Galini Sea View (Agia Marina)

Pobyt oceniam za udany z małymi wyjątkami. Byłam z dzieckiem 3 letnim. Oferta dla dzieci uboga. Jedna zjeżdżalnia która nie działała. Brak w menu propozycji dla dzieci. Córka przez 7 dni jadła makaron. Obsługa hotelu na plus. Panie sprzątające codziennie pytały o sprzątanie. Za tą cenę oczekiwałam jednak czegoś lepszego.

Polecam ten hotel, obsługa bardzo miła , codziennie sprzątane pokoje, jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie. Na początku wystraszyłam się górki prowadzącej do hotelu :) , ale nie było tak źle, co chwile jeżdżą meleksy , spacer też dobrze robi. Na plażę idzie się kładką jakieś 350 metrów, tam również jest bar i basen do dyspozycji.

Jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Bardzo dobra lokalizacja. Hotel położony na wzgórzu, dzięki czemu są piękne widoki. Blisko plaża, czysta z ciepłą wodą, ok 5 minut pieszo. Można też dojechać meleksem. Jedzenie bardzo dobre. Każdy znajdzie coś dla siebie. Kilka barów i basenów. Pokoje sprzątane codziennie. Obsługa Galini super, bardzo pracowici, pomocni i uśmiechnięci.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotel. Z restauracji jest piękny widok na morze. Codziennie są sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki. Jedzenie jest przepyszne i urozmaicone, niczego nam nie brakowało . Obsługa hotelu i restauracji przemiła , zawsze służącą pomocą.

Hotel na prawdę na wysokim poziomie Cała załoga hotelu starała się każdemu z gości spełniać oczekiwania a na tak wielki hotel jestem bardzo mile zaskoczona Jedynie to wzgórze na które trzeba było się wdrapywać z wózkiem i 8 miesięcznym dzieckiem nie raz było wyczerpujące 🌹

Nazwa  Galini Sea View (Agia Marina)
Miejsce  Grecja / Kreta / Agia Marina
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

5.5

Wyświetlono 54 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.9
Kamila

Zalety

Obsługa Bliskość do morza

Wady

Brak menu dla dzieci Jedzenie monotonne codziennie serwowali to samo

m.k

Zalety

miła obsługa, czysto

Izabela

Zalety

Lokalizacja, położenie, blisko do Chani. Obsługa.

Zalety

Piękny widok z hotelu., codzienne animacje, spory basen z wygodnymi leżakami.

Zalety

Był na wzgórzu 350m od morza ale miał swoją ciągłość i można było przejść kładkami do morza Miła obsługa

HeniekZDzialek

Hotel przyjemny, ale trzeba mieć na uwadze, że 5* jest przyznane lokalnie a tak naprawdę to 4*. Główna część hotelu położona na wzgórzu, co z jednej strony może skutkować pięknym widokiem na morze (jeśli masz pokój w odpowiednim miejscu; swoją drogą hotel to istny labirynt przejść, korytarzy, schodów, wind, poziomów i budynków, które ciągną się aż do samej plaży) z drugiej strony przejście na plażę i z plaży z głównego budynku to wędrówka bardzo stromymi uliczkami (dla bardziej wymagających kursują meleksy). Basen główny nieduży, dodatkowe baseny to raczej baseniki. All inclusive na lokalnych trunkach, nie ma szału; menu smaczne (super pieczywo) ale monotonne, owoce morza były raz. Oznaczenie alergenów przy daniach, przy deserach brak. Pokoje w miarę czyste (mieliśmy sprzątane i ręczniki wymieniane codziennie), w naszym pokoju mrówki urządziły się w gniazdku elektrycznym i podjadały nam smakołyki z komody. W hotelu siłownia, ale dużo sprzętów uszkodzonych lub niskiej jakości. Jest też sauna ale trzeba zgłosić wcześniej, żeby nagrzali. Plaża ogólnodostępna, wąska, ale ładny piasek, mało kamieni. Woda czysta, przy większych falach niestety trochę mętna i z fragmentami alg albo trawy morskiej (nie znam się). Między hotelem a plażą jest ulica, nad którą można przejść specjalną kładką; pełna restauracji i sklepów. Ulicą można dojechać do miasta Chania (8 km) co na pewno należy zrobić, bo stare miasto jest cudowne. W skali 1-10 dałbym za hotel 6-7.

