Funda

Nasz apartament składał się z trzech pokoi. Bardzo dobrze wyposażonych. Może to być wada, a może i zaleta, nie ma gdzie wydawać pieniędzy :) My gotowaliśmy sami i byliśmy na to przygotowani. Z Polski zabraliśmy jedzonko w słoikach (które wcześniej zapeklowaliśmy), a do tego gotowaliśmy sobie makaron, ryż, ziemniaki. Przygotowanie obiadu zajmowało około pół godzinki. Wszystkie produkty można też kupić w sklepie, w którym znajdziemy całkiem fajne ceny. W Necujam znajdziemy sklepik z owocami, mały sklepik z pamiatkami, fast food na plaży. Jest też restauracja (moim zdaniem droga) oddalona od Fundy o jakieś 500 metrów. Przy plaży znajdziemy również kilka barów oraz kiosk. Jeżeli chodzi o wyspę to odległości między poszczególnymi miejscowościami są niewielkie (kilka kilometrów) można zwiedzać wyspę na rowerze, samochodem lub busem. W większych miejscowościach bez problemu znajdziemy kawiarnie, restauracje, dyskoteki itp. Warto zwiedzić wyspę, bo jest piękna, a każda miejscowość ma swój klimat. Moją ekipę tworzyło 5 osób - rodzina, najmłodsza uczestniczka 16 lat, a najstarszy uczestnik 50 lat. Wyjazdem byliśmy zachwyceni. W tym roku znowu się wybieramy :) Jeżeli ktoś z Państwa będzie miał jakieś pytania to proszę o kontakt na maila: sandrulenka@poczta.onet.pl - chętnie opowiem więcej :)

Apartament bardzo ładny, położenie rewelacyjne piękne widoki,blisko do plaży.Sklepy i restauracje po d nosem.Polecam gorąco

pobyt druga polowa sierpnia 2015. Bardzo spokojne miejsce, bez szczególnych atrakcji turystycznych. Ładna , czysta plaża w pobliżu (300 m). Idealne miejsce na wypoczynek z małymi dziećmi. Na parterze apartamentowców znajduje sie market czynny 7:00-21:00 przez 7 dni w tygodniu; poza tym w pobliżu plaży, nieco w ukryciu, jest piekarnia. Mozliwosci jedzenia \\\"na mieście\\\" w Necujam są więcej niż skromne, więc lepiej robić sobie posiłki we własnym zakresie, korzystając z kuchenki w apartamencie. Warto wybrać się na wycieczkę do Stomorska i Maslinicy na tej samej wyspie. Plaża: wysypana drobnymi kamykami, czysta; warto zabrać z Polski materac i parasol, koniecznie również buty/klapki do pływania (uwaga również na jeżowce!). Woda przejrzysta, idealna do nurkowania, mocno zasolona (uwaga: przy plaży nie czynnych pryszniców do opłukania się po wyjściu z morza). Jesli chcecie się wybrać zwiedzanie Splitu (warto zobaczyć starówkę; my byliśmy w sierpniu i były dzikie tłumy, ale i tak było warto), to polecam wsiąść w autobus do Rogaca i w Rogacu wsiąść na prom do Splitu. Wychodzi taniej niż autem i bez stresów związanych z szukaniem miejsca na zapawkowanie w Splicie. Duzym minusem dla bardziej aktywnych turystów jest brak wypożyczalni sprzetu sportowego w Necujam (np rowerów albo łódek). Generalnie: dobre miejsce na wyjazd rodzinny lub nawet wielorodzinny. Nie polecam osobom nastawionym na wypoczynek aktywny lub na rozrywki (typu dyskoteki, koncerty - tego tam właściwie nie ma).

Nazwa  Funda
Miejsce  Chorwacja / Solta / Necujam
Wyżywienie  Bez wyżywienia

Wyświetlono 3 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sandy

Pobyt - Lipiec 2016

Zalety

bardzo miła obsługa, pokoje w super standardzie, czysto, blisko do morza, ładna i czysta plaża, spokojna okolica, wszystkie naczynia, garnki na miejscu, świeże ręczniki z wymianą, sklepik na terenie ośrodka z bardzo przyjemnymi cenami i dobrą obsługą,

Estera Gorynska

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

Wyposażenie,dobre położenie.

Wady

Lech

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

duże, wygodne pokoje, aneks kuchenny, łazienka, balkony/loggie, osobne wejscia do apartamentów, obsługa w apartementach pomocna i miła; blisko do plaży

Wady

nie zanotowałem

Funda