Malownicze wybrzeże z pięknymi plażami i turkusowym morzem
Zabytkowe miasta, takie jak Split, z pałacem Dioklecjana
Wyspy Hvar i Brač oferujące luksusowe kurorty i winnice
Zawsze podchodziliśmy do opinii negatywnych z dystansem gdyż przeważnie się nie sprawdzały. Tutaj jednak wszystkie negatywne opinie dotyczące jedzenia zgadzają się ! Hotel w porządku jeśli ktoś nie zamierza kupować fałszywo podanego all inc. light. Proponuje brać opcje bez wyżywienia albo szykować się na jedzenie gdzie indziej. Pokoje ciasne ale zadbane. Dwie osoby mają ciężko minąć się. Jak otworzy się balkon na maksymalną możliwość to nie da się już wyjść/ wejść na balkon. Obsługa miła uśmiechnięta pomocna ale za mało liczna. JEDZENIE - TRAGEDIA Po raz pierwszy od 13 lat jezdząc 2x w roku na wyjazdy spotkaliśmy się z czymś takim. Czuliśmy się jak na jadalni dla ubogich/bezdomnych. Opcja all inc. light to nic innego jak 3 posiłki. Nie wiem czemu tego nie zmienią w opcjach na 3 posiłki. śniadanie- 1 automat z kawą - momentami trzeba było stać w kolejce 15 os.... Kromki krojone po 4/5 cm !! żeby tylko się napchać. kawa kwaśna niedobra, najtańsza z najtańszych. Co dzień to samo. Z warzyw do wyboru tylko.... pomidor lub ogórek lub też tylko dostępne jedno warzywo ! lub żadnego! Na owoce nie ma co liczyć !! OBIAD/Kolacja - ekspres z kawa/herbatą odłączony. Stoisz w długiej kolejce gdzie jest 1 osoba która nakłada CI co chcesz.... coś niesamowitego nie możesz sobie nałożyć ile chcesz i co chcesz.... Jak poprosisz o ziemniaki to 1/2 lub 2/3 talerza w ziemniakach ! wybór znikomy. 3 x coś z węglowodanów i 3 x z białka... forma oczywiście najtańsza z możliwych czyli albo paluszki rybne albo skrzydełka z kurczaka itp.... Większość ziemniaków była niedogotowana, a mięsa zimne i niedobre. Hit był schabowy którego NIE DAŁO SIĘ przekroić nożem a ciężko było też ugryzć. Zupy tu mamy kolejną niespodziankę DZIEŃ W DZIEŃ OBIAD KOLACJA TE SAME DWIE ZUPY INACZEJ PODPISANE !! rosół..... a potem zupa z cielęciny/ z kurczaka/ z wołowiny... każdego następnego dnia bardziej rozcieńczona 2ga zupa - warzywna bądz jarzynowa.... Za mało obsługi.... przychodziła osoba będąca na recepcji do pomocy ale i tak nie nadążali. Nie było sztućców żeby sobie wziąć tylko czekały na stołach... ale w momencie jak nie zdązyli pomyć po wczesniejszych osobach miałeś miejsce gdzie usiąść ale już sztućców nie... więc trzeba było szukać po innych stołach skąd można zabrać... solniczki i pieprzniczka miała zbyt grube ziarna więc nie dało się doprawić bez rozkręcenia.... Nie jednokrotnie woleliśmy zjeść jak ludzie przy promenadzie. Polecamy restauracje Lara oraz nico polo. Jeśli ktoś chce jeść poza hotelem to polecamy hotel.... jednak jeśli zamierza jeść na stołówce to zdecydowanie NIE POLECAMY. Nigdzie się nie spotkaliśmy z taką metodą podawania a także jakością dań.
