Germany

3.5

Pokój przestronny z 2 balkonami na 5 piętrze z widokiem na miasto. Klimatyzacja wydajna. Codziennie sprzątanie z wymianą ręczników

Z pobytu jestem zadowolony, ale to przede wszystkim zasługa towarzystwa , które tam poznałem oraz bardzo miłej, uczynnej obsługi. Czystość typowo albanska czyli..dużo gorzej niż u nas. Pokoj i łazienka przestronna. przynajmniej ten w którym byłem. Jedzenie jak Jedzenie..ja głodny nie chodziłem. Zresztą bardzo dużo knajpek w okolicy i można a nawet trzeba raz czy dwa się wybrać.

Pobyt ogólnie udany. Hotel położony blisko plaży z wydzieloną częścią hotelową. Na płazy parasole i leżaki ale strasznie gęsto ustawione. Basen przy hotelu słaby. Od godzin wczesno popołudniowych w cieniu. Czystość w pokojach nie powala . Dopiero po wręczeniu paniom sprzątającym napiwku jakość sprzątania wyraźnie się poprawiła. Słaba klimatyzacja. Praktycznie nie chłodziła pomino ze włączona była 24/24. Wyżywienie smaczne. Hotel raczej dla ludzi nie szukających spokoju. Codziennie wieczorem organizowane są "dyskoteki" z muzyką albańską, na którą przychodziło dużo miejscowych.Było bardzo głośno na całym obiekcie. Obsługa bardzo miła i uczynna.

Kelnerzy w porządku. Codziennie o 20 przychodzi DJ. Puszcza muzykę ciągle tą samą i bardzo głośn. Goście zwracali mu wielokrotnie uwagę po czym dj puszczał ją jeszcze głośniej z ironicznym uśmiechem. Jedzenie niby ok ale przez pierwsze 2 dni bo ciągle dają to samo. W pokojach kiepskie oświetlenie i brak luster. Być może pomyślicie ze wyolbrzymiam ale tu naprawde jest kiepsko. W dodatku przy basenie ludzie kladą ręczniki na leżaki i sobie idą na kilka godzin i nikt z nich nie korzysta bo cebulandia miejsce zajęła. Ogólnie nie polecam. Jesteśmy bardzo zawiedzeni. Hotel wart max 2 gwiazdek. Bo do 4 gwiazdek all inclusive to dużo brakuje. W barach ciepłe alkohole i napoje z pod baru. Cola w życiu nawet obok coli nie stała.

Pobyt w hotelu bardzo nam się podobał. Duży pokój z duża łazienką z duża grającą czerwoną kabiną, stołówka bardzo czysta, przyjemna i kameralna. Jedzonko świeże I dobre. Otoczenie - wszędzie blisko (ładna plaża z wygodnymi leżakami pod dostatkiem, bar na plaży z napojami, piwkiem i różnorodną muzyką. Hotel w centrum (wszystko pod ręką).

Nazwa  Germany
Miejsce  Albania / Riwiera Albańska / Durres
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, darmowe wifi, sporty wodne, bez paszportu

Publiczna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza oddalona od hotelu o ok. 50 m.

Świetne położenie: nieopodal promenady z restauracjami, barami, sklepami.

Doskonała opcja dla osób szukających solidnego wypoczynku.

Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego

5.9
2.8
5.5

3.5

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dariusz

Zalety

Lokalizacja + basen w którym można popływać bez problemu, nie brodzik dla dzieci

Wady

Zbyt głosne wieczory taneczno muzyczne Ciezko było zrozumieć czasem rozmówcę. Ale dla lubiących imprezy myślę że ok.

5.3
Jacek

Zalety

Blisko plaży i blisko deptaka. Miła obsługa

Wady

Brak animacji , tylko DJ który wieczorami katował okropnie głośna bałkańska muzyką i disco polo czasem. Normalnego pop , dance czy rock prawie wcale. i okrutnie głośna każdego wieczoru. Praktycznie brak kanałów TV po polsku. A Polaków mnóstwo.

Irek

Zalety

Całkiem dobre jedzenie Miła obsługa

Wady

Czystość Mały i zacieniony basen Tłok na plaży

2.9

Zalety

Wady

Słabe oświetlenie, brak luster w pokoju, ciepły alkohol, brak lodu, kiepski dj

Dorota

Zalety

Jest jednym z głośniejszych hoteli w okolicy. Oczywiście wieczorem. To nam akurat odpowiadało. Były tańce i goście z zewnątrz. Coś się dxuało. Obsługa to młodzi grseczni ludzie. Mają bardzo dobrze wyposażoną siłownię czynna przez cały dzień bez opłat. Basen mały ale za to mały i czyściutki. A do tego nieoblegany przez turystów.

