Glarus Beach

3.5

Pozytywnie. Dobry zarówno dla par jak i dla rodzin z dziećmi

Położenie super, ale rzeczywiście, zgadzam się z opiniami, że raczej trzy gwiazdki. Niestety liczne bary przed hotelem są bardzo uciążliwe. Jedzenie takie sobie.

Ogólne wrażenie dobre, porównując hotel z tymi w kraju proponuję jedną gwiazdkę mniej.

Polecam ten hotel. W samym sercu Słonecznego Brzegu, nad morzem. Piękny widok zatoki. W hotelu czysto. Obsługa pomocna i miła. Oferta gastronomiczna urozmaicona. Jedzenie smaczne, różnorodne, dla wegetarian i mięsolubów. Duży basen, woda w miarę ciepła.

Witam serdecznie chciałabym się podzielić opinią hotelu glarus byliśmy z partnerem od 12 września do 19 czyli tydzień hotel oceniam na bardzo ładny jedzenie wyśmienite czystość hotelu bardzo dobra nie ma się naprawdę do czego przyczepić obsługa również wszystko bliska w samym centrum hotel można powiedzieć że w plaży pozdrawiamy całą załogę i na pewno tam wrócimy Sylwia

Nazwa  Glarus Beach
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, rowery, parking

Atrakcyjna lokalizacja: ok. 2 km od słynnego parku wodnego Action Aquapark.

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: klub dla dzieci (4-12 lat), oddzielny brodzik ze zjeżdżalnią, plac zabaw.

Bezpośrednio przy hotelu szeroka i długa (10 km) piaszczysta plaża z płytkim zejściem do wody.

3.5

Wyświetlono 33 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Andrzej

Pozytywnie. Dobry zarówno dla par jak i dla rodzin z dziećmi

Zalety

położenie blisko promenady, basen ze zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych, bliziutko do plaży, atrakcji i sklepów, lodówka w pokoju

Wady

Łazienka do remontu - dość stary standard mocno zużyty, brak pokoju zabaw dla dzieci. Wieczorami bywa głośno do godziny 12 pm ze względu na bary przy promenadzie.

5.9

Zalety

Położenie przy plaży i blisko centrum.Czystość.

Wady

Uciążliwa muzyka z licznych barów.

Zalety

Lokalizacja, różnorodne jedzenie, czysto sprzątane codziennie, miły pan Iwan w barze.

Wady

hotel wymaga w pewnym zakresie odświeżenia

Beata

Zalety

Duży basen, czystość i miła obsługa.

Wady

Wszystko mi się podobało.

Syly

3.1
Aga

Hotel niestety pozostawia wiele do życzenia. Szczególnie jeżeli chodzi o czystość i higienę. Nie polecam jeść w hotelu. Wybór bardzo słaby a stołówka brudna. Naczynia, kubki, sztućce mialy pozostałości jedzenia. Stoły z brudnymi ceratami. Pracownicy w brudnych fartuchach. Drzwii na kuchnie aż się kleiły od brudu. Pod koniec śniadanie wjeżdżały panie z brudnym mopem i myły podłogi jeszcze jak ludzie jedli śniadanie. Jedyne plusy to widok (jak zostanie przypisany z widokiem na morze) i lokalizacja Zjeżdżalnie były zamykane o godz 16.00 a basen bodajże o 18 lub 19 Leżaki przy basenie były pozajmowane już od 5 rano, nikt tego nie pilnował. Niektóre nie były używane wogóle tylko leżały na nich ręczniki

5.3
Jarek

Hotel Glarus to taki polski późny Gierek odrobinę odremontowany. Głęboka komuna wciąż jest jednak wyczuwalna na każdym kroku.

Zalety

Bardzo przyzwoita kuchnia i świetna lokalizacja.

