Internet bezprzewodowy w lobby bezpłatnie
5 basenów odkrytych, basen kryty oraz 20 zjeżdżalni wodnych
Dużo udogodnień dla dzieci: Brodzik, 8 zjeżdżalni wodnych, plac zabaw, mini klub, animacje, menu dla dzieci, krzesełka w restaur
Uwaga: pokój premium znajduje się w Villi 300 metrów od głównego hotelu. Ocenię villę: cisza, spokój, wystarczający basen 1,5 m głębokości. Słabiutki bar bo są tylko ich alkohole, piwo, soki cappy, cola oryginalna. Barman leje do plastikowych kubków to co jest. Brak wymyślnych drinków. Pokoje duże, czyste, sprzątane każdego dnia. Busy na plażę i do głównego hotelu co ok. godzinę. Klimatyzacja w pokoju 407 była ale nie działała bo jakiś technik podłączył to tak, że działała jak się wychodziło z pokoju. Plaża hotelowa trochę mała jak na wielkość hotelu. Gruby nieprzyjemny żwir nagrzewał się tak, że nawet w październiku ciężko dojść do morza. Stopy bolały. Wskazane buty do wody. Morze szybko robi się głębokie. W wodzie trochę żwiru i duże płyty kamienne, które nie są ostre ale śliskie, ciężko się zranić. Bar na plaży oferuje piwo, wino, burgery, frytki wrapy, nugetsy, kawę. Jedzenie słabej jakości. Hotel główny spoko. Ogólnodostępne łazienki duże czyste. Barów wystarczająco. Drinki smaczne, szczególnie mohito i ramsey. Jest co jeść. Jakieś burgery, placki, lody, bardzo dobra pizza. Nie polecam darmowej, raz na pobyt restauracji ala carte. Jedzenie tam słabe, szkoda czasu. No może klimat wart pójścia tam. Stołówka hotelowa duża, czysta. Jedzenie smaczne, jest co wybrać. Na obiad i kolację mięsa i ryby z grilla. Podczas pobytu dużo ryb, raz był filet z łososia, często dzwonko z łososia , dorady, praktycznie co dzień drobne filety z nieznanych białych ryb grillowane i smażone. Od śniadania piwo wino. Aquapark duży z barem bez alkoholu. Duży amfiteatr z animacjami. Mnie nie przypadły do gustu. Basen spory ale płytki 130 cm.
Dobre jedzenie, spore baseny.
Plaża, kiepski bar przy plaży, w październiku brak już dyskotek . Brak informacji że pokój premium jest w Villi. W Villi pokój 407 nie ma poprawnie działającej klimatyzacji.
Polecamy wybór pokoju premium, standard wyższy niż w budynku głównym. Dojazd wygodnym busem w obie strony. Jedzenie ok, różnorodne,obsługa przyjazna i pomocna. Otoczenie piękne,widoki zachwycające. Jedyny minus to zimną woda w basenach ale to te kwestia pory 19 październik. Warto pomyśleć o podgrzewanym przynajmniej jednym basenie gdzie można się wykąpać w takim okresie. ogólnie polecamy !
Pokój, jedzenie obsługa lokalizacja wieczorne show
Zimną wodą w basenach i aquaparku.
Bardzo smaczne jedzonko 😁😁 4kg+ 🤭 pokoje sprzątane codziennie. W pokoju pralka, zmywarka 😁
Jedzonko 😁
Wszędzie daleko. W pobliżu całkowity brak bazarów
Ogólnie hotel jest godny polecenia, szczególnie dla rodzin z dziećmi, jednak kilka elementów wymagałoby poprawy.
-Bardzo miła i pomocna obsługa, która zawsze stara się sprostać oczekiwaniom gości. -ładne widoki, szczególnie z pokoi, które oferują wspaniałe krajobrazy okolicy. -dla fanów wodnych atrakcji - hotel posiada dużo zjeżdżalni, które zapewniają świetną zabawę zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. -wokół basenu zawsze jest czysto, co dodatkowo wpływa na komfort wypoczynku.
-daleko do plaży -wieczory z animatorami niestety nie zachwycają – program jest dość słaby i mało urozmaicona -jedzenie mogłoby być bardziej zróżnicowane .
Hotel piękny, czysty, jedzenie pyszne i różnorodne. Regularnie kursujące busy na plażę. Oddzielny basen- strefa rekaxu, jeśli chcesz odpoczywać w ciszy. Polecam.
