Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel super ,zasługuje na 4 gwiazdki a nie 3 ,czyste pokoje sprzątane codziennie i wymiana ręczników codziennie
Rodzinna atmosfera ,czystość, personel bardzo miły, wygodne łóżka, zasługuje bardziej na 4 gwiazdki jak na standardy greckie , wszędzie pełno kwiatów i zieleni
My nie zauważyliśmy żadnych wad
Bardzo polecam ten hotel, dobrze zlokalizowany oferuje piękną plażę, a także łatwy dostęp do innych atrakcji (możliwość podróżowania autobusem, wypożyczalnie samochodów, markety, sklepy z pamiątkami). W hotelu jest wspaniała obsługa, przepyszne jedzenie i panuje niepowtarzalny grecki klimat.
Wspaniale, zadbane otoczenie, roślinność.
Hotel polozony bardzo ladnie, zadbany ogrod. Wyzywienie nie bylo zle, monotonne - fakt, ale nie chodzilam glodna :). Pokoj - trafilam na odnowiony, generalnie ok, lozko wygodne, lazienka bardzo malutka. Sprzatanie pokoi - no coz... ani raz nie przetarla podloga, caly tydzien nie wymienione reczniki - jak sie upomnialam o czysty recznik, pani bez problemu wymienila - jednak to pani powinna wiedziec co nalezy do jej obowiazkow. Hotel, moim zdaniem, sredniej klasy....
Hotel znajduje sie praktycznie na plazy, Spozywac posilki mozna na tarasie z pieknym widokiem na morze. "Super Markety" bliziutko. Wyzywienie dobre. Duzy plus - lunchbox mozna zamowic dzien wczesniej, jak i przed wylotem mozna spokojnie zjesc sniadanie i 6.30, wczesniej zglaszajac.
Pobyt uważam za udany .Bardzo dobra lokalizacja .Polecam
Płatne leżaki przy basenie
Byliśmy pierwszy raz na Krecie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel położony kilka kilometrów od centrum Rethymnon, ale to nie jest przeszkodą ponieważ samo miasteczko jest w sezonie bardzo głośne i zatłoczone, a poza tym nie ma ładnych plaż, jednak warto się tam wybrać wieczorkiem jest naprawdę ładne. Hotel czysty, przy samej plaży z bardzo dobrym i urozmaiconym jedzeniem, pokoje przy pierwszym wrażeniu nie rzucają na kolana ale ok. Jeden minus to płatne leżaki na plaży, ale plaża jest czysta i morze bardzo ciepłe. My praktycznie 3 dni (od śniadania do kolacji) spędziliśmy zupełnie poza obiektem zwiedzając wyspę na własną rękę (dużo bardziej opłacalny wariant niż organizowane wycieczki przez rezydentów, wypożyczalnia samochodów vis a vis hotelu), i polecam to każdemu - taka Kreta jest niesamowita!
Warto wybrać się na południe wyspy, gdzie nie ma tylu turystów, a życie płynie zupełnie inaczej, na plażę w Elafonisi i lagunę Balos - zachodnia jej część to bajka!
Byliśmy w wielu miejscach, tydzień wcześniej w Turcji też fajnie, ale Kretę polecam każdemu - tylko nie siedząc w hotelu .
Spędziliśmy tydzień. Wyjazd z biurem TUI. Nie mamy żadnego powodu do narzekania. Na duży plus różnorodność i jakoś wyżywienia.
- bezpośredni dostęp do plaży - bardzo uprzejma i uśmiechnięte obsługa
- WiFi w pokoju prawie niedziałające, w restauracji i przy recepcji lepiej ale nadal niezbyt dobrze.
goscilam w tym hotelu przez 11 dni w lipcu 2019, pobyt uwazam za bardzo udany, szczerze moge go polecic
polozony na plazy, piekny wystroj, smaczne i obfite jedzenie, mila obsuga, wieczorki tematyczne
w hotelu goscilam przez 11 dni, wszystko bylo super, co wieczor wieczorki tematyczne, wszedzie blisko
polozenie na plazy, piekny wystroj,pyszne jedzenie, mila obsluga,dobrze skomunikowany z pobliskim Retrymnon, wokol sklepy, bary,restauracje
brak, no moze platne lezaki przy basenie
Pobyt w lipcu 2019 roku uważam za bardzo udany. Pogoda świetna, basen, piękny krajobraz i malowniczy hotel. Polecam!
Basen, przy samej plaży, blisko przystanek autobusowy, codzienne wieczorki muzyczne, obsługa
Brak atrakcji w pobliżu, często wzburzone morze, opłata za leżaki przy basenie, płatne napoje do kolacji
Hotel skierowany na niemieckiego klienta. Ja zobaczą Polaka dostaje się duże gorsze pokoje. Trzeba składać reklamacje na recepcji. Z minusów leżaki i parasole płatne ale dostaje się w opcji wodę. Hotel skierowany dla niemieckiego emeryta wiec jedzenie swierze i dobre zeo amimacji. Hotel dla osób dorosłych. Sprzątane codziennie jednak bez wymiany ręczników.
Przy płazy. Cisza spokój. Hotel dla emerytów niemieckich. Leżaki płatne nawet przy basenie.
Brak wymiany ręczników. Dla Polaków najgorsze pokoje. Trzeba składać reklamacje przez biuro podróży. Zero kontaktu z rezydentem. Po wyjściu z hotelu sklep. Market. Wypożyczalnia aut. Tanie przekaski przy hb.