OBSŁUGA POŁOŻENIE - blisko do promenady/sklepu TV Z programami Sportowymi
Wyżywienie / wyżywienie i jeszcze raz wyżywienie
Nie zasługuje na żadną gwiazdkę. Brud zagrzybiała i bardzo mała kabina prysznicowa .Przez 1 tydzień Nie sprzatane pokoje trzeba prosić o czyste ręczniki I papier toaletowy .Brudne firany. Boobdzieranie łóżko,rozpadające się krzesła. Na nie oświetlonym placu przed hotelem stoi kilka stolików i krzesła które są popękane i przykryte poplamionymi brudnymi poduszkami. Żadnych atrakcji, animacji. Jedzenie all-inclusive light śniadania codziennie to samo wysuszona jajecznica najtańsze sery i mortadela ,dżem, miód yoghurt. Obiady I kolacje bardzo podobne monotonne wszystko smakowało podobnie potrawy dużo wcześniej przygotowywane wysuszone mięsa. Kiepsko nawet jak na 3 gwiazdki.
Nie ma zalet,
Mała I zagrzybiała i rozpadająca się kabina prysznicowa ,poniszczone meble Monotonne posiłki i nie smaczne posiłki Brak animacji Nie sprzątane pokoje, nie wymieniane ręczniki.
Jakość do ceny 5 * , jedzenie monotonne ale bardzo smaczne , pokoje nie sprzątane przez cały nasz pobyt , obsługa bardzo miła , położenie hotelu w moim przekonaniu super
Położony w ustronnym miejscu z dala od turystycznego zgiełku a jednak blisko do morza i promenady, basen spoko czyściutka filtrowana woda i brak walk o leżaki
Wyziewy z kuchni wydostające się na plac ze stolikami przy basenie
Hotel spełnił moje oczekiwania. Polecam. Położenie super.
Czysto
Nie wiem
Czysto, miła obsługa, jak ktoś mało zapłaci to samolotem ok, ale jak ktoś chce lux to się zdziwi, mi pasowało😁
Blisko morza, dobra rakija i oryginalne piwo, kawa może być
Brak lodu, dziwne zasady wydawania posiłków, brak owoców, mało warzyw,desery najtańsze jakie mogą być,
Hotel dobry w fajnej lokalizacji blisko plaży oraz sklepu
Główne zalety hotelu to basen z zimna woda, bliskość plaży i sklepu, w ustronnym miejscu
Największą wadą hotelu jest wyżywienie, przy opcji all śniadania bardzo ubogie( ser ogórek mortadela i tyle) obiady i kolacje bez smaku, rzadko dobre, brak owoców czy ciast. Napoje dostępne od 15. Nie można to nazwać opcją all PORAŻKA
Otoczenie urokliwe, blisko do plaz, morzq, restauracji, sklepow. Czystq woda w basenie. Piekne widoki na gory i morze.
Ten hotel akurat nie wyroznia sie niczym szczegolnym w porownaniu do innych hoteli 3* w Chorwacji. Moze jedyna roznica to bardzo czysty basen. Uprzejma obsluga tak jak i w calej Chorwacji.
Wada w hotelu byla niefajna lazienka, musielismy ja sami domyc bo wygladala niechlujnie. Wymaga wlasciwie totalnego remontu.
Czyste pokoje, sprzątane co drugi dzień, wymiana ręczników . Smacznie jedzenie, bardzo miła obsługa
Bardzo blisko do sklepu i na piękną plażę 🙂🌞
Hotel przyjemny. Pokoje czyste. Jedzenie smaczne ale monotonne.
Świetna baza wypadowa na zwiedzanie.
Brak rozrywek. Brak wieczornej muzyki. W barze tylko piwo. Rakija i wina porażka. Napoje okropne.
Pokój skromny, sprzątanie teoretycznie co drugi dzień ale oprócz opróżnionego kosza nie widziałam sprzątania, ręczniki zmieniają. Na terenie hotelu tylko mały basen i kilka stolików. Wyżywienie to temat rzeka ciągle to samo i bardzo skromnie. Obostrzenia na tej stołówce jak w komunie.
Jedynie lokalizacja blisko plaży i miły personel.
J/w
Hotel okropny! Chyba najgorszy w jakim byłem, wszechobecny brud! Bałagan, plamy, jedzenie przechowywane w oklejonych, brudnych pojemnikach. W pokojach tona kurzu, pod prysznicem dziura z której wychodzi pająk. Jedzenie w tłuszczu, nieświeże i niesmaczne. Jednak brud jaki doświadczyliśmy w hotelu Gradac jest nieporównywalny do niczego innego. Po przyjeździe byliśmy zmuszeni samemu kupić środku czystości i posprzątać swój pokój. Odradzam każdemu, kto ceni sobie chociaż podstawy czystości i porządku. Dodaję również zdjęcia dla pewności mojej opinii.
