Tylko 300 m do długiej, piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Liczne atrakcje dla najmłodszych: zajęcia w miniklubie, plac zabaw, brodzik.
Bogata oferta sportowo-rozrywkowa: siłownia, tenis stołowy, salon gier, animacje, wieczory flamenco.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Hotel położony w dobrym miejscu, niedaleko promenady, sklepów a także dworca BUS. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Atrakcji w samym hotelu nie wiele, ale nie po to tu się przyjeżdża. Stołówka spora, ale nas posiłki nie zachwycały, takie sobie. W hotelu było sporo młodzieży, zorganizowanych wycieczek grup, było tu BARDZO głośno.
Bardzo dobre miejsce wypadowe do np. pieszych spacerów po LIORET DE MAR
Sporo wycieczek, bardzo głośno, duży harmider. Ściany trochę jakby z tektury. Można było usłyszeć chrapiących sąsiadów zza ściany i na innych piętrach :(
Hotel czysty , zadbany , codziennie sprzątany , w dobrej lokalizacji .
Dobre położenie , baseny , czyste zadbane pokoje
Stołówka hotelowa , bo nie można tego nazwać restauracją pozostawia wiele do życzenia . Polowanie na wolny stolik , codzienne te same dania , obsługa jeżdżąca dużymi plastikowymi wózkami zbierająca naczynia ze stołu robi to w takim hałasie że szok . Dosłownie ; rzucanie zbieranymi talerzami i sztućcami na wózek . Ponadto w okresie naszego pobytu w hotelu przebywała ogromna ilość młodzieży ponad 200 osób , straszny ruch , zamieszanie , po północy młodzież przed hotelem bez nadzoru hałasowała .
Pokój super , otoczenie idealne , warto jechać na wakacje polecam
Baseny , obsługa, mili ludzie
Nie mam uwag
Ten hotel mogę polecić z czystym sumieniem. Bardzo dobre jedzenie,nawet bezglutenowe!!! Dla mnie to bardzo ważne bo akurat mam celiakie i myślałam że będę głodowac a jednak pracownikom kuchni daje 5+. Pokoje czyste i bardzo miły personel! Świetna lokalizacja...Wszystko na 5!
Bardzo fajny hotel, czyste pokoje, miła obsługa , dobre jedzenie.
Pobyt w hotelu uważam za udany. Pokoje i łazienka codziennie sprzątana . Dwa baseny+ możliwość korzystania z aquaparku na terenie sąsiedniego hotelu. Jedzenie dobre : owoce morza, sałatki, desery, potrawy z grilla i dużo owoców. Wieczorem animacje. Z klimy nie korzystałam bo wieczory były chłodne ale działała i była sterowana przez hotel. Obsługa o.k. Hotel wart polecenia.
Hotel położony w centrum miasta. Do plaży blisko /plaża długa ale wąska/. W pobliżu knajpki, sklepy . Wifi działa w pokoju. Blisko do dworca autobusowego skąd można pojechać do Girony, Tossa de Mar czy Blanes { gdzie jest szeroka plaża ale konieczne są buty do wody, piasek żwirowy gruby }. Przy opcji HB woda do kolacji bezpłatna.!!!!
jedyną rzeczą według mnie na mały minus to mięsa smażone lub grillowane ( żeberka , karczek) były ciut za twarde., wszystko pozostałe O.K.
