Dla najmłodszych: mini klub (4-12 lat), nauka tańca, mała biblioteka, mini disco, wydzielony brodzik, mała zjeżdżalnia.
Bezpośrednio przy hotelu znakomicie utrzymana, długa, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Ekskluzywne Spa Zen - m.in.: sauna, hammam, grota lodowa, 17 pokoi do masażu i zabiegów kosmetycznych, akupunktura.
Bliskość miejsc znanych ze względu na wyjątkowe walory lecznicze (m.in. ogród Ain Al Madab Sulphuric Gardens)
Hotel bardzo nowoczesny, czysty, pachnący. Profesjonalna i miła obsługa, pokój bardzo ładny z widokiem na ocean, duże wygodne łóżko, ładna lazienka. Żel pod prysznic, szampon odżywka do włosów, suszarka do dyspozycji. Codziennie nowe ręczniki. Woda butelkowana codziennie uzupełniana. Deska do prasowania i żelazko w pokoju. Balkon bardzo przestronny ze stolikiem i fotelami. Hotel dość spokojny i cichy nie było animacji wieczorami, piękny ogród bardzo zadbany. Basen czynny do 24:00 woda 36C😊 ratownicy cały czas pilnowali bezpieczeństwa, leżaków nie brakowało. Ręczniki przy basenie. Plaża czysta szeroka z parasolami leżakami i ratownikiem. Jedzenie trochę monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie. Pyszne ciasta i desery. 4 bary w tym jeden przy basenie nie trzeba wychodzić z wody żeby się napić. SPA w pięknie urządzonym miejscu pełny relaks, siłownia do dyspozycji. Niestety podczas naszego pobytu był remont holu głównego😪 Hotel godny polecenia🙂
Odrobina luksusu, piękny zapach na korytarzu, czystość, basen czynny do 24:00
Wieczorami nudno nic się nie działo, remont głównego holu
Hotel pięknie i malowniczo położony, z dostępem do swojej plaży bezpośrednio przy hotelu, z pięknymi widokami na góry. Pokoje przede wszystkim czyste pachnące i zadbane, w nowoczesnym stylu. Bardzo różnorodne wyżywienie. Świetni kucharze.
Bardzo malownicza okolica, czyste pachnące pokoje
Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Obsługa bardzo miła, uczynna. Hotel położony w pięknym otoczeniu, dużo zieleni. Plaża czysta, z mnóstwem leżaków i parasoli. Ręczniki bezpłatne. W pokoju dużo miejsca. Ręczniki i zestaw kosmetyków, dlatego nie trzeba brać że sobą.
Bardzo mi się podobał basen i dojście do plaży. Bardzo blisko , z pokoju dosłownie 5 m.
Niekoniecznie to wada, ale mnie brakowało ryb. Był tylko jeden rodzaj ryby, która osobiście mi nie smakowała i nie było innej przez cały pobyt. Natomiast wybór potraw bardzo duży.
Polecam ten hotel. Czysto, obsługa bardzo miła. Dobre śniadania. Spokojna okolica.
- Bardzo miła i pomocna obsługa hotelu. Przerosła nasze oczekiwania :) - Spokojna okolica - Dobre śniadania. Mieliśmy wykupione wakacje ze śniadaniami. W bliskiej okolicy jest kilka knajpek. Można tam w 5 min dojechać lub jedna po drugiej stronie ulicy - Muzeum starych samochodów po drugiej stronie ulicy - Bezpłatny parking w hotelu
- Dla nas to nie była wada ale trzeba wziąć pod uwagę to, że hotel nie leży w okolicy wielu atrakcji i warto np. wypożyczyć samochód. My wypożyczyliśmy już na lotnisku i mieliśmy go przez cały pobyt. Wydatek z tym związany moim zdaniem był dość niski porównując z innymi krajami.
Nudno nic się nie dzieje . Ktoś kto szuka ciszy i spokoju jest ok . Ale po 2 dniach dla nas tej ciszy było za dużo .
Zadbany , miła obsluga
Położenie , wszędzie daleko . All inclusiv dwie kategorie , jedno można drugie nie . Albo jest all inclusiv albo nie . Samo słowo znaczy wszystko a nie wszystko tylko niedokońca .