Lokalizacja. Basen właściwie też - adekwatny do ceny.
Wszechobecny brud, bałagan, poplamione krzesła, jedzenie przechowywane i podawane w paskudnych pojemnikach. W pokojach kurz, w łazience bałagan, dziury pod prysznicem z których wychodzą pająki. Sanepid chyba tu nigdy nie zaglądał. Lodówka przerażająco wręcz brudna, nawet w folii strach tam cokolwiek przechowywać.
Jestem pod dużym wrażeniem tego hotelu, to są 3 mocne *. Pokoje skromne, ale bardzo czyste, sprzątane są co 2 dzień wraz z wyminą ręczników. Obsługa przemiła, zawsze uśmiechnięci i pomocni. Wyżywienie może nie jest bardzo urozmaicone, ale każdy znajdzie coś dla siebie, obiady i kolacje są serwowane jednak do wyboru są zawsze 3 dania do kolacji dodatkowy jest deser (owoce, lody, ciasto, naleśniki) śniadania to klasyk :jajecznica, kiełbaski, sery, szynki, płatki, zielenina. Napoje alkoholowe wydawane są od 15-22 (piwo, wino) do obiadu również. Pokoje są różne z balkonami, na parterze bez z widokiem na basen lub na murek i te drugie faktycznie są ze słabym widokiem. Ja korzystałam z pokoju na parterze z widokiem na basen i powiem szczerze nie brakowało mi balkonu. Przy oknach znajdą się suszarki gdzie można powiesić mokre rzeczy. Nic nikomu nie zginęło, Przy basenie nie było żadnych rezerwacji leżaków, a jest ich tam niewiele. Jest również miejsce gdzie można posiedzieć i osłonić się przed słońcem. Goście którzy korzystają z wycieczek otrzymują lunch boxy na drogę(trzeba dzień wcześnie powiedzieć obsłudze) otrzymaliśmy je również w dniu wylotu. Serdecznie polecam ten Hotel osobą które nie maja zbyt wygórowanych oczekiwań co do standardu, Ja z pewnością jeszcze ich odwiedzę :-)
Bardzo dobra lokalizacja, do plaży ok 150 m, przy hotelu znajduje się blisko sklep Tommy Market. Basen w hotelu bardzo czysty, w informacji znajdziemy, że można korzystać z niego do 20:00 ale to nieprawda, goście korzystali do późnych godzin nocnych i nikt z obsługi ich nie wyganiał. Plaża jest wąska, ale taki urok Chorwacji, przepiękne widoki, przy plaży jest mnóstwo restauracji gdzie podają bardzo dobre jedzenie.
Mi osobiście brakowało w pokoju jedynie czajnika, jeśli ktoś jest kawoszem to musi go zabrać ze sobą :-)
Hotel o niskim standarcie, moim zdaniem max 2* plaża ok 300 m. od hotelu kamienista należy uważać, aby nie skręcić nogi stąpając po plaży jak również w morzu, wyżywienie średnie. Rewelacyjnie niska cena za pobyt. Moja ocena w skali 1-10, 5,5
Blisko do plaży i morza ok 300 m, na terenie obiektu basen klasy średniej, gratis leżaki, blisko sklep ogólnospożywczy ok 75m. Gradać sympatyczna miejscowość. Hotel w rewelacyjnej niskiej cenie.
Hotel o standarcie max 2*, słabo działająca klima + internet, W mojej ocenie 5,5 na 10
Hotel Bardzo ładny i obsługa bardzo miła ale jedzenie niestety nie do przyjęcia i kawa mogła by być do każdego posiłku a nie tylko na śniadanie. Więcej grzechów nie pamiętam ;)
Położenie, Basen, balkon z widokiem na morze,klimatyzacja, miła obsługa.
