Golden Sun

HOTEL OK.
ACZKOLWIEK GDYBYM NIE POZNAł 3 OSóB Z OBSłUGI TO żYCIE W NIM BYłOBY NUDNE I POZBAWIONE ATRAKCJI (NOCNYCH).NAJWIęKSZA ZASłUGA W TYM PANA ARECZKA (pozdrówka ziom) JEGO DANIA TO RARYTAS DLA PODNIEBIENIA.SWóJ WKłAD W TO WłOżYł RóWNIEż PRZEUROCZY CZECH PETER I JAREK KTóRY POMAGAł JAK MóGł W SPRAWACH OGóLNOHOTELOWYCH.HOTEL POLECAM OSOBOM NIE PRZEPADAJąCYM ZA HAłASEM A NIE BUCOM KTóRYM WSZYSTKO NIE PASUJE.A BYLI TACY.POZDROWIONKA DLA CAłEJ OBSłUGI CZYLI DLA MARII I ANTYGONY NO I RóWNIEż DLA TRZECH WCZEśNIEJ WSPOMNIANYCH JEGOMOśCI.

Hotel brudny, zaniedbany, pokoje rodzinne to masakra/wilgotne i ciasne, lazienki tragiczne, sprzątanie iluzoryczne, opcja all inclisive to nieporozumienie = jedzenie monotonne i ciagle czegos brakowało, desery wyłącznie dla szybkich i zaradnych, długie kolejki do posiłków, brak kawy co jest niezgodne z ofertą, napoje kiepskiej jakości, basen mały i źle utrzymywany, duża odleglość do plaży ok. 1000m, a nie 500 jak podają w katalogu, jedyna zaleta to cisza i spokój w okolicy, hotel jest usytuowany na odludziu. Kategorycznie odradzam za te pieniądze.

Bardzo daleko od kamienistej plaży Morza Śródziemnego.

Właśnie wróciłam z wakacji na Krecie, które spędziłam w hotelu Golden Sun. Jestem nie tylko zadowolona, ale i szczęśliwa, ze dokonaliśmy dobrego wyboru. Byłam przerażona, po przeczytaniu opinii osób, które były w tym hotelu przede mną. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Pokój mieliśmy czysty: codziennie sprzątany; w ciąd 7-dniowego pobytu dwa razy wymieniano nam pościel i ręczniki. Łazienka - ok; Klimatyzacja - ok. Jedzenie: mieliśmy opcję all inclusive - posiłki smaczne; dużo; sporo regionalnych potraw; myślę, że każdy mógł znaleźć coś dla siebie; Przepyszne ciasto (coś w rodzaju naszej babki cytrynowej)serwowane przy śniadaniu i w porze kawowej; Owoce: arbuz i melon - soczyste, dojrzałe, przepyszne.Napoje ile dusza zapragnie, przy posiłkach i w barze w basenie. Obsługa restauracji: Panie miłe, uśmiechniete... -:) Ktoś wcześniej pisał, że zabierają talerze \"spod nosa\".... nie zauważyłam, bo nam zawsze Panie pytały się czy mogą zabrać... może ta osoba nie znała języka angielskiego. Minus - za krótko czynny basen...tylko do godz. 19.00 Panie w recepcji: Marija i Kerry.... uśmiechnięte, miłe i pomocne. Pozdrowienia dla barmanów: Staszka i Dawida oraz dla animatora Krisa. Dojście do plaży - faktycznie możne dostarczyć odrobnę kłopotu. Nam nie przeszkadało - plaża jest kamienista, woda cieplutka, leżaki 2,5 euro/dzień. Polecam wynajęcie samochodu i pojeżdzenie po wyspie - w Frangokostello jest przepiękana piaszczysta plaża - która zaspokoi wymagania najbardziej wymagających.

Na wycieczce byłam z mężem i rocznym dzieckiem pod koniec sierpnia 2008.Nie wiem o jakim hotelu tu ludzie piszą ale ja miałam super pokoik na 2 piętrze czysty z nowymi meblami i dużym kojcem dla dziecka. Basen jest spory można w nim pływać do woli i przede wszystkim czysty!Jedzenie nie smaczne, jak cała grecka kuchnia, to nie wina hotelu, w restauracjach też nam jedzenie nie smakowło. Kupujcie sobie to co wiecie że lubicie: pizza kebaby itp. Kawałek do morza (z łagodnym wejściem na terenie hotelu rethymna)i sklepów ale dla nas to był wspaniały spacerek.Widok przecudny Polecam dla rodzin z dziećmi dla młodych imprezowiczów nie koniecznie

Nazwa  Golden Sun
Miejsce  Grecja / Kreta / Adelianos Kampos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

5.3

Wyświetlono 177 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
SAGRES3

HOTEL OK.

