Golf Beach Resort (ex. Jolie Ville Golf & Resort)

Hotel nastawiony na jedną narodowość. Obsługa mówi lepiej po rosyjsku niż angielsku. Brak plaży i normalnego zejścia. Mega minus!! Muzyka w hotelu głównie rosyjska i bardzo głośna,animacje również głównie po rosyjsku. Wszędzie z góry uznają Cię za Rosjanina i mówią do Ciebie po rosyjsku. Gdy mówisz skąd pochodzisz wśród gości to patrzą na Ciebie z góry. Bardzo niekomfortowo się tam czuliśmy. Pomimo, że czytałam opinie o tym, że jest tam wiele turystów tej narodowości, nie sądziłam, że aż tak można to odczuć. Poza tym jedzenie całkiem niezłe, ale codziennie praktycznie to samo. Sushi okropne. Baseny na plus, leżaki pomimo, że większość jest zajęta ręcznikami to gdy poprosimy ratownika zawsze przyniesie. Hotel ładny, pokoje również. Pracownicy bardzo mili, kelnerzy super!

Pobyt uważam za udany. Jestem zadowolony z obsługi kelnerskiej oraz ratowników na pomostach. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Na szczególną uwagę zasługuje rafa do której był dostęp z hotelowych pomostów. Bogata w ilość jak i gatunki żyjące na niej. Jeśli lubisz snurkowanie, nurkowanie hotel jest idealny. Minus - dużo (...).

Super hotel, trzy baseny (rwąca rzeka, ze słona woda, duży normalny). Jedzenie przepyszne (sushi, baranina, wołowina, codziennie mięso z grilla, duży wybór ciast, warzyw). Na jeden wyjazd obowiązuje jedna rezerwacja w restauracje A’la carte. Snacki, lody na plaży i basenach. Pokoje czyste, codziennie sprzątane tylko prysznic do remontu. Obsługa bardzo miła. Napoje typu cola, Fanta, sprite podawane w puszkach. Codziennie mini disco dla dzieci a potem przedstawienia dla dorosłych. Jeśli chodzi o plaże to nie ma typowej plaży, jest zejście z pomostu na piękną rafę, na plaży także znajduje się bar. Dwie zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych ;). Można zamówić shishe za opłatą. W jednym z barów także znajduje się stół do bilarda. Z hotelu taxowka na old market jedzie się 20 minut a na soho około 10 minut. Pobyt oceniam na 5+

Hotel spełnił nasze oczekiwania, pokoje czyste, jedzenie bardzo dobre i różnorodzne. Bardzo miła i pomocna obsługa hotelu, co najważniejsze nie nastawiona na napiwki. Największym minusem była "plaża", a dokładnie jej brak, mimo że w naszej ofercie było napisane "prywatna piaszczysta plaża", znajduje się ona na skarpie, na której jest bardzo mało leżaków i są one ciągle zajęte. Do wody prowadzą 3 pomosty i dla osób nie umiejących pływać jest to istotna informacja, ponieważ zejście z pomostu jest od razu do głębokiej wody bez dna. Za to dla wszystkich, którzy oczekują pięknej rafy koralowej i chcą dużo posnurkować to raj. Natomiast jeżeli chodzi o baseny to jest tam bardzo dużo miejsca i o leżaki nie trzeba się martwić. Alkohole w barach są markowe, znane europejczykom oraz wszystkie napoje typu cola, sprite, fanta i różne soki podawane są w puszkach bądź kartonach, więc nie trzeba się obawiać o przykre problemy żołądkowe. Wody butelkowanej jest pod dostatkiem, a w pokojach jest uzupełniany codziennie mini bar w cenie(cola, fanta sprite, wody i soczki w kartonie). Co najbardziej może denerwować to to, że hotel jest bardzo nastawiony na rosjan. Ciągle ktoś zagaduje w języku rosyjskim, a obsługa z góry zakłada, że jest się z Rosji. Naszym zdaniem najgorszym tego przykładem byli animatorzy, którzy pochodzili z Rosji i nawet jak mówli coś po angielsku to nie do końca zrozumiale. Animacje oczywiście prowadzili w porządku, ale jeżeli ktoś przyjeżdża z dziećmi to niech spodziewa się tego, że mini disco jest prowadzone głównie w języku rosyjskim.

Ogólna ocena hotelu bardzo dobra. Oczywiście widać uplyw czasu w pokojach hotelowych i na stołówce, ale do zniesienia.

