Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami
Błękitne groty z krystalicznie czystą wodą do nurkowania
Lokalne tawerny z wyśmienitą grecką kuchnią
Polecam. Hotel w bardzo spokojnej okolicy, położony bardzo blisko urokliwej szerokiej plaży ze stanowiskami lęgowymi Caretta-Caretta oraz w pobliżu kilku sklepów i wypożyczalni samochodów, Polecam osobom lubiącym spokój i nie wymagającym luksusów. Pokoje niewielkie, czyste, prosto wyposażone. Posiłki smaczne i dość zróżnicowane. Kiepski bar przy basenie. Zaletami hotelu są także ładny ogród w obrębie hotelu i świetny głęboki basen.
Blisko plaży, ładna okolica, ogród, świetny głęboki basen
Niewielkie pokoje, położenie w korytarzu powietrznym (nam nie przeszkadzało), kiepski bar przy basenie, monotonne animacje.
Hotel zdecydowanie godny polecenia dla osób ceniących ciszę i spokój. Osobom ceniących mnogość rozrywek polecam sąsiednie Laganas. W Golden Sun byliśmy w naszej podróży poślubnej od 9 do 16 września tego roku, hotel oceniam bardzo dobrze. Zawsze wybieramy kameralne hotele w mniejszych miejscowościach, gdyż nie lubujemy się w dużych, hałaśliwych ośrodkach i ten spełnił w pełni nasze oczekiwania. Bardzo przyjazna, sympatyczna i pomocna obsługa, pokój bardzo czysty, przytulny, ładnie urządzony (my mieliśmy na I piętrze), sprzątany co dzień. Absolutnie nie zgadzam się z opiniami o grzybach, robakach itp. Dużym atutem hotelu jest odległość do plaży - ok. 2 minut na piechotę. Co prawda plaża w Kalamaki do najpiękniejszych nie należy, ale zawsze na piechotę można pójść do pobliskiego Laganas. Jedzenie dobre, należy pamiętać, że All Inclusive w Grecji różni się od All np. w Egipcie. Nam osobiście to nie przeszkadza, gdyż i tak większość czasu spędzamy poza hotelem. Co do samolotów, rzeczywiście, lotnisko znajduje się blisko - transfer trwa 10 min, nawet nie - jednak są pewne ograniczenia co do godzin latania, więc na pewno nie ma hałasu w nocy. Nie uważam, żeby latające w dzień generowały uciążliwy hałas, raczej jest to dodatkowa atrakcja. Polecam wypożyczenie samochodu i zwiedzenie wyspy na własna rękę, mnóstwo pięknych plaż i przepięknych widoków oraz opłynięcie całej wyspy dookoła statkiem.
Z wyjazdu jestem bardzo zadowolony. Hotel przyzwoity pokoje skromne i codziennie sprzątane. Dla bardzo wymagających nie polecam, lecz dla osób, które nie oczekują luksusów to nie bardzo. Jedzenie śniadania i kolacje bardzo dobre smakowo i najeść się można. Lunch średni lecz na zapchanie jak najbardziej. Alkohol tylko piwo i wino w all, ale wystarczy. Jak się za często chodzi to kręcą nosem. Wino czerwone schłodzone (pewnie jakieś marne). Do plaży blisko i malowniczo. Do miasta kawałek, na wieczór można się wybrać. Ogólnie Hotel nastawiony na Brytyjczyków i śniadania są pod nich a obsługa milsza dla HB niż dla ALL. Basen ciekawy schłodzić się można taki jak w katalogu, codziennie czyszczony. Ogólnie na spokojny wypoczynek polecam.
Hotel kameralny, kompletny brak animacji. Pokoje bardzo słabo umeblowane - tv - kablówka grecka, zadnego programu muzycznego. Sprzątane bardzo słabo - reczniki wymieniane co 2 dni. Wielki plusem były zajęcia dla dzieci przez panią Anieszkę - wspaniała, twórcza i potrafiąca zainspirować dzieci. Wyżywienie miałam AL - pełna masakra!!!!! kawa podawana z expresu 25 letniego - szara i parzona w papierowych filtrach, lunche porazka raz byl groch z ziemniakami i fasola z ziemniakami. Sniadania angielskie - zadnych warzyw nawet pomidora!!!!. Kolacje poprostu niesmaczne. Nie polecam kompletnie opcji AL - byliśmy traktowani jak II kategoria. Obsługa sprawna i uśmiechnięta. Ogólnie odpoczęłam ale nigdy wiecej GRECJI!!!!
hotel godny polecenia, w zacisznym miejscu, bardzo blisko plaży, plaża jest piękna, szeroka, piaszczysta, nie jest zatłoczona, hotel dla osób ceniących spokój ciszę, jeżeli ktoś szuka rozrywki to w Kalamaki nie za bardzo znajdzie ,jest za to bardzo blisko do Laganas, taksówki czekają przed hotelem. Jedzenie bardzo smaczne zwłaszcza obiadokolacje, kelnerzy mili, nie są nachalni , umieją kilka słów po polsku,brakowało mi animacji w hotelu
Bardzo polecam. Hotel w bardzo ładnym i dużym ogrodzie. Atlas Tours ma tam tylko 4 pokoje. Reszta to Anglicy, Niemcy, Czesi, Holendrzy. Bardzo dobre HB. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Bufet tzn. bierzesz co chcesz i ile chcesz. Kelnerzy donoszą jak czegoś zabraknie. Śniadania ang. ale OK. Bardzo miła obsługa. Pokój skromny ale czysty. Codziennie sprzątany. Nawet codzienna wymiana reczników. Łazienka czysta ale ma już swoje lata (są wanny lub natryski). Blisko do dużej i piaszczystej plaży. Minus to bliskość lotniska. Zaczynają latać przed 7:00. My już o tej godzinie nie spaliśmy ale może to przeszkadzać. Leżąc na basenie jest to nawet jakaś atrakcja :-) Na plaży to wogóle nie przeszkadza. Nie latają w nocy! Więcej i fotki e-mailem.
Hotel ma łatwy dostęp do plaży. Czysty basen, ale niestety, zimna woda. Sam hotel raczej standard jeśli idzie o wyposażenie. Na kolacje głównie były ziemniaki i mięso przyrządzane na różne sposoby. Ja lubię jedno i drugie. Wiem że małżonka troszkę była nie pocieszona brakiem owoców morza lub innych może nieco bardziej tradycyjnych potraw. Na pewno obsłudze nie można odmówić uczynności i życzliwości. Sama wyspa jest piękna. jak przesiedzicie cały wyjazd w hotelu to wiele stracicie.
Tym razem zapłaciliśmy nieco więcej jak zazwyczaj za wakacje w Grecji, i szczerze nie było warto. Pokój był dobrze utrzymany, basen sensownej wielkości. Śniadania nie były takie jak się spodziewaliśmy. Odznaczały się kiepską możliwością wyboru jak również kiepską jakością. Personel w żadnym razie nie był miły. Być może po napiwku taki był ale myśmy go nie dawali bo na to trzeba najpierw zasłużyć. Hotel jest także obok ruchliwej drogi. Zwłaszcza rano hałasy dawały się we znaki.