Piaszczysta plaża ok. 100 m od hotelu.
Hotel położony niedaleko zabytkowego miasta - Nessebar
Świetne połączenie spokojnej atmosfery z pobliskim życiem nocnym.
Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany. Pokoje codziennie sprzątane, osoby pracujące na recepcji jak i cała obsługa obiektu bardzo uprzejma i sympatyczna .Jeżeli chodzi o jedzenie w restauracji hotelowej to zawsze można było coś dobrego wybrać dla siebie.Duzym plusem jest napewno lokalizacja hotelu, blisko do plaży i stosunkowo niedaleko do starego miasta Nesebyr.Polecam!
Lokalizacja, przyjazna atmosfera.
W hotelu Forum byliśmy zakwaterowani przez cztery dni, od 20.09 do 24.09.23 roku. Niestety, nie jesteśmy zadowoleni. Pierwsze wrażenie na recepcji było bardzo kiepskie ze względu na fakt, że przybyliśmy do hotelu już o 10, a doba hotelowa zaczyna się od 14. Istnieje możliwość wcześniejszego wejścia do pokoju po dopłacie 40 lv, niestety Pani w recepcji nie była w stanie za bardzo się z nami porozumieć ani nam tego przekazać. W ostateczności zgodziła się na przechowanie bagażu. Sam pokój był ładny, duży i przestronny. Łazienka średnia, ale czysta. Codziennie wymieniano nam ręczniki i również pościel była zmieniana dwukrotnie przez niezwykle sympatyczną Panią sprzątającą, która była chyba jedyną miłą osobą z obsługi. Najgorsze okazało się jedzenie (mieliśmy wykupione opcję all inclusive, czego mocno pożałowaliśmy). Bardzo monotonne, niesmaczne, a przede wszystkim pozbawione smaku. Mieliśmy wrażenie, że nawet woda, w której gotowano warzywa nie została posolona. Jedyne dobre posiłki zjedliśmy w restauracjach w pobliżu naszego hotelu. Barman zachowywał się, jakby był w pracy za karę i często nawet nie było go na miejscu. Jednego dnia postanowiłam wejść za bar, ponieważ nie było żadnej informacji na temat tego, jakie napoje są dostępne na miejscu. Bardzo zirytowało to Panią w blond włosach z obsługi, która wyprosiła mnie stamtąd w bardzo nieuprzejmy sposób. Mieliśmy wrażenie, że dla obsługi stanowimy problem, chociażby pierwszego dnia restauracja hotelowa miała być czynna do 21, tymczasem jedzenie sprzątnięto nam sprzed nosa już o 20.20. Dopiero na drugi dzień pojawiła się informacja, że lokal jest zamykany już o 20:30. Po wydaniu posiłku restauracja była zamykana, co sprawiało, że nie było dostępu do wody. Chyba, że może barman miał jakieś butelki, o których nie było żadnej informacji. Basen w hotelu niewielki, z zimną wodą. Okolica hotelu jest spokojna i cicha, co nam odpowiadało. W pobliżu znajduje się kilka ciekawych miejsc. Około pół godziny zajęło nam dojście do zabytkowej części Nessebaru. Można tam dojechać także niewielkimi "ciuchciami". Mieliśmy piętnaście minut drogi do plaży. Sama plaża niestety dość brudna, sporo na niej petów. Ogólnie niestety nie możemy polecić tego hotelu
Kameralna atmosfera, spokojna okolica, przestronny pokój
Obsługa, jedzenie
Smaczne jedzenie, chociaż bywało monotonne, ale można było znaleźć coś dla siebie. Dużo świeżych owoców i warzyw. Pokój był bardzo czysty, duży i zadbany. W łazience zero grzyba czy pleśni, przyjemny zapach. Pokoje były sprzątane codziennie z wymiana ręczników, złożeniem pościeli, wyniesieniem naczyń. Obsługa byla bardzo miła, szczególnie jedna Pani pokojówka, która wysyłała nam buziaczki na pożegnanie :) hotel jest niewielki, wiec nie było problemu z wolnymi leżakami czy kolejkami. Polecam
