GHT Costa Brava

HOTEL JEST OK. JEDZENIE PYSZNE .CZYSTO.Mila obsługa w restauracji.

Jeśli szukasz idealnego miejsca na pobyt, gorąco polecam Hotel GHT Costa Brava. Położony zaledwie kilka kroków od centrum, stanowi doskonałą bazę wypadową do zwiedzania najważniejszych atrakcji miasta i okolic- Barcelona- bezpośredni autobus , Girona, Blanes, Lloret de Mar.. Podsumowując, Hotel Costa Brava to miejsce, które łączy w sobie doskonałą lokalizację, wysoki standard czystości, profesjonalną obsługę oraz smaczną kuchnię. To idealny wybór na każdy rodzaj wyjazdu!

Bardzo miła obsługa, czysto, dbają o klienta. Jedzenie b.dobre,spa -duży plus.

Pokój spory. Duży balkon. Widok średni w naszym przypadku… W pokoju ani jednej butelki wody a dotarłyśmy o północy. Mega kolejki do wejścia na salę posiłków. Jedzenie smaczne! Poleca! Obsługa na sali z jedzeniem przemiła! Codziennie sprzątane!

Proszę mi wierzyć pierwszy i ostatni raz korzystałem z tak perfidnego hotelu.Warunki socjalne straszne,łóżka w szpitalu są o wiele lepsze,FOTELE OBSKURNE Z LAT 70 DZIESIĄTYCH.Brak podstawowych warunków do egzystencji,nie ma czajnika już nie mówiąc o szklankach.Na posiłki trzeba stać w kolejce 0około 25 minut,Nigdy więcej tego hotelu/

Nazwa  GHT Costa Brava
Miejsce  Hiszpania / Costa Brava / Tossa de Mar
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, fitness, darmowe wifi, rowery

Malownicze plaże i ukryte zatoczki otoczone sosnami

Historyczne miasteczka, takie jak Tossa de Mar z ruinami fortyfikacji

Świetne warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym żeglarstwa

5.9

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

HOTEL JEST OK. JEDZENIE PYSZNE .CZYSTO.Mila obsługa w restauracji.

Zalety

Fajna lokalizacja na stare miasto ,zamek blisko plaza..

Wady

Długi bo 3h transfer autobusem z lotniska Barcelona.brak rowerów wypożyczalni . Lodówki nie ma w pokojach i wody do picia chociażby na przywitanie .

Aleksandra

Zalety

Czystość pokoi i przestrzeni wspólnych jest na najwyższym poziomie, co sprawia, że goście czują się komfortowo i bezpiecznie. Obsługa hotelowa zasługuje na szczególne wyróżnienie – zawsze pomocna, życzliwa i gotowa do spełnienia wszelkich próśb. Jednym z największych atutów Hotelu XYZ jest oferta gastronomiczna. Restauracja serwuje różnorodne potrawy, przygotowywane z świeżych składników, co zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Wady

Bardzo miła obsługa, czysto, dbają o klienta. Jedzenie b.dobre,spa -duży plus.

Zalety

Dużo owoców ,warzyw, różnorodne jedzenie,Spa,łóżka do leżenia.

Wady

Na zewnątrz trochę za zimna woda w basenie i niemożność korzystania z leżaków i łóżek wieczorem.

Magdakena

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Jedzenie smaczne. Zaplecze- baseny, spa, bar. Sprzatanie. Okolica

Wady

Kolejki do wejścia po jedzenie. Brak możliwości zjedzenia posiłku na powietrzu Brak możliwości dokupienia herbaty przy kolacji

3.2
Andrzej

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Hotel zero punktów.

Izabela

Dobry,czysty hotel. Fajny basen. Pyszne śniadania. Miła obsługa. Dobra lokalizacja.

Wady

Brak baru i restauracji po 22

Iwona

Hotel bardzo dobry i urokliwy . Obsługa pomocna i sympatyczna. Wyżywienie różnorodne i bardzo smaczne , Hotel umiejscowiony w dobrym punkcie miasta , blisko do plaży , sklepów i restauracji .. Polecam

Zalety

Pyszne jedzenie , basen , urokliwe SPA , czyste pokoje i codziennie sprzątane

Wojciech

Super lokalizacja, pokoje czyste ale bardzo zaniedbane, mocno nadgryzione zębem czasu i raczej małe, hotelowy basen wydawał się z okna ok, chociaż na na nim nie byliśmy, siłownię również dobrze można określić jako jej brak. SPA bez szału. Recepcjonistki rozmawiają po angielsku, ale każdy inny pracownik rozmawia jedynie w języku hiszpańskim (np w wszyscy w restauracji), obiadokolacje dość późno (19:30-21:30) ale to raczej wynika z kultury hiszpanów. Śniadania smaczne, ale dość monotonne, obiady mniej smaczne, bardzo tłuste, często gdy coś się skończy, to już tego nie dokładają tylko dają coś innego. W zależności od tego na którą godzinę przyjdzie się na posiłek, to można nie zdążyć na coś co było.