Pobyt w hotelu Golden Beach był fantastyczny, położenie hotelu jest na samej plaży, poza tym przy hotelu jest przystanek autobusowy, z którego można dojechać w każdej chwili do centrum Rethymno. Przy hotelu są również sklepy, restauracje, lokalne biura podróży, w których można taniej wykupić wycieczki. Jedzenie dobre, urozmaicone. Obsługa hotelowa wspaniała, bardzo pomocna. Pokoje są sprzątane codziennie. Polecam miejsce.
bliskość morza, przystanek autobusowy, sklepy,restauracje
Położenia na plaży, bardzo dobre jedzenie, do wyboru do koloru, pokój codziennie sprzątany, piękny ogród, w cichej spokojnej dzielnicy hotelowej, w pobliżu sklepów i restauracji, dobra lokalizacja do zwiedzania wyspy Na początku personel daje kluczyk do pokoju w \\\\\\\"piwnicy\\\\\\\" trzeba prosić o inny pokój
Dobra lokalizacja, HB wystarczy dla osób niestety napoje do kolacji są płatne, które chcą trochę pozwiedzać, obsługa miła, pokoje czyste łazienki również, w październiku dużo starszych osób więc jest spokojnie, basen czysty brodzik dla dzieci, niestety parasole i leżaki płatne przy basenie i na plaży. Ogólnie polecamy ten hotel dla osób, które planują zwiedzanie a nie przebywanie na miejscu.
My byliśmy w 4 pary i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni. Było bardzo miło, czysto i sympatycznie. Jedzenie dobre do wyboru, uzupełniane w dostatku. Co więcej za te pieniądze. Lot - Hotel- Jedzenie - na tydzień za 1600 zł. Uważam, że ci co tak narzekają to naprawdę mocno przesadzają. Pogoda super, ca. 30 stopni. My jesteśmy zadowoleni i mamy zamiar tam powrócić. ps. Tej zimy mają remontować łazienki i będą normalne zabudowy prysznicowe a nie jak do tej pory zasłonki.
pokoje z widokiem na morze zarezerwowane głównie dla turystów niemieckich; pomimo tego że cena pokoi jest taka sama dla polskich turystów przydzielane są pokoje gorsze; okazało sie także, że pokój z widokiem na morze kosztuje tylo samo co inne - tylko w biurze podróży jest dopłata !
Notoryczny brak jedzenia kolejki do wszystkiego,jedzenie bez smaku.Brak noży,widelców,kubków itd.Opłaty za leżaki przy basenie pierwszy raz w życiu coś takiego spotkałem. Za te pieniądze można mieć lepszy hotel.jedynie położenie dobre bo przy plaży i blisko do rethymnonu.
Nie polecan tego hotelu.Byłam tam w czewrcu 2011 i sumując był to najgorszy hotel podczas moich wojaży.Na wstępie przydzielono nam pokój \"standard\" z widokiem na drugi pokój i smrodami z kuchni.Dopiero po interwencji Rezydenta łaskawi zamieniono na trochę lepszy.
Hotel i miejscowość to idealna baza wypadowa do zwiedzania całej Krety. Najlepiej wypożyczyć auto bo wyjdzie to o wiele taniej niż wykupywanie wycieczek w biurze podróży (najlepiej zwracać uwagę na ubezpieczenie). Sam hotel bardzo sympatyczny bardzo blisko plaży. Obsługa na najwyższym poziomie. Jedzenie urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Desery są super! Jeśli chodzi o pokoje (DBJ) nie powalają ale w końcu nie przyjeżdża się na Kretę aby siedzieć w pokoju. Klimatyzacja działa cichutko, ręczniki i pościel były cały czas wymieniane i Pani codziennie sprzątała. Minusem jest tylko łazienka, prysznic z zasłonką przez co podłoga jest wiecznie mokra;/ Ale codziennie Pani sprzątaczka to myje więc da się wytrzymać:)
Hotel rewelacyjny jak na 3 gwiazdki. Położenie idealne jako baza wypadowa do zwiedzania Krety. Obsługa perfekcyjna w każdym calu. Jedzenie pyszne, bardzo urozmaicone. Pokoje zadbane i codziennie sprzątane. Ręczniki wymieniane jeśli brudny położy się na podłodze w łazience. Biuro podróży Tui wraz z rezydentem spisało się na 5 . Polecam.
Hotel-m-ce na parterze z widokiem na mur zakryty roślinnością.Pokój cichutki:)Łazienka mała,woda z podłogi nie spływała.Ręczniki przez tydz. nie były wymienione tak samo pościel.W pokoju TV z Polonia.Pokój og. ok za cenę jaką zapłaciliśmy 1100 zł.Klimatyzacja pracuje cicho!Kuchnia pyszna.Jedzenie donoszone na bieżąco-świeże!Smaczne,zwłaszcza obiado-kolacja.Drinki w barze dosyć drogie rum z colą i piwo-8 euro.Baseny 3-z czego 1 dla dorosłych podzielony na III cz-dla taplających,pływających-ale w sumie raczej mniejszy.Obsługa miła,dyskretna-dominuje j.niemiecki.Niemcy-sporo z ex Stasi-kopcą papierochy-w zachowaniu chamowaci.Można ich zgasić w basenie w części 2,30.W pobliżu wypożyczalnia samochodów-kierunek do Rethymno-taniej :)