Wady

Węzły sanitarne w hotelu w fatalnym stanie technicznym: przeciekające brodziki i spłuczki od sedesu, piana wyłażąca z odpływów w podłodze, odpadające drzwi kabin prysznicowych. Nie wiadomo ile lat nie były remontowane. Wiele płytek w około basenu odpada (luźne do tego stopnia że jak się stanie na jednym brzegu płytki to drugi się unosi) trzeba uważać żeby sobie nie rozwalić stopy

2 dorosłych z 2 dzieci. Pobyt tygodniowy. Ogólnie hotel nie najgorszy chociaż ma kilka niedociągnięć. Wszystko zależy kto co oczekuje. Ogólnie czysto i porządek jak dla mnie. Codziennie sprzątaczki sprzątały. Armatura łazienkowa czysta ale wymaga lekkich napraw bo np spłuczka wyskakiwała albo wanna prysznica przy braniu prysznica lekko przeciekała co wystarczy tylko silikonu użyć. Jedzenie w miarę. Ogólnie codziennie coś zmieniali i dokładali nowego jeśli chodzi o obiad i kolacje , natomiast śniadania codziennie to samo. Każdy wybrałby coś dla siebie bez problemu. Lokalne alkohole ( duży wybór)i napoje ( z saturatora) w allinclusive nie są najgorsze ale głowy nie urywają. Dzieci bardzo zadowolone z basenu i zjeżdżalni. Jeśli ktoś nie ma wysokich wymagań to powinien być zadowolony.

Zalety

Blisko plaża i promenada ( pełno sklepów i rozrywek). Basen ze zjeżdżalniami. Różnorodność posiłków. Miła i pomocna obsługa ( barman ze snack baru rozumie po polsku co nalać i można tez samemu skomponować drinka ;) )

Wady

Brak wody mineralnej w butelkach. Pierwszy hotel w opcji all inccluive gdzie woda tylko z automatu jak w KFC i tylko do kubków plastikowych. Brak możliwości przelania do butelki. Wifi słabe i często urywalo połączenie. Brak na plazy baru hotelowego.

Krzysztof Andrzej

bardzo fajny hotel, z pokojem bezpośrednio na morze

Zalety

czystość i widok na morze,dobra kuchnia

Wady

nie zauważyłem żadnych

Dorota

Spędziliśmy w tym hotelu wspaniały tydzień. Hotel czysty pokoje ładne, piękny widok na morze oraz smaczne jedzenie

Zalety

Położenie hotelu blisko morza . Smaczne drinki i miła obsługa

Gracjan

Pobyt - Wrzesień 2022

Wczasy All Inclusive dla 2 osób na 7 dni Wady: -obsługa restauracji.....ludzie całujący się na barze podczas gdy klient je posiłek brak szacunku totalny co chwila był nam zabierany talerz praktycznie spod nosa, wystarczyło odłożyć widelec i od razu ktoś wyciągał rękę żeby go zabrać. Kolacja która teoretycznie była do 20 skończyła się o 19:30 przez co nie można było już nic zjeść a co najlepsze skończyła się szybciej ponieważ obsługa chciała sobie zjeść kolacje i zaczęła siadać dookoła nas co nie było by problemem gdyby nie to, że rano tego samego dnia zabrali podczas śniadanie stoły z połowy sali i zaczęli je myć na plandece rozłożonej na jadalni przez co zostało może 6 stolików do dyspozycji. I na miano największej wady zasługuje Pan, który notorycznie patrzył mi w oczy i śmiejąc się do mnie mówił coś kolegą myśląc chyba, że to jest okej... Dlatego też za obsługę itp. mogę dać tylko 2 gwiazdki .

Zalety

-Położenie: do plaży 1 min/promenada przy samych drzwiach -Czystość: hotel może nie jest w najlepszej kondycji ale pokoje są codziennie sprzątane -Jedzenie : może nie należy do najlepszych ale każdy coś na pewno dla siebie znajdzie - Bar hotelowy: tutaj na prawdę nie ma się do czego przyczepić. Pomimo tego, że mieliśmy w ofercie tylko wybrane alkohole i drinki to z barmanem może było załatwić wszystko -Obsługa recepcji: bardzo miła zawsze starająca się pomóc w razie problemu

Pobyt - Lipiec 2019

Byłam w hotelu w lipcu. Położenie jest naprawdę super. Jeśli ktoś lubi leżeć na leżaku przy basenie to wszystko jest pod ręka, ale jak znudzi się basen to duża piaszczysta plaża jest jakieś 50 m dalej. Jedzenie też bardzo dobre, może i monotonne jak niektórzy narzekają, ale jak często domu gotujemy różnorodnie, a tu jest wszystko podane.