Zalety

Lokalizacja, miła obsługa, czysto, codzienne sprzątanie, smaczne śniadania

Wady

Małe i zaniedbane pokoje, mini siłownia 2x3m, brak znajomości angielskiego przez pracowników, tłuste i niezbyt smaczne obiady, usterki w pokojach

Bardzo stary hotel, pokoje małe, czuć stechlizną , pobyt w sierpniu to tragedia, cena pokoju dwuosobowego 175 euro za noc , nie adekwatne do jakości, 50 euro może byłoby ok. Jedzenie taniej jakości, dla grubasów nie dbających o zdrowie same frytki i smażone mięso i sałatki, o owocach morza można zapomnieć, zjadłam owoce z córką bo nie było co jeść. W hotelu głośno, na korytarzach biegające i wrzeszczące niemieckie dzieciaki . Spa w cenie ale jak wchodzisz do obiektu to bardzo czuć chlor i szczypie w oczy więc nie skorzystaliśmy. Nie wiem z kad te pozytywne opinie bo hotel nie jest wart tej ceny, lepiej zatrzymać się w pensjonacie , I iść do fajnej kafeteri na śniadanko, wyjdzie 5 euro za osobę ale przynajmniej dobrej kawy można skosztować i zjeść świeżego croisanta a nie podeszły z zeszłego dnia. Kawa tragiczna. Welcome drink to coca cola albo kawa lub tani zamiennik . Nie polecam !

Zalety

Miła obsługa na recepcji.

Wady

Stary hotel, czuć stchlizną , jedzenie bardzo złe, lody roztopione , obsługa na jadalni niemiła.

Ogólne wrażenie pozytywne. Zacznę od plusów. Miła obsługa, począwszy od recepcji, kelnerów, skończywszy na paniach sprżatających. Życzliwi i uśmiechnięci. Jedzenie smaczne, dużo i urozmaicone. Wybraliśmy opcje z 3 posiłkami. Obiad/lunch tak samo obfity jak kolacje. Posiłki ciepłe, zimne, desery, owoce, warzywa. Każdy znajdzie coś dla siebie. Pokój bez szału, ale całkiem znośny. Pościel czysta, ręczniki również (przewaznie użyam swoich, ale tutaj zaryzykowałam i korzystałam takze z ich ). Wystrój pokoju lata świetności ma za sobą, było kilka niedociągnięc, ale bez dramatu. Najsłabsza była łazienka. Toaleta i wanna moim zdaniem do wymiany. Widoczny był kamień , drobne pęknięcia, i w niektórych miejscach grzybek na silikonie. Mimo wszystko dało się przeżyć. Nie było nieprzyjemnego zapachu itp. W łazience z powodu wentylacji słychać wszystko z sąsiedniego pokoju. Nasz pokój miał okna od strony ulicy i czasami raniutko słychać było dostawców towaru. Klimatyzacja wydawała się czysta i bardzo nam się przydała. Na naszym piętrze widzieliśmy jak sprzątano wyremontowane pokoje i te wyglądały ładnie. Basen przy hotelu fajny. Poczatkowo dziwiła mnie sztuczna trawa, ale nie była taka zła. Hotel blisko plaży i niedaleko do zabytkowego centrum. Ogólnie było OK

Zalety

Blisko , plaży, miła obsługa, smaczne jedzenie

Wady

Najsłabszym punktem była łazienka, trochę dziwna szuczna trawa.

