Galina (ex. Nostos Paradise Beach)

Byłam z mężem i 12-o letnią córką. Pobyt uważam za bardzo udany. Jeśli jeszcze będę na Korfu to tylko w tym hotelu. Pokój hotelowy był jedynym małym problemem (nie mieliśmy balkonu) ale chodziliśmy sobie do barów hotelowych wieczorami. W pokoju były mrówki, ale obsługa hotelowa dzielnie z nimi walczyła, ja wzięłam proszek na mrówki ale go nie musiałam wykorzystywać. Dla dzieci ten hotel to raj. Moje dziecko nie chciało go opuszczać. Na stołówce mogą być kolejki do jedzenia, ale one bardzo szybko się rozładowują, nigdy nie czekałam dłużej niż 5 min. wiec nie ma się co denerwować. TRZEBA KONIECZNIE wziąć preparaty na komary, są straszne - o połowę mniejsze od naszych a po ukąszeniu robi się wielki bąbel. Trzeba wziąć spray na komary oraz żel Fenistil lub coś o podobnym działaniu na ukąszenia, bo tego uniknąć się nie da. Do miasteczka jest bardzo blisko. Mam taką prośbę do wyjeżdżających - w miasteczku jak się wyjdzie z hotelu, po prawej stronie jakieś 200 m od hotelu w uliczce która mocna opada w dół jest duża kocia rodzinka biało ruda, gdyby komuś zostało jakieś mięsko ze stołówki, można zawinąć w serwetkę i ich nakarmić. My tak robiliśmy, szkoda kociaków, są bardzo głodne. Hotel polecam, my spędziliśmy tam bardzo udane wakacje.

Byliśmy w lipcu z córką 12-o letnią. Pobyt był bardzo udany i gdybyśmy mieli ponownie odwiedzić Korfu to na pewno wróciłabym do tego samego hotelu. Poprzednie opinie bardzo mnie przeraziły i trochę mnie zdziwiło że wiele z tych uwag to kłamstwo. Obsługa jest wspaniała zwłaszcza animatorzy, nie widziałam ani jednej osoby, która z jakiegokolwiek powodu robiłaby awantury w recepcji, talerze też jakieś takie czyste były... może szczęście przez 10 dni miałam... były kolejki w restauracji, oczywiście, ale bardzo szybko się rozładowywały i nigdy niczego nie brakowało, obsługa uwijała się bardzo szybko aby nigdy niczego nie brakowało. Mieliśmy wykupiony pokój najtańszy i trochę nam przeszkadzało że nie było balkonu, ale to nawet nie był problem bo jest kilka barów i miejsc gdzie można było posiedzieć i pograć w jakieś gry. W pokoju mieliśmy mrówki, ale pracownicy dzielnie z nimi walczyli, nawet tego nie zgłaszałam, sprzątaczki zgłaszały problem i przychodził pan z obsługi. WAŻNE - tam jest dużo komarów, trzeba wziąć fenistil (żel na ukąszenia) oraz spray żeby wieczorem się popryskać. W hotelu są psy - wspaniałe, bardzo łagodne, dzieci nosiły im wodę i jedzenie, my też. Wszystko mi się tam podobało, również aquapark, (siedzieliśmy tam do 14, potem na obiad i leżak przy głównym basenie lub plaża). Byliśmy na 2 wycieczkach z firmą Magic Tours - polskie biuro podróży, które jest w pobliżu hotelu. Polecam. Bliskość miasteczka dawała możliwość żeby chodzić sobie na spacery wieczorem i oczywiście, jak to w Grecji była tam kocia rodzinka bardzo głodna, matka samotnie siedziała w jasnym punkcie ulicy (jak się idzie z hotelu w prawą stromę z 300 m jest taka uliczka stromo opadająca w dół, tam zawsze są koty) , za nią w cieniu małe (jedno kocie bardzo małe reszta starsza). My zawsze braliśmy trochę mięska do serwetki żeby coś im zanieść.. bardzo proszę, może ktoś jeszcze coś im da do jedzenia. Moje dziecko i mąż byli bardzo zadowoleni z tych wakacji, polecam i.. nie można ufać wszystkim opiniom.. aha - w oknach, na górze jest zwinięta moskitiera, trzeba ją pociągnąć do dołu żeby komary nie leciały.