Zalety

Nie duży moloch, bardzo dobrze zlokalizowany - dosłownie parę metrów od deptaka, gdzie jest mnóstwo sklepów i restauracji. Do plaży też bardzo blisko. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Jedzenie dobre i dużo.

3.6
Jacek Szemborski

Pobyt - Lipiec 2019

Ogolnie oceniam ten hotel dość negatywnie. Ale zacznę od pozytywów. Hotel położony jest bardzo blisko morza, promenady licznych barów i dyskotek. Obsługa na barze pozytywna. Basen dość duzy. Niestety jest wiele mankamentów. Po pierwsze zapach unoszący sie wokół jak i w samym hotelu. Po drugie restauracja - jedzenie fatalne pod każdym względem - czegoś takiego jeszcze nie widzialem. Kurczak w najgorszym wydaniu jakie w życiu widzialem. Pani Manager wprowadzająca na kazdym kroku nerwowa atmosfere. Wygląd wewnętrzny hotelu to głębokie czasy komunistyczne. Siłownia z rozwalajacym sie sprzętem. Leżaki rezerwowane ręcznikami od 6 rano. Niestety zawiodłem sie strasznie i szczerze nie polecam tego hotelu.

Zalety

Bliskość do morza i promenady Basen Miła obsługa na barze

Wady

Pani Manager Jedzenie!!! Zapach Czystość

Dariusz

Pobyt - Lipiec 2016

Hotel idealny na imprezowiczów. Ludzie, którzy chcą odpocząć w ciszy nie znajdą miejsca dla siebie. SKANDALICZNE zachowanie ochorny. Podczas pobytu, uszkodził mi ktoś samochód. na HOTELOWYM i NIEMAŁO PŁATNYM parkingu. Szef ochrony stwierdził, że tak dużo kręci sie aut, że nie znajdą winnego (parking na max 20-25 samochodów) Podczas 2tygodniowego pobytu, jedzenie robi się strasznie monotonne. Obsługa nastawiona na klientów z niemiec i UK. Nasze pieniądze im \"śmierdziały\"

Zalety

-Blisko na plaże -Blisko w każde miejsce w mieście

Wady

- Jedzenie baaaaardzo monotonne, przy 2 tygodniowym wyjeździe, jedzenie nudzi się - Obsługa nastawiona na klientów z niemiec, nas mieli gdzieś Zarysowany mi samochód na parkingu, za który PŁACIŁEM miał być strzeżony i bezpieczny. Po zgłoszeniu zdażenia, Pani z ochrony stwierdziła że tak dużo aut się kreci ze nie znajdą winnego

Jezier

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel schludny i czysty. Miejsce polecamy szczegolnie dla par chcacych aktywnie spedzic czas. Mnóstwo imprez powoduje ze jest stosunkowo glosno do poznych godzin nocnych. Jest gdzie wydac pieniadze zarowno na rozrywke jak i jedzenie. Bylismy naprawde zadowoleni z wyjazdu. Pogoda rowniez dopisala. 7 na 8 dni mielismy slonecznych z temp ok 25C.

Zalety

Jedzenie , obsluga, porzadek, basen, bliskosc plazy i promenady,

Wady

Hotel otwarty i dostepny dla osob z ulicy.

Julia

Pobyt - Czerwiec 2014

Byłam tu z rodziną w czerwcu 2013r . było super hotel czysty i jest wiele sklepów,barów i różnych innych atrakcji ;)POLECAM

Zalety

czysto,dobre jedzenie.

Wady

w czerwcu jest zimna woda w basenie.