Mały, brak kolejek czy zajętych leżaków, miła obsługa
Monotonne jedzenie, bywało zimne
Dziś już wyjeżdżam z hotelu. Dla mnie było tu bardzo dobrze. Wyjazd z TUI. Wzięłam tylko śniadania aby nie być ograniczona czasem na posiłek. Śniadanie powtarzalne, ale bez przesady z wymaganiami. Jest wybór. Jajka w różnej formie, wybór chrupek do mleka, zupa mleczna, wędliny i sery, pomidory i ogórki oraz coś z owoców. Bardzo fajny pokój na II piętrze, duży, naprawdę duży. Łazienka przestronna. Mini lodóweczka. Balkon że stolikiem, dwoma krzesłami i mini suszarką. Bardzo przyjemnie. Do plaży parę kroków. Do sklepów spożywczych także. Przystanki autobusowe pod nosem. Fakt, że ciasno. Hotel siedzi na hotelu i miejsc do parkowania mało. Taka specyfika. Oczywiście jest i basenik z leżakami. Plaża bardzo przyjemna, szeroka. W foyer hotelu klatka z papugiem. To Rico. Lubi lekko skubać dziobem palce, mnie czasami podstawiał główkę do głaskania. Zawsze można się do czegoś przyczepić, ale ja nie znalazłam. Na ten moment mogę spokojnie zadeklarować chęć powrotu na tygodniowy relaks. Może w przyszłym roku się uda
Wszędzie blisko Rico Mili pracownicy Fajny pokój z balkonem Basen z leżakami
Jak ktoś chce to pewnie znajdzie, ale dla mnie było ok. W pokojach od ulicy może być uciążliwy hałas.
Holtel świetnie położony w stosunkowo spokojnym miejscu. Odległość od plaży jest może trochę większa niż podawana przez Itake ale spacer do niej nie zajmuje więcej niż 5 minut ale za to chyba najlepsza w całym Słonecznym Brzegu. Pokoje codziennie sprzątane, czyste i zadbane. Wyposażenie nowe nie budzące zastrzeżeń. Basen może nie jest zbyt duży ale za to czysty. W odległości ok 50 metrów od hotelu znajduje się przystanek z którego za opłata 0,7 LV można dojechać zarówno do centrum słonecznego brzegu (ok.5 przystanków) jak i do centrum Nesseberu gdzie ceny w restauracjach są znacznie niższe niż w Słonecznym brzegu. Jednym slowem możemy tylko polecić. P.S. Na dużą pochwale zasluguje rezydentka Itaki pani Karolina, która sprawuje sie świetnie (pozdrowienia!!! ). Chyba jedna z najlepszych rezydentek.
Hotel bardzo kameralny, z miłą obsługą (widać że się starają), jedzenie świeże, urozmaicone, dokładane na bieżąco. Często były ryby, zawsze wybór mięs. Dużo owoców. Jako duży plus oceniam, że hotel jest nieduży, spokojny, bez hałaśliwych animacji. Nie było problemu z leżakami przy basenie, ani z dostępem do jedzenia, picia i drinków. Ważne żeby dostać pokój od strony głównego wejścia do hotelu (wtedy wrażenia z pobytu ok), natomiast nie od drugiej strony czyli od strony ruchliwej ulicy, bo wtedy hałas może przeszkadzać. Pokoje są sprzątane (niezbyt dokładnie, ale ogólnie jest przyzwoicie), ręczniki zmieniane dość regularnie. Do plaży odległość jest nieduża, spacerkiem ok. 5 min. Łatwo i niedrogo można dojechać autobusem miejskim do Nessebar - pięknej starówki, lub do Sunny Beach.
basen, dobre jedzenie, miła obsługa, niedaleko do plaży
Zbyt bliska odległość z jednej strony od ulicy (hałas w pokoju)
Hotel godny polecenia ze względu na dobre położenie.Mila obsługa.Duże pokoje.Jedzenie jak w domu.Bar przy basenie o.k..A też co jest ważne Pani Magda jako rezydentka TUI ,pomocna ,sympatyczna.Dzięki temu można spokojnie wypocząć.