Nazwa  Golf Beach Resort (ex. Jolie Ville Golf & Resort)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm el Sheikh
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, sporty wodne, windsurfing, tenis, golf, nurkowanie, parking

Wyświetlono 54 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Natalia

Zalety

- sporo basenów, w ciekawej konfiguracji - super kelnerzy i chłopaki na obsłudze bistro - blisko lotniska i centrum - darmowa cola

Wady

- nastawiony na jedną narodowość, - kiepski angielski, - męcząca rosyjska muzyka, - bardzo głośno do 22, - drinki to mieszanina wszystkich alkoholi, - brak plaży, ostre zejście do wody

Zalety

Rafa najważniejszy atut. Obsługa zwłaszcza kelnerska i przy plaży. Piękne widoki

Vanessa

Zalety

Jedzenie Obsługa Baseny Piękna rafa Bary

Wady

Brak plaży Prysznic w pokoju

Kacper

Zalety

Przepyszne jedzenie, Dobre alkohole, Zadbany obiekt, Miła i pomocna obsługa, Duża ilość basenów

Wady

Brak plaży, Hotel głównie nastawiony na język rosyjski, Spora odległość od głównych atrakcji miasta,

Zalety

Miła i pomocna obsługa hotelowa Markowy alkohol i napoje Piękne widoki Cudowny basen Plus za duża liczbę ratowników wodnych Miła niespodzianka w czwartek przy basenie

Wady

Brak lodówek z wodą dla gosci , trzeba stać w kolejnce przy barze żeby ją dostac (oczywiście kolejki nie są dlugie) Dużo Rosjan Jak dla mnie dluga przerwa bez posiłku od 15:30 do 19

Hotel fajny, jedzenie smaczne, dużo mięsa i ryb. Baseny czyste, wszystko ma bieżąco sprzątame,polecam.

Edyta

Bardzo fajny hotel, dużo basenów, restauracji, barów. Raj dla miłośników owoców morza - krewetki, kalmary, mule. Napoje typu cola, fanta w pryszkach . Alkohol w barach bardzo dobry . Obsługa świetna, bez zaczepek i oczekiwania na bakszysz . Hotel naprawdę godny polecenia.

Zalety

Wspanisle baseny , rafa koralową przy hotelu, interesujące doscie do morza I drewniane balkony tarasy .

Wady

Słabe animacje i wieczorne występy , wszystko po rosyjsku , brak animacji dla najmłodszych.

Trochę już jeździmy po Egipcie i ten hotel zdecydowanie był najlepszy. Fantastyczna obsługa. Bardzo pomocna. Nienachalni pracownicy. W restauracji mega pomocni. Super lobby, choć może trochę mało miejsc…. Super klimat w „scotisch bar” :) . Klimatyzowane nawet korytarze :). WiFi ok, jeśli ktoś po to przyjeżdża… „ miękki basen” , fajna rzecz dla dzieci. Długa „ rwąca rzeka „ w zasadzie w okół terenów hotelowych. Basen ze słona woda duży. Fajny. Część Royal .. fajne jacuzzi, basen. Dla dzieci troszkę chyba jednak mało. Dużo „ratowników „ :) Jedzenie…. Bardzo smaczne, czyste, zawsze ułożone miło dla oka. Ciężko chodzić głodnym. Plus za kolacje tematyczne. Na zewnątrz wszystkie napoje w puszkach. Odnotować trzeba też istnienie schischa baru… dojście do plaży wymaga kilku chwil ale rafa wynagradza. Dwa pomosty do wyboru. Brak plaży….. . Ogólnie bardzo dobre wrażenie …super wakacje. ..na pewno wrócimy kiedyś

Zalety

Obsluga, strefa royal, w zasadzie wszystko na plus.

Wady

Brak plaży, niektóre toalety przy basenie.

Kris

Hotel bajka. Czystości i jakości na takim poziomie to nie jeden hotel by mógł się uczyć od Golf Beach Resort. Obsługa bardzo przyjazna (napiwki może pomagały). Ratownicy na basenach co kilka metrów. Leżaki dostępne praktycznie o każdej porze. Wakacje w Lipcu a w hotelu nie czuć było ścisku... idealnie na udany i komfortowy wypoczynek.

Zalety

Brak ścisku, czystość, obsługa

Wady

Brak... dziwne ale prawdziwe

Maciej

Hotel bardzo przyjemny, czysty, codziennie wymieniane były ręczniki, dokładane codziennie żele, balsamy, duże butelki wody 2 szt po 1/5 L na 4 osoby. Jedzenie na stołówce nawet dobre. Gorąco jak to w Egipcie, ale po to się tam leci żeby była codziennie piękna pogoda. Basen czysty, przekąski w barach do kolacji w postaci frytek i hamburgerów- nawet spoko. Mała rafa koralowa z przepięknymi kolorowymi rybkami w pięknym ciepłym Morzu Czerwonym. Do miasta można dojechać hotelowym autem za 6 $ Targujcie się bo ceny wyjściowe są przynajmniej o połowę za wysokie. Udane fajne wakacje. Pozdrawiam.