Czysto, smacznie,piękne widoki
Daleki transfer z lotniska i daleko do morza
OMIJAJCIE TEN HOTEL SZEROKIM ŁUKIEM! a szczególnie jeśli to wyjazd samych kobiet!! w naszym pokoju doszło do włamania, a gdy zgłosiliśmy to na recepcji to całkowicie olali temat, w ostatni dzień ktoś otworzył od środka w naszej łazience na suficie ala szyberdach nie mam pojęcia jak to nazwać i nie mamy pojęcia czy ktoś wchodził przez tą dziurę w suficie do naszego pokoju przez noc, ale ktoś używał tego na pewno do dostania się do naszego apartamentu! okropnie czułyśmy się tam niebezpiecznie a pobyt tam zapamiętamy na wiele lat i to negatywnie! bałyśmy się o swoje życie jak nigdy, ostrzegam was przed tym hotelem bo niewiadomo co się tam dzieje i kto jest w to zamieszany! niżej zamieszczam zdjęcie tego o czym pisałam wyżej i co zostało na oścież otwarte od góry i włożone do środka
Hotel super, wszystko na poziomie. Mimo tego że hotel jest ogromny w restauracji zawsze były miejsca, czyściutko, a na późnym śniadaniu był tak samo ogromny wybór jedzenia jak na zwykłym śniadaniu. Super zorganizowane wieczory, świetne duże apartamenty, bardzo dobre jedzenie, mega AQUAPARK.
Super, że w Aquaparku było jedzenie i wszystkie alkohole tj. w centralnej części hotelu. Piękne widoki! Super kolacja a'la carte. Internet działał na plaży:) Praktycznie same plusy!
Karta do pokoju ciągle przestawała działać, prawdopodobnie z powodu trzymania blisko z telefonem, ale było to dość uciążliwe. Brak internetu w Aquaparku, ale nie było to, aż takie dla nas ważne
Wszystko super,naprawdę nie ma czego się doczepić.Rodzina 2+1 dostaliśmy apartament ,2sypialnie,salon z aneksem kuchennym.Na wyposażeniu wszystko co do życia potrzebne,nawet pralka.Obsluga miła,jedzenie dobre ,drinki również.Widoki z każdego pokoju cudowne,my mieliśmy na morze i góry.Z całego serca polecam❤️❤️❤️
Widoki❤️
Pobyt w tym hotelu uważamy za bardzo udany. Wszystko zgodnie z oczekiwaniami. Obsługa hotelu na najwyższym poziomie. Pokój czysty i przestronny z cudownym widokiem na morze i góry, a jedzenie co tu wiele pisać - fantastyczne. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie.
-cudowne widoki -przepyszne, różnorodne jedzenie -świetny dostęp do Wi-Fi -czystość -fantastyczna obsługa
-apartament premium oddalony o 400m od głównego hotelu -daleko do plaży i miasta
Pobyt uważam za udany. Hotel zorganizowany w taki sposób, że pomimo ogromnego obiektu brak tłumów na basenach czy posiłkach, nigdy niczego nie brakowało. Obsługa miła, uśmiechnięta. Pokoje a raczej apartament w którym byliśmy spełniał nasze oczekiwania , duże sypialnie z łazienkami , salon z aneksem kuchennym w pełni wyposażony. Klimatyzacja działa, internet również bardzo dobrze działał nawet na plaży hotelowej co jest bardzo przydatne biorąc pod uwagę, że rozmowy są drogie a komunikatory działały bez zarzutu.
Piękne widoki na góry, morze i plantacje bananowców, spokój, strefy relaksu gdzie dzieci nie maja wstępu. Jedzenie bardzo urozmaicone , nawet jeśli coś czasami było jak niektórzy pisali twarde czy za słone jest taki wybór przy każdym posiłku, że można znaleźć sto innych smacznych potraw do zjedzenia. Przestronne pokoje. Miła obsługa.
Plaża dla mnie trochę słaba , żwir a w wodzie przy brzegu duże kamienie, szybko robi się głęboko. Hotel położony na wysokim wzgórzu co jest wadą i zaletą bo są piękne widoki. Spacer przynajmniej w sierpniu dla bardzo odważnych raczej trzeba korzystać z komunikacji.