Wczoraj wróciliśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Gran Garbi Hotel i wszystkim gorąco polecamy wyjazd w to miejsce z Exim Tour. Świetna jakość za relatywnie niewielką cenę. Wydaje mi się, że - jak na Hiszpanię - koszt wycieczki był niewysoki. Niecałe 11 tys. za 8-dniowy pobyt dla 4-osobowej rodziny (dwoje dzieci 5 i 6 lat), ale to było w środku czerwca, jeszcze przed sezonem. Wylot z Raynairem z Modlina to chyba największy minus, bo każdy wie jak to z nimi jest (limity bagażu, prowizoryczne lotnisko WMI, oddalona Barcelona [1,5 h] zamiast bliższej Girony). W hotelu natomiast miła, uśmiechnięta, serdeczna i gotowa nieść pomoc obsługa. Wiadomo, trzeba się umieć odezwać w językach obcych, powiedzieć parę miłych słów po hiszpańsku, to zawsze jest w cenie. Spełniali każde nasze zachcianki, jak np. piwo bezalkoholowe (mimo, że nie było w all incl.), kawa z ekspresu ze świeżo mieloną kawą (jw., bo w restauracji tylko instant z automatu), albo lody Magnum dla dzieci (to akurat wliczone w all incl., sic!). Pokoje dość małe, mniej niż 20 m2, ale czyste i skromne, regularnie sprzątane. Raczej bez szału jeśli chodzi o design, za to z biurkiem, z telewizorem (nie ma polskich programów), sprawną klimatyzacją (automatycznie ustawiona), z darmowym i dobrze działającym WiFi w całym hotelu (w niektórych ofertach piszą, że trzeba płacić, a to nieprawda), z odnowioną i dużą łazienką oraz balkonem z ładnymi widokami na basen i miasto. Świetne jedzenie, zwłaszcza obiady i kolacje (każdy coś znajdzie dla siebie, weganie, a nawet żydzi i muzułmanie, np. halam). Codziennie serwowano ryby, często owoce morza, lokalną paellę, gazpacho itp. Kucharze pokazowo przygotowywali niektóre potrawy na oczach klientów (osobiście nie polecam akurat tej oferty - mięso było dość twarde, bo za krótko przygotowywane, a ryby bez żadnych przypraw, nawet soli. Sic!). W hotelu były znakomite animacje w godz. 21:30-22:30 (flamenco, capoeira, akrobaci cyrkowi itp.) oraz sympatyczny animator, mówiący trochę po polsku, zabawiający aqua-gimnastyką, grą w darta i innymi rozrywkami. Raz tylko jakaś para na keybordach smęciła covery do 23:30 (chciałem nawet interweniować na recepcji w tej sprawie, ale się powstrzymałem). Niestety nie było Mini Klubu dla dzieci w czasie naszego pobytu, bo było przed sezonem, ale ponoć od tego tygodnia ma już działać normalnie. Hotel Gran Garbi ma super baseny: dwa zewnętrzne (z różnymi poziomami głębokości od 0.8 dla dzieci, do 2,6 m) i jeden wewnętrzny - kryty. Mogliśmy też korzystać ze znakomitego Aqua Parku ze zjeżdżalniami i fontannami w sąsiednim hotelu. Ponoć mogliśmy w ramach oferty również skorzystać z największego aqua parku w Lloret de Mar, ale był on około 1 km od hotelu, więc finalnie go nie odwiedziliśmy. Atrakcje na miejscu w zupełności nam wystarczały. Hotel jest w samym centrum miasta. Pod samym hotelem mnóstwo sklepików, barów i restauracji, czasem prowadzonych przez dość namolnie wciskających towar Arabów i Hindusów. Ceny rozsądne, każdy znajdzie tu coś dla siebie. Największym atutem jest tu oczywiście Morze Śródziemne (około 200 m od hotelu, ok. 5 min. pieszo) z lazurową, czystą i ciepłą wodą, zatoczkami dla dzieci, z dwoma dużymi, piaszczystymi plażami, w otoczeniu zadbanych kamienic i hoteli oraz pięknych wzgórz. Można też zwiedzić miasto. Jest tu dużo klubów nocnych i dyskotek, kasyn, sal rozrywki, placów zabaw dla dzieci, piękny kościół i mały ryneczek. Zjawiskowa jest też promenada z palmami między miastem a główną plażą, niedaleko ratusza, a także przepiękne Ogrody św. Klotyldy (płatny wstęp 6 E, około 2 km od hotelu) i ciekawy cmentarz miejski. Można udać się również na fakultatywne wycieczki do Barcelony, San Tossi i Girony. My postanowiliśmy pojechać na własną rękę autobusem (w obie strony około 45 E za 4 osoby, 40 min. ) z pobliskiego dworca do przepięknej i niezbyt zatłoczonej Girony. Miasto ma bajkową, średniowieczną starówką z romańskimi zabytkami sakralnymi i malowniczymi mostami.