Maciej

Sam hotel GHT Costa Brava jest w porządku,czysty,co dziennie sprzątane pokoje ,jedzenie dobre. Bardzo blisko umiejscowiony plaży i starówki, (parę minut spacerkiem). Plaża Żwirowo-piaszczysta z naciskiem na żwirowo,co nie każdy lubi mieć akupresurę. ;) Niestety,organizator nie popisał się. Transfer z lotniska do hotelu,to jakaś masakra,trwał cztery i pół godziny. Jednym autokarem rozwożono 60 osób po różnych miejscowościach i hotelach,i to w większości nie pod sam hotel. Myśmy musieli iść 500 metrów o godzinie 1.45 w nocy,wymęczeni po 2,5 godzinnym locie,który trwał prawie połowę z tego co transfer. Na lotnisku w Barcelonie wylądowaliśmy o 21.50, a do hotelu dotarliśmy przed 2.00 w nocy. W pokoju nie było obiecanej lodówki,którą pan z portalu zapewniał,że będzie i to w cenie wykupionych wakacji,bez żadnej dodatkowej opłaty. Niestety,ale okłamał,gdy wyraźnie twierdziłem,że w opisie na stronie internetowej jest (opcjonalnie,za dodatkową opłatą),to on przekonywał,że wcale tak nie jest. Zresztą można odsłuchać rozmowę,bo wszystko jest nagrywane. Również miał być pokój z podwójnym łóżkiem,tzw. małżeńskim,a były dwa pojedyncze. Zatem, była niezgodność opisu z ofertą dotyczącą samego hotelu! Co chwilę zacinał się klucz/karta do drzwi wejściowych do pokoju! Trzy razy interweniowałem w tej sprawie na recepcji! Miejscowość fajna, i pod względem turystycznym (knajpy/tawerny,sklepiki,itp.),jak i średniowiecznymi XII wiecznymi murami obronnymi wraz z miastem,oraz dalsza część rozbudowanego,starego miasta z późniejszego okresu. Ogólnie,wrażenia wspaniałae. Skorzystaliśamy z dwóch wycieczek oferowanych przez biuro jednak wycieczkę do Barcelony odradzam,bo program jest ubogi i mało czasu na wszystko. Nie warta jest tej ceny (50 euro),natomiast polecam wycieczkę do Girony oraz do Figueres, do muzem Salvadore Dali. Świetne wrażenia! :). Co do samego biura,to nie popisało się, i jestem zniechęcony do dalszego korzystania z jego wakacyjnych ofert i bardzo będę się zastanawiał nad skorzystaniem z ich oferty w przyszłości.

Zalety

Czystość,miła i fachowa obsługa,dobre jedzenie,bliskość centrum misteczka i plaży oraz sklepów i knajpek.

Wady

Często zacinająca się karta/klucz do pokoju.

Hanna

Pobyt - Maj 2023

bardzo dobre i urozmaicone wyżywienie, fajna strefa SPA: strefy z biczami wodnymi, jacuzzi, mały wewnętrzny basen, sauna, fotele do naświetlań, siłownia - akurat chętnie korzystaliśmy ponieważ pogoda nie sprzyjała opalaniu i spacerom (13, 14 st. C, deszcz). Pokoje hotelowe : jak wszędzie.

Pobyt - Maj 2023

Udany pobyt. Hotel czysty, przyjemny bardzo miła obsługa. Godny polecenia

Zalety

Duży wybór jedzenia, basen z podgrzewaną wodą bardzo przydatny zwłaszcza podczas pobytu w maju.

Wady

Łazienka w naszym pokoju czysta wysprzątana ale wymagająca remontu.

Julita

Pobyt - Wrzesień 2022

Wspaniałe miejsce na wypoczynek, bardzo czysto, pyszne jedzenie oraz przemiła i pomocna obsługa, wszędzie blisko. Gorąco polecam ten hotel.

Zalety

Czysto, duże pokoje, super posilki i przemiła obsługa.

Wady

Dla mnie nie ma wad.

Grażyna

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel czysty. Bardzo miła obsługa. Jedzenie urozmaicone, smaczne.Polecam.

Zalety

Ładny ,czysty basen. Urozmaicone jedzenie. Miły personel.

Wady

Nie ma.

Dorota

Pobyt - Maj 2019

Byliśmy w tym hotelu w połowie maja, w trakcie trwania Festiwalu Kwiatów w Gironie. Hotel ujął na czystością, dużymi, wygodnymi pokojami i balkonami i łazienkami. Jedzenie HB było znakomite. Kolację można zamienić na obiad. Spa czyste i relaksujące. Do plaży i starego miasta parę minut spacerkiem. Na przeciwko wejścia do hotelu włoski bar z najlepszą carbonarrą na świecie:) Obsługa hotelu przemiła. Podczas chłodnych dni pokój nagrzewał się w ciągu paru minut. Spało nam się znakomicie, panie sprzątaczki są dyskretne i ciche. Pod koniec pobytu hotel już się zapełniał turystami i był trochę hałaśliwy, ale my już go opuszczaliśmy. Polecam, my za rok wracamy:) P.S. Nie było spotkania z rezydentem, nie było żadnych informacji o atrakcjach okolicy. Nam to nie przeszkadzało, ale co niektórzy mogą się poczuć zignorowani...

Zalety

wszystko

GHT Costa Brava