Giakalis Aqua Resort

3.5

Pobyt udany chodz jedzenie monotonne,ale można było zawsze coś wybrać

Na wstępie należy napisać to wielkimi literami: HOTEL MA TRZY GWIAZDKI! Jest to informacja dla wszystkich, którzy wyjeżdżając na wakacje uważają się za wybrańców narodu. Wybaczcie mi tą kpinę na wstępie po prostu nie mam pojęcia do czego można się przyczepić podczas pobytu w tym hotelu. Jednak rozłożę to na czynniki pierwsze: Na wstępie pomimo przyjazdu nocą od razu dostaliśmy pokój i nie musieliśmy na nic czekać. Co więcej okazało się, że dostaliśmy większy apartament! Nie skutkowało to niczym konkretnym poza samą niespodzianka jednak ta nie miała na nic wpływu. W pokoju zastaniecie: lodówkę, telewizor który jest budżetowy, ale działa bez zarzutu, nowe mebelki takie jak szafa, stoliki nocne i mała komoda, a także całkiem spore łóżko niestety złożone z dwóch przez co materace się rozjeżdżają. Dla tych którzy lubią spać osobno jest to wybawienie, a dla tych którzy lubią spać blisko siebie nie ma przeszkód i z pewnością sobie poradzicie. Nasz konkretny pokój miał balkon i choć widok nie był porażający to jednak palmy na tle zachodzącego słońca wyglądały fantastycznie. Balkon odgrodzony jest szczelnymi drzwiami, zasuwana okiennicą choć chyba powienienem rzec balkonicą i moskitierą, a więc tutaj również żadnych przeszkód. Łazienka odnowiona, czysta z prysznicem oraz z małym okienkiem nad sedesem. Jest to zrozumiałe :) Przecjodzimy do tematów wodnych: basen o odpowiedniej długości, zadbany z nowymi leżakami i bardzo mocno chlorowaną wodą. Może to przeszkadzac odrobinę płci pięknej oraz panom posiadającym długie włosy, ale nie jest to dyskomfort. Tuż obok znajduje się brodzik oraz aquapark który pomimo drobnego halasu(szumi w godzinach pracy) nie jest uciążliwy gdyż pracuje tylko w wybranych godzinach. Jedyna drobna wada: basen czynny do 18. Obok basenu mamy jadanie. Jadalnia zarówno pod dachem jak i na świeżym powietrzu z zadaszeniem. Na jadalni znajdziemy bar(alkohole od godziny 11), a także koty i obsługę którą choć codziennie jest ta sama to jednak jest uśmiechnięta, sprawna i bardzo pomocna. Jeśli jadalnia to przechodzimy do jedzenia. Jak to w budżetowym hotelu alkohole nie są najwyższych lotów poza ouzo które jest rzeczywiście dobre. Skoro budżetowy to spodziewajcie się przetwórstwa, a więc jeśli jednego dnia była nadziewana papryka na obiad to zapewne na kolację jako jeden z dodatków będzie widniała owa papryka w sosie pomidorowym. Czy w