Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Hotel w miarę dobry, te 5 gwiazdek przekłada się na jakieś nasze 3+, szału nie ma ale to głównie przez to że hotel nie jest najnowszy i wszędzie wychodzą ichnie standardy budowlane. Poza sezonem nic się tam nie dzieje, działa restauracja hotelowa i jeden bar na basenie, niby spa czynne coś tam udają że robią ale realnie w hotelu żadnych więcej czynnych atrakcji nie ma. Żarcie średnie chociaż polecam śniadania, pierwsza lepsza knajpa grecka na mieście przebija standardy hotelowe. Jak masz HB to możesz jeść obiad albo kolację, polecam iść na obiad bo można sobie z karty wybrać coś smacznego, kolacje to szwedzki bufet i bardzo słabe jedzenie. Samo biuro podróży wysila się w opcji minimum, rezydenta nikt na oczy nie widział tylko kartka od Pani podczas odbioru z lotniska, po kontakcie telefonicznym info że z Larnaki to i tak nikogo nie zabiorą na żadną wycieczkę, a to auto które niby mogą na preferencyjnych warunkach załatwić to proszę sobie iść załatwiać samemu w recepcji, bo sam sobie Pan lepiej załatwi, a hotel też ma dobre ceny. Generalnie tam masz pan palmę sobie skocz pan na nią. W tym hotelu można z nudów zejść już drugiego dnia, dobry na wyciszenie jak ktoś potrzebuje spokoju. Do dyspozycji mały basen i kawałek plaży, w okolicy nic nie ma, parę małych sklepów, głównie spożywczych i z pamiątkami, rozpadające się rudery i kupa walających się śmieci. Poza plażą nie ma gdzie spacerować, chodnik ciągnie się przy głównej i w sumie jedynej ulicy. Od razu polecam sobie wynająć auto aby pojechać do centrum Larnaki, Ayia Napa na klify i inne tego typu duperele. Auto trzeba brać długoterminowo bo inaczej się nie opłaca ze względu że pełne jednorazowe ubezpieczenie to ponad 50EUR (sugeruję brać pełne bo raz że ruch lewostronny i trzeba się przyzwyczaić, dwa tu nikt się z autami nie pieści i zaraz może być poobijane, trzy zdarzają się atrakcje jak niespodziewany grad przez 10 minut po którym zostały wgniotki), sam wynajem oprócz wspomnianego ubezpieczenia to jakieś 30 EUR za każdy dzień i stawka spada im jest on dłuższy. Bez auta to w tym miejscu pozostanie tylko leżeć na leżaku. Fort w Larnace to taki niewielki budynek jak wszystko tutaj, kapliczki to takie mikrokawalerki z dwoma obrazami, akwedukt oglądać to można w sumie z auta nawet nie wysiadając bo na dole i tak jest wysokimi krzakami zarośnięty, niedaleko od akweduktu są flamingi na jeziorze, a klify na Cape Greco jak to klify, posiedzieć, popatrzeć, nacieszyć oko i można jechać dalej. Nie ma przy nich żadnej infrastruktury żeby choćby wodę ogarnąć czy skorzystać z kibelka. Przy nich to mam na myśli że w promieniu kilku kilometrów nic nie ma poza piachem i kamieniami. Bez auta Ayia Napa to eskapada na cały dzień autobusami i masa bezsensownego chodzenia z buta pośrodku niczego. Polecam patrzeć na oceny lokalnych małych knajp i prosić o posiłek wspólny z różnych dań, tzw. dzielenie się jedzeniem, wówczas można zjeść naprawdę po grecku i spróbować różnych smaków. Cały 4 osobowy stół jedzenia z piciem w NORMALNEJ knajpie to jakieś 50EUR. Najlepsze na koniec. Jak ktoś lubi koty to one ratują sytuację, są niemal wszędzie, chętnie podchodzą, generalnie są przepiękne i rozpieszczone. Turysta spacerujący z kotem na plaży to normalny widok, na leżak obok ciebie się same pakują.
Lokalizacja, brak jakichkolwiek atrakcji poza sezonem, bardzo kiepskie kolacje, konieczność dopłacania nawet za wodę zarówno do obiadu jak i kolacji (jest wzmianka o tym w ofercie dla wariantów HB oraz FB).