Wady

Wszystko nam się naprawdę podobało.

DAREK

Sam hotel czysty, zadbany pokoje sprzątane codziennie ,wymiana ręczników też codziennie

Zalety

blisko do morza około 200 metrów.Hotel posiada swoje leżaki na plaży i parasole oraz bar z piwem i napojami. Wyżywienie na dobrym poziomie zawsze można było sobie wybrać coś dobrego dla siebie.

Wady

Mogło by być trochę więcej leżaków przy basenie ale to niewielki problem . Denerwujące jednak było to ,że w barze przy basenie zdarzało się ,że nie było lodu do drinków napoje też były ciepłe a przy tej super pogodzie nie można było uraczyć się zimnym drinkiem

Magdalena

hotel oceniam bardzo dobrze, w pokoju wszystko co potrzebne, wygodne łóżko, szafa, łazienka z prysznicem, pościel i ręczniki wymieniane codziennie. W hotelu czysto, bardzo miła obsługa zarówno w recepcji jak i w barze. Przy hotelu basen bardzo czysty.

Zalety

Wszędzie blisko, plaża również.

Wady

wieczorami trochę głośno, jednak jak zamknie się okno jest ok

Ula

Hotel bardzo ładny gustownie urządzony bliziutko do płazy

Zalety

Pięknie urządzony hotel fajna lokalizacja do plaży 3 minuty woda ciepła i długo płytka także komfort kąpieli słonecznych obok hotelu mnóstwo sklepów knajpek bazarek miła obsługa hotelowa przemili barmani i panie kelnerki dwa razy w tyg muzyka na żywo

Wady

Byliśmy tydzień a raz tylko panie posprzątały pokój i wymieniły ręczniki sami sobie organizowaliśmy nowe, jeden expres aby zrobić kawę i herbatę podczas posiłków w związku z tym prlowskie kolejki po gorące napoje, dwa razy mieliśmy kolacje rybno- owoce morza a przecież nie każdy lubi ryby i owoce morza … poza tym ok ogólnie wrażenia dobre

Kacper

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Wrzesień 2022

Lokalizacja tego hotelu nie ma sobie równych. Jeden z najlepiej położonych hoteli w Albanii. Bardzo wysoki standard pokoi, że aż nie chce się z nich wychodzić mimo, że okolica ma bardzo wiele do zaoferowania.

Zalety

Świetna lokalizacja. Dobre jedzenie. Złoto ocieka ze ścian (infrastruktura w stylu renesansowym). Wysoki standard pokoi.

Wady

Brak atrakcji dla dzieci. W hotelu nie ma co robić (brak rozrywki, animacji).

4.7
Dominika

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel sam w sobie ładny, czysty i w dobrej lokalizacji. Niestety z plusów to tylko tyle…o ile śniadania były poprawne tak reszta posiłków pozostawiała wiele do życzenia. Codziennie praktycznie to samo jedzenie, a ich smak pozostawał wiele do życzenia :( zupy składały się praktycznie z samej wody z dodatkiem mięsa dziwnej treści. Mimo all inclusive po dwóch dniach nie jedliśmy w hotelu, bo na widok potraw traciło się apetyt. Myśleliśmy, ze to tylko nasze odczucie lecz osoby z turnusu podzielały nasze zdanie. Woda pod prysznicem śmierdziała, a ręczniki często były dziurawe. Słońce nad basenem przez 2h z jeden strony i później to samo z drugiej. Leżaków mało wiec bardzo trudno było o miejsce. Obsługa raz obsługiwała, a raz skakała do basenu i krzyczała na cały basen…”cola” przelewana z tańszych zamienników, tak samo „jack”.

