WiFi przy recepcji bezpłatnie
Bardzo smaczne posiłki
Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami
Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami
Ładny kameralny hotel. Bardzo miła obsługa. Pokoje sprzątane codziennie. Kawa, herbata w pokojach.
Dla osób lubiących ciszę i spokój. Nie ma animacji, rozrywkę trzeba sobie organizować sanemu.
Do plaży 10 minut, ale to chyba nie jest wadą. Zawsze to trochę ruchu.
Ten hotel jest CUDOWNY! Wspaniali ludzie zarówno w restauracji hotelu jak i na barze czy nawet osoby sprzątające - przemili, dobrzy, otwarci ludzie. Ci ludzie tam tworzą bardzo domowy klimat, cudne rozmowy można odbywać z kelnerami, osobami sprzątającymi i w szczególności z barmanami ( ;> ). Trzeba tam chyba się wybrać, aby zrozumieć, bo trudno jest opisać atmosferę. Pokoje bardzo czyste, my mieliśmy akurat domek z tarasem i z leżakami z tyłu domku. Codziennie, jak nas nie było w domku, to sprzątali, wymieniali worki w śmietniczkach, ręczniki, szklanki, całą pościel. W pokoju był telewizor, sejf i klimatyzacja. Nawet było "tvp info" tam w TV (niezależnie od wszelkiej polityki, podaję jako ciekawostkę, że był polski kanał :D ) Napiszę tak: Piękna wyspa Kos, na której jest wiele do zwiedzania - bierzesz hotel Gaia Garden - masz pyszne jedzenie (w tym owoce morza) w ofercie all-inclusive, masz NIErozcieńczone drinki, masz własny tarasik/ogródek przy pokoju/domku to jedź do tego hotelu :) Czy to z rodziną (jest plac zabaw i mnóstwo pontonów, zabawek na basenie do dyspozycji), czy w drugą połówką lub nawet samotnie - barmani i barmanki są cudni, przyjacielscy i niesamowicie wartościowe i ciekawe rozmowy można odbyć :) Część innych wczasowiczów też siada przy barze i jest piękna atmosfera, otwarci, dobrzy ludzie (przynajmniej u nas tak było). Sama lokalizacja hotelu super - bardzo blisko supermarket w razie potrzeby. Około 10 minut spacerkiem na plażę i 25 minut na pieszo do miasta Kos. Rowerem jakieś 8 minut jazdy do miasta Kos, a wypożyczalnia rowerów (i skuterów/samochodów) jest na przeciwko hotelu, w ok cenie, bo porównywaliśmy. W okolicy hotelu jest dużo fajnych knajpek, jednej z nich nie polecamy, ale nie pamiętamy nazwy - to była knajpa na skrzyżowaniu, tuż przed supermarketem jak się idzie z hotelu w stronę plaży. Dość drogo, jedzenie ok, obsługa bardzo słaba, nieprzyjemna. No i wiadomo, że w mieście Kos dużo super restauracji :) i sporo fajnego zwiedzania, a my akurat na zwiedzaniu byliśmy skupieni podczas zjeżdżania wyspy rowerami ;) Chcę wyraźnie zaznaczyć, że to NIE JEST ŻADNA REKLAMA HOTELU, to są nasze realne emocje i oceny tego miejsca. Trochę podróżowaliśmy i TO miejsce jest naprawdę wyjątkowe, myślę, że tam wrócimy - ze względu na tamtejszych ludzi przede wszystkim i też trochę ze względu na koty i to jak hotel się nimi zajmuje - są wspaniale zadbane i zaopiekowane na terenie hotelu :3 Jestem na grupie FB tego hotelu i jest to coś cudownego :)
- przemiła obsługa - super ludzie w restauracji i na barze - czystość - zadbane, estetyczne otoczenie w hotelu - zadbane, najedzone koty mieszkające na terenie hotelu, które są pod opieką weterynarzy - bliska odległość do plaży/morza - bliska odległość do wielu restauracji - bliska odległość do supermarketu - bliski i opłacalny dostęp do wynajmu rowerów/pojazdów - 8 minut jazdy rowerem do miasta Kos z hotelu (pieszo to nieco dłuższy spacer, ok. 25-30 minut <ale nadal miły!> w jedną stronę)
Nie znajduję żadnych wad w tym hotelu :)
Dziwię się skąd tyle pozytywnych opinii … hotel ogólnie jest mierny. Płacimy więcej pieniędzy niż Niemcy a dostajemy gorsze apartamenty. Lepiej zamówić z coraz travel na niemieckiej stronie .