Hotel znajduje się 20 minut od lotniska. Usytuowany jest przy samym morzu . Bardzo miła, sympatyczna i pomocna obsługa w każdym miejscu. Jedzenie smaczne, estetycznie podawane. Spa- Duży zakres świadczonych usług, wspaniałe baseny i strefa wypoczynku, kompetentna obsługa. Sklep w którym można dostać mnóstwo przydatnych rzeczy.
Starania, jakie w prowadzenie hotelu wkłada każdy członek załogi da się odczuć na każdym kroku. Obsługa jest zawsze chętna do pomocy i uśmiechnięta.
Nie można zostać dłużej😊
Nowoczesny hotel, położony tuż przy plaży. Z każdego pokoju widok na morze. Pokoje przestronne, czyste. Obsługa hotelu bardzo pomocna. Posiłki ok. Śniadania bardzo dobre, duży wybór owoców. Plaża mogłaby być bardziej zadbana. Na plus łagodne zejście do morza. Duża ilość leżaków zarówno przy basenie jak i na plaży. W pobliżu sklepiki i przystanek autobusowy. Bardzo dobry kontakt z rezydentem Adrianem
-Położenie -obsluga -pokoje -bliskość plaży -śniadania
położenie hotelu i serwis plażowy bez zastrzeżeń opcja HB napoje zimne i gorące ceny trochę zawyżone, kolacje monotonne ,po czterech dniach nic nie smakuje brak smażonej ryby i owoców morza ,reasumując śniadania na 5+ kolacje 3+
serwis hotelowy i plażowy bardzo miła obsługa
Monotonne kolacje, mały wybór dań sałatki te same przez 11dni pobytu
Hotel komfortowy. Wart 5 * obsługa rewelacyjna. Fajna plaża, o kazdej porze sporo wolnych leżakow. Alkohole firmowe :) polecam
Mila obsługa. Plaża hotelowa.
Świetny, luksusowy hotel otoczony mnóstwem zieleni. Z uwagi na wiele animacji sprawdzi się idealnie dla rodzin z dziećmi. Dużym atutem tego obiektu jest piękna plaża oraz bar w basenie.
Hotel, w którym docenisz wysoki standard obsługi i przede wszystkim odpoczniesz. Wieczorami muzyka na żywo umili rozmowy z przyjaciółmi/rodziną. Hotel posiada udogodnienia dla rodzin z dziećmi (mini aquapark, baseny, krzesełka). Piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do plaży oraz możliwością skorzystania ze sportów wodnych jest dodatkowym atutem.
Muzyka na żywo Baseny i mini aquapark dla dzieci Wysoki standard obsługi Pub w hotelu W sezonie możliwość rezerwacji leżaków na pokój
Bardzo dobry hotel położony blisko morza. Całkiem niezłe jedzenie jak na warunki hotelowe, drinki też niczego sobie. Dość monotonne animacje, tylko muzyka, chyba raz trafił się iluzjonista. Byłem na przełomie kwietnia/maja, może w dalszej części sezonu się rozkręca. Ogólnie bardzo przyjemne miejsce, wydaje mi się jednak, że bardziej dla spokojnych rodzin z dziećmi i osób starszych.
-Blisko morza -Dobre jedzenie -Cicho i spokojnie -Fajna lokalizacja, łatwy i szybki dojazd do centrum Larnaki
-Dość monotonne jedzenie, na śniadanie zawsze było niemal to samo -Również bardzo podobne do siebie animacje. -To taki +/- Raczej nie dla imprezowych ludzi.
Hotel o wysokim standardzie, który z pewnością zasługuje na 5 gwiazdek. Liczne animacje oraz muzyka na żywo są sporym atutem tego miejsca. Jest on również położony przy piaszczystej plaży w zatoce Golden Bay. Na pewno warty odwiedzenia obiekt.
Wrazenia super, hotel elegancki, mila atmosfera i osbluga. Jedzenie przekroczyło nasze najśmielsze oczekiwania :)
Jedzenie, widok z hotelu na palmy baseny i morze
Spa jest do remontu
Luksusowy i nowoczesny hotel położony tuż przy pięknej plaży. Atutem jest duży basen wraz z barem, można zamówić napoje nie wychodząc z wody. Hotel zapewnia również atrakcje dla najmłodszych, tak więc będzie idealnym wyborem dla rodzin z dziećmi.