Hotel pieknie położony, widoki cudowne. W budynku głównym jest dużo apartamentów z dwoma pokojami i aneksem kuchennym (taki dostaliśmy na 5 osób). W miarę czysto jak na ilość osób która przebywa w hotelu w lipcu. Obsługa w restauracji, przy basenie stara się zachowac czystość. Nie jestem bardzo wymagający, wg mnie jedzenie dobre. Jest darmowy dowóż do plaży hotelowej.
Położenie na wzgórzy przez to upał tak nie doskwiera. Aqua park posiada dużo zjeżdzalni
Daleko od lotniska w Antalya. Jest to prawdopodobnie najdalej położony hotel, który jest oferowany przez biura podróży. Na szczęście do hotelu jechaliśmy bezpośrednio, nie jeździlismy po innych hotelach. Czas dojazdu w nocy z 2 godziny
Pobyt w Gold City uważam za jak najbardziej udany i każdemu kto się zastanawia polecam w 100%. Ale po kolei... bo początek był lekko stresujący: 1)Przylot do Antalyi: Po przylocie dostajemy na lotnisku info z nr autobusu, który zawiezie nas do hotelu. Wszystko ok, ale na wielkim parkingu gdzie czekało ponad 100 autokarów/busów ciężko było zlokalizować ten nasz. Polecam uzbroić się w trochę cierpliwości w tym miejscu :) 2)Dojazd do hotelu: Dojazd do hotelu trwał prawie 3 godziny. Po drodze marketingowy postój na zajeździe na pierwsze zakupy. Ostrzegam, ceny na tych zajazdach to kosmos w porównaniu z tym co możemy zakupić zaraz na mieście. Za dwa tureckie lody 300 lir. 3)Hotel czy Willa? Dopłaciłem do oferty ok. 200zł za premium room z widokiem na morze i okazało się, że taka rezerwacja skutkowała przeniesieniem nas z głównego budynku hotelowego do małej 3 piętrowej willi oddalonej o 300m od głównego budynku hotelowego. Zakwaterowali nas na parterze willi gdzie mieliśmy widok na dach sąsiada a nie na morze . 4)A jednak Willa: Nie tylko widok na dach sąsiada nam przeszkadzał ale też odległość do głównego budynku hotelu (restauracja, baseny, Aquapark), którą codziennie musieliśmy pokonywać. 300m pod górę stromymi schodami z dziećmi to niezbyt fajne wrażenia. Następnego dnia nie dałem za wygraną i przy pomocy rezydentki udało się przenieść nas na piętro willi skąd już widok był bardzo fajny. Niestety nie było możliwości przenieść nas do głównego budynku hotelowego, więc problem z codziennymi spacerami pod górę na posiłki, na baseny i inne atrakcje wciąż pozostał. 5) Coś kosztem czegoś: Jesteśmy w Willi a nie w głównym hotelu Gold City. Czy to żle czy dobrze? Sami zaraz ocenicie. Zależy kto co woli. W willi cisza, spokój, ok 30 pokoi, prywatny basen na piętrze, obok drink bar otwarty do 23, czysto, schludnie, pokoje przestrzenne, brak odgłosów imprezowania. Z willi do hotelu dojeżdża free bus (13 kursów dziennie, czas przejazdu 3min), na plażę free (10 kursów dziennie, czas przejazdu 15min) oraz do Alanyi (2 kursy dziennie, koszt 3 euro lub 100 lir, czas przejazdu ok 40min). 6)A co w hotelu głównym? Zaleta, wiadomo...blisko na baseny, na posiłki, do aquaparku. Sam hotel robi wrażenie, potężny moloch 15 kondygnacji, na każdej kilkadziesiąt pokoi, ludzi tysiące, praktycznie to takie małe miasteczko. Ale mimo to każdy znajdzie dla siebie miejsce, w basenie się nie stratujecie, leżak znajdziecie, w kolejce do barów postoicie max 5minut. Na terenie basenu głównego 2 drink bary, 1 restauracja z przekąskami (pizza, frytki, napoje, sałatki), 1 kawiarnia, 2 punkty z jedzeniem tureckim. Na prawdę jest w czym wybierać. Główna restauracja