Serwis był mega miły i uśmiechnięty.
Jedzenie monotonne, mrówki w starym bungalowie , stary prysznic z rdza, cieknąca klimatyzacja, rozwalające się klamki w toalecie i domku. Za takie pieniądze lepiej wybrać inny hotel i mieć lepszy all inclusive. Kawa na śniadanie filtrowana … w barze dodatkowo płatna , drinki lepsze dodatkowo płatne .
hotel jak na Grecję jest świetny - bardzo czysto, posiłki smaczne i z dość dużym wyborem, personel przesympatyczny, faktycznie jest to hotel dość kameralny - widać że wielu gości z Wielkiej Brytanii, Niemiec czy Holandii jest już tam któryś raz z rzędu, wieczorami spokojnie - ale to na plus - przy barze goście siedzą, grają w różne gry, fajny klimat, do plazy wydaje sie pierwszego dnia, ze jest dośc daleko, jednak z czasem nie jest to już tak uciążliwe - krótki spacer aleją eukaliptusów z przystankiem na świetnie zaopatrzony market:) do miasta krótki spacer, plaża bardzo fajna - tu miłe zaskoczenie, jedyny minus który wkurzał mnie do końca pobytu to tak zróżnocowany standard zakwaterowania - sa bungalowy w lepszym i gorszym stanie - i niemalże pięciogwiazdkowe apartamnety....smuteczek jak siedzisz w starym bungalowie a sąsiedzi z Zachodu w pieknych apartamentach.....no ale to nie wina hotelu zapewne tylko biura które kwateruje........u nas niestety nie było opcji wyboru......zatem dostalismy chyba pokój o najsłabszym standardzie......plus taki ż ebyło bardzo czysto, i sprzatanie naprawde ekstra. Ogólnie hotel i pobyt oceniam na duży plus, lecz jeśli kiedyś miałabym tam wrócić to raczej z bookinga i wyborem tego nowego apartamentu niż bungalowu....
Spędziliśmy w hotelu tydzień w Sierpniu, 2 os dorosłe i dziecko 7 lat. Bardzo szybki transfer z lotniska ok. 50 min.rownie szybkie zameldowanie w hotelu. Dostaliśmy pokój na parterze po renowacji, nie ma się do czego przyczepić, wszystko widać nowe, wyposażenie w pokoju super, jest mocna suszarka, lustro w łazience z powiększeniem, deska do prasowania, żelazko, czajnik, ekspres do kawy z zapasem kapsułek, herbata, cukier. Pokój sprzątany codziennie, wymiana ręczników również. Teren wokół hotelu piękny, duże drzewa, zadbany trawnik. Basen nieduży ale wystarczający, leżaki są zajmowane wcześnie rano, ale dla wszystkich starcza pomimo to. Stołówka znajduje się na piętrze i trzeba wejść po kilkunastu schodach, więc dla osoby niepełnosprawnej nie będzie to dobry hotel. Jedzenie super, śniadania na słono i na słodko, jest również maszyna do robienia gofrów😀. Obiady i kolacje też nie ma na co narzekać, dużo różnych mięs, kurczak, wieprzowina, wołowina, ryby, owoce morza, dużo warzyw, są desery, lody i spory wybór owoców. Na dole jest jeden bar, obsługa zawsze pomocna uśmiechnięta, drinki i napoje jak na allincl. ale te płatne są mega dobre, drink 7,5euro, pyszna kawa z ekspresu 3 euro, piwo Mythos w zimnym kufelku 4euro. Z hotelu na plażę pieszo ok.10 minut, leżaki po 8 lub 12 euro za komplet (2 x leżaki i parasol) dalej można skorzystać z beach barów gdzie leżaki dostaniemy za darmo w zamian za zamówienie, piwa, lunchu, drinka czy jakiejś przekąski. Nie polecam beach baru Alibaba, czas oczekiwania na założenie zamówienia 25 min, realizacja zamówienia kolejne pół godziny, za to dalej w Old River, super obsługa, pyszne jedzenie, ceny podobne wszędzie za piwo 4-5 euro, Souvlaki taka sama cena, pizza 12 euro. Do centrum na piechotę ok 25 min pieszo, brak chodników utrudnia spacer, trzeba chodzić ścieżkami rowerowymi i uważać na cyklistów.Mozna wypożyczyć rower na przeciwko hotelu jest wypożyczalnia, 4 euro za dzień, 24 euro za tydzień. Wyspa Kos piękna, plaże cudowne, woda krystalicznie czysta. Zejścia do wody w różnych miejscach inne, są kamieniste lub łagodniejsze piaszczyste, trzeba to spr.wybierajac się z małymi dziećmi, my nie potrzebowaliśmy butów do wody, ale polecam zabrać jeśli ktoś jest wrażliwy😉. Urlop udany, hotel godny polecenia. Jeśli wybierzemy się jeszcze na Kos to na pewno do Gaia Garden polecamy.