Spokojne miejsce z piękną plażą 5 km którą codziennie można się przechadzać wzdłuż zatoki. Fittness klub dobrze wyposażony. Polecam, miejsce szczególne z położeniem od zatoki Omańskiej + 2 godz drogi do Dubaju. Itaka zapewniła dużo różnorodnych wycieczek.
Spokojne miejsce z piękną plażą 5 km którą codziennie można się przechadzać wzdłóż zatoki. Fittness klub dobrze wyposażony. Polecam miejsce szczególne z położeniem od zatoki Omańskiej. 2 godz drogi do Dubaju. Itaka zapewniła dużo różnorodnych wycieczek.
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Hotel bardzo czysty, świetna miła obsługa. Na pewno wrócimy.
Szeroka plaża, ciepły ocean,
Za całą odpowiedzialnością polecam ten hotel, szczególnie w okresie zimowym. Obiekt na pewno spodoba się osobom ceniącym spokój. Wieczorami nie ma głośnych dyskotek, ale można korzystać z kilku barów. Wszystkie pokoje z widokiem na morze i strefę basenową.
Piękny ogród, doskonała kuchnia, sympatyczna i pomocna obsługa, teren hotelowy połączony bezpośrednio z plażą.
Brak atrakcji w okolicy
Jak powyżej. Hotel z gatunku tych, które są dla wczasowicza, a nie na odwrót. Obsługa z niczym nie miała problemu. Zablokował nam się sejf. Po zgłoszeniu na recepcji usterka była usunięta w przeciągu 30 minut. Z przeprosinami za złe działanie sprzętu. Położenie pomiędzy pasmem górskim , a oceanem fantastyczne. W pobliżu jeden duży hotel i kilka małych bardzo kameralnych, raczej dedykowanych dla \\\\\\\"tutejszych\\\\\\\". Z całym przekonaniem polecamy ten hotel dla ludzi którzy chcą odpocząć w bardzo dobrych warunkach. Uwaga: to nie jest hotel dla imprezowiczów. Tu nie ma dyskotek. Od godz. 22.00 obowiązuje cisza nocna. Dla nas tak było bardzo dobrze. Polecamy wycieczkę do Dubaju. Wrażenia niesamowite.
Kameralny, czysty, przyjazny. Uczynna i miła obsługa. Duże dobrze wyposażone pokoje. Bardzo smaczne, urozmaicone posiłki. Świetne drinki, oryginalne niemieckie piwo. A zaleta najważniejsza to jego położenie i hotelowa plaża - rewelacja.
Nie widzieliśmy.
Przepięknie położony między górami a oceanem. Piękny palmowy ogród. Dla osób udających się na typowy wypoczynek, niekoniecznie nastawionych na zwiedzanie.
Bardzo ładny teren hotelowy ? ogród Obsługa Piękna plaża
brak restauracji z różnymi kuchniami Daleko od Dubaju
Byliśmy z rodziną na wakacjach na przełomie maj / czerwiec 2018r. W Emiratach w tym czasie obowiązywał Ramadan, obawialiśmy się że będziemy ograniczeni i odczujemy zmęczenie personelu itd. Obsługa mimo obowiązujących tradycji była bardzo uprzejma, uczynna, nawet taksówkarz który nie mógł w tym czasie pić, jeść i palić zatrzymał się przy targu i kupił naszym dzieciom owoce. A teraz o hotelu ;) jedzenie przepyszne - szef kuchni zmienił się w 2018r. rewelacyjna plaża, pokoje czyste, woda do pokoi była nam donoszona za darmo dwa razy w ciągu dnia. Polecam być miłym i uprzejmym to załatwia wiele problemów. Mimo ze do hotelu przyjechaliśmy o 8:00 o 10:00 zorganizowano dla nas pokój a kolejnego dnia zmieniono go na większy bo o to poprosiłem ze względu na dzieci. Nie miałem ładniejszej plaży, lepszego jedzenia i uprzejmiejszej obsługi ! Wycieczkę do Dubaju zorganizowaliśmy we własnym zakresie, recepcja zamówiła taksówkę, resztę zarezerwowałem on-line. Polecam Burji Khalifa nocą i pokaz fontann. Centrum handlowe Dubai Mall duże - ale jak to centrum handlowe. Warto odwiedzić Oceanarium w centrum, jest nie duże nie męczy a robi wrażenie ! Byliśmy na 13dni i było naprawdę rewelacyjnie !
Cisza, spokój, jedzenie i piękna plaża.
