Apartamenty położone niedaleko wspaniałej, piaszczystej plaży.
Świetna lokalizacja: centrum Sidari oddalone o ok. 800 m.
Funkcjonalnie wyposażone apartamenty.
W pobliżu legendarne Canal d'Amour - ok. 25 minut spacerem.
Podróżuje od 20 lat po róznych krajach a w Grecji byłam już 7 razy i miałam okazje być w obiekcie Frida -na wyspie Korfu od 1-8 września 2018 jestem bardzo zadowolona z pobytu na wyspie jak również z obsługi personelu a także z rezydentki ANETKI ,która pięknie umilała nam czas podczas wycieczek po tej wyspie...dlatego nie rozumiem niektórych wpisów tutaj jeśli chodzi o opis tego obiektu..osoby które wybierają Grecje a szczególnie wyspy powinny trochę przed wybraniem wczasów poczytać coś na temat wybranego kraju i wtedy decydować sie czy polecieć do tego kraju czy wybrać inny kraj. Ja z koleżanką jestem bardzo zadowolona z pobytu i wypoczynku pod kazdym wzgledem i napewno wybiore jeszcze nie raz wczasy z MILENIUM -TRAVEL....POZDRAWIAM CAŁA ZAŁOGE OBSŁUGI Z REZYDENTKĄ ANETKĄ NA CZELE Z APARTAMENTÓW FRIDA NA WYSPIE KERKIRA.....PANI ANETKO DZIEKUJEMY ZA PIEKNE OBRĄCZKI Z KOSCI SŁONIOWEJ ;)
W hotelu tylko spałem. Kąpiel w tym brudzie to koszmar tak jak i mycie zębów.
brud
Nie polecam tego hotelu.Łazienki małe,żeby zamknąć drzwi trzeba wejść do brodzika!
Mikroskopijna łazienka,nie sprzątane pokoje,kiepskie jedzenie
Po przeczytaniu wielu negatywnych opinii, byłam pozytywnie zaskoczona przyjeżdżając na miejsce.. do czasu :) łazienka do zniesienia, gorzej z dziurawymi moskitierami w pokojach, przez ktore wlatywały komary a raz nawet odwiedziła nas jaszczurka :), wyposażenie kuchni też pozostawia wiele do życzenia, ale kanapki można sobie zrobić. Droga nad morze na skróty wcale nie jest taka straszna jak opisywali inni w opiniach i zajmuje jakieś 5 minut. Dlaczego tylko 3 gwiazdki? A no dlatego że jedzenie podawane we Friedzie było okropne. Śmiałam się że zostanę wegetarianką, bo mięsa nie dało się jeść. Dużym plusem była miła obsługa, zawsze pomocna. Po moim wyjeździe mogę śmiało stwierdzić, że to dobre miejsce dla rodziców z dziećmi. My osobiście jako para młodych ludzi byliśmy zawiedzieni, bo o 22 zamykano już bar i cały obiekt pogrążał się w ciszy.
Blisko morza Miła obsługa Czysty basen
Posilki Dziurawie moskitiery Wyposażenie kuchni
Obsługa na barze bardzo sympatyczna, kuchnia słaba, jedzenie byle jakie, ani razu mi nie posprzatali pokoju... wszędzie widać cięcia kosztów.