Blisko do Centrum , blisko do Morza , super animatorzy ,miła obsługa Hotelu , bardzo dobre jedzenie ,samemu leje sie piwo z pipy nie trzeba stać w kolejce do barmana ,Piękne miejsce , dużo uliczek do spacerowania piękne ogrody , POLECAM ;-)

Dość długi ale myslę że szczegółowy opis... 7 dniowy pobyt w połowie czerwca, ciepło, lekko pochmurno, zdarzały się dni z deszczem, ale opalenizna oczywiście zaliczona, teren hotelu bardzo duży na którym znajduje się kilka mniejszych skromnych hotelików, dość dużo komarów bo obok znajduja się podmokłe nie zagospodarowane tereny, do plaży blisko co było atutem, plaża ładna, piasek na zmiane z drobnymi kamyczkami, obuwie nie potrzebne, morze czyste i ciepłe, choc plaża dość wąska w sezonie na 100% duży ścisk, w czerwcu jeszcze ok, choć po 15 czerwca juz tez było gwarno wszędzie - restauracje, bary, baseny i plaża! Od 15 czerwca miał być czynny AQUAPARK ale niestety nie był, dużo w nim atrakcji ale nie udało się z niego skorzystać, obsługa podała informację o problemach technicznych związanych z bezpieczenstwem i dlatego nie mogła uruchomć go w okreslonym w umowie terminie. Szkoda, wybraliśmy ten hotel ze względu na tą naprawdę dużą atrakcję! Została nam za to wypłacona mała rekompesata po powrocie do Polski ale to bylo w wysokości 2 dniowego wejscia na baseny w PL przy rodzinie 2+2 gdzie dzieci do 7 lat są Free. (termy w okolicach łodzi ). W okolicy i hotelu mona wypożyczyć auto - fiat panda od 35, inne 40, nissan 50 euro, wyspa nie jest duża, objezdza się w 1 dzień. W hotelu posiłki obfite i dobre nie dla wymagających ale w miarę swieże, nic nam i dzieciom nie było. Kiepskie napoje. Woda ok! Piwo i drinki ocena 7/10. Dość dużo barów i restauracji na całym kompleksie dla wszystkich, nie bylo żadnych opasek dla nikogo! Nie kupujcie teej oferty kilka miesięcy przed wyjazdem ponieważ trzeba zapłacić za 2+2 słyszałem po 8-9 tys zł, a na miesjcu jest duże rozczarowanie, my za 3,5 tyś za 2+2 (dzieci 6 i nie całe 2 lata), zakup wycieczki dzien przed wyjazdem - warto, nie rozczarujecie się za tą cenę a przynajmniej nie bedzieice załować ze tyle wydaliście za wybór tego 5*Hotelu!! na miejscu to: Hotele ok 2-3*, baseny i plaza 4-5*, zachody słońca 5*, piekne! Dość daleko od lotniska, transfer autokarem z klimą lub busem bez klimy min 70 min. Lotnisko w Korfu małe i dość stare ale da się wylądować i wystartować bezpiecznie :)) Zwiedziliśmy, zobaczyliśmy, zaliczyliśmy urokliwe Korfu ale już 2 raz tam nie jedziemy, bo wysp dużo w Grecji trzeba zobaczyć kolejną! Wylot z warszawy trwał 2 godzinki, więc szybko zleciało, wylot o 6 rano a powrót po 7 dniach o 18 więc ponad 7 pełnych dni na miejscu do tego czerwcowa turbo promocja za wyjazd z pełnym wyżywieniem pozostaje zapamiętany myślę że, mile!!! Baaardzo polecam Pana Adama z Salonu Wakacje.pl Łódż ul. Zgierska 211, dziękuję za poświęcona cierpliwość przy wyszukiwaniu rodzinnej wycieczki do Grecji na wyspę Korfu którą chcielismy po prostu zobaczyć:)) Pozdrawiamy!!

Hotel zasluguje na 3 geiazdki nie wiecej a w biurze Rainbow ma 4ipol giazdki, oferta to piekne zdjecia a realne to pokoje w piwnicach, podczas naszego pobytu caly czas nie dzialal telefon, telewizor a w lazience wylewaly sie nieczystosci. Pomimo prosb codziennych nawet kierownikowi hotelu zostalismy do konca bez usunietych usterek. Wieczne kolejki do barow i posilkow i to na dlugie czekanie nawet zeby piwko zjesc a do posilkow wogole nie wpuszczali na sale tylko kolejka byla i dopiero jak ktos zwolnil stolik. Walka o lezaki przy basenie i na plazy. Duzo korzystalismy z wycieczek ale pierwszy raz takie rozcarowanie.

Nazwa  Galina (ex. Nostos Paradise Beach)
Miejsce  Grecja / Korfu / Acharavi
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, aquapark

Aquapark znajdujący się na terenie resortu.