Zalety

- jeśli dobrze trafisz, to masz widok z pokoju na wzgórzu na morze - dowóz meleksem na plażę - ciepłe bułeczki na śniadanie

Wady

- mały basen i niedużo miejsca wokół basenu - brak własnej plaży - mrówki w pokoju

Barbara

Hotel pięknie położony , dzięki czemu są fantastyczne widoki. Pomimo położenia na wzgórzu bezproblemowo bez wysiłku można dostać sie na plażę , basen, do restauracji , goście podwożeni są przez obsługę hotelu . Pokój bardzo przestronny , utrzymany dość dobrze . Łazienka wymaga remontu.

Zalety

Piękne widoki, dobra obsługa niezłe jedzenie .Świetna baza wypadowa.

Wady

Plaża bardzo mało i niezbyt czysta

1.0
Tom

tragedia, hotel zasługuje na max 2*, proponuje omijać szerokim łukiem

Zalety

jeden wielki syf

2.3
Karol

Najgorszy hotel 5 * w jakim byłem Łazienki dramat , wszystko zrobione jak najtańszym kosztem , niechlujnie itp Katastrofa

Zalety

Brak zalet

Wady

Materiały wykończeniowe kiepskiej jakości Jedzenie co dziennie to samo lub zostało przetworzone na inną potrawę następnego dnia ,

Iza

Hotel Galini Sea View odwiedziliśmy z mężem I córką drugi raz po dwóch latach, ponieważ za pierwszym razem nas zachwycił. Za drugim razem jesteśmy jeszcze bardziej zadowoleni, ponieważ mieliśmy pokój na wyższym piętrze i tym samym jeszcze piękniejszy widok na Chanię i morze. Hotel jest rozlegly i prawie z każdego miejsca ma przepiękne widoki, ale trzeba się liczyć z licznymi spacerami, również pod górkę. Do plaży lub do wyjścia na miasto i z powrotem podwozi hotelowy meleks. Do plaży można przejść dołem, ale trzeba pokonac ruchliwą ulicę lub skorzystać z mostu nad ulicą. Po wyjściu z hotelu przy ulicy, skręcając w lewo ok.200 metrów przystanek do Chanii, bilet 2 euro. Dwa główne baseny: 1 duzy, głośny z animacjami, ostatnie wolne leżaki do ok. godz. 8.30, później trzeba mieć dużo szczęścia, żeby znaleźć coś wolnego. Drugi basen mniejszy, ze zjeżdżalniami, bez animacji i zawsze są wolne leżaki. Jeśli chodzi o jedzenie to na pewno jest gorzej niż dwa lata temu. Owoce morza raz w tygodniu, jajecznica nie do zjedzenia, z proszku i zalatuje chemią. Z jajek, polecam tylko sadzone. Poza tą jajecznią i brakiem owoców morza jedzenie smaczne i różnorodne. Sprzątanie pokoi codziennie, ale ogranicza się do posłania łóżek, starcia podłogi i wymianie ręczników, bez względu na to czy się zostawiło napiwek. Przez dwa tygodnie chyba raz mieliśmy tylko zmienioną pościel. Na pewno duzy plus za to, że nic nie zginęło z pokoju( nie korzystaliśmy z sejfu, pieniądze i biżuteria zostawiane w szufladzie). Obsługa bardzo miła, szczególnie kelnerzy. W restauracji również ok, ale tutaj trochę bardziej zapracowani. W tym roku brakowało nam kolacji a la carte w chińskiej restauracji, została tylko włoska. Obecnie korzystając z windy przy restauracji i wjeżdżając na 5 piętro można tylko podziwiać piekny widok, który roztacza się z tego miejsca. Mimo małych minusów w dalszym ciągu polecamy ten hotel.

Zalety

Przepiękne położenie i widoki, miła obsługa, beach bar, dobre jedzenie.