- Lokalizacja (ścisłe centrum miasta, ale blisko plaży) - Piękne, piaszczyste plaże i czyste morze - Znakomite baseny i aqua park w sąsiednim hotelu z dobrą ochroną ratowników (około 4 w aqua parku) - Świetna kuchnia i miła obsługa - Atrakcyjne animacje wieczorne - Lody Magnum wśród przekąsek all incl. i dobre drinki
- Trochę monotonne śniadania (codziennie to samo) - Trochę małe pokoje - Klimatyzacja bez pilota - Brak polskich kanałów w TV
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze.Lokalizacja w bliskiej odległości do centrum Lloret, w pobliżu plaży - 10 minut specerem i zabytkowego Kościoła. Blisko do sklepów. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, dobre przekąski ciasta lody dla dzieci, kawa, soki.Na terenie hotelu jest dostęp do basenu zewnętrznego i basenu wewenetrznego dodatkowo można korzystać z aqua parku zlokalizowanym przy Gran Garbi Mar a to idealna opcja dla rodzin z dziećmi -tymi starszymi i maluchami, które bezpiecznie mogą brodzić w wodzie. Pokoje sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki na bieżąco.
Dobre jedzenie, dbałość o klienta.
Odległość od plaży, dla jednych plus dla drugich może być minus bo to spacer jakieś 10 minut. Hotel jest duży więc w sezonie sporo w nim osób, ale faktem jest że organizacja sprawnie tu działa zarówno przy posiłkach jak i dostępie do infrastruktury.
Hotel bardzo czysty, jedzenie bardzo dobre i rozmaite, obsługa pomocna i miła. Lokalizacja hotelu bardzo fajna.
Rozmaite jedzenie Aquapark Czyste pokoje
Starodawne pokoje
Hotel oceniam bardzo dobre. Nasza rodzinka 2 plus 2 ( dzieci w wieku 4 i 5 lat). Jedenie pyszne, obsluga na wysyokim poziomie. Animator zabawny i angazujacy dzieci i doroslych. Podczas niepogody korzystalismy z basenu wewnatrz hotelu. Kwota wyjazdu wyniosla nas 5700zl wiec bardzo korzystna. Wszedzie blisko :)
Jedenie pyszne, obsluga na wysyokim poziomie. Animator zabawny i angazujacy dzieci i doroslych. Podczas niepogody korzystalismy z basenu wewnatrz hotelu. Pokoj codzienie sprzatany.
Powrotny bus na lotnisko. Trwal ponad godzine przy czym kirowca zasypial. Wiec radze rodzinie z malymi dzieci skorzystac z opcji taksowki na lotnisko- bedzie bezpieczniej i szybciej
Rodzina 2+2 Hotel ładny, czysty (pokoje sprzątane codziennie). Obsługa uśmiechnięta (dzieciaki dostali od sprzątaczki pistolet na wodę, wychodząc z obiadu często dostawali i lizaki za uśmiechnięte buzie). Wyżywienie świeże, bardzo dobre, wszystkiego dużo (zwłaszcza ryb). My byliśmy w maju, pogoda dopisała, nie było za gorąco (od 21 do 25 st.C.). Wydaje mi się, że hotel jak i miasto nie było przeciążone ilością turystów. Od czerwca do sierpnia podobno jest bardziej tłoczno. Bardzo blisko do centrum około 150-200 metrów, do plaży około 300 metrów. Miasto bardzo ładne, przepiękne widoki. Polecam!
Czystość. Jakość obsługi Blisko do centrum i na plaże Wyżywienie
Rewelacyjne jedzenie, bardzo dobra obsługa, dobra lokalizacja
Jedzenie, obsługa
Wszystko było świetnie choć tak jak w innych opiniach, można było przeczytać ze do późnych godzin nocnych głośno.
Wszędzie blisko,
troszkę już zużyty widać ząb czasu,
Hotel piękny, czysty. Obsługa miła, uśmiechnięta. Jedzonko przepyszne.