Ekskluzywna część rozległego kompleksu hotelowego, położonego w ogrodzie.

Dobra lokalizacja: 300 m do najbliższego sklepu i restauracji, 600 m do centrum Acharavi, ok. 35 km do Korfu.

Bezpośrednio przy hotelu, siedmiokilometrowa, szeroka, piaszczysta plaża.

5.2

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aga

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

położenie, plaża, bezpłatne leżaki, nastawienie obsługi, aquapark, animacje... (mogę wymieniać dalej)

Wady

pokój

Aga

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

obsługa, położenie, animacje, przyjazne podejście,

Wady

pokój

DAMIAN

Pobyt - Czerwiec 2018

Zalety

Blisko do Centrum , blisko do Morza , super animatorzy ,miła obsługa Hotelu , bardzo dobre jedzenie ,samemu leje sie piwo nie trzeba stać w kolejce do barmana ,Piękne miejsce , dużo uliczek do spacerowania piękne ogrody , POLECAM ;-)

Wady

WIECZOREM KOMARY , PASUJE KUPIĆ SPREJ NA KOMARY PRZED WYJAZDEM

Fergi

Pobyt - Czerwiec 2018

Zalety

Duży obszar na którym znajduje się cały kompleks, dużo basenów i atrakcji dla dzieci, blisko małego miasteczka, blisko ładna plaża oraz morze, przystępna cena przy zakupie 12 godz przed wyjazdem.

Wady

W większości pokoi brudno, hoteliki wymagają gruntownego odremontowania, w łazienkach na ścianach i fugach grzyb, stare wysłużone wanny, aqapark nie czynny w połowie czerwca, w nielicznych pokojach prysznice, hotel dla NIE wymagających.

1.6

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

zadne

Wady

Pokoje w piwnicach, wielie kolejki do posilkow, baru, codzienna walka o lezaki przy basenie i na plazy

Grubi

Pobyt - Sierpień 2017

Ośrodek wypoczynkowy jest położony w bardzo dobrym miejscu. Około 100 m od hotelu zaczyna się miasteczko, w którym jest wiele sklepów i barów. Idąc przez 7 km plażę możemy zauważyć wiele restauracji, w których odbywa się wiele imprez. Atrakcji w okolicy nie ma praktycznie wcale. Na szczęście są organizowane wycieczki. 7 km plaża znajduję się na terenie hotelu. Z naszego budynku mieliśmy do niej około 30 m. Woda jest czysta, aczkolwiek niestety przez nią nabawiłam się zapalenia spojówek, jej osolenie jest ogromne. Jednym z problemów hotelu jest obsługa, która mało zna angielski. Kelnerki znają tylko kilka podstawowych słów, za to kelnerzy za nie nadrabiają. Personel jest bardzo sympatyczny, barmani są zabawni i przyjacielscy, choć mogliby podszkolić język. W ośrodku jest cicho i spokojnie. Niesamowita kultura. Na każdym kroku słychać polski język. Wielkość pokoi jest wystarczająca. Niestety czystość to nie jest ich największy atut. Sprzątaczki sprzątają w pokoju tylko 2 razy w tyg. Ręczniki są rzadko wymieniane i do tego wszystkiego mrówki, które są wszędzie: w łóżku, na meblach, ścianach. Wyposażenie pokoi jest ok. Łazienka była ładna i przestronna. Duży prysznic, umywalka i toaleta. Czasami sprzątaczki zapominały o papierze toaletowym... W hotelu są 3 posiłki i przekąski między posiłkami. Jedzenie jest dobre, ale pachnie trochę odrażająco, zwłaszcza ryby. Z czasem niestety te smaki zaczynają się przejadać. Na końcu ma się dość ich kuchni. Na terenie hotelu jest wiele rozrywek. Zumba, fitness, animacje dla dzieci, karaoke, imprezy na basenie lub w barze, greckie wieczory itd.

Zalety

Fajne rozrywki dla dzieci i dla dorosłych, dużo sportu co jest wielką zaletą ośrodka.

Wady

Mrówki, które są wszędzie. Słaba znajomość j.ang przez pracowników.