3.4
paka24

3.6
BKASZCZAK

Bardzo daleko od kamienistej plaży Morza Śródziemnego.

A M

Ela 21

kareoka

hotel beznadzieja.

B

Może pan Krzysztof był w innym hotelu,albo był w gronie tych co nie trzeźwieli, bo moja opinia jest diametralnie inna. Bardzo ładny hotelik , położony na niewielkim wzgórzu, z dala od głównej ulicy w Adele. Stołówka z b.ładnym widokiem na Rethymno i morze. Pokoje są o różnym standardzie w tzw. bungalowach, (zdarzają się niewyremontowane łazienki). My otrzymaliśmy dla 4 dorosłych osób dwa połączone pokoje o podwyższonym standardzie . Wyżywienie b.dobre, szczególnie kolacje. Dojście z nad morza trochę pod górkę i w pełnym słońcu ok. 8 min. Można pojechać na plażę do Rethymno ( b.ładna plaża z promenadą – koszt 1,2 euro). Dziewczyny w recepcji b.miłe , chętne do pomocy.

Olo

Hotel położony z dala od głównej ulicy. Cisza,spokój.Woda w basenie codziennie czyszczona i poddawana chlorytyzacji. Bezproblemowy dostęp do leżaków i parasoli. Posiłki urozmaicane i w dużych ilościach (all inclusive). Kelnerzy w stołówce mili i sympatyczni,zawsze uśmiechnięci.Pokoje w hotelu czyste,ładne i zadbane. Nie kumam ludzi,którzy kupując wakacje w hotelu z 3 *** oczekują królewskich łoży i apartamentów??? Obsługi niczym pary królewskiej i kawioru na śniadanie. Ludzie zapłaćcie po 4000 i będziecie zadowoleni. Dla mnie wszystko w jak najlepszym porządku. Klima w pokoju działała bez problemu.Pokoje sprzątane 3 x w tygodniu (zmiana ręczników i pościeli). W recepcji dostęp do netu.Polecam wszystkim \"normalnym\" wczasowiczom.

Paweł z Solca

Hotel dobry chociaż obsługa nie doszkolona.Jedzenie mało urozmaicone i bardzo liche picie do śniadania!Basen ładny.Pokoje w nowej części czyste i ładne.Okolica ciekawa.Miłe i spokojne wakacje.Polecam.

2.6
Grzegorz

śniadanie we wrześniu = ser, jajko na twardo, mortadela, pomidor i ogórek i tak przez 7 dni, ci co byli na 2 tyg. potwierdzili, że jedzą to samo i cieszą się na jajecznicę w PL. Basen czyszczony z owadów i szczurzych bobków przed przyjazdem nowej ekipy. Najlepsze pokoje czyli 6-setki dostają Niemcy, Francuzi i Grecy! W moim pokoju stonogi wielkości polskich myszy, pleśń na drzwiach od łazienki i kabina dla liliputa!

Jeśli, to brać opcję bez wyżywienia !!!! Bo spać można jak wiadomo nawet na ziemi ;)

Poza tym jeśli ktoś już w te okolice się wybiera to lepiej jechać do hotelu, który mieści się w samym Rethymnonie.

gosia

Byłam w tym hotelu w ubiegłym roku, wraz z narzeczonym i czytając te bzdurne opinie trudno mi uwierzyć, że chodzi o ten sam hotel. Ludzie nie mam pojęcia czego wy oczekujecie!!!Naprawdę nie chciałabym mieć takich podejrzanych klientów!Być może nie należę do osób sczególnie wymagających, ale potrafię odróżnić kicz od dobrego standardu. Naprawdę bardzo dobrze wspomninam pobyt w Golden Sun. Pokoje były bardzo ładne, czyste(łazienki również bez zarzutu!), obsługa bardzo miła, jedzenie naprawdę smaczne i urozmaicone. Gorąco polecam! Sądzę, iż przez rok warunki hotelowe nie mogły ulec aż tak drastycznej zmianie!