Byliśmy z dzieckiem 3 letnim 1 raz na wakacjach za granicą z nim. Hotel bardzo miły przyjazny basen Oki i ten spokój...wszystko powoli nie ma walki o lezak i czy o parasol wszystko wporzadku w nocy cicho Klima super pokoje bardzo czyste. Jedzenie było dobre ale śniadania troszkę monotematyczne i mały wybór. Wszystko natomiast smaczne i ciepłe. Punktualność dawania dań ok. Ogólna nota to dobre 4+/5 . Blisko do morza i do pięknej plaży. Jestem pozytywnie zadowolony i ta papuga przy recepcji ....wymiata Richi:) Polecam
Cisza,spokój,trzymanie porządku, czysty basen, okolica spokojna, kameralny przytulny, super papuga
Śniadania były monotonne ale wmiare dobre.
Hotel godny polecenia dla osób ceniących cisze, spokój, bez dzieci. Nie należy tylko brać \"all inclusive\", a stołować się na mieście. Hotel nie zasługuje na cztery gwiazdki... Góra trzy! Pobyt tygodniowy; sierpień 2018; cena2100zł/ os.
1) Rewelacyjnie duże pokoje z bardzo dużym i wygodnym łóżkiem. Sejf, wifi oraz klimatyzacja (którą można było ustawić do swoich potrzeb) były bezpłatne. 2) Czystość nienaganna. Dodatkowo Pani sprzątająca (której należą się ukłony po pas- najlepsza osoba z całego hotelu), bardzo miła, sprzątająca dobrze pokój, reagująca i spełniająca każdą prośbę z uśmiechem i słowem \"NO PROBLEM\"- najlepsza osoba z hotelu (Pozdrawiam serdecznie)! 3) Lokalizacja dla osób ceniących spokój, idealna! Z dala od centrum Słonecznego Brzegu, 30-40 min pieszo. Do starego miasta Nessebar, troszkę bliżej, 20-30 min pieszo. Oczywiście wszędzie można dojechać szybciej komunikacją miejską, bądź \"ciuchcią\". Do plaży blisko, ok. 5 min. spacerkiem. 4) Basen przy hotelu czysty, jeśli chodzi o temperaturę wody, to w \"sam raz\". Nie było problemu z dostępnością zestawu \"2 leżaki+ parasol\".
1. Wynikający najprawdopodobniej ze strony biura podróży TUI (!!!). Mianowicie: przybycie do hotelu na godzinę 05:00, a zakwaterowanie o 14:00, bez śniadania ani obiadu... Słownie: DZIEWIĘĆ godzin w \"próżni\"!!! Ku przestrodze dla Innych biorących ofertę z TUI. 2. Wina hotelu: BARDZO średnie jedzenie. Jeśli chodzi o ilość, to może i nie brakowało, ale... Zdarzały się całkiem dobre posiłki, jak i również ohydne (!). Podobna ruletka jeśli chodzi o świeżość poszczególnych potraw. Posiłki przyrządzane na jedno \'kopyto\". Nie wiadomo czy w panierce był kurczak, ser, a może stara tektura... 3. Mała ilość zastawy stołowej. Talerzy, filiżanek, szklanek, łyżeczek... Wiązało się to z nadmiernym \"zainteresowaniem\" Pań kelnerujących nad talerzem gości. Dziwne uczucie- jak sęp nad ofiarą... czekający. 4) Kelnerki brane (chyba) z łapanki... Niech będzie, że nie muszą rozmawiać po angielsku, ale wypadałoby się jakichś pojedynczych zwrotów nauczyć.
Mile spędzony czas, rodzinna atmosfera, życzliwi ludzie, dobre jedzenie i wygodne łóżka w hotelu :) polecamy
Życzliwa obsługa, urozmaicone posiłki, dostęp do basenu, porządek
Przeciekający prysznic w łazience i przykry zapach
Hotel oceniam ogólnie dobrze jestem zadowolona. Najgorsze było jedzenie ale nie da się mieć wszystkiego:) basen ładny nie za duży i nie było bitwy o miejsce przy nim. Blisko do plaży i do centrum. Nie wróciła bym do tego samego hotelu z uwagi na jedzenie ale jak na jednorazowy wyjazd polecam.