1.4
kevin4@interia.pl

Pobyt - Sierpień 2017

Hotel zasluguje na nie wiecej niz 3 gwiazdki. Rainbow piekne ma zdjecia a po przylocie okazuje sie ze dno, pokoje w podziemiu, zawilgocone, zagrzybione, o lezakach zapomnijscie jak o 7 rano nie pojdziecie i nie zostawicie recznikow na plazy lub basenie przy czym jak zostawicie to ktos wywali i jak wrocicie nie bedzie, aqua park stary na zjezdzalniach laczenie sa takie ze mozna sie pokaleczyc i potezne kolejki do posilkow, baru itd a jesli jestes wrazliwy bo mnie to nawet nie ruszalo to sa niedomyte naczynia. Generalnie ten hotel moze kiedys byl fajny, a teraz juz jest stary i za duzo gosci przyjmuja i niewyrabiaja nigdzie. Sam bylem swiadkiem jak w recepcji caly czas ktos sie kloci ze albo mu nieczystosci wylewaja albo pokoj dostal w piwnicy albo mu cos nie dziala, obcokrajowcy widzialem ze dawali po 50 euro zeby tylko pokoj zmienili im a inni sie klocili non stop.

Zalety

zadne

Wady

pokoje dno, aquapark stary, brak lezakow juz o 7 rano, ogromne kolejki do posilkow ( do tego stopnia ze trzeba czekac az ktos skonczy jesc), kolejki do baru

rozbor

Pobyt - Sierpień 2017

LOKALIZACJA: super! hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży z leżakami i parasolkami; zawsze można znaleźć wolne miejsce. POKÓJ: być może ok. 10% gości otrzymuje pokój zgodnie z opisem; zdecydowana większość pokoi nie spełnia poziomu nawet *** mówiąc o greckich normach; \\\"tysiące\\\" ludzi kłócących się z obsługą o inny pokój to standard o każdej porze dnia i nocy; możliwa przeprowadzka do innego pokoju, ale zazwyczaj w 4-5 dniu pobytu - nowy pokój albo jest w piwnicy bądź oddalony o 1,5 km od najciekawszych atrakcji; pełno Polaków, Rosjan i Niemców mówiących jedną frazę: \\\"kupiłem inny pokój, mój pokój jest całkowicie inny od tego co przeczytałem w opisie\\\" OBSŁUGA: nie podlega ocenie - ale nie ze względu na jakość pracy ludzi, a ze względu na ich ilość; właściciel hotelu zatrudnia po prostu za mało osób jak na taką ilość gości; obsługa zamiast pomagać \\\"tłumaczy się\\\" za źle przydzielony pokój bądź \\\"obsłuchuje\\\" za brudne naczynia podczas posiłków; obsługa jest naprawdę miła, ale ich praca pozostawia wiele do życzenia, ale nie jest ich wina! można iść do recepcji załatwić drobnostkę i stać 2h i słuchać \\\"fu*k mam inny pokój\\\", POSIŁKI: smaczne i urozmaicone, jednak naczynia i sztućce są po prostu brudne - naczynia myte są byle jak bo nie ma czasu! PODSUMOWANIE: jeśli jesteś ugodowy i nie do końca patrzysz na to za co płacisz i jak jesteś obsługiwany - jedź! Wówczas nie zdziw się, że wszystko trwa dłużej, szukasz czystych szklanej! jeśli jesteś osobową wymagającą, lubiącą trzymać się zapisów umowy - odradzam! Wówczas zaoszczędzisz sobie nerwów i może pojedziesz w inne miejsce i odpoczniesz a nie spędzisz pół urlopu na kłótniach! polecam hotel ze względu na bliskość plaży i stosunkowo dobre jedzenie;

Zalety

bliskość plaży, stosunkowo dobre jedzenie,

Wady

za mało obsługi, błędnie przydzielone pokoje, brudne naczynia,

Kinga

Pobyt - Sierpień 2017

Zdjęcia na stronie to wizualizacje trochę odbiegają od rzeczywistości. Z pewnością nie jest to hotel dla wymagających. Hotel to jest kilka budynków jedno piętrowych w których znajdują się pokoje. Są takie budynki przy których nie ma nic, daleko do basenu i restauracji. My mieliśmy własnie taki dostać ale na szczęście naszej Pani rezydent udało się załatwić dla nas lepszy pokój blisko basenu i restauracji. Dużo atrakcji i rozrywek dla dzieci. Animatorki z biur podróży zapewniały cały dzień atrakcji dla dzieci + dyskoteka wieczorem. W pokoju mieliśmy pełno mrówek, ale na szczęście mieliśmy przy sobie płyn na mrówki i komary taki do gniazdka i się wyniosły z pokoju po 2 dniach. Pokoje są sprzątane codziennie - także z tym jest wszystko ok. Warto zabrać ze sobą coś na komary zarówno do psikania na ciało jak i do kontaktu. Bo na miejscu za sprej na komary trzeba zapłacić około 9 euro. W niektórych momentach brakowało miejsc w restauracji. Szklanki i sztućce niedomyte. Jedzenie w restauracji ok. Z pewnością więcej bym tam nie wróciła, ale najgorzej nie było. Za cenę 3240 zł/os oczekiwaliśmy czegoś lepszego.