czymś to przeszkadza? Już spieszę z pomocą: nie wiem co jecie w domach i mam nadzieję, że rzeczywiście zajadacie się frykasami, a partner lub partnerka raczy was wachlarzem dań, ale mimo to powinniście być zadowoleni. Macie do wyboru codziennie: -Śniadania: ser, ser a’la twaróg/feta, wedliny(jak to w tej części świata trochę przypominające mielonki), jakieś 7 pojemników z warzywami z których możecie zrobić sobie sałatkę, a także dla leniwych trzy gotowe sałatki. Dodatkowo owoce, słabej jakości dżemy, kiełbaski, jajka sadzone, pieczywo, jajecznice(z proszku więc nie polecam), tosty francuskie, pieczywo, kawa, herbata, pieczarki, drobne słone przekąski w cieście francuskim lub filo. -obiady/kolacje: pieczywo, mięso w formie stałej lub jako gulasz, a czasem jedno i drugie, ryby lub owoce morza, ponownie warzywa, owoce, sałatki, ciasta, chlebki pita, gyros, ryż, frytki, makarony, ziemniaki, zupy, ciasta oraz lody! Każdy maruda może wybrać co najmniej spośród 3 opcji, a jeśli jesz zgodnie z jakąkolwiek dietą to też dasz radę. Tutaj zakpiłbym z Pani którą była w hotelu godzinę i narzekała, że nie ma diety bezglutenowej. Po pierwsze hotel ma ***, a po drugie: poza pieczywem i makaronem wszystko było bez glutenu, a więc wolne żarty. Po wymeldowaniu i opuszczeniu pokoju mogliśmy z wszystkiego korzystać, a było to spore udogodnienie gdyż wyjeżdżaliśmy późnym wieczorem, a klucz oddawaliśmy o godzinie 12. Tyle w kwestii samego hotelu. Przejdźmy więc do okolicy. Zwiedziliśmy całą wyspę i po pierwsze jest to dziecinnie proste gdyż wokoło jest mnóstwo wypożyczalni w których można mocno znegocjowac cenę, a po drugie..plaża przy Giakalisie to najlepsza plaża na Kosie. Piaszczysta, długa, czysta z możliwością obserwowania Kite serferow, a także znajdzie się coś dla nudystów. Plaża 6min piechotą. Podczas tego marszu napotkacie dwa drobne sklepiki gdzie można kupić wszytsko czego potrzebujecie(tak podejrzewam). Pierwszy sklep jest jakieś 2minuty piechotą od hotelu. Wypożyczalnia samochodów jakieś 8minut, a więc wszytsko jest w pobliżu. Podsumowując: dostajecie dobrze skomunikowany hotel z dobrą kuchnią, miła obsługa, w okolicy ślicznej plaży, a dla leniuszków z dobrym zapleczem wodnym(basen/aquapark). Czy byłem w życiu w lepszych hotelach? Tak miałem szczęście być w bardziej luksusowych i wierzcie mi, że w Giakalisie nie brakowało mi niczego. Nie wiem czy tam wrócę gdyż nie mam zwyczaju wracać do tych samych hoteli, ale ten mogę polecić z czystym sercem.