Blisko plaży, supermarket. Dobre jedzenie, przyjazny personel.
Brak udogodnień dla niepełnosprawnych
Świetny hotel w bardzo przyjemnej lokalizacji. Chociaż hotel to jest nawet złe słowo na ten obiekt, bo to bardziej mała, klimatyczna i bardzo przyjemna wioska z domkami. Pokoje w pełni wystarczalne, codziennie sprzątane. Ilość jedzenie i wybór ogromny. Obsługa przemiła. Bardzo fajny basen i całkiem sporo leżaków, ale w godzinach szczytu trudno znaleźć jakiś wolny.
Praktycznie wszystko
Małe niedogodności: -Basen dostępny do 19 (oficjalnie, nieoficjalnie niektórzy siedzieli do 20 i nie zostali wyrzuceni -W pokojach dwa połączone pojedyncze łóżka zamiast jednego podwójnego przez co można było po kilku przekręceniach się śpiąc razem zakopać się w dziurze na środku :)
Hotel bardzo ładny, kameralny, mega klimatyczny i czysty
Trafniejszym określeniem zamiast "hotel" byłoby raczej mini miasteczko położone w uroczym ogrodzie składające się z przytulnych domków i gustownych szeregowców. Całość kompleksu robi wrażenie. Jest czyściutko, zieleń utrzymana nienagannie, trawa mięciutka jak puch, a palmy rosnące przy domkach dodają niepowtarzalnego klimatu. W ogrodzie wytyczono ścieżki, niczym uliczki w małych greckich miasteczkach. Wszystko położone wśród relaksującej roślinności, ratującej oczy barwnością kwiatów i soczustoscią zieleni. Jedzenie urozmaicone, dużo świeżych warzyw i owoców i pokaźne menu dań cieplych. Codziennie domowe słodkości, regionalne ciasta i porawy. Lokalizacja znakomita - blisko morza i plaż, blisko centrum miasta, ale jednak na tyle daleko by czuć komfort bez zgiełku towarzyszącego greckim turystycznym miasteczkom. Bogata oferta wycieczek fakultatywnych, bardzo dobrze zorganizowanych. Wypożyczalnia aut, rowerów i skuterów na miejscu- więc bez problemu można zwiedzać wyspę zgodnie z własnymi upodobaniami. Infrastruktura kompleksu wystarczająca.