1.0
Szymon J.

Pobyt - Czerwiec 2017

UWAGA Hotel Gelina Village Resort & Spa i jego polscy operatorzy w celu zmylenia i trudności z pozyskaniem opinii,sprzedają wakacje w tym hotelu pod nazwą Nostos Paradise Beach.\"Moja reklamacja już się pisze\" Notorycznie hotel bukuje za dużo gości (ja byłem w czerwcu 2017) w stosunku do ilości wolnych pokoi,co skutkuje tym ,że ok 10 % gości (wyłącznie Polaków inne narodowości nie) jest przenoszonych na 2-3 noce do sąsiedniego hotelu Nostos Mare oddalonego o 1 km,który jest według mnie kategorii 3 gwiazdek (opisałem to przy opisie Nostos Mare na Trip Advisor) Dałem \"aż\" 1/10,bo gdyby nie oszustwa to dałbym ok.5/10. Hotel oprócz tego dosyć fajny ale sztućce i szklanki są zawsze brudne,jedzenie dobre niestety wieczne kolejki po jedzenie przy każdym posiłku,dwa baseny bliżej morza są wiecznie zapełnione do tego stopnia,że ludzie siedzą na krzesłach ,tak jakby właściciela nie było stać na dokupienie głupich 50 czy nawet 100 leżaków na ponad 1.000 gości.Długo można by pisać ale ze względu na oszustwo szczerze odradzam ten hotel,tylko dzięki osobistej rozmowie z menagerem hotelu pierwszego wieczoru zostałem następnego dnia rano przeniesiony do pokoju na jaki wykupiłem wakacje.Panie rezydentki przerabiają te tematy codziennie i nie są do końca zdolne zrobić coś więcej a szczególnie jeżeli klient nie upomina się o swoje,był to mój trzeci pobyt w Grecji więc mam już jakieś porównanie,gdyby nie pogoda i jeden prawie pusty basen bliżej ulicy wakacje uznał bym za nieudane.Szymon

Zalety

Nie o tym mój opis ale fakt że hotel ma swoje zalety

Wady

Lekceważące traktowanie tylko Polaków,jak w moim opisie ,przenosząc ich do hotelu o niższym standardzie bez jakiejkolwiek próby zadośćuczynienia za ewidentne straty poniesione przez turystów.

Jan

Pobyt - Czerwiec 2017

Drodzy turyści Hotel Nostos Paradise Beach nie istnieje - to część kompleksu Geline Village. To jest ze strony biur podróży oszustwo i kombinatorstwo. Nie kupujcie pokoju ekonomicznego, bo wylądujecie w Gelinie w tzw. niskim parterze, czyli na poziomie -1, gdzie nie dochodzi słońce, jest wilgoć i ogromny fetor grzyba. Łazienka tragedia - pełna różnego sortu robactwa. Klimatyzacja zagrzybiona, albo zepsuta. Jak kupicie inny rodzaj pokoju, to możecie się wykłócać i wywalczyć pokój, który macie na umowie. W recepcji turysta czuje się jakby był niepełnosprawny umysłowo i nie wiedział za co w Polsce zapłacił, albo jak alkoholik, który przyjechał żeby pić w barze drinki. Jedzenie smaczne, w miarę urozmaicone. Spory wybór owoców i warzyw. Niedaleko hotelu małe miasteczko, a w nim pyszne lody, małe knajpeczki i sklepy różniste.

Zalety

Malownicze położenia, piękna plaża.

Wady

Pokoje przydzielane \\\"gdzie popadnie\\\". Wilgoć w pokojach. Ciągłe kłótnie o przydzielanie pokoi, które nie są zgodne z zakupionym produktem. Tłok w restauracji.