Bardzo dobry hotel do \\\"plażowania\\\" i \\\"basenowania\\\". Wokół hotelu pusto, do najbliższego miasteczka około 0,5 h piechotą. Miałem samochód z wypożyczalni, tak że nie było problemu z dojazdami. Byliśmy nastawieni na plażę i bardzo nam to odpowiadało. Jak ktoś jest nastawiony na miejskie rozrywki to wybierze zdecydowanie tańsze hotele w centrum Dubaju. Myślimy z zoną aby jeszcze tam wrócic.
Bliskość plaży,posiłki,obsługa.
Nie zauwazyłem
Nie ma co robic zadnych rozrywek beznadziejne jedzenie
Czysto
Nie ma co robić zadnych rozrywek jedzenie beznadziejne dużo lepsze w Turcji
Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w tym hotelu. Położenie nie jest bardzo dobre pod względem strategicznym. W okolicy nie wiele jest do zobaczenia poza paroma sklepikami. Do Dubaju jest 2 godziny drogi, 3,5 godziny do Abu Dhabi. Cena taksówki do Dubaju to 700 zł, 1000 zł do Abu Dhabi. Jeśli ktoś zamierza spędzić wakcje monotonnie i bez żadnych zabaw, animacji, muzyki (poza taką sentymentalną gdzie człowiek usypia) to zdecydowanie polecam ten hotel. Jeśli jednak ktoś chce żeby coś się działo- w tle muzyka, dyskoteka to zdecydowane NIE. Jedzenie monotonne, słodkości to porażka, minimalna ilość owoców. Hotel nie jest wart tych pieniędzy. A najbardziej denerwujące jest podawanie numeru pokoju wszędzie. Człowiek idzie po coca cole i muszi czekac na paragon potem się na nim podpisywać. Chyba prostsze byłoby wprowadzenie opasek all inclusive. Najbardziej zdenerwował mnie Sylwester. Wymyślono sobie, że na imprezie jest alkohol więc dzieci mają zostać w hotelu w salce zabaw z animatorami a rodzice mogą iść na imprezę. Razem nie ma wejścia. W zamyśle tej koncepcji, jeśli nie zostawiłabym dziecka to nie mogę zjeść kolacji, bo kolacje podaje się na imprezie hotelowej. Pomijam fakt, że mój trzylatek nie zostanie sam z obcymi ludźmi i jest to bardzo nie w porządku ze strony hotelu. Tam 80 procent ludzi to rodziny z dziećmi. Ostatecznie odeszli od tej koncepcji po 2 godzinach ale nieźle napsuli nam nerwów.
Hotel czysty, ładna plaża
Jedzenie, animacje, życie nocne, położenie
Hotel położony przy czyściutkiej piaszczystej plaży, woda czysta ciepła, być może kiedyś i był jakiś wyciek ropy z tankowca (widać je na horyzoncie przy ładne pogodzie) ale wydaje mi się że to jakiś pojedynczy przypadek. Pokoje ładne, sprzątane codziennie my mieliśmy w budynku głównym na trzecim piętrze z widokiem na basen i może. Obsługa miła, uśmiechnięta starają się, jeżeli chodzi o jedzenie to byliśmy już w hotelach gdzie był większy ale tu było jedno ze smaczniejszych, takich dobrych ciast jak tu nie było w żadnym innym piwo Becks podawane w puszkach tak samo jak Pepsi, 7up, Mirinda. Basen główny podgrzewany, leżaków nie brakowało ani na basenie ani przy morzu, ręczniki wydawane codziennie czyste. Temat All Inclusive, który jest tu często poruszany. Faktycznie przy wejściu do restauracji trzeba za każdym razem podać numer pokoju a przy barze podpisać rachunek na kwotę zero, tylko nie wiem czy ktoś sobie zadał trud i zapytał dlaczego tak jest?! Tak więc w hotelu nie ma opasek dlatego przy wejściu do restauracji trzeba podać nr pokoju i obsługa zaznacza sobie na listach kto wszedł. Do hotelu w piątek i sobotę przyjeżdżają też tubylcy i oni nie wykupują opcji All Inclusive i to co zamówią doliczają im do rachunku i wtedy podpisują rachunek na sumę , która złożyli zamówienie, prócz tego jeden z barmanów gdy się go zapytałem o te rachunki, powiedział że oni są rozliczani z tego co podają i żeby na koniec dnia nie okazało się że brakuje np. 5 butelek rumu a podpisanie tego rachunku trwa naprawdę 5 sekund. Naprawdę polecam, za takie pieniądze nie ma co się zastanawiać.