Nie mamy dużych oczekiwan wobec hotelu na wakacjach, bo większość czasu spędzamy poza nim, najważniejsze jest dla nas aby było czysto, bezpiecznie, a jedzenie smaczne - wszystkie te warunki powyższy hotel spełnił. Obsługa przeuprzejma, skora do pomocy. Potraw do wyboru niewiele, ale za to bardzo smaczne i dokładane na bieżąco, świeże. Pokoje sprzątane co dziennie, ręczniki wymieniane. Obiekt idealny dla rodzin z dziećmi- bylismy z naszą 5,5 miesięczną córka i jesteśmy usatysfakcjonowani, ponieważ zapewnione zostało wszystko czego oczekiwaliśmy. Plaza przepiękna, widokowa , z drzewami które dają cień. Odległość od miasteczka około 15min pieszo, do Tigaki około 40min polami , wzdłuż jeziora Flamingow i pasących się krówek. Chciałabym tu wrócić, bardzo kameralna i miła atmosfera.

Spokojny hotel na uboczu. Można, zwłaszcza wieczorami wyciszyć się wsłuchując się w odgłosy przyrody, zwierząt dzikich i gospodarskich, takich jak konie, krowy, kozy, koguty nad ranem. Po prostu bajka.

Hotel kameralny, zadbany i codziennie sprzątany. Położony z dala od zgiełku, więc idealny dla osób ktore chcą odpocząć od miasta. Plaża 500m od hotelu. Standard adekwatny do ceny. Basen do pływania oraz drugi ze zjeżdżalniami dla mniejszych dzieci. Przy basenie zadaszone leżaki, co w dużym słońcu było ogromnym plusem. Jedzenie ok, zróżnicowane, nawet osoby nie jedzące mięsa znajdą coś dla siebie ( bardzo dużo warzyw, na ciepło i zimno, warzywa zapiekane z serem, ryby). Sałatki, warzywa i owoce do śniadania, lunchu i kolacji, lunch i kolacja na ciepło, do tego ciasta i lody. Popołudniowa kawa z ciastem, które znika w kilka minut ale jest dokładane. Pokoje codziennie sprzątanie. Animacje po polsku i generalnie w hotelu większość to Polacy i Czesi. Byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Nazwa  Giakalis Aqua Resort
Miejsce  Grecja / Kos / Marmari
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami

Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami

Urokliwe wioski z tradycyjnymi białymi domkami i lokalnym rzemiosłem

6.5
6.5
5.9
5.3

3.5

Wyświetlono 57 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Urszula

Pobyt udany chodz jedzenie monotonne,ale można było zawsze coś wybrać

Zalety

Hotel czysty,miła obsługa przeznaczony głównie dla rodzin z dziećmi. Cicha okolica plaża piaszczysta.

Wady

W łazience brak suszarki do włosów.

Zalety

Blisko pięknej plaży, czysty, codziennie sprzątany pokój, lodówka w pokoju, klimatyzacja działająca wiejskie klimaty(codziennie pieje kogut, muczą krowy, cykają cykady-zwierzęcą symfonia), w okolicy las palmowy, jezioro gdzie podobno bywają flamingi stosunków blisko Palio Pylo(polecam autem i tutaj wspomnę, że hotel współpracuje z wypożyczalnia Trust i jest to świetna opcja, bo po samochodzik was zawiozą, a po oddaniu pojazdu przywiozą do hotelu)

Wady

Słaby internet, proste pokoje(brak przepychu), tandetne drzwi do pokoi, zwierzęca symfonia(podaje to także jako minus gdyż może to komuś nie odpowiadać), słabe przekąski w porze sladke y kava( :D)

Zalety

Piękna piaszczysta plaża, z obecnymi drzewami dającymi cień Super miejsce wypadowe, blisko centrum ale na uboczu z dala od zgiełku, w okolicy mnóstwo wypożyczalni aut i rowerów Sielska atmosfera , chodzące po ulicy krowki, kozki i kurki

Wady

Brak przywieszek na drzwiach pt "nie przeszkadzac", przez co, co dziennie sprzątali, a nie chcieliśmy tak często, ale to już nasze "czepialstwo" Słabe śniadania, co dziennie to samo, wędliny ohydne, ale to nie wina hotelu tylko po prostu w tych rejonach takie serwuja

Tomasz

Zalety

Cisza, smaczne jedzenie, super obsługa.

Wady

Nie zauważyliśmy, ale może dlatego, że nie jesteśmy z żoną zbyt wymagający. Kochamy Grecję, taką jaką jest.

Zalety

Czysto, kameralnie i spokojnie. Pokój dla 2 osób dorosłych + 2 dzieci - dwie sypialnie z podwójnym łóżkiem + łazienka -dla naszej rodziny było wygodnie.

Wady

W sumie brak...zależy czego ktoś oczekuje. Piwo i wino OK. alkohole wysokoprocentowe w ramch all inclusive niesmaczne, nie korzystaliśmy. Ale można kupić markowe w barze.