serwuje posiłki praktycznie od 7 rano do 1.00 w nocy. Jedzonko spoko. Każdy wybierze coś dla siebie. Wiadomo, że dania się powtarzają ale codziennie jest też coś extra innego. Masa owoców i słodkich deserów. Baseny czyste, woda ciepła, głębokość zróżnicowana, Dla dzieci osobna strefa. Na terenie hotelu codzienne atrakcje jak np. aquaerobic, waterpolo, dart, ping pong. W kondygnacji podziemnej jest kino (nie byliśmy-nie mam opinii). Jest też spora sala gier (automaty do gier) oraz kręgielnia - dodatkowo płatne. Na najwyższej kondygnacji restauracja z widokiem na morze - robi efekt ale niestety płatna. Polecam wieczorne animacje. Dzieci też zadowolone 7)Aquapark: Aquapark znajduje się w bezpośrednim pobliżu hotelu. Jest za free. Warto z niego skorzystać. Ok. 20 zjeżdżalni. 1 drink bar i 1 bar z przekąskami. Uwaga: aquapark otwarty jest w wyznaczonych godzinach z jedną przerwą w środku dnia - polecam zapoznać się godzinami dostępności, żebyście nie mieli tak jak my, że idziemy do aquaparku po obiedzie a tam wyłączone są zjeżdżalnie. 8)Plaża: Plaża oddalona jest od hotelu o ok.5km. Jeździ tam bus hotelowy. Na terenie plaży jest bar hotelowy otwarty w wyznaczonych godzinach. Plaża żwirkowa, dno morza kamieniste, na terenie plaży pomost (możliwość skoków do wody). Polecam specjalne obuwie bo można się pokaleczyć. 9) Okolica: W najbliższej okolicy jest dzielnica/miasto Kargicak (tam gdzie jest plaża hotelowa) oraz Mahmutlar. Można tam się udać na pierwsze zakupy bo przede wszystkim blisko. Masa sklepów i restauracji. Bus hotelowy przejeżdża przez te okolice ale nie liczcie, że kierowca się tam zatrzyma. On po prostu jedzie na plaże i przystanków po drodze nie robi. Taxi z Mahmutlar do hotelu kosztuje ok. 200lir.Pieszo odradzam. Mimo, że blisko to pamiętajcie że hotel jest na górze i to naprawdę jest góra, więc powrót po zakupach z torbami pod górę 2km chyba nikomu nie potrzebna. 10) Alanya: Główny ośrodek miejski w okolicy. Oddalony o ok. 20 km od hotelu. Tam to już przesyt wszystkiego. Jeżeli na zakupy to polecam poświęcić cały dzień.Dojazd albo busem hotelowym albo autobusem miejskim nr 1 z Mahmutlar (koszt 30lir) 11)Wycieczki: Na 100% polecam rejs statkiem wzdłuż wybrzeża Alanyi, safari Jeep, wjazd kolejką linową na klif Kalesi. Plaży Kleopatry nie polecam - ostre kamienie i w efekcie rany.
-położenie na górze -różnorodne posiłki przez prawie cały dzień -miła obsługa -czysto i higienicznie -bogata oferta w licznych barach hotelowych -aquapark -animacje wieczorne -częste kursy busów hotelowych na plaże
-UWAGA: pamiętajcie, że biorąc premium room zostałem zakwaterowany do Willi a nie do głównego budynku hotelowego tego ze zdjęć. Dla niektórych to może zaleta, dla mnie wada. Codzienne pokonywanie pod stromą górę 300m niepotrzebne. -UWAGA: hotel na górze ma swoją specjalną prywatną strefę, do której wstęp mają tylko goście hotelowi. Strefa ogólnodostępna kończy się na szlabanach. Tzn. że wracając z miasta taksówką nie pojedzie ona dalej niż do szlabanu. A od szlabanu do Willi to już ok. 500m
Hotel ogólnie spełnia wymagania. Położony na wzgórzu co zapewnia piekne widoki. Jesli chodzi o posiłki to duży wybór i każdy znajdzie coś dla siebie.
Fajne baseny i dla maluchów i super basen dla dorosłych, gdzie można w ciszy sie relaksować.
Słaba klimatyzacja na korytarzach i przy recepcji. Zbyt mała ilośc leżaków przy basenach.