Hotel na najwyższym poziomie, położony przy jednej z najładniejszych plaż na Cyprze. Idealny dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje. Wieczorami muzyka na żywo dla osób, które chcą trochę odpocząć, Fajnym dodatkiem jest fakt, że na piętrze znajduje się specjalna strefa do opalania, dla osób które chcą zaznać spokoju bez hałasu.
Położenie Obsługa Stosunek jakości do ceny Liczne animacje Muzyka na żywo
Hotel o najwyższym standardzie. Liczne animacje takie jak muzyka na żywo zapewnią niesamowity klimat. Obiekt ma również bardzo dobrą lokalizację co jest dodatkowym plusem. Dużo zieleni na terenie na hotelu gwarantuję piękny widok i spokój.
lokalizacja, animacje
Elegancki hotel położony przy pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do wody. Kąpiele w basenie umili nam pool bar, gdzie zamówimy napoje bez wychodzenie z wody. Pokoje przestronne, czyste. Wieczorami muzyka na żywo. W dniu wyjazdu można przedłużyć opcję all inclusive.
Przyjemny hotel, w marcu w hotelu właściwie brak ludzi z dziećmi.
Jedzenie, plaża blisko hotelu, dbanie o czystość.
Pokoje mają już swoje lata.
Bardzo ładny, lususowy hotel z milą obsługa, położony kilkanaście kilometrów od Larnaki. Dla osób szukających ciszy i spokoju oraz lubiących popływać w morzu, a nastepnie poopalac sie na plaży. Polecam .
Bardzo przyjemny hotel dobra organizacja i oferta . No moze to nie 5 gwiazdek europejskich, ale ma swój klimat .
Dobra organizacja posiłków .
Na poziomie -1 zapachy kanalizacji .
Do w/w opinii dodam, że barmani serwują pyszne drinki w barze, w którym codziennie serwowana jest muzyka na ŻYWO!!! Naprawdę przemiła atmosfera. Żeby przeżyć to wszystko oraz pospacerować brzegiem morza długą piaszczystą plażą trzeba tam po prostu być. A tak naprawdę chciałbym tam jeszcze polecieć i obawiam się, że po dodaniu mojej opinii mogę mieć problem z zarezerwowaniem tego hotelu więc muszę Was zniechęcić, nie lećcie do Golden Bay Beach bo nie warto :)))
Rewelacyjne położenie bezp. przy plaży. Restauracja z pięknym widokiem na ogród i morze. Wspaniała, przesympatyczna, profesjonalna obsługa. Przystanek autobusowy przy hotelu. Bardzo czysto, pokoje codziennie sprzątane. Leżaki i ręczniki przy plaży bezpłatne. Wszystko pomyślane z myślą o komforcie gości. Pyszne jedzenie, tawerna z lokalnymi specjałami wystarczy wcześniej zarezerwować stolik. Baseny (kryty i otwarty), siłownia, sporty wodne( skutery, rowery, kajaki). Hotel oferuje wszystko czego pragniemy, wystarczy tylko wypocząć :-)
Nie zauważyłem.
Bardzo fajny hotel przy plaży z basenami otwartymi i krytym, zjeżdżalnia. Sporty wodne skutery, kajaki, rowery wodne.
Świetna obsługa, przemiła, przesympatyczna. Hotel przy długiej piaszczystej plaży. Przystanek autobusowy przy hotelu. Zróżnicowane posiłki plus tawerna z lokalnymi specjałami. MUZYKA NA ŻYWO każdego wieczoru, pyszne drinki i wina. Pokoje sprzątane codziennie z wymianą ręczników. Leżaki, parasole i ręczniki przy plaży w cenie. Jeszcze raz wspomnę bardzo miła obsługa.
super hotel,wszystko na najwyższym poziomie.Chociaż są pewne oznaki ,iż nie jest to nowy obiekt, personel i posiłki są na 5 gwiazdek.Miłym akcentem jest także to ,że można zarezerwować sobie leżaki przy basenie na cały pobyt bez porannego wykładania ręczników.W ofercie wszystko w cenie są także nie limitowane napoje alkoholowe marek światowych!.polecam.