Gran Hotel Bali

3.5

Największe zastrzeżenia mam do wyżywienia i organizacji obsługi stołówki. Owoce takie jak w Polsce - jabłka i gruszki rzadziej banany i melony oraz niedojrzałe kiwi. Na śniadania dość duży wybór ale zawsze to samo. Obiad i kolacja podobnie, większość zawsze taka sama ale są dania, które się zmieniają. Generalnie nikt głodny nie chodzi ale w porównaniu z innymi hotelami czterogwiazdkowymi wygląda to biednie. Najgorsze jednak, to niedomyte szklanki i talerze. Przy obiedzie i kolacji goście mogą sobie zamówić alkohol, który jest dodatkowo płatny. Zamiast od razu regulować należność, obsługa wbija to na kartę gościa. Więc przy wyjściu wszyscy goście muszą stać w kolejce i okazywać kartę , czy czasem czegoś nie domówili. Przy wejściu również należy pokazać kartę i również są kolejki na szczęście niezbyt duże. W październiku jest to jeszcze do przeżycia ale wyobrażam sobie co się musi dziać w sezonie. Do plaży jest 500 m. wind jest kilka więc (przynajmniej poza sezonem) nie trzeba długo czekać. Wi-fi jest darmowe ale połączenie często się rwie. Oglądałem mecz i nie widziałem żadnego gola, bo internet się rozłączał podczas transmisji. Przy hotelu trzy baseny i leżaki. Co wieczór jakieś występy i największy plus: platforma widokowa na 43 piętrze (płatna 3 euro) oraz przeszklona winda zewnętrzna - robi wrażenie. Ogólnie moim zdaniem hotel nie zasługuje na cztery gwiazdki z uwagi na stołówkę i wyżywienie poza tym OK.

Nie rozczarowałam się choć liczyłam że hotel zasłuży na 4 gwiazdki ale jego świetność minęła już koło 10 lat temu

Hotel najwyższy w Europie robi wrażenie. Miałam pokój na 31 piętrze, widok piękny, szum fal w nocy coś wspaniałego. Ogólnie hotel mógł by być naprawdę potęgą hotelową gdyby trochę zainwestować w odremontowanie.

Hotel usytuowany na skraju Benidorm przez co utrudniona nieco komunikacja z innymi miastami. Jednakże biorąc pod uwagę ilość osób z Anglii przypominających bardziej zwierzęta, niż ludzi to aspekt dalszej odległości od centrum na plus. Hotel robi ogromne wrażenie, pokoje bardzo duże i czyste. Pięć wind na tak duży budynek to jednak zdecydowanie za mało przez co czasami zdarzało się czekać kilka dobrych minut aby dostać się do pokoju. Animacje oraz koncerty mogłyby liczyć się o 22/23 a nie północy. Bez zatyczek do uszu ciężko o sen. Obsługa serdeczna bez zarzutu. Jedzenie bardzo dobre. Na minus naczynia na stołówce, które zdawały się być niedomyte oraz praktycznie brak wi-fi w pokoju. Ogólna ocena 7.5/10

Pobyt bardzo udany.Przepiękny hotel .Pokój czysty i ładny ,widok z 29 piętra wart milion dolarów.Bardzo miła obsługa,wszędzie czyściutko,jedzenie pyszne i urozmaicone.Co wieczór animacje.Otoczenie też super.Sklepy restauracje itp.Do morza niedaleko-parę minut spacerkiem.Winda panoramiczna zrobiła robotę-super atrakcja Nie rozumiem negatywnych komentarzy.Polecam

Nazwa  Gran Hotel Bali
Miejsce  Hiszpania / Costa Blanca / Benidorm
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, rowery, golf, bez paszportu, rozrywka i życie nocne, parking

Hotel położony nieopodal plaży Poniente - piaszczystej, z łagodnym zejściem.

Wspaniała lokalizacja: mnóstwo sklepów, barów, restauracji w okolicy.

Hotel jest jedną z wyższych budowli w Benidorm i dlatego posiada niesmowite widoki zarówno w dzień, jak i w nocy.

Zachwyca nowoczesnością i elegancją.

3.5

Wyświetlono 49 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marek

Zalety

Platforma widokowa i przeszklona winda zewnętrzna.

Wady

Kolejki na stołówce, słabe jak na cztery gwiazdki wyżywienie i niedomyte naczynia.