Jedzenie, brud na stołówce,
blisko plaży i głownego deptaku , z dala od ruchliwej ulicy, dużo sklepów i restauracji w najbliższej okolicy Klimatyzacja w pokojach basen mały, ale woda ciepła i czysta , więc na plus Jedzenie! - bardzo słabo urozmaicone, zero owoców, na śniadanie w kółko to samo i bardzo mały wybór, jakieś śmieszne biszkopty dla dzieci, ten sam chleb, żadnych świeżych bułeczek, deser nijaki , np. naleśnik, jedna brzoskwinia albo ciasto kupione w pobliskim markecie, czasem brak sosów do sałatek, obsługa miała problem kiedy ktoś brał dokładkę, miałam również styczność z niejaką \\\"mieszanką rybną\\\" w której skład wchodziły jakieś odgrzewane ziemniaki z ośćmi(ryby tam chyba w ogóle nie było). To nie nadawało się nawet do zwierząt! Leżaki- 5 na cały hotel, a na dodatek część połamanych, jedna suszarka do włosów i jedna do ubrań Na terenie hotelu cały czas roznosił się zapach jedzenia, otwierając okno było czuć jedynie nieprzyjemny zapach z kuchni Napoje - woda, sok limonkowy i pomarańczowy - do wszystkich posiłków kawa i herbata jedynie do sniadania alkohole - wino- białe i czerwone, piwo (mały wybór) Z jednej strony hotelu brak widoku na morze, a z drugiej widok zasłaniał budynek Długi transfer z lotniska Lunch Box- woda, jabłko i słucha kanapka ze salatą i kotletem z poprzedniego dnia NIE POLECAMY!
Położenie, klimatyzacja, basen
Jedzenie i napoje, leżaki, zapach na terenie obiektu, brak rozrywek i animacji (chociaż dla nas to nie problem)
Miasto piękne, hotel koszmarny. Lepiej szukać innego, nie brać go NAWET w ostateczności!
Czysty i zadbany basen i pościel w pokojach. Do plaży było około 5 minut spokojnym spacerkiem. Klimatyzacja w pokojach i sprawna lodówka.
1) ciasne i bardzo małe pokoje, 2) bardzo brudna wykładzina w pokojach z ciemnymi lepiącymi się plamami, która wygląda jakby trzecie pokolenie zdążyło się na niej wychować 3) Brudne łazienki z cieknącymi uszczelkami przy słuchawce od prysznica 4) gorąca woda w kranie wygląda jakby ktoś wypłukiwał kubek po mleku, czyli szaro-biała, natomiast zimna woda leci małym ciurkiem 5) Pozorowane sprzątanie w pokoju, podczas naszych wyjść na plażę/miasto bądź basen sprzątaczki były w naszych pokojach lecz jedyne co robiły to dokładały papier toaletowy, reszta okruszków czy innego brudu jak pozostawała na ziemi tak ciągle była. 6) ZDECYDOWANIE ODRADZAMY zakupu all inclusive light. Stołówka niczym z PRLu i to w tych najgorszych czasach. Jedzenie było \"znośne\" w dni nieparzyste bo było nowe, natomiast dnia 2,4,6 było wszystko odgrzewane z dnia poprzedniego. Mięso często było bardzo twarde, puree ziemniaczane było glutowate. Obrusy były z plamami, na cukiernicach/solncizkach/pieprzniczkach były kupy po muchach. 7) Trzeba było mieć szczęście żeby trafić na miłą obsługę w hotelu. Jedna z Pań na recepcji była wyjątkowo nie miła oraz nie wykazywała w ogóle zainteresowania na nasze pytania dotyczące miasta i okolicy. 8) Co do rezydenta, główna Pani była w porządku jednak podczas powrotu do Polski mimo obietnic jednej z rezydentek nikt nas nie pokierował do którego check inu mamy się kierować na lotnisku w Dubrovniku. Czekaliśmy na rezydentkę 20 minut jednak rozpoczęła się odprawa więc zrezygnowaliśmy z dalszych oczekiwań.