Cisza i spokój
Kuchnia
Czas spędzony we Frida Apartments wspominamy miło ze względu na miłą obsługę czyli zespół Agata, Remik, Justyna i Ania,ktorzy dbali o dobre zakwaterowanie, byli pomocni w każdej kwestii restauracyjnej i na bieżąco odpowiadali na każde nurtujące nas pytanie. P. Agata powinna dostać medal za cierpliwość do uczestników z których problemami zmagała się od świtu do nocy często bez chwili wytchnienia, podwyżka jak nic się należy! P. Justyna starała się prowadzić jak najwięcej zajęć dla dzieci (piłka nożna, rysowanki, zabawy plastyczne) oraz dla dorosłych (aquaaerobic oraz piłka wodna). P. Remik robi najlepsze Mohito, a p. Kasia z pewnością zrobi każdego drinka z karty w mgnieniu oka z uśmiechem. Na kuchni króluje Grek oraz p. Robert, posiłki na śniadanie są mało zróżnicowane ale każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Na lunch często powtarzał się makaron zapiekany, ale zawsze można sobie zamówić zamiast tego frytki za 2? więc dzieciaki powinny być zadowolone. Odległość od morza mierzona jest w linii prostej, 350 m jest przez posesję Greka który zaciągnął pod koniec naszego pobytu siatkę by zaprzestać wędrówek przez jego teren. Dookoła drogą asfaltową jest około kilometra, lecz warto pokonać tą drogę by dojść do morza które w tej części może poszczycić się ładną piaszczystą plażą. Idąc od drogi asfaltowej zaraz za mostkiem rozpoczynają się sklepy i restauracje w których można nasycycic głód już za 2.5?(pita z frytkami), najlepsza knajpa z rybami - the ocean. Warto zobaczyć Kanał zakochanych, wypożyczyć auto - 35? za dobę i zwiedzić wyspę na własną rękę. Za taką cenę nie ma co narzekać, choć sprawa do poprawy to na pewno posiłki, które mogłyby być bardziej różnorodne, oraz ilości owoców - Grecja to kraj arbuzow więc powinny być ich tam pełne stoły z dostępem dla wszystkich gości zamiast plasterka do obiadu ;) koszt to zaledwie 0.27?/kg, więc może organizator weźmie to sobie do serca i w przyszłości będzie ich kupował więcej dla gości :)
Miła obsługa, czysty basen, cisza i spokój
Daleko do morza i sklepów
Wszystko do bani w tym niby hotelu to lepiej jest w Ciechocinku jedzenie do bani o wszystko trzeba sie prosic animatorki mało maja wiedzy o wyspie Korfu oni tylko umia pieniądze brać przy drogach śmietniska są śmierdzi syf do morza trzeba isc dobre 20 min wszystko jedna ściema ten niby apartament
wszystko do bani grzyb w pokojach zdjęcia to jakiś foto montaż
Tylko Polacy mogą zgodzić się na tak upokarzające warunki. W hotelu sami Polacy, brak innych nacji. Hotel położony w miejscowości Ag. Ioannis - do Sidari trzeba sporo przejść. Tak jakby reklamowali hotel w Warszawie, a w rzeczywistości śpisz w Łomiankach czy raczej Magnuszewie. Do plaży relatywnie daleko. Do restauracji daleko. Do sklepu daleko i przez drogę po której ciężarówki jeżdżą. Jedynie co przystanek autobusowy do Casiopi blisko. Rozumiem, że tanio, ale wchodząc do pokoju aż brało na wymioty. Smród nie do ogarnięcia. Gorzej niż szambo. Brak internetu, w zasadzie dostępny tylko w kantynie. Wylot o 6 rano, czyli na nogach jesteś od 3, a tu przylatujesz do hotelu na 1300 i każą położyć gdziekolwiek plecaki i czekać aż pokoje zostaną posprzątane. Tragedia. Na obiad podają makaron z parówką, serem żółtym i koperkiem. Tragedia. Wracając do Polaków, to okazuje się, że sami biedacy przylecieli. Byli tacy z Warszawy niby, co mieli tylko śniadania, a buraki wynosili chleb i parówkę do pokoju, jakby jedzenia nie widzieli. All incusive jest na żetony, więc jakaś porażka. Z drugiej strony wyobraźcie sobie upitych cebulaków w pokoju obok. Lepiej, że brzuchacze-wąsacze i kobylaste tipsiary nie mieli za co pić. Pani rezydentka przemiła, ale jak stwierdzisz, że nie jedziesz z nią na żadną wycieczkę to tak jakby jej nie było. Pracujące w barze dziewczyny bardzo miłe.
Cena czyni cuda. Polska Cyfra+. Miłe polskie dziewczyny w obsłudze.
Okropny smród z łazienki. Bardzo daleko do plaży. Brak jakiejkolwiek atrakcji dla dzieci.
Od razu powiem, ze to były już któreś z kolei wakacje za granicą. Wilgoć i pleśń w pokojach, materace zapleśniałe a nasze dzieci 3i 4 lata. Service room dla nich nie istnieje. Okropne i najtańsze jedzenie, przypalone i nie świeże, na pytanie przy śniadaniu czy będą jeszcze naleśniki? usłyszeliśmy, że " nie bo brakuje nam składników" DO NALEŚNIKÓW!!!, zupy były żartem (nie śmiesznym!) resztki salaty nie uzupełniane. Braki w dostawie wody przy basenie, również w pokojach. Przepełnione kubły na śmieci, rozrzucone śmieci wokół nich( obsluga udaje,ze tego nie widzi) brak papieru toaletowego w toalecie przy basenie po zgłoszeniu chłopakowi z obsługi uslyszelismy tylko " to mnie nie dotyczy". Basen pełen piachu, był facet od tego, ale tylko byl, przychodził wieczorem i palił fajkę na leżaku. Nikomu nie polecam!!! Jakby ktoś chciał zobaczyć zdjęcia, służę uprzejmie.
