Globales Playa Santa Ponsa

3.5

Hotel wymaga trochę remontu ale jest czysto i schludnie obsługa super ogółem można korzystać z basenów i barów w każdym z trzech hoteli jakby z jednego właściciela wszędzie blisko jedzenie dobre bardzo urozmaicone naprawdę pycha do plaży na drugą stronę ulicy około 3 minut spacerem dużo sklepów itd polecam

Hotel stary, wyposażenie, pokoje wszystko zniszczone i old schoolowe. Jedzenie średnie, dostosowane do potrzeb szerokiego klienta, nic lokalnego. Plusem jest bliskość plaży i miła obsługa. Ale zdecydowanie lepiej wygląda kompleks hoteli naprzeciwko Globales i Pioniero.

Hotel czysty, pokoje trochę małe , łazienka także malutka ale codziennie sprzątane i naprawdę bardzo czyste. ( pokoje i łazienki pewnie zbliżają się do remontu )

Hotel z bardzo małymi pokojami i mikroskopijną łazienką.Brodzik 70x70 i w środku jeszcze mniejszy, sprawia problemy nawet szczupłym,bo łokciami tłuczesz o ścianę. Hotel nie powinien oferować all, ponieważ tam jest tylko HP w hotelu. Na lunch trzeba biegać do hotelu naprzeciwko, ale to pół biedy.Najgorzej, że nie ma przekąsek i tego co oferują w ramach all inclusive.Poprosiłam w barze na basenie o kawę z ekspresu co miałam zagwarantowane.Barmanka Maria wyjątkowo chamska w zachowaniu wskazała mi kącik koło baru, gdzie stał dzbanek z kawą rozpuszcalną.Kawy mi nie podała.Pracują tam Rumunki, które mają kaprysy i nie obsłużą gościa.Niektóre kelnerki np. ta z kolczykami w nosie nie ogarnia swoich obowiązków.Stoły nieprzygotowane na kolację, brak serwet , sztućców i szklanek, a ona zajmuje się prowadzeniem ludzi do stolika,jakbym sama go nie widziała.Manager lata między hotelami i chłop nie panuje nad tym personelem.Sprzątające w porządku, w hotelu czysto.W recepcji milutko, oprócz jednego Pana.Hotel nie powinien oferować all inclusiv.Pokoje z kiepskimi oknami, wszystko słychać z ulicy.Nie polecam tego hotelu z all. Blisko na ładną plażę i promenadę.

Fatalny zasługuje jedynie 3*. Hotel stosuje kubeczki ktore otrzymujesz po check in i podczas całego pobytu musisz biegać z plastikowymi kubkami bo inaczej sie nie napijesz mimo all inclusive. Serwowowana Woda mineralna jest kranówką, basen w opłakanym stanie, ale jeśli nie zarezerwujesz leżaka ręcznikiem o 7:00 rano to nie masz szans na niego. Śniadania mega słabe. Pokoje jesli wybierasz sie z dziećmi musisz wziąć dwa inaczej jest cieżko. Brak balsamów do ciała. Absolutnie to nie 4* lecz słabe 3*.

Nazwa  Globales Playa Santa Ponsa
Miejsce  Hiszpania / Majorka / Santa Ponsa
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, tenis, golf, bez paszportu

Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami

Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą

Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki

3.5

Wyświetlono 28 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Blisko morza

Wady

Wymaga remontu

4.2
Ola

Jarek

Zalety

Hotel położony bardzo blisko plaży, dosłownie 2-3 minuty spacerkiem, blisko przystanku autobusowego z którego można dojechać do stolicy( inia 103 i 103B) Warto za bilet płacić u kierowcy kartą na wejście odbijamy kartę raz za osobę i na wyjście drugi raz - nas wyszło w obie strony za dwie osoby 46 zł. Najlepiej wysiąść na ostatnim przystanku tj. w podziemnej zajezdni autobusowej.Plaża jest wspaniała woda idealna, ludzie mili. Restauracja hotelowa czysta , ekipa zasuwa ze hej.

Wady

Pokoje i łazienki można byłoby odświeżyć.

Henryka

Pobyt - Maj 2023

Zalety

Wyjątkowo czysto

Wady

Z chytrości oferują all inclusiv Nie dajcie się nabrać jak ja.Atrakcja w łazience to kibelek nieprzykręcony do podłoża.

3.4

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Blisko plaża.

Wady

J.w.

Tomasz

Pobyt - Wrzesień 2021

Calkiem fajny hotel, czysto, mila obsluga, dobre wyżywienie.