Zakwaterowanie w przytulnych domkach w stylu greckim, z tarasem, werandą, prywatnymi leżakami, parasolami, stolikami i fotelami ogrodowymi. Wrażenie robi świetnie utrzymana zieleń, a w tym prywatne palmy przy większości z domków. Codzienne sprzątanie pokoi/domków Przyjazny i służący pomocą personel
Basen czynny tylko do godziny 20.00 Mała łazienka z wanną zamiast wygodnego prysznica
Przyjemna, pomocna obsługa. Przed hotelem wypożyczalnia rowerów. Jedzonko ok, zdarzały się zadziwiająco dobre pozycje, jak rozpływające się pieczone udka z kurczaka w sosie paprykowym czy naprawdę dobry kebab zwijany przez wynajętych kucharzy (nie wygląda, a smakuje); polecam tez kalmary w tempurze i oczywiście tzatziki, oliwki, sałatki. Plusem hotelu jest bliskość do centrum/portu, skąd można udać się w najciekawsze zakątki wyspy i sąsiednie destynacje. Plusem kort tenisowy, siłownia, bilard, alkohole w all in. Hotel wybraliśmy głównie ze względu na lokalizację. Fajnie by było, gdyby na miejscu był ktoś kto wyjaśni jak i gdzie warto się udać, niżeli być skazanym jedynie na to, co proponuje biuro. Na własną rękę udało nam się zorganizować atrakcje tak, że zadowolenie z pobytu przekroczyło oczekiwania. Innymi słowy - z wyspy i portu można wyciągnąć więcej, niż można by się spodziewać, ale trzeba troszkę poszukać 🙂
Jak wyzej
Hotel ma 3 gwiazdki i spełnia oczekiwania, chociaż lepiej unikać trzymania jedzonka w pokoju (a nie zamkniętego w lodówce) bo możemy się zdziwić obecnością malych nieproszonych gosci
Hotel jest super! Klimatyczny, jest dużo zieleni, piękny, zadbany ogród, w którym są bungalowy. Jedzenie bardzo dobre, zróżnicowane. Bardzo dobra, sympatyczna obsługa. Do plaży ok. 800 metrów, do miasta Kos ok. 2 kilometry. Dużo wypożyczalni rowerów, samochodów i skuterów. W porcie możliwość skorzystania z rejsów i wycieczek w atrakcyjnej cenie. Ogólnie hotel wart polecenia.
Obsługa, jedzenie, infrastruktura hotelu, basen
Bardzo ładne otoczenie. Jest zielono, drzewa owocowe, blisko do morza. Fajne miejsce dla dzieci. Domek w którym bulem z rodziną przytylny, ale potrzebowałby remontu. Zwłaszcza łazienka, gdzie zdarzało się spotkać mrówki.
Umiejscowienie, basen dla małych dzieci, plac zabaw, boisko do koszykówki, miła obsługa
Czystość - nocy dziecko obudziło się z krzykiem, ponieważ chodził po nim karaluch. Prośba o zmianę pokoju została zignorowana. Monotonne jedzenie Okrojona oferta drinków i napojów - a te dostępne sztuczne i przeladowane cukrem
Hotel z przemiłą obsługą, bardzo przyjazny dla dzieci. Jedzenie smaczne, również dla alergików :) Szef kuchni udziela informacji o alergenach. Pokoje sprzątane codziennie. W pokojach darmowa klimatyzacja, WiFi dostępne za darmo na terenie całego obiektu. Wokół dużo zieleni. Polecamy również hotelową wypożyczalnię samochodów.
Zieleń Przemiła obsługa
Daleko od plaży (tzn daleko gdy idzie się z dzieckiem 😂)
Wszytko w tym hotelu na badzo wysokim poziomie. Świetne jedzenie, bardzo miła obsługa, przepiękny ogród, wszedzie bardzo czysto i przytulnie. Cudowny wypoczynek dla osób które lubią spokój i kameralny pobyt.
Każda rzecz w hotelu zasługuje na pochwałę
do morza jest około 700m, po kilku krokach w morzu jest już bardzo głęboko
Jestem zaskoczonym jak świetny to jest hotel. Po pierwsze bungalowy, dzięki czemu mamy trochę więcej prywatności. Budynki odremontowane, fajny klimat hacjendy wielkiej ze ślicznym ogrodem i porozrzucanymi budyneczkami z pokojami i bungalowami. Dziwię się że ti tylko trzy gwiazdkowiec. Czysto, codziennie sprzątane pokoje, dobre jedzenie: ogromny wybór na śniadania i na kolacje. Po za tym open bar i spoko trunki. Nie wiem jak się to spina w tej cenie. Z tego co zaobserwowałem dużo ludzi w ogóle nie opuszcza w ciàgu dnia basenu, wiedzàc że majà tu wszystko w cenie: lunch, przegryzki , wspomniany bar. A warto jednak pójść w stronę plaży Lambi - w linii prostej ok 700 metrów ulicà, po drodze mijajàc supermarket ze wszystkimi potrzebnymi rzeczami do plażowania i życia. Po za tym zaletą jest bliskość miasta Kos, które oczywiście warto odwiedzać i obejrzeć plataba Hipokratesa, pozostałości po tureckim panowaniu i poszwendać sję po starówce. Aha i obok hotelu jest wypożyczalnia (...) gdzie można w dobrej cenie pożyczyć yarisa z automatem i spokojnie pozwiedzaćdobie polecane miejsca przez max 2 dni (Plaka Forest, Asklepiejon, zamek Antimacha i plazę Kardamena, Tigami, Mirmari i Kefalos). Badzo udany wyjazd.
