Hotel ten znajduje się w bardzo fajnej lokalizacji-blisko do sklepów,kantor,restauracji oraz punktu gdzie można kupić kartę sim- internet za 10 JOD, kilka minut spacerkiem do plaży miejskiej.
Hotel czysty, codziennie uzupełniana woda butelkowa , obsługa,ochrona i kelnerzy przemili ogromny plus za ten codzienny uśmiech.
Wszystko tak jak się spodziewałem, warunki, obsługa, położenie.
Bardzo dobrze ulokowany hotel. Co prawda w Europie golden tulip ma trochę inny standard ale wszystko bylo jak należy. Czysto milo i schludnie. Wszędzie blisko. Polecamy
Dobre położenie. Bardzo sympatyczna i uśmiechnięta obsługa hotelu. Codzienne sprzątanie i wymiana ręczników.
Słabo wygłoszone ściany ;-) W sumie nie dla śpiochów... Jesli ktoś nie lubi pobudki o 4 rano przez pobliski meczet to może byc wada.. nam to nie przeszkadzalo a nawet robilo klimat ;-) przeważnie ładnie spiewali ;-) no i dzieciaczki ze szkoly na przeciw tez spiewają rano... ale to wszystko ma swój urok ????
Wybierając ten hotel, sugerowałam się ceną, bo w planach miałam zwiedzanie, a nie przebywanie cały dzień w hotelu. Ważne było tylko to, by się wyspać i nie być głodną, a hotel ten jest jednym z najtańszych na stronie wakacje.pl jeśli chodzi o Aqabę. Pobyt w Golden Tulip przeszedł moje oczekiwania, a nie oczekiwałam przysłowiowych fajerwerków. Ktoś poniżej napisał opinię, że \"to nie są zdjęcia hotelu Golden Tulip\", jak to nie są? Mój dwuosobowy pokój był po remoncie, duży, dokładnie taki jak przedstawiono w ofercie, łóżka były bardzo wygodne, łazienka czysta, kilka ręczników, gorąca woda o każdej porze dnia, czy nocy. W czasie, gdy udawałam się na posiłek, obsługa w tym czasie sprzątała mój pokój, słała łóżka zostawiając na nich figury z ręczników, co było w sumie miłe, ale nieco upierdliwe, gdyż musiałam je zanosić z powrotem do łazienki i składać. Jeśli chodzi o posiłki to wybór był duży, zarówno jeśli chodzi o śniadania jak i obiadokolacje. Kelnerzy co chwilę zabierali brudne talerzyki, nikt nikomu nic nie wydzielał, jesz ile chcesz. Ogólnie to przyczepić się mogę tylko do (chyba) mortadeli, bo była pod każdą postacią, w postaci wędliny na kanapki, w sałatkach, w omlecie, smażona mortadela, mortadela w sosie, może to jordański hit kulinarny, danie narodowe. Na śniadanie (oprócz mortadeli) były jajka gotowane, omlety, twarożki, dżemy, warzywa, no i słodkie ciastka na deser, nawet toster stawiali, jakby ktoś (na przykład ja) chciał sobie zrobić chrupiący chlebek. Na obiadokolacje mięsa (przeważnie kurczak lub wołowina) w różnych sosach, po libańsku, chińsku itp, smażone, pieczone, warzywa grillowane, frytki, makarony,lazanie, spaghetti, co kto chce do woli, oczywiście zawsze deser, czy to ciasto, czy budynie, jakieś galaretki, ciastka (wszystko słodkie oczywiście bardzo, jak to mają Jordańczycy w zwyczaju). Hotel znajduje się przy meczecie, co było dla mnie takim uzupełnieniem egzotyki, a nawet ładnie śpiewali. Na dole przy recepcji jest gadająca papuga, będąca maskotką hotelu. I ważna uwaga, która mnie zniechęcała do kupna tej wycieczki, a niepotrzebnie, bo WIZA JEST DARMOWA, takiej informacji nie udzielono mi przez telefon w momencie rezerwacji, dowiedziałam się o tym dopiero z dokumentów przesłanych na maila dzień przed wylotem. Tak więc polecam Golden Tulip, ja już obserwuję oferty, by przekroczyć jego gościnne progi znowu..
Przemiła obsługa, umiejscowienie w centrum miasta, blisko sklepów, plaży, codzienne sprzątanie pokoju i nawet figury z ręczników na łóżkach ;-)
internet działa tylko na dole przy recepcji, posiłki mało urozmaicone, choć duży wybór
W Golden Tulip spędziłem dwa tygodnie w czerwcu. Nie mogę narzekać. Pokój z dobrym serwisem pokojowych. Były rzetelne w swojej pracy.Reszta personelu oprócz tego że miła, również efektywna. Basen mały i czysty. Dobry żeby rozgrzać się przed późniejszym pływaniem w morzu. Jeśli lubicie życie nocne to położenie hotelu będzie wam sprzyjać. Dla osób z dziećmi lub starszych może być za głośno. Głównie wieczorami, kiedy z sąsiedniej dyskoteki dochodziła do pokoi głośna muzyka.
to nie są zdjęcia hotelu Golden Tulip