Zalety

Mila obsługa

Pobyt - Maj 2021

Wyjazd rodzinny z nastolatką udany. My nie jeździmy, żeby siedzieć w pokoju, dużo zwiedzamy i spacerujemy, więc mały pokój i łazienka nam nie przeszkadzały. Polecam wyjazd do Palma autobusem ( tani przejazd) , nie kupujcie wycieczki bo droga, sami możecie zwiedzić; Wypożyczyliśmy samochód i zwiedziliśmy przepiękne, smocze jaskinie, gdzie przewodnik mówił w j.polskim oraz odwiedziliśmy pobliskie, piękne plaże. Plaża , która znajduje się niedaleko od hotelu to tragedia: piasek brudny, woda niestety nie lazur tylko mulista, zatłoczona, więc w ciągu pobytu 14 dniowego byliśmy tylko 1 raz, więc nie bardzo rozumiem opinii innych klientów. Dla przejedzonych polecam spacer po stromych schodach, których jest mega dużo, ale warto bo widoki z samej góry bezcenne. Wspomniałam o karaluchach, owszem spotkałam na swojej drodze w trakcie pobytu z 4szt, ale tylko na podłodze , w jedzeniu nie :) Dużo animacji w ciągu dnia jak i wieczorem. Polecam animacje wieczorne w sąsiadujących hotelach, super zabawa.

Zalety

Możliwość korzystania z dwóch, blisko sąsiadujących hoteli, blisko do przystanku, sklepów, plaży, wypożyczalni samochodów., animacje wieczorne i w ciągu dnia. Posiłki ok, szczególnie obiady w drugim hotelu - pycha !

Wady

Mało leżaków przy basenie, wariactwo z rana - \\\"rezerwacje\\\" przez ręczniki. Rano można spotkać biegające karaluchy po korytarzach w hotelu ( 1-2 owady ). Obsługa w recepcji średnio miła.

Maria

Pobyt - Wrzesień 2019

Pyszne jedzenie,któremu nie można się oprzeć.Baseny o różnej głębokości -te ciche i głośne.Obsługa miła ,uprzejma.Rezydentka Magdalena z TUI kompetentna ,miła.Zawsze majaca czas dla klientów. Hotel będę polecać znajomym a ja może tam wrocę.

Zalety

Jestem zachwycona hotelem , a podróżuję wiele. Można znależć ciszę ,albo wręcz odwrotnie .Można korzystać z 3 hoteli sąsiadujących firmy Globales. Blisko ładna plaża.Miejscowość ciekawa.

Wady

mała kabina prysznicowa

2.2
KRZYSZTOF

Pobyt - Maj 2018

koszmarne łazienki brodzik 56 cm, dorosła osoba nawet nie morze się w nim obrócić a jak chce umyć nogi musi wyjść na zewnątrz brodzika .

Zalety

Wady

koszmarne łazienki, kiepskie jedzenie

Pobyt - Sierpień 2017

Jeśli ktoś nie ma wielkich wymagań, to hotel jest w porządku. Nie jest zbyt nowoczesny, ale ogólnie czysto. Pokoje dość małe, ale każdy z balkonem i klimatyzacja co jest zaletą dużą. Personel bardzo miły, basen czysty i ładny. Jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Dużą zaletą jest położenie blisko plaży ale wbocznej wbocznej uliczce. Ogólnie miasteczko super nie imprezowe jakoś bardzo, ale jest co robic. Ogólnie wyjazd uważam za udany.

Zalety

Lokalizacja, personel

Wady

Małe pokoje, stare

gość

Pobyt - Wrzesień 2016

Hotel jest świetnie położony praktycznie przy samej publicznej i dużej plaży w środku miasteczka. Transfer z lotniska jest krótki więc to dobre miejsce dla rodzin z małymi dziećmi (tak jak my). Niestety sam hotel wystrojem przypomina coś co można było obserwować w polskich filmach z lat 70 tych, obsługa też czasami wydawała się żywcem przeniesiona z tamtego okresu. Plusem jest to, że było czysto. Plusem jest to, że hotel ten należy do sieci Globales i można chodzić na posiłki i do baru w dwóch innych hotelach tej sieci tuż obok gdzie poziom obsługi jest lepszy. Ogólnie hotel na jeden wyjazd ok nie można oczekiwać za wiele za tą cenę, ale nie umywa się do 3 gwiazdkowych hoteli np. sieci Fiesta ... Sympatyczna jest miejscowość którą śmiało można polecić dla spokojniej nastawionych turystów (zaznaczam, że byliśmy po połowie września 2016 r. )

Zalety

Lokalizacja. Praktycznie takie samo codziennie, ale bardzo smaczne.

Wady

Wygląd pokoi. Jakość obsługi szczególnie w hotelowej restauracji.