Zalety

Czysto, schludnie

Wady

- JEDZENIE! - obsługa - znikoma ilość słońca nad basenem

Jarek z partnerką

Pobyt - Lipiec 2022

Bardzo udany pobyt na początku lipca 2022 roku. Duże pokoje z nowoczesnymi łazienkami i bardzo wygodnym łóżkiem. Przyjazna obsługa. Pokoje codziennie sporzątane a ręczniki wymieniane. Posiłki urozmaicone, a po każdym posiłku kilka rodzajów owoców. Alkohole jak w opisie więc nie rozumiem narzekań. Najlepsze jest białe wino, piwo faktycznie rozcieńczone. Blisko plaży. Leżaków na plaży mnóstwo. Miejsca wolne o każdej porze dnia (nigdy nie zostaliśmy wyproszeni do dalszego rzędu od morza bo ktoś inny płacił za leżaki i parasol). Woda czysta i bardzo ciepła. Niestety wielu palczy rzucało niedopałki obok leżaków. Wieczorem muzyka jest dosyć głośna, ale tylko do około 22.30. Dużo polskich nagrań więc wbrew niektórym opiniom raczej nie dla gości z zewnątrz. Basen zadbany, dosyć mały i po południu faktycznie w cieniu. Polecam skorzystać z wycieczek biura Moja Albania (w szczególności do Macedonii).

Zalety

Przestronne pokoje z wygodnym łóżkiem i nowoczesną łazienką. Bliskość morza. Leżaki i parasole na plaży w cenie i w wystarczającej ilości.

Wady

Mały basen.

2.3

Pobyt - Lipiec 2022

Miałam okazję być w tym hotelu na wczasach w lipcu 2022r. Chciałabym wszystkich ostrzec przed wakacjami w tym hotelu. Przede wszystkim na ogromnego minusa zasługuje nieznośna muzyka do późnych godzin nocnych, która nie sprzyja odpoczynkowi, imprezy organizowane w hotelu dostosowane są głównie dla osób z zewnątrz, którzy płacą za drinki, dla gości hotelu najgorszego rodzaju alkohol, ,,brandy'' przelewane z nieoryginalnych butelek, do tego serwowana podróbka coca-coli. Nikt z obsługi oprócz dziewczyn na recepcji nie zna podstawowego angielskiego. Plaża bardzo brudna, pełno śmieci w morzu , a woda jak w bajorku. Na plaży w opcji all inclusive z alkoholi serwowane tylko słabej jakości piwo. Leżaki w pierwszych rzędach zarezerwowane dla osób z zewnątrz, którzy zapłacą, goście hotelu wyganiani są do dalszych rzędów. Ze względu na głośną muzykę nie jest to hotel odpowiedni dla rodzin z dziećmi. Nie polecam, hotel co najwyżej zasługuje na 2 gwiazdki, na pewno nie 4.

Zalety

blisko do plaży, w miarę czysty pokój, wygodne łóżko

Wady

obsługa, brudna plaża, głośna i okropna muzyka do późnych godzin nocnych, monotonne posiłki, jakość alkoholi i drinków, najgorsze miejsca na leżakach dla gości hotelu

Basia

Pobyt - Czerwiec 2022

Bardzo fajny pobyt, warto odkrywać nowe miejsca. Hotel bardzo czysty, pokoje małe ale zadbane. Fajna ekipa pracująca przy barze młodych ludzi.

Zalety

Wszystko ok.

Daniel

Pobyt - Czerwiec 2022

Chotel piękny,czysty jedzenie smaczne, obsługa pomocna. Wszędzie blisko.. może cieple i bardzo płytkie przy pobycie z dzieckiem bezcenne .. Polecam!