Jak na 3 greckie gwiazdki nie można narzekać. Luksusów szukajcie za inną cenne. Pokoje przestronne dla 4 osobowej rodziny mieliśmy dwie osobne sypialnie z klimatyzacją i wygodnymi materacami. Posiłki monotonne, ale bardzo smaczne, zawsze znajdzie się wolny stolik, nie ma wielkich kolejek. Pierwszy raz jadłam pyszną zupę pomidorową w greckim hotelu. Napoje w porządku, alkoholi nie piłam. W hotelu można wypocząć, nie ma głośnych imprez do rana, okolica bardzo spokojna - wieś, są kury, krowy, kozy, cisza i spokój. Blisko do morza z piaszczystą piękna plażą i jeziora gdzie można wypatrywać flamingów. Baseny super. Aqua park, brodzik i basen główny. Oczywiście są "rezerwacje leżaków", ale zawsze znalazły się jakieś wolne. Wygląda na to, że hotel jest nastawiony na Polaków, animacje prowadzone przez biuro Grecos. Dziewczyny zapewniają atrakcje głównie dla dzieci, ale dla dorosłych również coś się znajdzie. Rezydent w porządku jest pomocny, dziękujemy za plan zwiedzania wyspy. Polecam hotel dla rodzin, parą będzie się tu nudzić, chyba że lubią spokój. W pobliżu dwa sklepy, dalej najlepiej wynająć auto. Niedaleko jest też przystanek autobusowy, ale nie korzystaliśmy z przejazdów. Jeśli chcecie odpocząć, wyciszyć się, gdzie dzieciaki będą miały atrakcje, a wy chcecie się zrelaksować i odpocząć od codziennych obowiązków i szybkiego trybu życia to ten hotel będzie idealny. Obsługa jest bardzo miła, będziecie czuć się komfortowo. Pobyt wykupiliśmy przez wakacje.pl - wszystko na najwyższym poziomie. Dziękujemy za udany odpoczynek. Wyspa Kos jest przepiękna.

Zalety

Szybka i miła obsługa, przestronne pokoje, smaczne posiłki, bliskość morza i jeziora

Wady

Monotonne posiłki, czasami ciężko było znaleźć coś dla dziecka, słabe przekąski, bo są to tylko ciastka, w pobliżu tylko dwa sklepy później same pola, a dalej do ulicy gdzie zaczynają pojawiać się tawerny, duży market, wypożyczalnia aut, biuro wycieczek fakultatywnych, droga na pieszo przez długi czas ulicą, z dziećmi nie polecam

5.1
JOANNA

Hotel położony w ustronnym miejscu, zdecydowanie dla rodzin z dziećmi ,posiłki poprawne tak bym to nazwała, bez szału ale adekwatne do ceny którą zapłaciliśmy,pokoje a raczej łazienki pozostawiają wiele do życzenia,personel miły pomocny

Zalety

Położenie w spokojnej okolicy jeśli ktoś szuka spokoju ale duża ilość dzieci

Wady

Duży hałas z aquaparku i opcja all inclusive jeśli chodzi o alkohol nie do przyjęcia

Dawid

Hotel bez szału, ale za tą cenę poprawny. Do baru zastrzeżeń nie mamy. Jedzenie okej, zależy od dnia co jest do wyboru, czasem lepiej czasem gorzej. Największym minusem tego hotelu są godziny otwarcia basenu. Basen jest do godziny 18, co jest głupotą. Upał a o godzinie 18 wypraszają z basenu. Krzyk dzieci o tej godzinie było słychać w całym hotelu, co nie jest dziwne. Dorosły człowiek nie chce wychodzić z chłodnego basenu a co dopiero dziecko. Na terenie hotelu jest mały aqua park, ale dostępny jest tylko dla dzieci. Hotel na uboczu, jeśli komuś zależy na odpoczynku to będzie zadowolony. Na przeciwko hotelu mały sklepik.

Zalety

Lokalizacja hotelu

Wady

Basen do 18 Aqua park tylko dla dzieci

3.3
Jan

Hotel średni, pokoje zaniedbane, nie sprzątane codziennie, nawet na przyjazd nie są dobrze wysprzątane. Jedzenie bardzo słabe.

Zalety

Leżaki przy basenie

Magdalena

Przyjemny ,mały hotel,spokój,dobre jedzenie i obsługa. Przepiękna długa plaża z wydmami. Miła atmosfera. Polecam gorąco !