Sylwester

Pobyt - Czerwiec 2016

Hotel położony blisko piaszczystej plaży w bardzo uroczej zatoczce. Jedzenie bardzo dobre, spory wybór mięsa i dodatków. Hotel należy do kompleksu hoteli Globales, co oznacza że na obiady i do snack baru trzeba było chodzić do hotelu obok. Na szczęście to po drugiej stronie ulicy więc daleko nie było, dodatkowo jedzenie ze snack baru można zabrać do swojego hotelu. Obsługa bardzo miła, drinki lane pół na pół, soki 100%, lody dla dzieci. Jedzenie serwowane od 7 do północy (restauracje, snackbar). Hotel bardzo czysty, sprzątaczki bardzo miłe. Basen i boiska również ok, wszystko czyste i zadbane. Wieczorami animacje (minidisco, kabaret, występy tancerzy i zespołów). Dla bardziej wymagających polecam 4 gwiazdkowe hotele Globales, innym którym 3 gwiazdki wystarczają polecam ten hotel :)

Zalety

posiłki lokalizacja obsługa (część mówi po polsku) zakwaterowanie w godzinach porannych

Wady

łazienka obsługa nie wyrabia przy kolacjach

5.2
jablonek91

Pobyt - Sierpień 2012

Położenie hotelu pozostawia wiele do życzenia, bardzo ruchliwa ulica, codziennie wcześnie rano bardzo głośno. W pokoju bardzo mała łazienka. Sprzątaczki wchodziły do pokoju pomimo zawieszki, że nie mają wchodzić. Jedzenia mnóstwo, niestety w większości nastawione pod Anglików i Niemców. Większość potraw zawierała mięso lub ryby, więc dla wegetarianów niestety mały wybór. Do tego codziennie praktycznie to samo. Zmieniały się może 2 potrawy dziennie. Obsługa w barze i restauracji bardzo momentami nieuprzejma. Sprawiała wrażenie jakby pracowali tam za karę. Przy basenie leżaków zaledwie 60 na kilkaset pokoi hotelu, już o 9 rano wszystkie były zajęte. Do tego absurdalne zasady korzystania z hoteli całej sieci (bo ten hotel należy do sieci 3 hoteli). Zostałem zakwaterowany w innym hotelu niż moja rodzina i zwracano nam uwagę, że pijemy drinki w 1 barze mając opaski innych hoteli, a menu barów były identyczne. Na przekąski popołudniowe trzeba było się udać do baru w hotelu Pioniero, ale napój trzeba było przynieść ze swojego hotelu - dużo by tu takich absurdów wymieniać. Ogólne wrażenie słabe. Nie polecam tego hotelu.

Barbara

Pobyt - Lipiec 2012

Blisko hotelu ładna piaszczysta plaża, jeśli ktoś nie jest fanem basenu to wcale nie musi z niego korzystać (jak wszędzie problem z rezerwacją leżaków), bo można kilka razy dziennie bez "wielkiej wyprawy" udać się na plażę. Trochę małe pokoje w hotelu, ale za to klimatyzowane, a przy dobrej pogodzie i tak nie wiele czasu spędzaliśmy w hotelu. Jedzenie dobre i różnorodne, pieczywo pieczone na miejscu i zawsze świeżutkie. Santa Ponsa to bardzo ładne i nie przesadnie głośne miasteczko turystyczne, jest gdzie pochodzić wieczorami. W okolicach ciekawe krajobrazowo lub rozrywkowo miejscowości łatwo dostępne autobusami komunikacji miejscowej (2-3 euro).

Baba Jaga

Pobyt - Lipiec 2012

zalety: - bardzo urozmaicone i smaczne posiłki - przyjazna obsługa - nienachalni animatorzy - bardzo szczelne okna - w pokojach od strony ulicy po zamknięciu drzwi balkonowych - zupełna cisza - mimo bardzo małego pokoju - pojemna szafa z dużą ilością wieszaków i z szufladami - sprawna, czysta klimatyzacja - pokoje czyste, ręczniki zmieniane codziennie - dość ładna plaża, miękki piasek, można spacerować brzegiem morza, łagodne zejście do morza, piaszczyste dno wady: - naprawdę niezwykle mały pokój i mikroskopijny balkon - odległość od plaży - ok. 200 m - bardzo drogie leżaki i parasole na plaży (1 leżak - 4,5 euro, parasol - 4,5 euro) - jak zwykle - właściciele (czy tez biura podróży?) nie dostrzegają obecności Polaków, brak nawet podstawowych informacji po polsku, brak polskiego kanału w TV - za względu na brak prywatnej plaży - nie można niczego na plaży zostawić podczas lunchu - podczas posiłków dostępny jest 1 komplet sztućców, trzeba sobie te sztućce zostawić jeżeli np. chce się zjeść arbuza nożem i widelcem lub obrać gruszkę