Niestety nie zauważyłam tam zalet
Wilgoć i pleśń w pokojach, service room dla nich nie istnieje. Okropne i najtańsze jedzenie, zupy były żartem (nie śmiesznym!) resztki salaty nie uzupełniane. Braki w dostawie wody przy basenie, również w pokojach. Przepełnione kubły na śmieci, rozrzucone śmieci wokół nich( obsluga udaje,ze tego nie widzi) brak papieru toaletowego w toalecie przy basenie po zgłoszeniu chłopakowi z obsługi uslyszelismy tylko " to mnie nie dotyczy". Basen pełen piachu, był facet od tego, ale tylko byl, przychodził wieczorem i palił fajkę na leżaku.
Jakość odpowiednia doceny, ogólnie OK przy uwzględnieniu faktu,że to hotel 3*
Niedrogi, rodzinny
słabe jedzenie
Super położenie hotelu z dala od zgiełku, jednak w bliskiej odległości od plaży, Kanału miłości. Super kuchnia, smaczna sympatyczna:), obiadki palce lizać, a desery niebo w gębie.Niezwykle ciepła Pani Rezydent, ujmowała energią oraz słonecznym uśmiechem, pełen profesjonalizm. Super sympatyczna polska ekipa zajmująca sie nami od świtu do zmierzchu,dziewczyny (Aniu i Agato) jeszcze raz dziękujemy za takie dopieczenie turystyczne pod każdym względem. Gorąco wszystkim polecam, naprawdę bardzo udane wakacje.
1.Lokalizacja 2.Obsługa 3.Basen
Potwierdzam wcześniejszą opinię Pani Grażyny, apartamenty czyste, miła obsługa, dobre jedzenie, piękne widoki, spokojnie i swobodnie. Jeśli ktoś lubi rozrywkę i puby to w Centrum Sidari.
Apartamenty ładne w spokojnym miejscu, czysty duży basen
mała łazienka (ale z tego co widziałem, to nie we wszystkich pokojach)
Zacznę od tego, ze jeżdżę od lat na zagraniczne i nie tylko wyjazdy. Zawsze z ironia czytałam komentarze niezadowolonych turystów. Tym razem ja równiez jestem NIEZADOWOLONA Oferta jest niezgodna z rzeczywistością- do wspaniałej piaszczystej plaży (o której mowa w opisie biura MILENIUM TRAWEL) jest ok 2 km. Do wybrzeża na którym nie ma plaży tylko kamieniste urwisko jest nieco krócej ale przejście przez łąkę i posesję gospodarza, który się na to nie zgadza i krzyczy na turystów, którzy chodzą tamtędy. Kto nie wierzy proponuję spojrzeć na mapy google satelitarną i samemu się przekonać- ja niestety tego nie zrobiłam. Jeżeli chodzi o jedzenie to zawsze wydawało mi się , że jestem mało wymagająca. W tym ośrodku poczułam się jak \"świnka\', która zje wszystko najgorszego gatunku i w dodatku z brudnego półmiska. na drugiej turze goście mogli zjeść to co zostało z pierwszej i kuchnia nie uzupełniała , nawet po upomnieniu się . A Pani Aneta -Rezydent zapytacie Co ONA na to? KIedy goście zgłosili, że sałatka grecka teoretycznie serwowana do kolacji to ZWYKŁA SAŁATA LODOWA powiedziała do młodego Kucharza aby ZMIENIŁ NAZWĘ SAŁATKI I wtedy nie musi już dawać pomidora, ogórka i innych składników sałatki greckiej. Znajda sie oczywiście Zadowoleni turyści, ja na to nie mam wpływu, chociaz na moim turnusie wielu z tych co dużo podróżują było zbulwersowanych takim traktowaniem .Serwowanie margaryny do śniadania lub sałatki z dnia poprzedniego jest nie do przyjęcia. Każdy z NAS zasługuje na traktowanie jak Gościa bo za to właśnie PŁACIMY wyjeżdżając na wczasy. Brakuje już miejsca na inne mniej rażące minusy w tym ośrodku( np. smród z kanalizacji w łazienkach czy zagrzybiały stół na balkonie), .....................ale każdy kto tam pojedzie przekona się o tym sam......................................
bardzo daleko do morza, jedzenie dla bardzo niewymagających osób
Pobyt w uważam za udany głównie dzięki miłej atmosferze tworzonej przez młodych, otwarych i starających się pracowników z Polski ale też Albanii i Grecji. Szczególne pozdrowienia dla Wrocławianek :)
Ludzie
Do przeżycia.