Daniel

Pobyt - Wrzesień 2012

Byliśmy we wrześniu 2012 z 2 dzieci. Mieszkaliśmy w dużym apartamencie na ostatnim piętrze dlatego oceniłem wielkość pokoju na bardzo dobrze. Byliśmy tam we wrześniu, więc było już chłodniej. Podobno w apartamencie od strony morza nie da się przeżyć w sezonie. Oferta dla dzieci. Dużym plusem były polskie animatorki z Neckermanna. Można było pod ich opieką zostawić dzieci na 2 godziny po śniadaniu i 2 godziny po lunchu dla dzieci. Bardzo sympatyczne i kompetentne. Skorzystaliśmy z oferty specjalnej dla dzieci - dodatkowe 2 posiłki (lunch a potem deser). Do zakończenia tego drugiego posiłku dla dzieci były dostępne dystrybutory z napojami. (kawa też) Wyżywienie Było bardzo smaczne i dość urozmaicone. Dobrym uzupełnieniem była oferta dla dzieci. Moim zdaniem idealny kompromis przy wyjeździe z dziećmi, gdzie opcja All Inclusive to wyrzucanie kasy. Na miejscu słyszałem, że ten hotel pozytywnie wyróżnia się na tle innych Bułgarskich, pod względem wyżywienia i nastawienia obsługi. Wyjątkiem była tylko pani w kantorze, która była mniej sympatyczna niż pani w rejestracji w przychodni NZOZ. Internet Działa Wifi - w recepcji podają hasło. Internet był w cenie ale tylko w okolicach recepcji.

mateusz

Pobyt - Styczeń 2012

Hotel bardzo łady , zadbany .Byłem w zeszłe wakacje i nie było się do czego przyczepić ,klimatyzacja działała bez problemów. W jadalni szwedzki stół (duży plus)

Ewelajna

Pobyt - Kwiecień 2011

Najlepsze wczasy, a było ich duuuuuużo. Polecam hotel nawet dla rodziny, plaża na wyciągnięcie ręki,basen duży. Bułgaria jest bardzo tania i dlatego wydasz dużo więcej niż planujesz....

4.8
Adam

Pobyt - Wrzesień 2010

:W budynku bocznym, dwupiętrowym klimatyzacja była zupełnie zagrzybiona. Po rzekomej naprawie i tak śmierdziało w pokoju. Na korytarzach straszliwy smród z zagrzybionej klimatyzacji.Problem był ignorowany od początku pobytu przez obsługę i dotyczył całego skrzydła o którym wspomniałem. utrudniony kontakt z przedstawicielką NECKERMANN-a, która nie przybywała umówiona na spotkanie lub zmieniała terminy, ta Pani nadaje się do zwolnienia. Moje dziecko dostało alergii na grzyby z klimatyzacji. Złożę skargę i będę dochodził roszczeń od wywiązania się organizatora z umowy w zakresie zapewnienia normalnej klimatyzacji w pokoju.Za klimatyzator służyło otwarte w nocy okno wprost na klub COYOTES UGLY z muzyką do 5-tej rano. O spaniu nie mam mowy. Nie liczcie na animacje - nie ma dzieci, pomimo oferty. Nigdy nie wykupujcie opcji all inclusive! Brak napojów do obiadokolacji zmuszał rodziny z małymi dziećmi i innych \"szczęśliwców\" którzy mieli tę formę żywienia do noszenia napojów z baru oddalonego o kilkadziesiąt metrów!!!! Bar serwował trunki i napoje w ilości \"umownej\", tzn. ilość nalanego alkoholu zależała od (?), nie ważne co zamawiasz, ciesz się tym, co dostaniesz, nawet jeśli tego nie zamawiałeś. Totalne nieporozumienie: dostęp do baru od 14-tej do 21-szej, kompletna nieznajomość języków przez obsługę, położony z dala od basenu. Jeżeli nie zostawicie tam trochę pieniędzy i napiwków, będziecie traktowani jak dopust boży :).

Glarus Beach