Zalety

Cudowne widoki z balkonu i super baza wypadowa do Calpe lub Alicante

Wady

Ciężko na sali gastronomicznej znaleźć czysty kubek przy automacie do kawy albo szminka na obrzeżach albo ranty od kawy,oraz dwukrotnie widziałam karalucha biegającego po podłodze podczas posiłków

Zalety

Piękny widok z wysokich pięter Szum fal Zewnętrzne windy z widokiem na miasto Blisko przystanek autobusowy Blisko do plaży

Wady

Higiena na kuchni, rozumiem że duży przemiał ludzi przekłada się na problem czystości ale jednak.

Tomasz

Zalety

Jeden z najwyższych hoteli w Europie.Robi wrażenie.

Wioletta

Jeśli jesteś sterylny nie jedz. Jeśli jesteś prawdziwym podróżnikiem - polecam. Widoki z tarasów, plaża, okolice, zapierają dech w piersiach🌿

Zalety

Położenie. Widoki

Wady

Nie do końca jest czysto tj łóżka ok. Ale szyby, blaty szaf, łazienki wymagające odnowienia.

Ma

Pokoj byl niewysprzatany, klucz elektroniczny nie otwieral pokoju, oznaczenie pokoju z bledem i nieczytelne. Jezdzilismy 3 razy winda z parteru na 12 pietro w poszukiwaniu pokoju. Recepcja nie wyrazala woli pomocy. W koncu poszedl z nami konserwator z wlasciwa karta do otwierania drzwi i moglismy sie rozgoscic. Pokoj i lazienka w watpliwym stanie sanitarnym. W nastepnych dniach naszego pobytu bylo ok.

Zalety

Piekny widok z okna

Wady

Remont, wiertarki, halas nad pokojem od wczesnych godzin porannych.

Patrycja

Hotel z zewnątrz jak i wewnątrz robi ogromne wrażenie,a widok na morze przepiękny. Pokoje wymagają remontu to na pewno. Obsługa miła i uprzejma ,a jeśli chodzi o jedzenie to nie należę to wybrednych ludzi, ale ciężko było znaleźć coś co było by smaczne. Do centrum 3 km pieszo bądź 10 min autobusem spod hotelu. Wyjazd jednak uznaje za udany mimo jedzenia.

Zalety

Widok z balkonu, miła obsługa

Wady

Jedzenie

Sebastian

Hotel bardzo przyjemny,idealna lokalizacja,czysto i miła obsługa

Zalety

Widok z pokoju i lokalizacja super! Obsługa bardzo miła..

Wady

Jedzenie jak dla mnie średnie,ale to pewnie dlatego, że wolę polskiego schabowego 😋

Byliśmy w hotelu Grand Bali we wrześniu 24 roku. Hotel wygląda imponująco, potężny kolos z wykończeniem na najwyższym poziomie. Dojechaliśmy o 3 w nocy, byliśmy sami, więc zameldowanie trwało kilka minut. (w ciągu dnia są spore kolejki, trzeba trochę poczekać.) Dostaliśmy pokuj na 2 piętrze z widokiem na dach jadalni. Rano poprosiliśmy o zmianę pokoju na wyższym poziomie. Zaproponowano nam dopłatę 10€/os./dn. w pokoju na 28÷43 piętrze lub 15€/os/dn. na 14÷27 piętrze. Wybraliśmy pierwszą wersję i trafiliśmy na 40 piętro. Widok z balkonu zapierał dech w piersiach. Obie plaże i całe miasto oraz góry widzieliśmy w swojej całej okazałości. W nocy z podświetleniem jeszcze piękniej. Pokuj beż zażutu wszystko sprawne, choć trochę ciasny. Sprzątanie, wymiana ręczników co dzień. Na to 40 piętro dostawaliśmy się za pośrednictwem 8 wind w tym 2 zewnętrzne z widokiem na góry I południowe peryferie miasta. Tą atrakcją ludzie potrafili jeździć w górę i w dół tylko dla przyjemności, choć niektórzy się trochę bali co było widać. Niestety windy nie chodziły zawsze w komplecie, więc gdy nieraz chodziły tylko trzy to się robił zator i ludzie czekali na zjazd z niższych pięter dłużej, bo nie mogli wejść do przepełnionych wind zjeżdżających z wyższych pięter. Baseny w porządku, leżaków też było wystarczająco, choć trochęchę ciasno poukładane. Atrakcja basenu wodospad z muszli był w remoncie i szpecił trochę okolice. Woda w basenie o'k miała jakieś 23-24°C. Ale w morzu była cieplejsza. Do plaży może i było 300m, ale droga prowadziła najpierw pod górę, a później stromymi schodami między prywatnymi posesjami w dół. Okazało się, że jest droga trochę dłuższa i łagodniejsza od strony przystanku autobusowego.(8 minut spacerkiem) Z tego przystanku można dojechać miejskim autobusem w każdy zakątek miasta 1,6€/os. Plaża "Poniente" bardzo ładna piaszczysta I trochę luźniejsza od drugiej plaży "Llevant" gdzie było zdecydowanie więcej plażowiczów. Tamte tereny opanowali Anglicy. Jedzenie bardzo dobre duży wybór niektóre potrawy mięsne to duży kunszt kucharzy. Niektórzy nażekali, że na śniadanie zawsze to samo? No a co ma być innego. Parę rodzai wędlin jeszcze więcej sera, placki, pomidory ogórki, parówki, chociaż te i jajecznica z proszku mi nie podpasowały. Za to jaja sądzone kurosanty i wiele innych potraw już tak. Tu allinsklusiv soft oznacza napoje do śniadania z automatu kawa, cherbata, soki i woda. Do obiadu i kolacji otrzymuje się wodę 0,5l. i butelkę wina oczywiście można dokupić inne napoje. Będę bardzo mile wspominał ten wyjazd bo powróciłem do Benidorm po 23 latach. Gdzie spędziłem swoje pierwsze zagraniczne wakacje.