Hotel bardzo fajny .Wokół sporo atrakcji, baseny, poniżej aquapark z zjeżdżalniami, mini klub z dla dzieci. Obsługa bardzo miła. Ogromny wybór jedzenia, owoce, dania z grilla, pizza , hamburgery ,lody
Obsługa, wszystko na miejscu wraz ze sklepami
Nie ma
Super!!!Wakacje jak najbardziej udane. Mieliśmy pokój rodzinny hym można powiedzieć mieszkanie trzy pokojowe Salon z aneksem kuchennym i duży Balkon. Mega. otoczenie hotelu super. Widoki przepiękne z każdego miejsca. Obsługa na medal. Posiłki różnorodne, nie do przejedzenia. Na plażę bus hotelowy więc odległość to żaden problem.
Widoki, duże baseny, aquapark , ogólna czystość.
Brak.
Ogólnie pobyt oceniam mocno średni. Dostaliśmy zły pokój, oczywiście gdy zapytaliśmy to niestety nastąpiło jakieś niedomówienie z ich strony. W biurze podróży zapewniano nas że będzie to apartament 100m2. Niestety okazało sie że należy nam się 50. Co do kelnera z Snack Bar- zbiera zamówienia na jedzenie i napoje po czym stoi zamiast podać cokolwiek do picia. Niestety dwa dni z rzędu musieliśmy iść sami po napoje.
Na basenach można wypocząć. Każdy znajdzie jakiś kąt dla sie. Jeżeli komuś przeszkadza hałas muzyki i płaczące dzieci to można skorzystać z basenu 16+. Piękna restauracja.
Niestety hotel miał kilka wad podczas naszego pobytu. Po pierwsze zagrzybiałe i brudne prysznice. Po drugie o godzinie 11 rano skoczyło się piwo na plaży. Barman oznajmił "piwo finish". Kolejny minus to problem z zakwaterowaniem, co 15 minut byliśmy odsyłani żeby podejść jeszcze za chwilke. Po czym kolejny raz słyszeliśmy to samo. Kolejny to bardzo długi transfer lotnisko-hotel. 4 godzinna jazda autobusem bez klimatyzacji to była katorga!!! Ogromny minus za kelnera w Snack Bar!!
Idealny hotel na odpoczynek. Jeśli chcesz pozwiedzać to lepiej wybrać inna lokalizację bo z hotelu jest wszędzie daleko dlatego nadaje się na odpoczynek. Darmowy transfer na plażę co 1h więc można jechać w każdej chwili. Super aquapark, dzieci mają się gdzie wybawić a jeśli jedziesz tam bez dzieci to masz gdzie w spokoju popływać i poleżeć na słońcu. Długi transfer lotnisko-hotel-lotnisko, do reszty nie można się przyczepić. Ideolo. Jest tam pięknie. All inclusive jest ponad miarę..
All inclusive na wypasie. Atrakcje dla dzieci. Czysto. Niska cena do oferty.
Długi transfer lotnisko-hotel-lotnisko
Idealny hotel na odpoczynek. Jeśli chcesz pozwiedzać to lepiej wybrać inna lokalizację bo z hotelu jest wszedzie daleko dlatego nadaje się na odpoczynek. Darmowy transfer na plaze co 1h więc można jechać w każdej chwili. Super aquapark, dzieci mają się gdzie wybawić a jeśli jedziesz tam bez dzieci to masz gdzie w spokoju popływać i poleżeć na słońcu. Długi transfer lotnisko-hotel-lotnisko, do reszty nie można się przyczepić. Ideolo. Jest tam pięknie. All inclusive jest ponad miarę..
All inclusive na wypasie. Atrakcje dla dzieci. Czysto. Niska cena do oferty.
Długi transfer lotnisko-hotel-lotnisko.
Generalnie Hotel cudowny . Piękne widoki , oraz miła i pomocna obsługa.
Położenie hotelu, Fajny aquapark, dobre jedzenie .
Odległości od lotniska . Transfer ponad 3h, oraz autobus jeżdżący na plażę raz na 1h.
Bardzo miło wspominamy nasz pobyt w Gold city. Pokój rodzinny czysty i bardzo dobrze wyposażony - miedzy innymi pralka, zmywarka, suszarka. Jedzenie urozmaicone i smaczne. Bardzo miłe Panie z mini clubu, które codziennie znajdywały zajęcia dla dzieci. Dla dorosłych w ciągu dnia na basenie aerobik, piłka wodna bądź rzutki, a wieczorami różne atrakcje w amfiteatrze. Obsługa bardzo pomocna i życzliwa. Jedynym minusem jest odległość od lotniska, ale warto.