Biorąc pod uwagę stosunek ceny do wyjazdu to jesteśmy bardzo zadowoleni i chętnie wrócimy tam raz jeszcze. Pobyt z 3 dzieci nie był przeszkodą.
Czysto, spokojnie i w odpowiedniej odległości od Miasta- nie za daleko i nie za blisko. Miła obsługa. Przystosowany dla dużych rodzin nawet z 4 dzieci.
Monotonne śniadania, skromnie.
Wszystko nas zaskoczyło na plus. Obsługa młoda, energiczna i profesjonalna. Panie Agata i Anna zarządzają wszystkim na najwyższym poziomie (zakwaterowanie, obsługa baru i restauracji). Wszystko bez zarzutu. Pani Aneta, wieloletni przewodnik odpowiedzialna za transfer z lotniska i wycieczki przemiła, z ogromną wiedzą. Śniadanie urozmaicone: pieczywo plus dużo dodatków, na gorąco naleśniki, jajecznica, parówki z wody, kiełbaski, fasolka. Tak codzień z niewielkimi modyfikacjami. Obiadokolacje 17-19. Tu obowiązuje system. Pierwszego dnia wypełniamy druk z menu zaznaczamy co planujemy jeść. Dwa dania do wyboru (serwowane przez przemiłe Panie Anię i Agatkę, zawsze uprzedzające życzenia turystów). Każdego dnia inna smaczna, gęsta i pożywna zupa oraz sałatka, zwykle "grecka";o) Dania: lasagne ze szpinakiem, suflaki, szarpana karkówka, Kofty wołowe. Zupy: grecki krem z pomidorów, krem brokułowy, minestrone. Desery: murzynek na waniliowym sosie z czekoladą, ciasto na śmietanie z owocami, ciasto marchewkowe, lody, sałatka owocowa. Wszystko świeże, pyszne i dużo. Super pomysł z żetonami dla osób z HB+ taki jakby bonus. Można za nie nabyć lody, napoje czy przekąski w barze. Basen czysty i duży. Woda wymieniana na bieżąco. To nasz 5-ty wyjazd na Korfu. Poprzednie w 4*Attica Beach i 5*Pelakas Beach, a jednak tu podobało nam się najbardziej. Podróżujemy dużo i od lat. Z dobrą kuchnią (hiszpańską, grecką, włoską) znamy się od dawna. Dlatego mamy wiele porównań. Atmosfera hotelu wspaniała. Zajęcia animacyjne prowadzone przez energiczną Panią Justynę przypadły do gustu, dorosłym i dzieciom. Mogłabym pisać jeszcze dużo, podsumuję, że za rok tu wracamy. Kto wybiera się na Korfu niech zaopatrzy się w środki przeciw komarom, których jest tu dużo. Kanalizacja na Korfu wyposażona jest w cienkie rury - zakaz wyrzucania papieru do WC. Jeśli odczucia estetyczne nie pozwalają na to należy wybrać inny kierunek. Jest to siła wyższa.
Przestronne czyste pokoje z aneksem, wspaniała (polska) obsługa, spokojna okolica, urozmaicone, obfite i bardzo smaczne posiłki.
1 km od plaży drogą (skrót przez cudzą posesję 350m)
Spędziłam super wakacje w super hotelu, może nie luksusowym,ale bardzo schludnym,obsługa po prostu bajka,jedzenie mniam.
Obsługa,kuchnia,basen,z dala od zgiełku.
Nie znalazłam.