Hotel idealnie położony! Blisko płazy, restauracji. Wyposażony w kompleks basenów! Rewelacja
Położenie, baseny, wyżywienie.
Na śniadanie należy być najpóźniej o 8:30 ponieważ hotel jest bardzo duży i później jest tłoczno.
Standard hotelu średni, małe pokoiki ale biorąc pod uwagę, że się tam tylko śpi nie jest to uciążliwe. Personel bardzo miły i pomocny. Jedzenie bardzo urozmaicone (bardziej obiadokolacje), natomiast dla smakoszy kawy ostrzeżenie, że dobrej kawy tu się nie napiją;) Polecam opcję HB bo jeśli chodzi o aqua park jest on w hotelu obok tej samej sieci i tam all inclusive już nie obowiązuje. Lokalizacja niedaleko centrum i plaży. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z pobytu.
Miły personel, dobre jedzenie.
Małe pokoje, standard wyposażenia, zapach z łazienki.
Hotel oceniam bardzo dobrze, przyjemny i czysty. Obsługa hotelowa była pomocna. Klub dla dzieci funkcjonował sprawnie, baseny również były dobrze strzeżone.
Częstość, baseny,
Mało zróżnicowane posiłki
Standard hotelu to oczywiscie nie 4* ale to jak 90% w tym rejonie. Typowy sredniak. Pokoj stary ale wygodne lozka mimo wszystko. Lazienka po wymianie wanny, umywalki i toalety tak ze nie ma tragedii. Za 2tys/os jest ok ktos chce lepszy standard trzeba dac 4/os cos za cos. Jedzenie bardzo fajne. Super lokalizacja- 3-4min od pieknej plazy, sklepow barow tawern itd. Basen wewnetrzny tragedia zewnetrzny ok.
Lokalizacja, cena, jedzenie, pokoj sprzatany codziennie
Stary obskurny basen wewnetrzny.brak informacji od jakiego miesiaca jest czynny aquapark oraz kids club. W maju zakmniety…
Pokój nie jest zly. W jednym śmierdziało z rur. Ręczniki zmieniane codziennie.wystarczajaco czysto. Jedzenie powtarzające się. Nie wszystko smaczne.bar poza posiłkami to totalna tragedia. Żadnego wyboru. Wyschnięty ser. Nie dobre.ananas na kolacji był zgniły.maly wybór deserów i niezbyt smaczne.nie polecam.nie jest to hotel dla rodzin z dziećmi. Do splash park trzeba iść pod stroma górę. Z wózkiem to nie jest wygodne absolutnie.zadnego basenu dla małych dzieci. Woda bardzo zimna w basenach.hotel obok ma taki basen i można tam pójść ale na terenie drugiego hotelu nie można korzystać z baru więc po napój czy lody trzeba wracać do hotelu.malo komfortowe dla rodzin z małymi dziećmi. Nie polecam
Cena.
Brak basenu dla małych dzieci.brak leżaków przy basenie dla dzieci w drugim hotelu.brak czajnika i dostępu do gorącej wody. Wstając o 6rano nie ma szans na kawę czy wodę gorąca żeby zrobić dziećmi mleko.
Bardzo miły i pomocny personel, jedzenie smaczne, kazdy znalazł coś dla siebie, alkohol był podstawowy (whisky wino dżin itp) za lokalne było trzeba dodatkowo płacić. Do obiadu i kolacji wino białe, czerwone podawane w karafkach 0.5 lub 1L. Obok hotelu fajny aquapark (dla dzieciakow raj, zjeżdżalnie, baseny) blisko do plaży. Ogólnie polecam.
- mila i pomocna obsługa - brak problemu z komunikacja w języku angielskim - przekąski dla dzieci w barze cały dzień (chrupki, lody) (lody magnum, chipsy chrupki lokalne) - kawa herbata w barze przez cały dzień - codzienne sprzątanie - dobra lokalizacja -piekna miejscowość jest gdzie zwiedzać
- jakoś sobie nie przypominam, może mały pokój dla 4 osób który dostaliśmy, mógłby być trochę wiekszy