Zalety

Na wyższych piętrach widoki zapierające dech w piersiach. Dobra kuchnia. Blisko plaża.

Wady

Nie czynne lub w złym stanie technicznym automaty do gier i zabaw. Ciasno między leżakami. Chwilowe przestoje wind.

Super miejsce na wypoczynek. Bardzo dobra lokalizacja, obsługa, atrakcje i wyżywienie

Zalety

Nowoczesny, czysty, pyszne jedzenie, Same zalety

Jadwiga

Pobyt - Marzec 2024

Bardzo fajny hotel. Standard hotelu był wysoki. Piękne widoki z balkonu.

Zalety

Lokalizacja, jedzenie, wieczorne koncerty

Michał i Angelika

Pobyt - Luty 2024

Jesteśmy zadowoleni jako para. Było trochę hałasu wieczorami lub w nocy, ściany sufity nie są dźwiękoszczelne jak.ktos jest wrażliwy. 2 dni było słychać sąsiada z góry nawet w środku nocy. Byliśmy w wieżowcu, wystrój pokoju lazienki ma już trochę lat za sobą ale nadal jest użytkowy. Łazienka z wanną i bidetem, dość ciasna ale z dużym lustrem i suszarką. Niestety brak czajnika do kawy/herbaty ale.mozna dokupić w niedalekim markecie Muller. Brak żelazka. Z balkonu wspaniały widok na zatokę Benidorm oraz plaże Ponent, piękne wschody słońca. Koło południa słońce już nie dociera do balkonu więc robiło się chłodniej (połowa lutego koło 20C). Jedzenie na śniadanie dość monotonne w stylu Englisch Breakfast ale każdy znajdzie coś dla siebie. Kolacje obfite w różne potrawy mięsne, rybne, ale brak lokalnych morskich przysmaków. W hotelu sporo starszych gości z Hiszpanii ale zdarzali się młodzi jak my z UK, Polski, Ukrainy itp. Dostaliśmy pokój na wyższym piętrze bez dopłaty więc byliśmy bardzo zadowoleni. Pokojówka bardzo sympatyczna i pomocna, chętnie zostawiliśmy napiwek na koniec :) Windy do 12 osób jeżdżą w miarę szybko ale przy dużym obciążeniu gośćmi trochę trwa aby dostać się na swoje piętro - 43 piętra więc mają co robić :) Drinki w hotelu tańsze niż w Polsce i obfite w % ;) Recepcja bardzo przyjazna czynna 24h. Możliwość zaparkowania wynajętego auta na parkingu hotelowym za 16€ za noc. Wynajem samochodu polecamy VivaCars. Pozdrawiamy Michal i Angelika :)

Zalety

Lokalizacja, widoki, przystanek autobusowy, 3 baseny zewnętrzne, SPA Wellness, 2 restauracje hotelowe

Wady

Słychać sąsiadów, przy pełnym wyżywieniu dość monotonne posiłki,

Wiktoria

Pobyt - Luty 2024

pobyt był bardzo udany, pokoj na 27 pietrze to było coś pieknego. Widok na cały Benidorm. Czysto.