Zalety

Plaża,Kameralność,ładna zieleń, dobre jedzenie

Wady

Trochę hałasu z aquaparku czynny do 18

Lucy

Witam Trafiliśmy do pokoju jak inni twierdzili po remoncie, a zatem rzeczywiście było przyzwoicie, przede wszystkim bardzo fajne duże są pokoje (rodzinny - dwa pokoje). Teren też zadbany jeśli chodzi o roślinność. Jedzonko monotonne niewielki wybór ale powiedzmy poprawne, głodnym nikt raczej nie powinien chodzić. Nie da się ukryć że jest to hotel niskobudżetowy i gdzieś ekonomia wchodzi w grę, ale wszystko zależy kto po co jedzie na takie wakacje. Jeśli chcesz zabawy i przepychu jak w 5* Egipcie i Turcji to raczej nie ma co porównywać, wypada blado. W naszym przypadku dużą rolę na plus odegrały animatorki Delfinki, które dawały radę z dzieciakami i zabierały je na 2-3h w ciągu dnia. Berenika - Pani od nauki pływania - świetna wesoła dziewczyna i niezła konferansjerka potrafi rozbawić tłum :) Victoria - przemiła, ciepła dziewczyna, która także zasługuje na 5, bo dzieci do Niej lgnęły :) Dlatego całość wakacji oceniam z perspektywy dorosłego oceniam dobrze, z perspektywy dzieciaków bardzo dobrze :)

Zalety

Klub Delfinki, 95% hotel z gości z polski :) idzie się wyspać, klima pięknie śmiga ;) lody dla dzieciaków przy obiedzie i przy kolacji oraz słodziutkie arbuzy, z melonami na początku było super też smaczne później winem leciało :/

Wady

Mały basenik, jedzenie monotonne, niewielki wybór

Krystian

Pobyt - Lipiec 2023

Polecam hotel pierwszy raz byliśmy w 3 gwiazdkach i naprawdę wszystko super pokoje czyste duże , jedzenie może i faktycznie mały wybór ale każdy znajdzie coś dla siebie a co najważniejsze wszystko było bardzo dobre i dobrze doprawione ;) Panie Animatorki cudowne kobiety !!! Najlepsze z najlepszych . Hotel to 95%Polaków . Jeżeli jeszcze się zastanawiasz po wcześniejszych złych komentarzach naprawdę jeśli nie oczekujesz cudów z nieba polecam z całego serca ;) !

Zalety

Bardzo dobre jedzenie , czystość , aquapark , animatorzy

Wady

Minimalny minus Brak przekąsek w ciągu dnia

3.9

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel nie jest zły ale za te pieniądze w Turcji masz 5 🌟 plus z kibla z dna wycieka woda,zero picia w lodówce,drinki rozcieńczane z wodą i alkohol wątpliwej jakości to samo soki rozcieńczone z wodą,jedzenie nie dość że mały wybór to niedobre i codziennie to samo na miłość boską przykład rano mamy krem czekoladowy i waniliowy wieczorem ciasto i tak w kółko codziennie przez bite 10 dni,kawa rozpuszczalna z ekspresu szklanki niedomyte tragedia nikomu nie polecam jedynie co mogę pochwalić to świetne animatorki dobra organizacja wycieczek (...) i plaża i tyle

Pobyt - Czerwiec 2023

Zdjęcia piękne. Pokój słaby, łazienka mała, wylawajaca się woda z brodzika. Nie zmieniane ręczniki za cały czas pobytu. Aquapark piękny, woda lodowata, nikt nie korzystał. Kuchnia smaczna ale wybór średni. Między posiłkami w barze przy basenie ciasto rozchodziło się w 2 min. Duże rozczarowanie

Zalety

Piękny basen, miła obsługa, spokojnie.

Wady

Stan techniczny naprawdę średni.

Aneta

Pobyt - Październik 2022

Super hotel. Duże pokoje. Fajny basen. Blisko pusta plaża.