Iza

Jechałyśmy tam z koleżankami,pełne obaw i niepokojów po przeczytaniu tych wszystkich opinii... I zostałysmy miło zaskoczone. Dlaczego? Otóż: dostałyśmy pokoj w starej części hotelu-był to jednak pokój najprawdopodobniej po remoncie. Warunki doskonałe - czysto, wielkość odpowiadająca naszym oczekiwaniom, łazienka czysta, żadnych wspominanych wcześniej myszy, jaszczurek, karaluchów itp. Klimatyzacja, telewizor, lodówka, telefon. Jedzenie: wystarczajająca ilość, może zbyt monotonne (codziennie jajko na twardo na śniadanie), ale można było coś dla siebie wybrać. Bardzo smaczne warzywa i feta...(to Grecja-nie podają tam schabowych i bigosu). Okolica: ja osobiście nie chciałabym mieszkać na dole w samej miejsowości, gdzie wszystkie hotele znajdowały się przy głównej ruchliwej ulicy, wzniesienie, na którym znajdował sie hotel nie jest aż tak wysokie jak wszyscy tu piszą - zresztą w porównaniu z przejsciem przez Wąwóz Samaria to w ogole nie ma o czym mówić. Plaża: to jest rzecz, która rzeczywiście mnie zawiodła, było do niej dość daleko i niestety kamienista, ale o tym informowała nas pani w biurze podrózy już w styczniu. Okolica: wieczorem było tam cicho i spokojnie, a o to nam głównie chodziło. Obsługa: bardzo sympatyczne dziewczyny w recepcji i taki sobie polski barman. Zdecydowanie polecam: wycieczkę na Lagunę, wieczór grecki oraz... Wąwóz. Droga do Wąwozu i z powrotem dostarcza tyle samo wrażeń co sam Wąwóz. Ogólnie: choć mało czasu spędzałysmy w hotelu, spełnił on nasze oczekiwania. Wszędzie jednak słychać było tylko narzekania Polaków, których pomysł na urlop ograniczał się do picia drinków od samego rana.

asia

Polecam wszystkim! Było super :) Byłam z Orbisem, widać różnicę :)

4.2

Robactwo w pokojach,brak ciepłej wody,nieprzyjemny zapach wydobywający się z kanalizacji,obsługa fatalna (chodzi o obsługę w barze.Pan Kriss był po sezonie, więc ludzie go mało obchodzili ).Nie polecam rodzinom z dziećmi!!!

3.8
AniaO

Witam
Nasze wakacje na Krecie w hotelu Golden Sun skończyły się wczoraj i bardzo się z tego cieszymy, bo dłużej nie można było tam wytrzymać.Robactwo w pokoju,małe łazienki w których wydobywał sie smród z kanalizacji,kratka ściekowa zatkana przez co woda stała w łazience.Pani sprzątająca pokój w ciągu 7 dni odwiedziła nas tylko 2 razy.co do jedzenia to katastrofa.Śniadanie codziennie takie samo np jajko na twardo,omlet lub sadzone.wszystkie potrawy śmierdziały tak samo i nie dało się ich jeść.Napoje tragiczne.Zero soków wyciskanych tylko jakieś TANDETNE oranżady z automatu.kolejną rzeczą,która była beznadziejna to obsługa Panów w barze przy basenach.Niejaki Pan Kriss od animacji zajęty był ale oglądaniem w każdy dzień piłki nożnej lub grą w bilarda niż dużą grupą osób czekających na zaplanowane KARAOKE.W opcji All Inclusive można było się napić tzn. "BERBELUCHY".Nikogo z obsługi hotelu jaki i rezydentek nie obchodziło to,że nie ma prądu ani wody.Rezydentka z biura Podróży "ORBIS" bardzo mało interesowała się gośćmi. Tak jak my byliśmy z 2 letnim dzieckiem stwierdzamy, że Golden Sun nie jest hotelem odpowiednim dla dziecka.zero jakichkolwiek atrakcji dla dzieci.dobili nas tym,że doba hotelowa kończyła się o 11 a do przyjazdu autokaru czekało się po pare godzin.Dziecko zmęczone musiało spać na małej sofie w recepcji. - TRAGEDIA.KATASTROFA,PORAŻKA
NIE POLECAM NIKOMU Acha jedyna dobra rzecz to pyszne arbuzy, ale jak długo można je jeść!!