Zalety

Hotel ogromny, jest wszystko co potrzeba

4.1
Joasia

Pobyt - Luty 2024

Jedyne co mi się podobało to widok z balkonu. Pokój zwyczajny, jedzenie średnie, brak owoców morza (hotel 4 gwiazdki). Zapłaciliśmy za wjazd na 43 piętro i okazało się, że nie ma tam Sky Baru, widok ten sam co z balkonu - oszustwo .

Zalety

Widok z balkonu.

Wady

Brak wody w pokoju, powinna być woda gazowana i niegazowana (to standard przecież, nawet w hotelu 2 gwiazdki). Ktoś powinien kontrolować muzykę przy basenie, piosenki świąteczne w lutym - żenada. Kolejki do windy, do wrzątku na stołówce (restauracja to niestety nie jest), przez tydzień nie mogłam wypić herbaty, czajnik z wrzątkiem i herbatą powinien być w każdym zakątku tej stołówki. Brudne szklanki, kieliszki i kubki do herbaty. Za wolno sprzątane stoliki. Ludzie długo czekali na stolik i etc..

Mariola

Pobyt - Październik 2023

Hotel robi imponujące wrażenie, zarówno z zewnątrz ja i w środku. Miałam pokój na 28 piętrze z widokiem za milion dolarów-obie wielki plaże i miasto widoczne z balkonu. Ja nie ma żadnych zastrzeżeń co do obsługi i czystości. Wszystko super.

Zalety

Na pewno wielkość, bliskość płazy, obok hotelu przystanek autobusowy i market. Wszystko pod ręką.

Wady

Nie jestem wielbicielką hałaśliwej muzyki przy basenie, a tam jest codziennie do ok.północy.Jest to wielki obiekt co powoduje tłok na stołówkach, są dwie. Ale tragedii nie ma, najbardziej się tłoczą ludzie po otwarciu potem jest luz.

Zygmunt

Pobyt - Październik 2023

Super bardzo czysto miła obsługa 43 piętra windy zewnętrzne taras widokowy

Zalety

Wysokość piękne widoki

Wady

Dla nas ok

Marzena

Pobyt w kotelu oceniam bardzo dobrze. Pokoje nie są nowoczesne ale znajduję się tam wszystko co potrzebne wygodne łóżka pojemne szafki mieliśmy duży balkon . W łazience byl prysznic i wanna czyli można było wybrać co kto woli oraz bidet bardzo przydatny. Sprzątanie bylo dobre. Co do posiłków naprawdę nie można było narzekać wybór dań duży każdy mógł znaleźć coś dla siebie. W wersji all inclusive soft do obiadu i do kolacji można było otrzymać wino białe czerwone lub różowe oraz butelkę wody. Odległość od morza spacerem 5min , blisko również do supermarketu . Przy hotelu przystanek autobusowy do centrum miasta. Baseny hotelowe naprawdę świetne ilość leżaków wystarczająca we wrześniu. Obsługa hotelu bardzo miła. Ogólnie polecam wypoczynek w tym hotelu. Dla mnie osobiście jedynym minusem było to że wieczorne animacje które trwaly do 23 a czasem do północy były bardzo głośne i na naszym 6 piętrze przy zamkniętych drzwiach od balkonu nadal był hałas uniemożliwiający zaśnięcie.

Zalety

Baseny Bliska odległość do morza Smaczne posiłki

Wady

Zbyt głośne trwające do późnych godzin animacje

Marcin

Witam hotel bardzo fajny okolica przepiękna aż nie chciało się wracać do domu.Jedzenie smaczne nigdy nie brakowało niczego więc polecam jak najbardziej a widoki przepiękne. W pobliżu hotelu dużo resteuracji a i sklepów nie brakowało .

Joannah

Pobyt - Maj 2023

Duży hotel składający się z dwóch wysokich budynków położony w malowniczej i cichej dzielnicy Benidormu. Wyposażony w ładne i czyste baseny, plac zabaw dla najmłodszych i salon gier zręcznościowych.Na terenie znajdują się drink- bary,restauracje i sklepy. Usytuowany niedaleko pięknej i szerokiej plaży Poniente. Nieopodal są różnorodne sklepy,puby i duży market. Miła i pomocna obsługa hotelowa.

Zalety

Lubię duże hotele ,więc dla mnie to ogromna zaleta. Hotel posiada dwie zewnętrzne windy, z których można podziwiać piękne widoki na miasto.

Wady

Właściwie wszystko mi się podobało.

Gran Hotel Bali