Hotel jest położony w bliskiej odległości od ładnej plaży. Obsługa w hotelu miła. Nie ma żadnych ograniczeń jeżeli chodzi o bar przy basenie. Przy barze można siedzieć cała noc nie zawsze cicho i nikt nie zwraca uwagi, pokoje są duże i posiadają klimatyzację
Bardzo tłuste jedzenie i bardzo monotonne. Po 4 dniu osobiście nie jadłam prawie nic. Brudne łazienki ale do przeżycia. Zimna woda w basenie ok 16 stopni. Kelnerzy zabierają talerze z przed nosa przy stole. Czasami trzeba czekać na szklanki i filiżanki bo jest ich za mało do ilości gości. Nie zawsze są umyte a czasami jedynie sprawiają wrażenie jedynie oplukanych w wodzie.
Spędziliśmy z mężem tydzień w hotelu Forum na początku września. Przed wybraniem miejsca wakacji dokładnie przeczytaliśmy opinie dotyczące hotelu - były pozytywne. Zarezerwowaliśmy wczasy i w drogę. Po przyjeździe na miejsce zostawiliśmy bagaże w pokoju (czysto, przyjemnie, działająca klimatyzacja, łazienki ładne - brak dywaników pod prysznicem, ale śmiało można użyć jeden z ręczników) i poszliśmy na kolację. Pół godziny przed zamknięciem restauracji zostały tylko śladowe ilości posiłków. Ku naszemu zdziwieniu (wcześniejsze opinie dotyczące jedzenia były zdecydowanie na plus) do końca pobytu jedzenie nie poprawiło się. Bardzo mały wybór, jedzenie rozmymłane, bez smaku. Na stołach brakowało podstawowych przypraw - sól, pieprz. Frytki były tak twarde, że nie można było ich nadziać na widelec. Podczas całego tygodnia można policzyć na palcach 1 ręki posiłki, które zjedliśmy ze smakiem. Nawet owoce nie były najlepszej jakości. Najbardziej smakował nam arbuz, chociaż pojawił się zaledwie 3 razy. Z warzyw polecam ogórki. Często zdarzało się, że brakowało sztućców i szklanek. Musieliśmy także kilkukrotnie czekać na uzupełnienie brakujących potraw. Obsługa pracowała tam \"za karę\", zero uśmiechu, sprzątali talerze zanim zostały całkowicie opróżnione. Bar - pozytyw! Alkohol niezły, barmani nie szczędzili. Basen przy hotelu - mały, chociaż akurat to nie problem, ponieważ woda była tak zimna, że przez cały tydzień nikt się w nim nie kąpał. Dojście na plażę pomiędzy innymi hotelami, droga całkiem przyjemna. Przy barze na plaży grała dość głośno muzyka, więc rodziny z dziećmi wybierały inną stronę. Woda bardzo ciepła - ok. 25st. C i czysta! Cały pierwszy tydzień września pogoda przepiękna i ciepło. Warto jednak wziąć ze sobą coś cieplejszego na wieczory, gdyż spada temp. Do Nessebaru na spokojnie można iść pieszo, tak samo do centrum Słonecznego Brzegu, gdzie życie tętni wieczorami. Przy hotelu raczej słabo. Warto wybrać się także do Aquaparku w Nessebarze - jest świetny.
Czyste pokoje Klimatyzacja i lodówka w pokoju Pozostawienie opaski all inclusive po zakończeniu doby hotelowej
Mały basen, zimna woda Obsługa słabo mówiąca po angielsku Niedobre, niezróżnicowane jedzenie Notoryczny brak naczyń i sztućców
Hotel jest w porządku. Spędziliśmy z dziewczyną w nim 7 dni na początku września. Pokoje są OK, klima działa dobrze, pokoje przestronne, sprzątane każdego rana, łóżka wygodne, dobrze się śpi... jedyna uwaga do kabiny prysznicowej bo nie ma normalnego zlewu i woda zawsze po całej łazience i poduszki są strasznie cienkie i miękie ale materace są superowe i zasypiałem w 2 min. Hotel ma wygodne położenie, blisko plaży która, moim zdaniem, jest najlepsza w tej miejscówie bo jest czysta i plaża i morze i niema tak dużo ludzi... Jedyne co się NIE podobało w tym hotelu to jedzenie. Nie zawsze było świeże i rozmaitość też słaba...