Karina

Pobyt - Maj 2017

Wyjazd z biurem Rainbow tours .Wszystko zgodnie z planem miałam to za co zapłacilam pokój suitę z dwoma pokojami i dwoma łazienkami pokoje codziennie sprzatane wymiana pościeli codziennie ręczniki co dwa dni.Obsługa hotelu bardzo mila pomocna jedzenie urozmaicone bardzo dużo ja się przejadlam każdy znajdzie cos dla siebie nawet mój 6 letni niejadek był najedzony i próbował nowych potraw.Widoki piękne baseny duże lepsze niż widać na zdjęciach zawsze jest wesoło ratownicy bardzo pilnują aquapark bez zarzutów niezaduzy ale przy tej ilości basenów do dyspozycji wystarczający blisko hotelu przystanek autobusowy co ułatwia zwiedzanie bilety niedrogie 3 euro animatorki pozytywnie dzieci się nienudza Wrucilismy zadowoleni wypoczeci żałuje tylko ze byłam na 7 dni bo się wahałam z powodu tych negatywnych opinii ,które są nieprawda żadnych mrowek niema jaszczurki owszem są ale nie w pokojach ino na całej wyspie Korfu taki tej wyspy urok są niezauważalne w terenach podmokłych ludzie bzdury wypisuja.Moje dzieci są zadowolone chcą jeszcze tam jechać także bardzo polevsm tym co się zastanawiają jak na to cene to jest ok i hotel zasługuje na 5 gwizdek jeśli chodzi o standard grecki.

Zalety

Piękne widoki.Hotel przyjazny dzieciom, obsługa bardzo mila i pomocna.Blisko plaza,baseny Aquapark jestem zachwycona.

Wady

Brak .Podejrzewam ze w sezonie lipiec, sierpień może być ciężko z lezakami ale tak jest wszędzie.

3.8
madlin

Pobyt - Wrzesień 2016

lokalizacja piekna hotel NOSTSO PARADISE BEACH zdecydowanie nie polecam właśnie wróciliśmy z urlopu wrzesień 2016r pokojówki masakra są niedokładne w sprzątaniu ,przez 7 dni na obiad i kolację jedliśmy to samo pod koniec już mnie mdliło ,sztućce i pozostałe naczynie nie dokładnie umyte na kolację czekaliśmy w kolejce na pusty stolik jak za komuny hotel zasługuje na max 3 gwiazdki jak macie wybór nie decydujcie sie na ten hotel a dodam że wakacje opłacone all inclusive

Zalety

Wady

nie zasługuje na 5 gwiazdek ,zdecydowanie na mniej niż 3

4.2
Jarek

Pobyt - Sierpień 2016

Wyjazd z biurem Rainbow tours. Wykupiliśmy pokój typu suit z dwoma sypialniami i dwoma łazienkami - dostaliśmy dwa pokoje z jedna łazienką i 4 pojedyncze łózka w mocno sfatygowanym stanie. 5* dla tego hotelu to przynajmniej o dwie za dużo. - chyba to jakies nieporozumienie bo egipskie hotele 3* są w znacznie lepszej kondycji. Koszmar z mrówkami - czarne ściezki chodzacych po scianach w łazience i po podłogach. Kilka razy po obudzeniu się okazywało sie ze mrówki sobie wedrują po nas i po pościeli - dopiero kupienie środka na owady i extermiinacja wszystkich szlaków mrówek w pokoju dawała wzgledne poczucie bezpieczeństwa ze nie obudzę sie z mrówkami w łózku. Jedzenie beznadziejne - jajecznica z jajek w proszku, kiełbaski i parówki niezjadliwe - pozostawały kanapki z zółtym serem lub tosty z pseudo nutellą albo jogurty z wielkich półmisków. Obiady i kolacje niby wybór spory ale niewiele do jedzenia. Monotonnie bez atrakcji - z owoców morza - 2x na tydzien risotto z owocami morza, raz smażone sardynki i raz ryz z duzymi krewetkami na wierzchu do obrania - szczesliwym trafem akurat donieśli jak stałem w kolejce i znikneły w ciągu 30 sekund i został sam ryż. Aquapark - niebezpiczeny dla zdrowia - spojenia elementów zjeżdzalni bardzo mocno wyczuwalne - po dwóch zjazdach zadrapania i czerwone pręgi na plecach - zrezygnowalismy po 10 minutach z pobytu . Tym bardziejze aquapark jest poza obrębem jhotelu dostepny dla kilku obiektów i osób z zewnątrz takze. Internet raz jest raz go nie ma nawet płatny więc nie rekomenduję kupowania go. Plaza - jest! - kamienisto żwirowa - uwaga w wodzie - bardzo dużo kamieni - praktycznie bez butów do chodzenia po rafach nie sposób dostac sie na głębszą wodę bez uszkadzania sobie stóp zwłaszcza przy falach Plusy: Okolica bardzo ładna Animacje dla dzieci - na wysokim poziomie Baseny - ładne i duże Generalna ocena - słabiutko - max 3 * dałbym dla hotelu i maksymalna ocenę 3/10