Wady

Za rzadko owoce morza, Za rzadko zmiana pościeli.

miroslaw

Nasz pobyt był bardzo udany bardzo ladny Pokój z pięknym widokiem na może dwu piętrowy było super hotel jest na wzniesieniu ale jeździły taxi hotelowe 24 h także nie było problemu obsługa bardzo miła pracowali tam również Polacy w recepcji internet był wszędzie nawet na plaży pokoje sprzątane codzień przywitanie winem i szampanem jedzenie bardzo dobre bardzo polecamy ten hotel Pozdrawiamy Biuro Grekos

Aneta

Hotel położony na wzgórzu, z ładnym widokiem. Przy hotelu są meleksy, które zawożą gości na dół do głównej drogi, jak i na górę pod sam hotel. Pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie dobre, mało urozmaicone. W recepcji pracuje Pani, która mówi po polsku. Animacje są ale nic ciekawego. Ogólnie polecam.

Kinga

Ładny, duży hotel z bezpośrednim dojściem do morza przez kładkę nad ulicą. Bardzo dobra infrastruktura. Wiele basenów. Bardzo dobra obsługa całego hotelu, dzięki czemu pobyt jest bardzo przyjemny. Fajny zespół animatorów. Wszyscy dbają o gości.

Zalety

Hotel usytuowany na wzgórzu z pięknym widokiem na morze. Piękna restauracja hotelowa. Kilka basenów, nawet na plaży przy morzu. Miasteczko Agia Marina całkiem fajne.

Sabina

Hotel ok, czysty, obsługa bardzo miła. Niestety , ale nie było żadnych animacji , a rezydentka pani Natalia niezbyt zainteresowana nami.

Zalety

Czysto, bardzo miła obsługa, jedzenie wspaniałe.

Wady

Kogo bolą nogi, nie polecam tego hotelu z uwagi na duża ilość schodów.

Sylwia

Hotel położony na wzgórzu, z przepięknym widokiem na morze. Duży, rozległy z różnymi częściami mieszkalnymi. Pokój był codziennie sprzątany (tv, lodówka, klima jak w opisie). Jedzenie bardzo dobre, duży wybor wszystkiego, codziennie urozmaicane. Bar all inclusive 20 drinkow z listy, 3 rodzaje wina, piwa a nawet znalazł sie i szampan. Przekaski przy barze frytki, pizza, lody i owoce. Każdy znajdzie coś dla siebie. Plaża piaszczysta z basenem i barem. Dojscie przez kładkę przez ulicę lub wozi meleks. Szczerze polecam hotel Galini Sea View! Świetna baza wypadowa do zwiedzania. Obok wypożyczalnia aut. Polecam.

Marek

Pobyt - Wrzesień 2022

Wielki, ale przytulny Hotel. Przytulny, bo składa się tak jakby z wielu malutkich hotelików połączonych kładkami, przejściami, balkonikami itd. Wiele odosobnionych balkoników, tarasików, trawniczków i basenów. Wszystko to położone na stoku góry, która pewnie miałaby ze 20 pięter. Schodki, mostki, przejścia, sprawiają że po całym hotelu chodzi się ciekawie i bezproblemowo. Hotel posiada mostek, który w sprytny sposób sprawia - że można powiedzieć - leży nad samą plażą :) (Jak się przejdzie przez bar, mostek, drugi mostek, drugi bar i schody) Tajemnica dobrego wypoczynku polega na tym, by nie używać klimatyzacji w pokoju.

Zalety

Ładne widoczki, wiele kameralnych loklalizacji (balkoniki, baseny, tarasy itd.) pozwalające w odosobnieniu spędzać miło czas Dobre napoje bezalkoholowe. Zimne i pyszne. Nie śmierdzące chlorem jak w wielu innych greckich hotelach. Pyszne Greckie ciasteczka, smaczne posiłki i cała lodówka owoców bez ograniczeń

Wady

Brak Animacji, Kwaśne wstrętne winogrona na stołówce (prawdopodobnie importowane specjalnie z Polski)