Położenie, plaża
Zimny basen, słabe jedzenie
Przyjazd do hotelu odbył się w godzinach wieczornych. Na miejscu zabezpieczono dla nas suchy prowiant, oraz była jeszcze możliwość skorzystania z bufetu przy basenie. Ogólnie pobyt oceniam na poziomie dobrym. Posiłki serwowane były zgodnie z miejscową recepturą. Każdy mógł wybrać coś dla siebie. Trochę za daleko do plaży ok 800 m.ale spacer też był potrzebny szczególnie po posiłkach dla dobrego strawienia zjedzonych potraw. Z wycieczek fakultatywnych nie korzystałem (za gorąco) za wyjątkiem wyjazdu na wieczór bułgarski, który polecam (wspaniała międzynarodowa zabawa w gronie osób z innych krajów, chyba dlatego że nie było na niej polityków, tylko ludzie pragnący prawdziwej przyjaźni) . Na plaży płatność za leżaki i parasol (dla dwóch osób to 30 lev po 10 za leżak i parasol) Moim zdaniem za drogo. Dlatego przy cenie pobytu tygodniowego trzeba doliczyć dodatkowo ok 400 - 500 zł.
Blisko do centrum miasta. Dobra lokalizacja wypadowa do zwiedzania innych ciekawych miejsc
Zimna woda w basenie. Czasami obsługa restauracji nie radziła sobie z uzupełnianiem posiłków, naczyń. Trzeba było czekać na szklankę ,widelec, łyżkę, posiłek itp.
Witam.. na dzień dobry zaznaczam że ten Hotel kiedyś może miał 4 gwiazdki..ale teraz to może ledwo 3 by dostał.. pokoje ładne duże z płaskim Tv ..klimatyzacją dużym balonem...niestety z brzydką łazienką..grzyb w prysznicu brak dobrego odpływu wody. nie mam jakiś wielkich wymagań bo Hotel traktuję tylko jako miejsce do spania i odświeżenia się .. w Bułgarii akurat w tym regionie byłem już 3 razy..i pierwszy raz spotkałem się z niemiłą obsługą.. to że większość nie mówiła po angielsku szło jakoś przełknąć..ale to że kelnerka jedna z drugą przychodziła do pracy w brudnej wymiętej koszuli..nawet nie schowanej w spódnice to już było co najmniej dziwne...śniadania monotonne..obiady i kolacje ok..wpadał czasami wygłodniały kotek..na dokarmianie.. to można zaliczyć jako atrakcje w tym hotelu:) wielką zaletą hotelu jest położenie..blisko przystanku..bardzo blisko plaży jak i do Nesebar..do centrum może 3 km..co jest zaletą bo nie ma hałasu w nocy.. pozdrawiam barmana Denisa..bo super koleś z niego..robił super driny nie żałował alkoholu..i jako jeden z nielicznych był po prostu miły.
*idealne położenie..blisko do plaży blisko do Nesaebar trochę dalej do centrum dzięki czemu nie było głośno w nocy. *bardzo ładne pokoje duże balkony klima i tv *barman nie oszczędzał na alkoholu
obsługa brudna..straszny syf w łazienkach..zatkane odpływy i grzyb.
Unikajcie tego hotelu.Na zdjęciach wszystko wygląda dobrze, w rzeczywistości fatalnie.Tylko pokoje wyglądały tak jak na zdjęciach. Basenik bardzo mały z lodowatą wodą.(W dodatku wymienianą podczas naszego pobytu), Do plaży i centrum jest dużo dalej niż w ofercie.W okolicy cicha nic się nie dzieje, brak animacji - to hotel dla starszych osób.Jedzenie podgrzewane, stare, brakuje naczyń przy posiłkach.All inclusive bardzo ubogie.Nie wykorzystaliśmy go, ponieważ zmuszeni byliśmy korzystać z plaży i płatnych leżaków. Kwota ponad 2 tysiące w sierpniu za osobę zbyt wygórowana na takie warunki.