Zalety

Położenie w bardzo ładnej okolicy, piękne widoki, przyjazny dzieciom klub malucha, baseny

Wady

Pokoje, wszechobecne mrówki, posiłki, aquapark - choć nazwanie tego aquaparkiem jest mocno na wyrost,słaba plaża

Grzegorz

Pobyt - Lipiec 2016

Dla rodzin z dziećmi polecamy. W ośrodku kilka basenów o sporej powierzchni. AquaPark. Blisko plaża. My mieliśmy widok z balkonu na morze. Bardzo dobre jedzenie. Obok miejscowość Acharavi skąd można dojechać autobusem w inne atrakcyjne miejsca wyspy jak np stolica Corfu, którą trzeba zobaczyć. Ratownicy bardzo pilnują i zwracają uwagę na to co się dzieje w basenach. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Zalety

AquaPark na miejscu. Położony przy plaży. Bardzo dobra obsługa w recepcji. Bardzo dobre jedzenie. Każdy znajdzie codziennie coś dla siebie. Czysto jak na Grecję :-)

Wady

Nie zauważyliśmy większych niedociągnięć. Jedyne co, to animacje wieczorne odbywały się w miejscu skąd daleko było do baru dla all inclusive.

MIchał

Pobyt - Czerwiec 2016

Pobyt uważam za udany, pokój w budynku Nostos Paradise Beach był odnowiony i czysty, łazienka zadbana mieliśmy ( pokój studio ).Nie kupować wycieczki z pokojami ekonomicznymi. My byliśmy zadowoleni z pokoju studio. Plusem są baseny i blisko plaża piaszczysto żwirowa. Jedzenie jest w porządku był wybór. Nie zgadzam się z opinią że jedzenie jest monotonne. W sezonie na pewno są kolejki w barze. Ale w czerwcu było wszystko dostępne.Warto wypożyczyć auto do zwiedzania wyspy Korfu jest pięknie. Polecam dla rodzin z dziećmi , gdyż animatorki są bardzo przyjazne. Moje dziecko co dnia wspomina Panią Asię Renię i Aleksandrę.

Zalety

Blisko morza, centrum miasta Acharawi, fajny aquapark oraz fajne animacje dla dzieci.

Wady

Aquapark wymaga odnowienia zwłaszcza zjeżdzalnie, nie kupować pokoju ekonomicznego.

1.4
bardzo rozczarowana

Pobyt - Czerwiec 2016

ogólnie to masakra, brudno, szklanki nie domyte ogólne obrzydzenie

Zalety

blisko plaża

Wady

nieczystość

1.0
Maciej Gurczyński

Pobyt - Sierpień 2015

Zakwaterowanie - Wykupione: Hotel Nostos Paradise Beach 5* All inclusiw - praktycznie: wilgotna suterena Hotelu Gelina. Garderoba w szafie już po 2 dniach pokryła się czarnymi punktami pleśni. Smród pleśni i grzyba potęgowało jeszcze, opróżniane każdego ranka pobliskie szambo. Zawsze wilgotna podłoga i ściany, brak możliwości ich wyschnięcia, ponieważ do pokoju nie dochodziło słońce, a jedynie w bardzo ograniczonym stopniu światło dzienne. Na zewnątrz, w głębokim wykopie miejsce na \\\"wypoczynek\\\" stale zalewany śmierdzącą wodą ze zbiorczej klimatyzacji budynku. W pokoju aż roiło się od robactwa (mrówki, komary i meszki, oraz inne egzystujące w wilgoci nierozpoznane insekty). Była tego taka ilość, że po zmroku trudno było dotrzeć do łazienki. Wyposażenie - zbutwiałe, łamiące się pod ciężarem człowieka meble, uszkodzona (wymieniona po 2 dniach) lodówka, brak naczyń i sztućców, a jedynym wyposażeniem łazienki to spleśniała butelka mydła w płynie. Wyżywienie - na poziomie egipskiego hotelu 3*, obsługa kelnerska ograniczona do leniwego sprzątania naczyń ze stołu Odległość do morza i basenów ok. 700 m. Ostrzegamy wszystkich tych, którym podstępnie Biuro Raibow Tours sprzedaje pokoje w Nostos Paradise Beach typu \\\"ECONOMY\\\", gdyż mogą podzielić nasz los utracić zdrowie i zmarnować sobie wakacje. Uwaga, jest to chyba jedyny Hotel 5* gdzie wczasowicze musza targać swój bagaż nawet na znaczne odległości !!!