Zacznijmy od początku: 1. \"Apartamenty położone są w miejscowości Sidari, około 350metrów w linii prostej od wspaniałej piaszczystej plaży, do której dojście drogą utwardzoną zajmuje około 10minut\" - ok, miejscowość się zgadza, 350m w linii prostej może też.. Ale w linii prostej nie dojdziemy, bo to po prostu chaszcze, przez które nie da się przejść. Drogą utwardzoną do plaży, najbliższej jest ok. kilometr. Ale czy plaża wspaniała to nie powiem, po prostu najbliższa. 2. \"Natomiast do legendarnego Canal d\'Amour mamy 25minut pieszo\" - 3 kilometry, czy legendarny to też nie wiem. 3. Do centrum około 1,5km. Opis oferty to po prostu mijanie się z prawdą, ale dobrze brzmi. Jeśli chodzi o same apartamenty, aneks wyposażony faktycznie, ale jest to tylko lodówka, podstawowy komplet sztućców, czajnik i zlew. Nazwa aneks może wprowadzać w błąd, nie ma możliwości podgrzewania posiłków, ale kolację można zrobić bez problemu. Stolik w środku i na tarasie więc jest gdzie zjeść. Łóżka strasznie skrzypią, pościel czysta. Łazienka.. Ma chyba z 15 lat, w prysznicu nie ma kotary, więc cała woda leci do łazienki, ale na wyposażeniu jest mop ;) No i strasznie ślisko, wszędzie są kafelki. No ale w porządku, nam to jakoś mocno nie przeszkadzało, bo całymi dniami nas nie było, przychodziliśmy w zasadzie tylko spać. Nie oszukujmy się, nie jest to hotel 5*, wszystko zależy od tego kto czego szuka i za ile. Największe zastrzeżenia i najpoważniejsze niestety mam co do czystości.. Miałam wrażenie, że tylko zmieniono pościel, na podłodze, za szafkami, pod łózkami brudno, nie zmiecione, martwe pająki, muszki, robaczki.. No nie za ciekawie. Wykupiliśmy tylko śniadania, smaczne, ale faktycznie mało urozmaicone. Ogólnie rzecz biorąc: Nie oszukujmy się, to nie hotel 5*, więc nie spodziewajmy się nie wiadomo czego. Ale jeśli ktoś nie ma zamiaru siedzieć cały czas na miejscu i lubi spacery to jest ok. Za te pieniądze jest ok (płaciliśmy około 1500 zł za 3os/tydzień), tylko z czystością mogłoby być lepiej..
Spokojna okolica zdala od zgiełku centrum. Jeśli ktoś nie zna języka - obsługa polska to plus.
Dość obskurne łazienki. Niezbyt czysto. Brak atrakcji dla dzieci. Jakiejkolwiek.
Jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni. Od wielu lat spędzamy wakacje w Grecji i znamy greckie standardy. Łazienki nawet w 5 gwiazdkowym hotelu potrafią być maleńkie. Jeśli ktoś zna Grecję to nie spodziewa się cudów a jeśli ktoś spędzał wakacje w Egipcie, Tunezji lub Turcji to niech nastawi się na niższy standard, prostotę ale za to życzliwych ludzi i wspaniały kraj. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu i bardzo chcemy za rok tam powrócić. Nasze dzieci od razu poczuły się jak w domu, a panie z obsługi nam to ułatwiły swoją życzliwością. Dziękujemy. Pokoje są przestronne a łóżka są bardzo wygodne z możliwością połączenia, co bardzo ułatwiało mi usypianie kilkumiesięcznej córeczki. Nasz syn (8 lat) szalał od rana w basenie. Jedzenie bardzo smaczne a podczas naszego pobytu wprowadzono możliwość zakupu fast food typu: hamburger, frytki, naleśniki, tosty. Super. Bardzo dziękujemy za cudowne wakacje. Dziękujemy całej obsłudze Millennium Travel oraz wspaniałej rezydentce Pani Anetce. Mam nadzieję... do zobaczenia :)
Przestronne pokoje, aneks kuchenny, telewizja, cisza i spokój, bezpiecznie dla dzieci, polska obsługa, możliwość wypożyczenia samochodu
daleko do morza
Frida corfu apartaments porażka na lotnisku czekaliśmy na autokar 3godziny az ktos po nas przyjdzie
Miła obsługa
Posiłki masakra za alkohol wode kawe herbate płaci sie zetonami ktore ci daja na tydzien 49szt drink kosztuje 5żetonów gałka loda 2żetony ani kawy ze by sie napic ani cherbaty porazka pisze o allclusiwe soft posilki wydzielane .Komarów w pokoju fuuullll.Na miescie dobry kebab pita za 2euro mozna sobie pojesc