Pobyt - Sierpień 2021

Wakacje w sierpniu 2021 (10-17), wyjazd z Itaką. Hotel położony przy bardzo ruchliwej ulicy, ale pokoje dość dobrze wyciszone, więc hałas panujący na zewnątrz nie jest uciążliwy. Wakacje spędzałam z córką, miałyśmy pokój dwuosobowy (opcja all inclusive). Trafiłyśmy nie najgorzej, bo pokój wyglądał dobrze, ale byli goście narzekający na tapety zwisające ze ścian. Na dzień dobry natomiast otrzymałyśmy brudne, poplamione i podarte ręczniki (na drugi dzień, po interwencji rezydentki, zostały wymienione i do końca pobytu nie było już z tym kłopotu). Ogólnie hotel dość czysty, choć codzienne \"sprzątanie\" pokoju ogranicza się jedynie do wymiany pościeli i ręczników, czasem - zabrania śmieci. Potrzeby w stylu papier toaletowy trzeba zgłaszać głośno i wyraźnie, bo obsłudze zdarza się zapomnieć o tym... W pokoju dostępny jest darmowy sejf (nasz był uszkodzony) i lodówka... Tu ciekawostka - wstawiona w szafkę pod telewizorem w taki sposób, że nie ma możliwości jej otworzenia, bo drzwi blokuje zawias od drzwi szafki... czyli jest, ale jakby jej nie było... Łazienka posiada oświetlenie tylko w pierwszej części pomieszczenia, przy toalecie. Prysznic tonie w egipskich ciemnościach (w dniu przyjazdu do hotelu dotarłyśmy około północy i prysznic brałyśmy po omacku). Obsługa. Tu również różnie w zależności od tego, gdzie zwrócimy się o pomoc... W recepcji pracują \"za karę\", nie ma sensu pytać o cokolwiek, bo od znudzonych i obrażonych na cały świat ponurych dziewcząt (i chłopca) nie uzyska się konkretnej, pomocnej odpowiedzi, zero przyjaznego nastawienia (chyba , że obwiesisz się złotem od stóp do głów, bo w tym się kochają, co widać na każdym kroku, wówczas możesz liczyć na gram uwagi - przetestowane). Lepiej porozmawiać z obsługą baru - tu pracują osoby zorientowane nie tylko na klienta, ale człowieka w ogóle - z uśmiechem doradzą, podpowiedzą i pomogą. Serwis sprzątający natomiast lubi \"przeczesywać\" bagaże, a czasem nawet z czegoś skorzystać... Jedzenie dobre, zróżnicowane, choć oczywiście (jak wszędzie) zdarzają się wpadki pt. niedosmażone i twarde. Basen jest, ale nie korzystałyśmy, bo nastawiłyśmy się na zwiedzanie okolicy, niemniej - wygląda dobrze (nawet oblegany tłumnie przez stałą ekipę turystów stacjonarnych). Plaża... cóż, na zdjęciach - cud - miód, w rzeczywistości - tłok, brud i przepychanki. Nie ma tak pięknie wydzielonego sektora dla gości hotelu, a opaska all inclusive nie koniecznie jest wyznacznikiem tego, że otrzymasz swój darmowy leżaczek, bo goście z innego hotelu (albo miejscowi plażowicze) zapłacili obsłudze plażowej albo są ich znajomymi i już zajęli miejsce, które miało być dla Ciebie. Lepiej pójść dalej w stronę portu - jest luźniej i przyjemniej. Podsumowując - jeśli zaopatrzysz się w mapy okolicy przed wyjazdem (tutaj takich nie znajdziesz) , nie będziesz liczyć na uprzejmość i pomoc pracowników recepcji (są jak trzy małpki: nic nie widzę, nic nie słyszę , nic nie mówię), nie zależy Ci na lodówce i sejfie oraz plażowaniu w sektorze przeznaczonym dla gości hotelu - warto :) okolica (bliższa i dalsza) kryje sporo pięknych miejsc i zabytków. Myślę jednak, że nie w opcji all inclusive - cena zupełnie nieadekwatna do jakości... Sam przelot z Wrocławia do Tirany - jak najbardziej komfortowy (raptem jedynie około 1,5h lotu). Po przylocie nie było już tak fajnie... Na miejscu trzeba wykazać się sprytem i cierpliwością, żeby znaleźć stanowisko rezydentów Itaki (zwłaszcza, gdy jest już ciemno, a na lotnisku tłok i ruch jak w Rzymie)... Transfer z lotniska - fenomenalna wycieczka turystyczno-krajoznawcza :D Kierowca (Albańczyk) raczej pozbawiony możliwości komunikacji w innym, niż własny język, nie dość, że z trudem wymawiał nazwy hoteli, to jeszcze zapomniał zatrzymać się przy naszym hotelu (miałyśmy wysiąść jako pierwsze), skutkiem czego zwiedziłyśmy całą okolicę i wszystkie miejscowe hotele, do których udawali się pasażerowie autokaru i zamiast o 21 byłyśmy w hotelu około północy... Po przybyciu na miejsce nie otrzymałyśmy ani wody, ani kanapek (choć takowe dostali inni goście, którzy przybyli w tym dniu do hotelu lotem z Warszawy). Recepcjonista oburzony był naszym pytaniem, czy możemy gdzieś zjeść i się napić, bo przecież już wszystko zamknięte! Na szczęście Durres o tej porze budzi się do życia, a w pobliżu jest mnóstwo barów i restauracji... Nie korzystałyśmy z wycieczek organizowanych przez Itakę, samodzielnie zwiedzałyśmy okolice (bliższe i dalsze) i to jest chyba najlepsze rozwiązanie, bo koszty nieporównywalnie niższe. Rezydentka - sympatyczna, energiczna kobieta, pomogła w wymianie ręczników i tyle, bo kolejna próba kontaktu (w sprawie powrotu do kraju) nic nie dała - telefonu nie odbiera, na smsy nie odpisuje, dyżur prowadzi w miejscu bliżej nieokreślonym, bo nie można Jej zlokalizować na terenie obiektu... Albania i Durres warte odwiedzenia, jest wiele pięknych miejsc i ciekawych zabytków, ale raczej nie w Germany Hotel, a przynajmniej nie w opcji all inclusive, bo nie ma to sensu.

