeżach Alanyi, do centrum dojazd dolmuszem (2 liry) ale można tez wybrać się na dłuższy spacer promenadą wzdłuż morza. W około restauracje i masa sklepów, choć nie tak gwarno jak w samym centrum. Idąc w głąb lądu można zaznać trochę klimatu Turcji, tej mniej turystycznej części. Polecam wycieczkę w góry, można natknąć się na targ zwierząt, szok tubylców widzących turystów, którzy tam dotarli pieszo - niezapomniany :) Hotel blisko plaży, my mieliśmy leżaki i parasol w cenie. Bez tego byłoby ciężko :) Plaża przyjemna, są miejsca z piaszczystym wejściem do wody. Dojście do plaży ruchliwą ulicą (można iść trochę na około do przejścia podziemnego) Hotel bardzo przyjemny, odnowiony, czysto i sympatycznie. W pokoju duży TV, nowiutkie meble, działająca klima, sejf w cenie, więc nie trzeba się martwić o dobytek :) łazienka w trochę gorszym stanie ale też narzekać nie można Jedzenie w hotelu smaczne, można popróbować miejscowych przysmaków ale też frytek z kebabem, więc każdy znajdzie coś dla siebie, raczej nigdy niczego nie brakuje, niezależnie od pory posiłku. W barze brak kolejek, obsługa sympatyczna, woda i jakieś napoje dostępne całą noc Basen mały i wokół niego też trochę ciasno, ludzie zajmują wcześniej leżaki a potem nie korzystają więc miejsce trochę ograniczone, ale do plaży jest tak bliziutko, że zawsze jak się nie uda załapać to można się przejść, a po południu nad basenem zawsze robiło się luźno. Brak animacji, ale o tym wiadomo już z oferty hotelu. Raz w tygodniu jest wieczór turecki, jakieś zabawy, tańce brzucha itd. Byłam z chłopakiem, 2 tygodnie, nie nudziliśmy się nigdy, robiliśmy sobie wycieczki do centrum itd, także polecam wszystkim, którzy są nastawieni na wypoczynek połączony ze zwiedzaniem na własną rękę, spacerami i korzystaniem z uroków miasta Chcieliśmy ponurkować ale jeśli ktoś liczy na piękne widoki to się można zawieść. Prócz paru kalmarów, jednej krewetki, jednej ośmiornicy i masy ryb, nie znaleźliśmy skarbów :)
blisko plaży dobre jedzenie, nigdy nie brakuje mimo jednego baru, brak kolejek kameralny hotel dobry dojazd autobusem do centrum pokoje wyremontowane
dla niektórych - brak animacji mały basen
Polecam hotel, jedzenie bardzo dobre i ładne pokoje z balkonem.
Bardzo miła obsługa, smaczne jedzenie
Czesto psuła się winda. Brak animacji.
Pobyt w sierpniu 2015 roku. Ogólnie wróciliśmy bardzo zadowoleni. Pobyt rewelacja: smaczne jedzenie, piękna okolica, bardzo przestronne pokoje rodzinne, indywidualna klimatyzacja w każdym pokoju. Delikatna niedogodnością jest to, że hotel jest położony bardzo blisko hałaśliwej okolicy i wieczorami słychać dyskoteki czasami do północy.
-bliskość plaży -smaczne jedzenie -miła obsługa
- ręczniki wymieniane dopiero po interwencji
Bylismy z żona w tym hotelu w lipcu 2015. Ogolnie jak na 3* hotel spelnia te standardy, ale nigdy nie uwierze ze ludzie zmieniali 4* na ten... Zreszta jak masz wykupiona wycieczke w biurze podrozy to jak to zrobisz? Hotel bardzo blisko plazy, mila obsluga. Internet, lezaki na plazy i sejf w pokoju za free. Pokoje ładne przestronne. Alkohole w barze smakowaly. Czasami tylko 1 winda dzialala. W restauracji zbyt rzadko wlaczana klima, jedzenie dla mnie srednie przystawki i sniadania codziennie te same. Dania główne rozne aczkolwiek maly wybor dan miesnych. Codzienne animacje w dzien i wieczorami na plus. Basen nie za duzy ale nie zatloczony, lezaki przy basenie zawsze jakies wolne, a na plazy po zgloszeniu w recepcji za free. W poblizu w strone plazy skrecajac w lewo polskie biuro z wycieczkami - drogie. Skrecajac w prawo drugie w strone centrum o nazwie SELAVI - rowniez nie polecam sami oszusci nie dopowiedza wszystkiego i pozniej okazuje sie ze np. musisz przy wejsciu na statek oddac wszystkie płyny by na ich statku kupic je po horendalnych sumach. Probowali oszukac na pieniadzach za malo wydac itp. Maja tansze wycieczki ale zawsze z haczykiem np. nie wliczony w cene obiad, wypożyczenie butow na raftingu itp. POLECAM biuro podrozy wychodzac z hotelu w lewo na bazar i zaraz pierwsza w prawo po przejsciu ok 100 metrow biuro po lewej stronie ulicy klient gada po polsku wszystko co obiecywal bylo wliczone w wycieczke. Ceny przystepne i jakosc uslug b. dobra. Polecam u niego wziac wycieczke po Alanyi jest tania 10euro a zobaczysz wspaniale widoki (sam nie odwiedzisz tych zakątków Alanyi). Polecam rowniez rafting i safari. Na rafting zabierzcie swoje buty wodne od skał i wodoszczelny telefon :) do zdje. Pamukkale strasznie daleko od Alanyi 900km w dwie strony wyjazd o 4 a powrot kolo 24 w tym czasie tylko 3h zwiedzania mimo wszystko pojechalismy ale bylo bardzo meczace. Na kapadocje nie wybralismy sie poniewaz tam bylo ok. 1400km w dwie str. (wycieczka 2 dni)
Blisko plaży, bardzo miła obsługa, animacje dla kazdego, internet za free rowniez w pokojach, aczkolwiek ten w lobby duzo szybszy, w kazdym pokoju sejf za free, lezaki na plazy za free
dwie windy ale czasami czynna tylko jedna, kuchnia specyficzna dla turcji - mi srednio odpowiadala,
Hotel czysty i schludny. Pokoje sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki na życzenie. Przy odrobinie szczescia mozna dostac pokoje z widokiem na morze :) Czysty basen, szkoda ze czynny tylko do godz. 18. Fantastyczne posiłki, bez względu na porę posiłku zawsze jest miejsce i dokładne gorące jedzenie. Dostepna cala dobe kawa, herbata, napoje. Wifi tylko w recepcji. Duży atut to plaża blisko hotelu, 5 minut i jesteśmy nad morzem. Dużo miejsca na plaży , bez tłumów ludzi. Leżaki na plazy bez problemu dostępne bez względu na porę przyjścia na plażę. Wieczorami trochę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecam z czystym sumieniem, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi, dzieciaki mile widziane i lubiane przez obsługę.
Czysty, świetnie komunikacyjny
Nie widzę wad