Giriama

Byłem niedawno, zimno, brudno, wszystko stare i zniszczone. Nie wiem czy się ludzie tutaj zachwycają? Jedynie widoki znakomite, ale hotel pod psem.

Zapraszam do obejrzenia filmu. Obraz zastąpi słowa

Miałam przyjemność spedzić w tym hotelu tydzień z całą rodziną i byłam bardzo zadowolona.Obsługa jak i Gospodarz spisała sie na medal.Jedzenie super,duzy wybór i nigdy go nie brakowało,zawsze mozna było liczyc na dokładke.To co najwazniejsze dla naszej rodziny i po co tam pojechalismy to NARTY i muszę przyznać że pod tym wzledem rewelacja,pare kroków w butach i reszta na nartach pod sam wyciag,poprostu bajka.Polecam wszystkim ten hotel,za rozsądne pieniadze też idzie spedzić super ferie w Austrii,pozdrawiam i dziękuje za miły pobyt Ksenia z Zabrza

hotel brudny obsługa nie miła skladająca się z 3 osób jedzenie poprostu syf codzienia na śniadanie to samo objady jak cię mogę ale znajomym bym czegoś takiego nie ugotował, położenie może być każda rozrywka płatna sauna 30 euro, bilard pilkażyki żudki za 1 euro tylko pimpong za dazmo (paletki koszmarne a piłeczki popenkane)

wczoraj wrocilismy z tygodniowych wakacji w hotelu Alpinum i musze przyznac, ze nie mam najmniejszych podstaw do niezadowolenia. Bylismy z Zona i z dziecmi (14 i 19 lat), ktore jednoglosnie oznajmiły, ze wakacje byly super. W hotelu czysto i cieplo, a co do kuchni, to poprostu pysznie jak w domu:) co do odleglosci od tras narciarskich, to wystarczy zapytac Pana Marka i okaze sie ze na nartach dojezdza sie do samego chotelu (nie ukrywam ze pierwszego dnia z nartami na ramieniu przemaszerowalismy ok 300m, ale juz pozniej na deskach pod same drzwi:) Reasumujac: hotel polecam

Nazwa  Giriama
Miejsce  Kenia / Wybrzeże Mombasy / Mombasa
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty

Wyświetlono 36 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.8

Pobyt - Marzec 2010

Mariusz

Pobyt - Luty 2010

Pobyt - Styczeń 2010

W styczniu miałyśmy okazję i przyjemność gościć w Hotelu Alpinum. Pobyt w Hotelu to pasmo przyjemności, nie tylko z powodu bajecznych widoków z okien ale i za sprawą nienagannej, uprzejmej i kompetentnej obsługi. Pokoje standartowo wyposażone, ciepło i czysto a do tego wszystkiego wyborna kuchnia - kucharzowi nie brak talentu i fantazji. Polecamy wszystkim którzy szukają ciszy, spokoju i wspaniałych warunków narciarskich. Miejsce bardzo przyjazne dzieciom - moja pięciolatka nie miała chwili na nudę.

Danuta

Pobyt - Styczeń 2010

Niedawno wróciłam z tygodniowego pobytu w htl Alpinum. Jestem szczerze zachwycona. Jedzenie super, pokoiki czyściutkie, obsługa bardzo miła i życzliwa. Do każdej kolacji świece, winko. W sali obok można było posiedzie przy kominku, albo wziąć udział w wieczornych animacjach. Była też oczywiście kawiarenka internetowa, co w obecnych czasach znacznie ułatwia życie. Najpiękniejsze wspomnienie z pobytu, to poza ww., widok jaki mieliśmy z okna. Bajka. Całe Alpy, jak na dłoni, do tego w dole jezioro Ossiacher, Treffen i w oddali Villach. Czasami poniżej nas były chmury (patrz: dołączone zdjęcie), a wieczorem miało się wrażenie, że to widok z samolotu, a nie z hotelu. Do tego przez cały tydzień piękne słoneczko, lekki mrozik (nie to co teraz w Polsce) i "rzut beretem" do wyciągów (jakieś 150m). Polecam to miejsce i hotel.

Pobyt - Styczeń 2010

Po przeczytaniu niektórych opinii zamieszczonych w portalu Easygo na temat Hotelu Alpinum wybierałem się tam na turnus sylwestrowy pełen obaw. Jak się okazało zupełnie niepotrzebnie. Lokalizacja hotelu znakomita , przepiękne widoki, pokoje czyściusieńkie , świeża pachnąca pościel, hotel mimo swoich lat bardzo zadbany. Personel dbający o gości. Wszystkie nasze życzenia realizowane były od ręki. Wyczuwało się tam spokój i dobrą atmosferę. Wyżywienie znakomite, bardzo urozmaicone formy kolacji a to płonący indyk, a to wieczór włoski, sam wieczór sylwestrowy super. No i oczywiście otwarte palenisko – bardzo fajna sprawa. Zapytałem wprost szefa obiektu skąd zatem te zgoła tak odmienne opinie. Uśmiechnął się tylko i wyjaśnił krótko że hotel szkalują zazwyczaj byli pracownicy którzy jak im się wydaje mogą bezkarnie bo anonimowo wypisywać bzdury na forach internetowych mszcząc się za to że podziękowano im za współpracę. Jest to cena jaką hotel ponosi za to że szefostwo nie toleruje w pracy alkoholu, lenistwa i brudu. Panie Marku tak trzymać. Pozdrawiam cały Personel życząc samych zadowolonych gości. Piotr Wiktorski

Dorota

Pobyt - Styczeń 2010

Super Pobyt całej rodzince się podobało:) za rok wracamy :) można odpocząć w pięknym klimatycznym krajobrazie a mąż miał możliwość spożytkować w 100% energię na stoku.