Irenka

Pobyt - Lipiec 2012

Byłam w lipcu w tej miejscowości , polecam ja dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Miejscowość bardzo ładnie cicha i spokojna położona blisko Palmy. Bardzo dobre wyżywienie, miła obsługa. Ręczniki w pokojach zmieniane codziennie. trochę małe pokoje ,ale w nich i tak się przebywa tylko w nocy , bo w dzień się zwiedza, plażuje itp.Jednym słowem nic dodać nic ując. Polecam

Wacław

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel zgodny z opisem 7islands; wyżywienie na bardzo dobrym poziomie; bisko do plaży, na której zawsze było dosyć miejsca; miłe miasteczko; Panie rezydentki zajmowały się nami w stopniu całkowicie zadowalającym Polecam hotel i biuro 7islands;

Dorota

Pobyt - Czerwiec 2012

Okolica centrum miejscowości. Średnia wieku w hotelu dość wysoka, może dlatego cisza i spokój. Jedzenie dobre, owoców prawie wcale, kelnerzy podają napoje do stolików i sprawdzane są nr pokoju przy wejściu na restaurację. Walka o leżaki ale basen pusty. Okolica typowo wypoczynkowa. Konieczny jest samochód, Majorka jest piękna , za te pieniądze proponuję hotel Maria Eugenia jest w pięknym miejscu i jedzenie dużo lepsze. Ogólnie polecam wakacje na Majorce obojętnie gdzie tylko nie siedźcie w hotelu.Byliśmy tam dwa razy i jeszcze tam wrócimy. Koniecznie bierzcie sejf , w tym hotelu nieco drogi 27 euro i 10 euro kaucji. Rezydentki z biura 7 island super.

Pobyt - Czerwiec 2012

hotel bardzo średniej klasy-powtarzam średniej\\słabej !!! szału nie było. pokoje sprzatane codziennie (nie odkurzane !), łazienka maleńka-kabina 60cm\\60cm, remont robiony był z 15 lat temu. na basenie nie byliśmy, bo na sam widok odechciewało się-maleńki i bardzo mało miejsca wokół basenu-z jednej strony basenu ściana hotelu z trugiej ściana murowana.Z tego co wiem, to wszystkie basenowe animacje, były w innym hotelu (po przecinej stronie ulicy),należącym do tej samej grupy. Położenie hotelu fajne-blisko do przystanku autobusowego, kafejek, miejskiego zgiełku.Do plaży naprawdę blisko-5 minut spacerkiem. Plaża duża, publiczna, czysto. Lezaki płatne-chyba 9 EUR. Jak komuś za drogo-tak jak dla mnie, to jest dużo miejsca na piasku na koce i ręczniki-bardzo duzo osób wybiera ten sposób.Jednak trzeba pamietać, że jak wybieramy piasek, to ręczniki, koce i inne przyrządy plażowe trzeba mieć swoje. Napewno przydadzą sie parasole-schronienie przed palącym słońcem.Jeśli chodzi o jedzenie, to po Hiszpanii spodziewałam sie czegoś więcej. Widocznie jedzenie zbiorowe wszędzie jest takie samo (w Egipcie, Turcji, Grecji ).Dla mnie nie było złe ale szału nie było. Jesli chodzi o biuro, to 7island-kiepściutko. w pierwszą noc nie było dla nas pokoju, więc zostaliśmy przewiezieni do innego :( W ramach rekompensaty, dostaliśmy wycieczkę, którą sami wybraliśmy :).Powiem jedno, za cenę, którą zapłaciliśmy 1560\\tydzień, było warto. Natomiast w życiu nie zapłaciłabym powyżej 2500-tak jak inni :(

Malutka

Pobyt - Czerwiec 2012

Hotel jest ok jak na swoje 3 gwiazdki, jedzenia dużo i bardzo dobre a i owoce były codzienne. Super jest to, że można korzystać z basenów 3 hoteli. Nie da się tam nudzić:))) Rezydentka Pani Magda z 7 islands to rezydentka z powołania. Byliśmy na różnych zagranicznych wycieczkach, ale żadna z rezydentek nie była tak otwarta na turystów jak Pani Magda. Mogliśmy liczyć na jej pomoc 24 h na dobę. Bardzo wiele jej zawdzięczamy :) Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do hotelu, jedzenia itd itp to przecież mógł sobie jechać do hotelu 5-cio gwiazdkowego :) Gorąco polecamy Majorkę i ten hotel :)

Globales Playa Santa Ponsa