pokoje, plaża, basen, jedzenie, obsługa
okolica
Witam serdecznie, dzisiaj wróciłam z tego hotelu i chcę państwa uspokoić iż hotel warty swojej ceny, ropy na plaży nie ma, czyste basenki, pyhszne mocne drinki i urozmaicone jedzenie. SUPER POLECAM
jedzenie basen odległość do plaży kameralne miejsce spokój, cisza obsługa
daleko od dubaju mało rozrywki
Hotel max 4*. UWAGA! Ropa na plaży! Zamknięta plaża, zakaz kąpieli! Fetor ropy na terenie całego ośrodka! Spolegliwa aczkolwiek miła obsługa. Jedzenie dobre. Brak przekąsek, lodów. Napoje alkoholowe \"nie chrzczone\" -Piwo Becks, Coca cola, mirinda itp. Basen wymaga odnowienia - brudne fugi. Byliśmy z dziećmi 2+2 - w opisie Itaka zapewnia pokój 2 os. + 2 dostawki - w rzeczywistości jest to pokój na max 3 osoby, dopłata to większego pokoju w recepcji hotelu wynosi 60$ nocleg.
Zdjęcia w ofercie Miła obsługa
Ropa na plaży Zakaz kąpieli w morzu Fetor ropy na terenie hotelu Spolegliwa obsługa Mały pokój Głośna klimatyzacja Fetor z łazienki
Niemiła obsługa i plaża z brzydką wodą . Obsługa jest niesympatyczna a ciągle podawanie numeru pokoju bardzo uciążliwe
Zdjęcia w internecie
Brzydka plaża, zapach ropy, jedzenie słabe i obsługa niemiła
Pierwszy dzień wakacji z Itaką to zakwaterowanie rodziny z malutkimi dziećmi w pokoju na pierwszym pietrze bez windy< 5*?? >Po pierwszym spotkaniu z rezydentką uczestnicy wycieczki zadając pytania o możliwość wypożyczenia samochodu lub inne nie dostawali konkretnej pomocnej odpowiedzi tylko nagabywanie na wycieczki itaka. Bagatela nad wyraz za drogie w porównaniu z innymi biurami i można otrzymać płatny tani transfer do Dubaju z recepcji. Po spotkaniu plażę zalała ropa po awarii z tankowca. Skażenie usuwano 2 dni przez ludzi w maskach i gumowych uniformach. Rezydentka w żaden sposób nie pomogła w uzyskaniu informacji o poziomie skażenia a także czy formalnie kąpielisko i piasek dopuszczono do użytkowania twierdząc na spotkaniu na 2 dzień ze można się już kapać. W tej sytuacji nawet biuro nie zaproponowało przebywającym wczasowiczom rozwiązań w ramach zaistniałych ograniczeń w korzystaniu z oferty wycieczkowej tzn z plaży. Smród oleju naftowego roznosi się po całym obiekcie. W ofercie all macie państwo możliwość wypicia soków tradycyjnych słodzonych i wódki z tym i owym. Kawa płatna, lody tylko 3 smaki sorbety płatne 30 zł itd..... stołówka...jedzenie smaczne jak na stołówkę ale nie ma nic wspólnego z restauracją. Parasole zwijane jak troszkę wieje wiec parzycie się na leżakach.. 4 dzień obiecano pokój na parterze ale trzeba było czekać 3 dni...po 3 dniach recepcja jednak zapomniała o umówie i odsyła z kwitkiem...ogólnie nie polecam. Spędziliśmy wakacje 3 miesiące temu z TUI w Iberohotelu w tym samym regionie i tam 5* można przyznać 4* w Hotelu Rotana to 2* a obsługa Itaka 2* tzn na poziomie wsadzenia do autobusu wczasowiczów z PL i wciskanie wycieczek przez rezydenta.
Ładna promocja w sieci Web
Ropa naftowa na plaży i w wodzie skażenie z tego tygodnia stołówka zamiast restauracji, lody dla dzieci 30 zł (all inclusive nie wlicza lodów kawy) problem z wymianą pokoju dla Polaków najgorsze propozycje) koty śmierdzące czekające przy stołówce, rezydentka ponizej wszelkich oczekiwań.