Zalety

Wady

Pod pozorem hotelu Nostos Paradise Beach sprzedaje się w cenie 5* najbardziej nie chodliwe miejsca (sutereny i poziom (-1 - 0) hotelu Gelina.

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel niestety bardzo nas rozczarował. Tak na prawdę 5 gwiazdek to jakiś żart ze strony organizatora. Dwa dni walki (stracony czas) o pokój, który mieliśmy w umowie. 2 pokoje + 2 łazienki. W pierwszej opcji dostaliśmy 1 pokój + aneks kuchenny, w którym stały 3 łóżka dla dzieci - mocno sfatygowane. Taka sytuacja jaka nas spotkała to w tym hotelu norma. Wieczne kłótnie w recepcji po przyjeździe. Nie wiem dlaczego biuro na to nie reaguje. Dla potwierdzenia opinie innych uczestników. Marna jakość posiłków również daleka od standardu 5 gwiazdek. Brudne naczynia - trzeba było dobrze szukać żeby znaleźć czystą szklankę. Można by wymieniać jeszcze wiele niedogodności , z którymi spotkaliśmy się na miejscu. Jeździmy na wakacje od wielu lat z trójką dzieci - takie rozczarowanie zdarzyło się nam pierwszy raz. Nie jesteśmy super wymagający ale ta oferta była niestety nie do zaakceptowania.Patrząc obiektywnie cena nie jest adekwatna do jakości. Najgorsze w tym wszystkim jest to ze wakacje mam raz w roku i niestety nie będziemy ich mile wspominać.

Zalety

Bardzo mało

Wady

Posiłki jakość Bardzo dużo ludzi Jakość pokoi

2.2
zdegustowany do potęgi

Pobyt - Sierpień 2015

Jest hotel Gelina Resort, na terenie którego rozsiane jest kilkanaście budynków. Jest to podupadły hotel, o którym w internecie krążą bardzo złe (lecz trafne) opinie. I uwaga uwaga... jakiś sprytny grecki menedżer wymyślił następujący zabieg - jeden z tych kilkunastu budynków przemalowali, oderwali literki z napisem PLOTO (każdy budynke ma swoją nazwę) i przyczepili napis NOSTOS PARADISE BEACH. Każdy gość \"hotelu\" Nostos korzysta z recepcji, stołówki i basenów hotelu Gelina. Jedzenie jest ohydne. Jeżeli w tej chwili czytający myśli, że pisze to jakiś frustrat i że nie może być tak źle... niech uwierzy:) Na śniadanie jest jajecznica z proszku. Ze świeżych owoców mamy do wyboru - jabłka i grapefruity. Reszta owoców z puszki. Śniadanie jednak jest najlepsze ze wszystkich posiłków. Obiad i kolacja są codizennie IDENTYCZNE. I tak niedobre, że ludzie biją się jak pojawi się cokolwiek zjadliwego. Aquapark nie spełnia standardów bezpieczeństwa. W pokojach są mrówki. Nie kilka mrówek. Mam filmik pokazujący torbę z jedzeniem dziecka które jest calutkie w zgodniałych mrówkach. Obsługa hotelu nie robi niczego innego jak walka z wściekłymi turystami. Są mistrzami w unikach. Na balkonie codziennie znajdowaliśmy dużo świeżych odchodów ptasich. Byliśmy z rocznym dzieckiem, więc balkon musiał być zamknięty do pierwszego sprzątania pokoju, żeby sobie synek nie raczkował w kupach. Ludzie kłócą się o leżaki na basenie. Jest ich za mało. Leżaki są stalowe, sporo złamanych. Jest to najgorszy hotel w jakim byłem. Jeżeli ktoś namawia Was na to jaki na 5 gwiazdek - uwaga! W Polsce taki hotel nie dostałby dopuszczenia z sanepidu jako pensjonat... Nie mówmy o gwiazdkach. Lecieliśmy z Rainbow Tours, które to biuro podróży skutecznie znienawidziliśmy za to co nam zrobiło. Aha, w hotelu są sami Polacy i Rosjanie. Kolega celnie ujął - \"bo Niemiec Niemcowi nigdy czegoś takiego nie zrobi\". Jedyny plus całego wyjazdu - nigdy nie kochaliśmy tak swojego domu jak po powrocie.

Zalety

Wady

Hotel Nostos Paradise Beach nie istnieje!

Galina (ex. Nostos Paradise Beach)