Zalety

jedzenie, bar, obsługa baru, basen (nie korzystałam, ale wygląda dobrze)

Wady

pracownicy recepcji, wyposażenie pokoi (lodówka, sejf - szczegóły w opisie), serwis sprzątający

Martyna

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Lipiec 2019

Ogólnie piękny wyremontowany hotel. Nowoczesny i czysty. Piękna duża restauracja. Polecam dla Par i osób, które chcą czerpać jak najwięcej z okolicy :)

Zalety

Nowoczesne przestronne pokoje, Liczne sklepy w pobliżu, miła uśmiechnięta obsługa.

Wady

Brak atrakcji dla dzieci, brak animacji dla dorosłych , w związku z tym, że hotel jest przy głównej ulicy jest trochę głośno.

Dorota

Pobyt - Wrzesień 2018

W hotelu Germany spędziłam jedne z moich lepszych wakacji. Obsługa super zawsze pomocni i uśmiechnięci - pod warunkiem, że ty też podchodzisz do nich jak człowiek z uśmiechem. Małe urozmaicenie w alkoholach ale to akurat nie robiło dla mnie problemu za to nie ograniczali się z ilością. Świetna kawa mielona z prawdziwego ekspresu a nie rozpuszczalna z automatu. Co do jedzenia może nie było wyboru 10 rodzaju mięs ale zawsze było ciepłe i smaczne, godziny podawania wykraczały nawet trochę poza podany czas posiłków. Świetne ciasto nasączone mlekiem podczas podwieczorku. Co do baru na plaży, myślę, że powinni częściej prać pokrowce na leżakach ale takto ok. Bardzo dużo wolnych leżaków. Myślę, że mogło być to również spowodowane tym, że byliśmy na początku września. We wrześniu plaża również nie była brudna jak to opisywali bywalcy z sezonu. Minusem hotelu jest basen prawie cały czas w cieniu. W naszym pokoju p.115 WiFi zawsze dobrze działało. Zapomniałam jeszcze wspomnieć o właścicielu. Przesympatyczny człowiek i bardzo lubi dzieci. Była z nami chrześnica i traktowali ją jak księżniczkę. Panie z recepcji też przesympatyczne i zawsze uśmiechnięte.

Zalety

Przesympatyczna obsługa wraz z właścicielem Plaża blisko hotelu, wydzielone miejsce z leżakami i beach bar Czyściutkie pokoje, codziennie świeża pościel i ręczniki. Bezpłatny sejf w szafie

Wady

Czystość pokrowców na leżakach przy plaży. Basen prawie cały dzień w cieniu.

Jan

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel nie posiada animacji oprócz muzyki wieczornej.

Aga

Pobyt - Sierpień 2018

Ogólnie hotel fajny polecam przy morzu z barem .W centrum dużo sklepów,pubów .

Zalety

Blisko morza ,ładny hotel oraz pokoje ,piękna plaża

Wady

Basen mały cały dzień w cieniu oraz w cieniu leżaki,zimna woda w basenie,mały wybór jedzenia i monotonne jedzenie,brak animacji,brak kącika dla dzieci,brak brodzika,brak sali konferencyjnej na spotkania z rezydentem .

hanna

Pobyt - Lipiec 2018

bylismy w hotelu na poczatku lipa 2018,hotel czysty,zadbany,plaza rowniez,lecz piwo na plazy nie do wypicia musielismy kupowac w barze obok,brak napoi,w samym hotelu bylo brak masla,brakowalo frytek dla dzieci jednym slowem nie polecam

Zalety

hotel zadbany,czysty,do morza blisko,plaza ok,lezaki ok

Wady

malo jedzenia,pizza platna przy hotelu,brak masla,napoje dla dzieci zepsute szczegulnie wisniowy,piwo przywozili kilka beczek smierdzace na plaze,brak masla,jedzenie monotonne,powtarzalo sie ,

Germany