Zalety

Duże pokoje. Widok na morze.

Wady

Niedobre drinki.

5.7
Pan

Pobyt - Październik 2022

Brudno słabo posprzątane pokoje , jedzenie monotonne jedno oto samo ale smaczne .

Zalety

Z małymi dziećmi ok .

Wady

Pan Rezydent nie stawił się na swoim dyżurze , a na spotkaniu gadał od rzeczy nie o tym co istotne,

Mirosław

Pobyt - Wrzesień 2022

Pokoje przyzwoite , a widoki na góry i morze cudowne. Jedzenie trochę monotonne, ale w takiej różnorodności, że zawsze można było zjeść codziennie coś innego. I stale uzupełniane przez kelnerów.

Zalety

Przede wszystkim miła obsługa. Wokół hotelu głównie pastwiska , ale to właśnie duża zaleta. Do morza niedaleko mało ruchliwą drogą. Plaża piaszczysta. Na miejscu można załatwić wynajęcie samochodu bo warto pozwiedzać wyspę.

Wady

W drugiej połowie września niepotrzebnie włączone od 10.00 do 18.00 zjeżdżalnie wodne nie wykorzystywane przez nikogo bo o tej porze roku nie było dzieci które mogłyby się kwalifikować do korzystania z nich. Poza tym brak wad :)

Maja

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel po remoncie, widać, że zostały zainwestowane duże pieniądze i całość wygląda zadbanie i porządnie. Pokój rodzinny czysty, z dużą przestrzenią, łóżeczko niemowlęce w bardzo dobrym stanie, łazienka ok. Basen i brodzik zadbany, niestety aqua park z limitem wzrostu między 1,0 m a 1,4 m. Przemiła obsługa zarówno restauracyjna, jak i przy barze, bardzo dbają o wysoki poziom czystości w restauracji. Jedzenie smaczne, wybór zadowalający. Mieliśmy awarię kranu, sprawa została błyskawicznie rozwiązana.

Zalety

- lokalizacja - 500 m od piaszczystej plaży z naturalnym cieniem, hotel tuż przy sklepie - przemiła obsługa - spokojna okolica - moskitiery we wszystkich oknach

Wady

- ograniczenie wzrostowe w aqua parku - brak placu zabaw

Andrzej Alicja

Pobyt - Wrzesień 2022

Nie wiem skąd tyle opinii negatywnych. Chyba od ludzi, którzy za 2100zl/os oczekują ośmiorniczki na stole i prywatnego sommeliera. Hotel i cała infrastruktura zdecydowanie na plus. Jedzenie bardzo dobre i bardzo dużo o każdej porze. Napoje jak kawa czy piwo i drinki bardzo dobre. Obsługa sympatyczna i pomocna. Sprzątanie pokoi codziennie(wiadomo Grecja) Ale wystarczyło dać napiwek i była różnica. To samo przy barze napiwek i nie trzeba kilka razy podchodzić. Na plażę co prawda daleko. Ale warto pójść jeszcze trochę dalej na prawo na plażę N gdzie znajdziemy święty spokój i do najbliższych plażowiczów będziemy mieli kilkanaście metrów lub więcej. Plaża czysta i bardzo szeroka. Warto wypożyczyć samochód w najbliższej wypożyczalni, 5 minut spacerkiem od hotelu i samemu zwiedzić (warto miasto Kos i termalne źródło). Polecamy również rejs do Bodrum. Hotel na uboczu ale nie na za..piu. Cisza spokój i wakacje.

Zalety

Jedzenie, picie, infrastruktura, obsługa i okolica.

Wady

Wczesny wylot do Polski

Malgorzata

Pobyt - Wrzesień 2022

Czysto, personel pomocny, uśmiechnięty, jedzenie greckie/tureckie wystarczające, smaczne, basen duży czysty.

Zalety

Po remoncie, blisko do plaży i do przystanku autobusu. Spokojny wypoczynek.

Giakalis Aqua Resort