Zalety

Dobre jedzenie Napoje podawane w butelkach i puszkach Spoko rafa koralowa Baseny bez tłumów

Wady

Brak plaży ale to było w opisie oferty

Maciej

Nasz pobyt w hotelu był bardzo udany , chociaż jadąc na zagraniczne wakacje zawsze człowiek ma obawy Hotel całkiem fajny, już ma swoje lata i widać że jakieś remonty są prowadzone.Obsługa na medal , bardzo czysto i przyjemnie . Pokoje ok , dobrze wyposażone .Pomimo że cały resort jest bardzo rozległy i mieści ogrom gości to nie ma problemu z wolnymi leżakami czy brakiem miejsc ( a byliśmy w środku sezonu ). Jedzenie smaczne i bary dobrze zaopatrzone . Na miejscu można wykupić sesje zdjęciową u fotografa , wycieczki czy masaże oraz skorzystać z przeróżnych aktywności . Plaża (brak ) Hotel posiada 2 pomosty z których można snurkowac . Baseny fajne , bez tłumów.Jeśli więc zastanawiacie się to polecam!!

Zalety

Ładna rafa Napoje butelkowane i w puszkach Dużo zieleni na terenie hotelu

Wady

Hotel nastawiony na Rosjan

Pobyt uważam za udany, hotel zadbany choć już lata świetności ma już za sobą, czysty, obsługa bezproblemowa, pomocna na każdym kroku. Jedzenie zróznicowane pod dostatkiem, każdy znajdzie coś dla siebie. Alkohole, napoje, lody, hamburgery bez limitu. Na basenach leżaków wystarczajaco dużo, zawsze coś się wolnego znalazło. Wypoczywaliśmy rodzina 2+2. Wszyscy zadowoleni.

Zalety

Hotel kameralny jednopiętrowy. Baseny czyste, codziennie sprzątane.

Wady

Brak, no ewentualnie, brak plaży z łagodnym wejsciem jedynie pomosty do snurkowania, ale to było wiadomo od samego początku.

Bardzo miła i przyjazna atmosfera. Obsługa profesjonalna i pomocną. Hotel duży, baseny przestronne każdy znajdzie sobie swoje miejsce. Jedzenie smaczne i różnorodne.

Zalety

Duża przestrzeń baseny bardzo czyste i różnorodne

Wady

Na chwilę obecną w trakcie remontu

Grażyna

Hotel cudowny,w otoczeniu mnóstwa palm.Opieka cudowna,personel życzliwy,uśmiechnięty .Pomimo wielkich upałów zawsze schludnie i elegancko ubrany.Byliśmy zachwyceni i jak najbardziej polecam.

Zalety

Hotel wśród otoczeniu licznych palm,dużo basenów,jedzenie dobre.

Wady

Nie zauważyłam.

Hotel średniej klasy. Pokoje w budynku głównym kiepskie. Słaby zasięg WiFi, tylko lobby. Mało urozmaicone jedzenie i kiepskiej jakości. Alkohol w barach przy plaży/basenach to nie alkohol. Rozumiem, lokalne alkohole, ale to co serwowali w tym hotelu było najgorsze ze wszystkich All inclusive opcji jakie kiedykolwiek doświadczyłam. Ludzie bardzo mili. Dojazd z hotelu do lokalnych atrakcji ok 15 min taxi. Niestety hotel nie pozwala lokalnym taxi podjeżdżać pod wejście, zmuszając do zamawiania hotelowego taxi z narzutem 200%. Warto wyjść z hotelu żeby zamówić taxi. Wycieczki proponuję zakupić poza agentem, za 50% ceny i organizacja na 5! Nasz agent z Aneks biuro beznadziejny. Nie przyszedł 2 razy na spotkania, kłamał w sprawie wycieczki. Ogólnie Aneks wystawiam słabą ocenę:( Plaża tylko to snoorkowania, nie do leżenia. Baseny czyste, mało dzieci. Niestety hotel oblężony przez Rosjan, z bardzo kiepskim poziomem kultury osobistej. Moja ogólna ocena pobytu to 4-

Zalety

Duży teren, w miarę czysto. Brak insektow

Wady

Słabe jedzenie i alkohol. Beznadziejne animacje

Jedyny problem to taki że obsługa w całych hotelu, zwracała się do nas w języku rosyjskim zamiast angielskim, hotel sam w sobie jest bardzo dobry, obsługa i ratownictwo przy basenach na bardzo wydokim poziomie.Natomiast korzystjąc z okazji chciałbym nadmienić że nigdy więcej nie skorzystamy z biura joinup.