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel troszeczkę na uboczu ale w zasięgu 10 minut spacerem wszelki wybór restauracji punktów usługowych i wszystkiego czego dusza zapragnie. Bardzo blisko duży supermarket, w którym można się zaopatrzyć w dodatkową wodę, bo jeśli chodzi o jedzenie to naprawdę nie można być tutaj głodnym. Chef stara się codziennie wprowadzić w osłupienie gości nowymi potrawami. Wszystko jest po prostu przepyszne, wybór przeogromny, nie da się tego nie spróbować. Mnóstwo lokalnych potraw kuchni kreteńskiej, ryby, owoce morza, mnóstwo potraw z warzyw, naprawdę czego dusza zapragnie. Myślałam że będziemy się dodatkowo stołować w okolicznych tawernach ale naprawdę nie było takiej potrzeby. Fajny duży głęboki basen z widokiem na morze. Sam hotel jako budynek jest chyba bardzo nowy, bo zupełnie jeszcze nie urządzony i brak całkowicie klimatu Grecji. Robi to szczerze mówiąc fatalne wrażenie na dzień dobry ale na szczęście potem wszystko już jest tak jak trzeba (może za wyjątkiem animacji które są bardzo nędzne, ale nam to akurat nie przeszkadzało bo nie przepadamy za tego typu atrakcjami). Ogólnie hotel wart polecenia. Nigdzie nie trafiłam na lepszą hotelową kuchnię.

Zalety

Kuchnia Duży głęboki Basen z widokiem na morze kamienista plaża po drugiej stronie ulicy

Wady

Budynek bez klimatu

Pobyt - Sierpień 2022

Wszystko ok poza brudnymi materacami i brudem pod łóżkiem.

Zalety

Widok na morze i wyspę- jest na wzgórzu.

Wady

Brak ogólnego dostępu do sztućców w restauracji. O wszystko trzeba prosić kelnerów, a dużo łatwiej byłoby organizować to sobie samemu.

4.1

Pobyt - Czerwiec 2022

Do restauracji na posiłek trzeba pokonać stromo 62 schody.!!! W hotelu, przy basenie brak zakazu palenia z czego korzystaja szczególnie Skadynawowie. (Bardzo duzo palą) Wszędzie dym!!! Posiłki pyszne i ogromny wybór. Hotel duży, a baseny malutkie i bardzo ciasno. Woda dość mocno chlorowana. Pokoje sprzątane codziennie ale średnio czyste.

Zalety

Bogata oferta jeśli chodzi o wyżywienie. Każdy znajdzie coś dla siebie. Miła osluga

Wady

Wszędzie pod górę lub z góry ( stromo, mnóstwo schodow). Mocno chlorowana woda( chlor sypany codziennie z wiaderka). Małe baseniki jak na tak duży hotel. Brak ograniczeń palenia papierosów . Brak animacji czy zajec dla dzieci czy doroslych

Miro

Pobyt - Wrzesień 2020

Miejsce piękne i spokojne.Morze akurat dla spacerowicza i plazowicza.Dobrze zorganizowany bicz bar.Najlepsza obsluga tego baru mimo pandemii.Wszystko swieże i podane z zyczliwości? szczególnie Pani od pieczenia potraw .Natomiast monotonia z powodu braku zainteresowania ze strony biur podróży tzw róbta co chceta ja swoje odwaliłam.Zero animacji czy imprez niby z powodu pandemii ale czyzby?wszyscy i tak bez masek oprócz personelu,jakis jazz w holu i słaby internet i ot cala rozrywka.W dobie pandemii ceny powinny byc zmniejszone o polowę bo za co tu placić?zapytalem o Zorbę czy syrtaki a tu personel z innych stron świata -żadnej kultury greckiej taki Władek w hotelu zadnej atmosfery.Jeszcze polak do polaka wilkiem no bo jak to w windzie powiedzieć cześć wam?niemiec potrafi ale nasi ?Także zacznijcie swoje samotne indywidualne podróże bo ten all to się robi nijaki.

Zalety

Czysto schludnie dobre zaplecze .Dobre położenie i organizacja.

Wady

Monotonne jedzenie i obsluga.Brak zainteresowania klientami poza uśmieszkami .

Galini Sea View (Agia Marina)