Czystość, ogród, bungalowy, jedzenie wybór, obsługa z naciskiem na ekipę w barze
Chyba jak zawsze mało stabilny i wolny ale działajàcy internet, ale w zasadzie brak zastrzeżeń.
Moja oinia o hotelu nie jest jednoznacznie pozytywna. Wysoko oceniam wygląd i wyposażenie głównego budynku, dostępność napoi zimnych i ciepłych przez cały dzień ,obfitość warzyw przy posiłkach , natomiast dania ciepłe najczęściej były niesmaczne. Teren hotelu był ładny i starannie utrzymany, basen praktycznie nie nadawał sie do pływania, kuriozalnie część miała głębokość 3m ( sic) po co?Pokój nieduży lecz wszystkie urządzenia sprawne. Pływanie w morzu :żwirowe wejście a zwłaszcza wyjście utrudnione a dojście z hotelu wąską ulicą zaśmieconą i z dużym ruchem nieorzyjemne. Na koniec z uwagi na wyjazd o goz. 3.20 zamówiliśmu w Recepcji budzenie. nie zadziałało.
Piękne miejsce :) Interesujący kompleks domków + główny hotel. W otoczeniu zieleni przy basenie. Pokoje sprzątane codziennie, bardzo dobre jedzenie i przemiła obsługa w recepcji oraz za barem. Kelnerzy bardzo szybko ogarniający salę. Wypożyczalnia rowerów i samochodów na przeciw hotelu. W holu recepcji rozpisana kartka z wycieczkami :) Bardzo udany pobyt! Polecam :)
Miła obsługa, kameralne domki, dobre jedzenie :)
Hotel powyżej oczekiwań. Nowa cześć posiada doskonale i nowocześnie wyposażenie. W hotelu Niemcy, Holendrzy, Anglicy i Polacy. Obsługa hotelowa profesjonalna. Wyrazy uznania dla szefa kuchni, i pracowników restauracji oraz baru. Barmanka Kathrin, przemiła dziewczyna o anielskim głosie uczy się języka polskiego. Pobyt w tym hotelu to strzał w 10. Hotel dla osob doroslych. Dla dzieci brodzik i plac zabaw. Budynki polozone sa w pieknym ogrodzie, wyrazy uznania dla dla ogrodnika. Polecam.
Wspaniałe jedzenie i rodzinna atmosfera. Brak Rosjan.
Brak wad.
Wspaniały hotel, rodzinna atmosfera Personel miły i zawsze uśmiechnięty. Jedzenie przepyszne. Nowe pokoje na najwyższym poziomie
Wszystko na plus
BRAK
Hotel bardzo ładnie położony, dużo zieleni. Pokój przestronny i czysty, codziennie sprzątane.
Super personel zawsze pomocny i uśmiechnięty. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, każdy coś dla siebie znajdzie.
Hotel ma jedną najważniejszą zaletę i jest nią brak jakichkolwiek wad.:)
Hotel bardzo średni. Mały wybór jedzenia, pokoje stare i malutkie, przynajmniej nasz. Do plaży ok 500m. Basen malutki, leżaków jest wystarczająco dla wszystkich. Mały wybór alkoholu w all inclusive.
Przyjazny personel, mle kolejki na barze i w restauracji, wolne leżaki.
Male pokoje (i stare) , straszna kawa (lepsza płatna), mały wybór napojów w all incl., jedzenie średnie i mało urozmaicone - lunch jedliśmy na mieście.