Fatalna obsługa,brak basenu, a jak był to była lodowata woda. Monotonne jedzenie, stare i podgrzewane.Brak naczyń do posiłków.Zerowe zainteresowanie personelu gośćmi.
Hotel super. Wyjazd z 10 miesiecznym dzieckiem. Łóżeczko w pokoju bez dodatkowych opłat. Pokoje sprzątane codziennie, prawie od razu po wyjściu z pokoju (bynajmniej w naszym przypadku:). Panie sprzątajace jak i cała obsługa bardzo pomocna i miła. Jedzenie przepyszne - codziennie do wyboru po kilka potraw przy każdym posiłku - każdy może wybrać coś dla siebie. plaża nad morzem ok 5 minut od hotelu. (googkWIeczorem cisza i spokój:) nawet na balkonie. Basen przy hotelu - woda troszkę zimna, ale chyba wynika to z różnicy temperatur, bynajmniej dziecku nie przeszkadzało;), lezaki do dyspozycji, oraz przy basenie bar do dyspozycji do późnych godzin wieczornych:) Hotel bardzo polecam. Jak i samą Bułgarię:)
basen obsługa blisko morze extra jedzenie
brak:)
fajny hotel :))))))))))))))))))))))0000000000000000000000000000
hotel
hotel
Dziękuję portalowi www.wakacje.pl i Pani Izie. Wakacje w Słonecznym Brzegu były inne niż się spodziewałam, ponieważ Bułgaria zmienia się w takim tempie, że turyści nie nadążają za nią. Kluby i połowa hoteli pod koniec sierpnia zaczynają świecić pustkami, bo jest ich taka ilość, że nie starcza dla nich klientów.
Sam hotel Forum jest bardzo przyjemny. Pokoje duże, proste meble dość fajnie wyglądają, balkon spory, w dodatku z właściwej strony, więc już po 12-ej jest na nim cień, klimatyzacja działa super, łazienka jak na bułgarskie standardy przyjemna-choć oczywiście jak wszędzie w tym kraju brodzik zapycha się od jednego ziarenka piasku i o spływaniu wody nie ma co marzyć, a sprzątanie jest mało widoczne.
Hotel położony w ruchliwej części miasta, ale blisko Neseberu ( to duży atut). Blisko do kolejki i autobusów. W poblizu fajna knajpka z pysznym jedzeniem i b.miłą obsługą MEMORY (Polecam zwłaszca jagnięcinę). Odradzam Arubę, która jest nastawiona na Anglików ( już pierwszego dnia kelnerka do rachunku dopisała chyba swoją datę urodzenia). Po drugiej strony drogi supermarket Zora, gdzie można kupić wszystko ( jest nawet gorący punkt z gotowtmi daniami kuchni bułgarskiej- ale to dla oszczędnych bo jakość średnia). W Neseberze polecam czeską resteurację Denitza z czeskim piwem i pysznymi rybami i kalmarami w pomidorach. Sam apartament jest zaniedbany. Widać ewidentny brak gospodarza. Obsługa ślamazarna. Pani sprzątaczka pojawiła się po naszych interwencjach u p.rezydent. Doradzam codzienne odwiedzanie recepcji i zgłaszanie swoich potrzeb. Naszym przyjaciołom za stłuczony talerz kazano zapłacić 16 lewa. Łazienka zagrzybiona, prysznic nie posiada obudowy ani zasłonki. Wszystkie mankamenty hotelu rekompensuje cieplutkie morze. Plaża zatłoczona, ale doradzam przejście w rejon plaży dla nudystów. Jest bardzo bepiecznie, nie słyszałam o kradzieżach czy bójkach. Słoneczny Brzeg jest b.drogi. Zjeżdża się tu elita finansowa Bułgarii (przed plażą stoją Ferarri. Porsche, BMW, Mercedesy). Większa cześć apartamentów jest wykupiona przez Anglików i Skandynawów. Pobyt b.udany.