Pobyt w hotelu w dniach 30 maja - 6 czerwca 2019 roku, chyba pierwszy turnus tego roku, bo nawet nie było wody w basenie (pojawiła się po 3 dniach). Pokoje mieliśmy na 1 piętrze naprzeciw kuchni, z której od świtu unosił się zapach nie do zniesienia. Na śniadanie standard, chlebek, nijaka wędlina, żółty ser, miniaturowe pudełeczka z masełkiem, dżemem, miodem, białym serkiem, jajecznica, gotowane jajka (na wejście już zimne), herbata, \\\"kawa\\\" nie do picia, ciepłe mleko- to wszystko stało w warnikach, które wiecznie były wyłączane, a Pan szef sali podgrzewał wodę- o zgrozo- spieniaczem do mleka w expresie do kawy za ladą, ciężko było napić się ciepłej herbaty. Do picia jeszcze były dwa napoje, coś a\\\'la sok z wodą- ohydne, Ciepłe napoje tylko do śniadania. Nie można wychodzić np. z herbatką czy piwem przed stołówkę. Codziennie na odbiad i kolacje 2 rodzaje zup bez smaku, drugie danie wydzielane, ale i tak niezjadliwe. Do obiadu i kolacji do wyboru piwo lub lampka wina. Na terenie hotelu brak siedzeń przy stolikach i brak leżaków (oprócz sterty połamanych i brudnych). W pokojach nikt nie sprzątał , po wywieszeniu kartki \\\"please clean the room\\\" wyrzucono tylko śmieci. Ręczniki niewymieniane, nawet w sytuacji rzucenia ich na podłogę. Notoryczny brak ciepłej wody. Niektórym w łazience lało się na głowę z powodu awarii. Pościel- czyli niepowleczona kołdra w pokojach brudna już na wejściu , niewymieniana. W łazience zasyfiała kratka wentylacyjna, grzyb w kabinie, popękane płytki. Brak wifi w hotelu-mimo tego, że jest w ofercie. Pod hotelem jest sklep Konzuk, gdzie można kupić sobie coś do jedzenia i picia. Hotel głównie emeryci, nie polecam młodym ludziom. Blisko do kamienistej plaży, czysta i przezroczysta woda, trzeba uważać na jeżowce. Byliśmy przed sezonem dlatego wszystkie knajpki i stragany się dopiero otwierały. Miejscowość mała ale ładna, wzdłuż morza ciągnie się uliczka z restauracjami, kawiarniami, straganami. Brak rozrywek w ciągu dnia i na wieczór również, nie ma żadnej dyskoteki, ani pubu gdzie można byłoby sobie potańczyć. Hotel nie zasługuje na 3 gwiazdki ( może na pół), jest to opinia wszystkich, którzy byli z nami niezależnie od wieku. Skargi składane do rezydentek nic nie dały, Hotel powinien być wycofany z oferty, szkoda nerwów i pieniędzy.
pod hotelem sklep Konzuk, lodówka w pokoju, blisko do morza, czysta kamienista plaża
ohydne i zimne jedzenie, pokoje niesprzątane cały tydzień i niewymieniane ręczniki, brudna pościel, brak leżaków i krzeseł (stała sterta połamanych i brudnych), \\\"kawa\\\" i herbata tylko do śniadania, brak nawet czystej wody do picia- dwa dyfuzory z czymś a\\\'la woda+ohydny sok, okropny zapach z kuchni unoszący się po terenie całego hotelu, brak animacji itd.
Hotel to dramat, nigdy więcej tam nie wrócę i nikomu nie polecę. I dobrze radzę omijać szerokim łukiem to miejsce.
Położenie blisko plazy
-wszędzie kurz - nie działa wifi -brak ciepłej wody pod prysznicem - brak lezakow - brudna posciel - jedzenie straszne. Ciągle jedno i to samo, nic się nie zmarnuje,
Jedzenie nie do przyjęcia. Obrzydliwe. W małych ilościach. Brudno na stołówce.
Dobre położenir
Obrzydliwe limitowane posiłki, bród na stolówce
Hotel jak to trzygwiazdkowy, ale jedzenie nie do przyjęcia, OBRZYDLIWE
Obrzydliwe jedzenie !!!!