Zalety

Czystość, obsługa

Wady

Zwracanie się do większości gości w języku rosyjskim, rozumiem że jest duże obłożenie osób mówiących po rosyjsku, jednak nie wszystkie osoby są rosjaninami.

Paulina

Hotel generalnie robi bardzo dobre wrażenie. Wchodząc do hotelu bardzo ładnie pachnie, widać, że obsługa dba o czystość. W pokojach widać już upływ czasu. Łazienki na pewno nie są odpowiednikiem hotelowych 5-gwiazdkowych łazienek. Mini bar codziennie uzupełniany. Jedzenie monotonne, nie każdemu przypadające do gustu. Animacje bardzo słabe, codziennie można powiedzieć to samo. Hotel nastawiony na rosjan, ustawione wszystko pod nich. Baseny generalnie czyste i jest ich dużo, co sprawia, że nie ma walki o leżaki. Hotel rozległy. Plaża na skarpie. Mała część wydzielona z zejściem do wody, po za tym nastawienie na nurkowanie i snorkeling. Fakt, że na plaży są piękne rafy koralowe. Obsługa bardzo miła. Hotel oceniam na dobry, bez większych zarzutów.

Zalety

- dużo basenów - obszerny teren - napoje typu cola, sprite, fanta puszkowane dostępne bez ograniczeń

Wady

- brak wifi w pokojach - zmęczone pokoje - brak plaży - monotonne jedzenie

Aleksandra

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Kwiecień 2024

Zachwycił mnie ten hotel, niczego mu nie brakowało. Duży wybór wyżywienia, kazdy znajdzie cos dla siebie, przemiła obsługa, piękna plaża z dużą iloscią leżaków, pomostem, a przede wszystkim cudowną rafą koralową. Snurkowanie w tym hotelu sprawilo mi ogromną radość, przejrzysta woda, a przede wszystkim różnorodny podwodny świat. Pokoje zadbane, czyste, dużo basenów, jest miejsce idealne do wypoczynku.

Zalety

- jedna z lepszych raf koralowych Sharm el Sheikh - dużo basenów, każdy znajdzie przestrzeń dla siebie - różnorodne wyżywienie - cały resort bardzo zadbany - blisko centrum (Old Market)

Pobyt - Kwiecień 2024

Bardzo czysty i przestronny hotel. Pokoje bardzo duże i czyste (codzienne sprzątanie przez duże S). Obsługa bardzo sympatyczna, uśmiechnięta i pomocna. Do tego stopnia, że jak rozdzielaliśmy się ze znajomymi, a później próbowaliśmy ich odnaleźć na basenie czy stołówce obsługa wskazywała nam miejsce gdzie są! Menadżerowie w pełni profesjonalni. Jeżeli czegoś potrzebujemy możemy być przekonani, że wszystko zostanie zorganizowane. Hotel nie jest położony przy samej plaży ale prowadzi do niej bezpośrednia kładka (łącznie od hotelu około 300-400 metrów). Nad samym morzem pomost, leżaki na "tarasach", bar oraz centrum sportów wodnych i wycieczek. Na pochwałę zasługuje codziennie uzupełniany minibar napojami bezalkoholowymi(bezpłatnie). W barze nawet nasz rodziny alkohol! Dwie rzeczy które bym zmienił to suszarka do włosów oraz sama łazienka. Była naprawdę czysta ale sama kabina prysznicowa mogła mieć około 15-20 lat.

Zalety

- Profesjonalna obsługa - wiele atrakcji - bezpieczeństwo - rafa koralowa - markowe alkohole - minibar w cenie (mimo, że w ogłoszeniu było inaczej) - bardzo dobre jedzenie - rafa koralowa

Wady

- suszarka w łazience

Weronika

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Grudzień 2023

Pokoje bardzo komfortowe, te wyremontowane mają piękną aranżację podświetlaną ledami. Te nie wyremontowane również bardzo ładne- nie czułam, że potrzebują odnowienia. Łazienki ładne i przestronne.

Zalety

pokoje zarówno wyremontowane jak i przed remontem przestronne i zadbane, ładna plaża

Golf Beach Resort (ex. Jolie Ville Golf & Resort)