Halina

Pobyt - Styczeń 2009

W tym roku spędziłam wspaniałego sylwestra w hotelu Alpinum.Jestem zachwycona tym miejscem,wspaniałą atmosferą w hotelu ,znakomitą kuchnią i naprawdę miłą obsługą na czele z bardzo sympatycznym właścicielem.Zabawa w sylwestra była przednia.Gorąco polecam wszystkim.Do zobaczenia za rok. Halina z Warszawy

Gosia

Pobyt - Styczeń 2009

W grudniu byłam w tym hotelu na obozie narciarskim. Super miejsce ! Polecam wszystkim - ciepło , czyściutko i super jedzonko ( pozdrowienia dla pana kucharza ). Bardzo miła obsługa i te widoki ))) Polecam wszystkim ja w przyszłym roku na pewno tam wrócę. Gosia ze Śląska

Ola

Pobyt - Grudzień 2009

Świetnie, różnorodne i obfite posiłki, czysto i przyjemnie, uprzejma obsługa. Blisko do stoku, super warunki narciarkie, rewelacyjne wieczory przy kominku.

Wiktor

Pobyt - Listopad 2009

Hotel w pieknym miejscu,posiłki naprawdę smaczne obfite,miła obsługa i wspaniałe trasy narciarskie naprawdę polecam.A tak nawiasem mówiąc nie mogę zgodzić sie z opinią niektórych osób bo były chyba w innym hotelu. Wiktor

dana

Pobyt - Listopad 2009

ogólnie brudno,zimno,często brak ciepłej wody,wykładziny poprzepalane papierosami,ściany brudne w pokojach,okna nie domykaja się,łóżka pietrowe rozwalone-niebezpieczeństwo upadku dziecka,pościel dziurawa, niedoprana i dziwnie pachnąca spalinami,ręczniki stare,standard schroniska a nie hotelu

3.8
jacek

Pobyt - Październik 2009

solarium jest super ale lampy z lat 80!!!sauna ok.ale grzyb w środku czyli nie wdychaj bo szkodzi.wyposażenie łóżka materace itp czasy gierka ,ogrzewanie- czasy stalina .no i to położenie za daleko do stoku!! w butach po imprezie idz 500 m pod górę na stok! to na stoku juz nic się nie chce!! zero transportu nic poprostu idz sobie ...nie mówiąc że ten śnieg tam jest coraz żadszy i wtedy gdy ja byłem to dowozili ciężarówkami snieg !na takim sniegu nie chce się jezdzić bo się wiecie co dzieje.wiem że tu można pisać wiele lecz ludzie prawda niestety jest taka a nie inna a gdy ktoś pisze ..fajnie bla bla bla to wtedy ktoś z tego hotelu broni po prostu swej bo to jest niestety prawda i szkoda bo polacy mają jeden hotel w alpach we włoszech i szacunek.tam jest jak u włocha .po prostu super.na koniec powiem jedno alpen rose czy alpinum to nie gra roli gdyż obydwa są lewe i brudne.

Pobyt - Kwiecień 2009

Piękny hotel. Wspaniała okolica, cicho i przytulnie. Polecam.

Pobyt - Marzec 2009

Witam wszystkich czytających moją opinię na temat Sport Hotelu Alpinum… Byłem,widziałem,spałem i oddychałem w tym że urokliwym hotelu i mogę Państwu powiedzieć, że bez najmniejszych obaw można pojechać w to urocze miejsce. Kuchnia smaczna (pozdrawiam Panią Danusię). Kierownictwo bez najmniejszego zarzutu (pozdrawiam przy okazji i Pana Panie Marku),Czyściutko a obsługa hotelowa miła kompetentna służąca dobrą radą (i was też pozdrawiam serdecznie). Jak na razie to tyle z mojej strony. Marcin.

5.2
Jerzy

Pobyt - Marzec 2009

Igor

Pobyt - Luty 2009

Właśnie wróciłem z wyjazdu do Hotelu Alpinum , było cudownie, smaczne posiłki, czyste pokoje i wspaniała atmosfera. bardzo romantyczne miejsce. Spędziłem tam cudowne chwile z moja narzeczoną :) bardzo dobre warunki narciarskie, wyciągi pod samym hotelem. Specjalne podziękowania dla Pana Marka Łagodzińskiego. Proszę mnie wpisać na listę stałych gości.Będę polecał wszystkim moim znajomym . ps. a jakie piękne widoki z okna pokoju hmmm marzenie.... do zobaczenia w przyszłym sezonie

Pobyt - Luty 2009

Gorąco polecam wszystkim którzy chcą spędzić swój wolny czas w przepięknym miejscu, z dala od zgiełku wielkomiejskich aglomeracji, właśnie to miejsce. Cudowne krajobrazy, wiele atrakcji turystycznych a przede wszystkim wspaniały hotel w którym miałam przyjemność gościć.Gorąco polecam właśnie ten nie bez powodu. Położony w bardzo malowniczym miejscu daje poczucie izolacji od problemów codziennego życia.Tutaj człowiek naprawdę czuje że jest na urlopie. Hotel,choć nie wielki, jest bardzo dobrze wyposażony, oferuje mnóstwo atrakcji. Pracownicy hotelu są mili i zawsze służą pomocą. Na koniec dodam tylko że dwa tygodnie spędzone w tym przepięknym miejscu były moimi najwspanialszymi wakacjami w życiu.Polecam , naprawdę warto. Pozdrawiam personel Sport Hotel Alpinum :) Do zobaczenia za rok :)