5.2
hamar

Hotelu nie polecam.Basen po awarii wyłączony z użycia-oficjalny powód,używanie po godz.20.00 ???Posiłki monotonne,resztki podane na kolejnych posiłkach.Pokój po zamianie ok.-w pokoju 307 klima nie chłodziła.Głośno ,na ośrodku obóz młodzieży z Polski.Nie wszyscy umieją zamykać drzwi w nocy ktoś wali drzwiami.Bar i barman totalna porażka.( all inclusive? to 3 posiłki)W tym hotelu nie można się napić kawy!przekąski to zmrożone kanapki ze śniadania.O ciasto wojna o 17 tej.Nic dla dzieci,ani placu zabaw ani animacjii.Wieczór grecki -para tancerzy raz na dwa tygodnie!Obsługa hotelu,poza tym chamem z baru,ok.Kreta przepiękna ,Gramvousa,Heraklion,Rethymnon.Polecam wynajem auta.Pozytywnie o Golden Sun piszą tylko biura turystyczne!

3.8
czarna

hotel golden sun nie jest odpowiednim miejscem na wakacje. Pokoje w starej części hotelu są brzydkie i brudne, sprzątaczki rzadko tam zaglądają. Jedzenie jest strasznie monotonne i niesmaczne. Cągle wszystkiego brakuje: talerzy, sztućców, stolików w resteuracji i leżaków na basenie. ogromne kolejki po posiłki i po kawę, do której wydzielane są po trzy ciasteczka na osobę. Barman za barem strasznie niemiły, krzyczy na klientów karząc im stać w kolejce gęsiego, żeby dostać coś do picia. po prostu masakra. jedynym plusem są mili kelnerzy i panie z recepcji. Absolutnie nie polecam tego hotelu nikomu.

Konrad The Great.

Biuro: Triada ;/ Data pobytu: Od 28.07.11 do 04.08.11 Ilość osób: 2 Pokój: 311 PLUSY: Pokój w miarę czysty. Jedzenie: bardzo dobre! Klimatyzacja działała non-stop, za darmo. Ludzie MINUSY: -Zmiana daty wylotu 2 dni przed planowanym. -Opóźnienia na lotniskach-spore. -Na miejscu recepcjonistka ogłosiła, że musimy chwilkę poczekać na swój pokój.Ta \"chwilka\" okazała się 5-cio godzinna. -Branie prysznica = powódź w łazience - brak drzwiczek od kabiny. -Widok FATALNY. -CODZIENNIE prosiliśmy o zmianę pokoju od pierwszego dnia pobytu, ale możliwość zmiany nastąpiła dzień przed końcem urlopu -wodzenie za nos i kpina z klientów. -Rezydentka:zjawiła się tylko 2 razy. -Głośne imprezy do 5:00 (nawet młodzież musi się czasem wyspać w spokoju;])

Konrad The Great

Część druga: Kilka plusów: basen czysty napoje Ogólnie hotel na plus, gdyby nie sprawa z pokojem (311) wyprowadziła mnie z równowagi. Gdyż nie toleruję takiego zachowania ze strony recepcjonistki (czyt.: uprzejme robienie w bambuko). Okolica hotelu nie jest specjalnie urozmaicona, więc radzę wypożyczyć auto i jeździć dalej. Na koniec sprawa \"kelnera, który pracuje za karę\" (jak z niektórych opinii można wyczytać). Owszem jest z niego kozaczek, ale trzeba mieć zawsze w pamięci, że to przecież on ma tyrać gdy my słodko wypoczywamy, gdyż za to zapłaciliśmy. A jeśli będzie mieć jakieś pretensje, to ustawić go do pionu:). Zabrzmiało to trochę niegrzecznie i tak miało być. Pozdrawiam i odradzam korzystania z usług biura TRIADA.

Iza

Hotel położony z dala od głównej ulicy, co zdecydowanie przemawia na plus. Z drugiej strony dojście z plaży do hotelu dość uciążliwe, ponieważ znajduje się na niewielkim wzniesieniu. Obsługa hotelu bardzo miła. Nie polecam tego hotelu dla osób szukających większych atrakcji.

Golden Sun