Fort Arabesque

Pokój w porządku, hotel ok, jedzenie średnie, ładny wystrój, hamaki i romantyczne kanapy to duży plus.

Super hotel na spokojny wypoczynek. Pokój czysty z pięknym widokiem. Obszerna i funkcjonalna łazienka. Łóżko bardzo wygodne.

Hotel wygląda przepięknie. Caly resort i jest ogromny. Dużo basenów oraz miejsc do wypoczunku takich jak hamaki.

Hotel - pokoje duże, czyste. Obiekt świetnie podzielony na 4 części: - wille - część główna ( dla rodzin z dziećmi ) - część zachodnia ( tylko dla dorosłych ) - oraz jest jeszcze część pomiędzy zachodnia, a główną z dwoma najładniejszymi basenami ( jeden dla dzieci, drugi z wodospadem tylko dla dorosłych )

Hotel zasługuje na 5 gwiazdek. Obsługa rewelacyjna, zabawianie gości na najwyższym poziomie. Spędziliśmy cudowne 7 dni w tym hotelu. Każdemu możemy polecić ten hotel gdyż takiego wysokiego poziomu się nie spodziewaliśmy. Jesteśmy zachwyceni i na pewno tam wrócimy.. Wspaniały czas.

Nazwa  Fort Arabesque
Miejsce  Egipt / Hurghada / Makadi Bay
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis

Szeroka, piaszczysta plaża położona bezpośrednio przy hotelu.

Dla miłośników nurkowania - piękna rafa koralowa.

4 baseny oraz brodzik (3 baseny są podgrzewane w porze zimowej).

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 36 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.1
Ada

Zalety

Bar w wodzie, miła obsługa na tym koniec zalet.

Wady

Doba hotelowa trzeba dopłacać do doby hotelowej, nie ma napoi typu sprite do śniadań, mało animacji, biuro join up słaba organizacja.

Włodek

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Bardzo pieknie urządzone i zadbane tereny zielone, gdzie można pospacerować lub poleżeć sobie na jednym z wielu hamaków. Plaża piaszczyst z łagodnym wejściem do wody. Fragmenty rafy z bogatym życiem podwodnym. Obsługa miła i pomocna. W większości hotelu darmowe wifi działa dość dobrze. Z jedzeniem nie jest źle, każdy znajdzie coś dla siebie.

Milena

Zalety

Chyba nie ma rzeczy, która by mi sie nie podobała. My byliśmy w Willi i nie żałujemy. Było przepięknie!! Obsługa na najwyższym poziomie. Osobna strefa na plaży dla osób z Willi i to jedzenie! Przepyszne:)

Przemysław

Zalety

- Infrastruktura hotelu - baseny - obsługa - animacje - codzienne „live music” w równocześnie trzech różnych miejscach - piękne rafy koralowe - czystość obiektu

Patryk F

Pobyt - Lipiec 2023

Grażyna

Pobyt - Czerwiec 2023

Najlepszy hotel w Egipcie porównując do poprzednich pod każdym względem położenia miłej obsługi czystości jak i wyżywienia.

Zalety

Duże wspaniałe zadbane ogrody.Personel i to każdy począwszy od ekipy sprzątającej do szefostwa ciagle mili uśmiechnięci chętni do pomocy.

Wady

Bez wad.

Nina

Pobyt - Maj 2023

Pobyt w tym hotelu zdecydowanie przerósł moje oczekiwania. Jeżeli ktoś szuka swojego kawałka raju w Egipcie to to jest właśnie to miejsce. Mieszkaliśmy w części willowej.

Zalety

Otoczenie, przepiękna zieleń, fantastyczne jedzenie, przemiła obsługa. Rafy i rybki jak na Hurghada również przyzwoite. Mięciutki piasek. Piękne drineczki. To nasz 20 pobyt w Egipcie i zdecydowanie najlepszy.

Wady

Nie znalazłam😉

Jacek

Pobyt - Maj 2023

Był to nasz 19 pobyt w Egipcie, byliśmy wszędzie i zwiedziliśmy wszystko, także nasze obecne wyjazdy mają jeden cel odpoczynek i nurkowanie a może odwrotnie. W hotelu Fort Arabesque byliśmy pierwszy raz choć przy tej plaży już czwarty. Hotel nas zachwycił, przestronny, bardzo zadbany z wieloma basenami i piękną zielenią. Pokoje olbrzymie, czyste i dobrze wyposażone. Mamy w tym względzie spore doświadczenia i trzeźwą ocenę. Jedzenie można ocenić na 4+ ale generalnie smacznie i bardzo duży wybór, na pewno nikt nie wyjdzie głodny. Zauroczyła nas obsługa, i warunki jadalni. Standard ponad egipski. Dla niektórych wadą może być odległość od miasta ok. 35 km ale dla nas był to plus. Rafy koralowe charakterystyczne dla tej lokalizacji, przeważnie kończą się klifem a tutaj są to luźno porozrzucane wysepki koralowe z licznymi rybkami i jeszcze !!! kolorowe. Możemy śmiało polecić ten hotel gdyż jest tego wart.

Zalety

- lokalizacja - czystość tak w pokojach jak i na zewnątrz - urozmaicone warunki odpoczynku (baseny, kluby, barki) - ładna rafa - mało dzieci i są baseny z dostępem od 16 lat - mimo, że jest to duży hotel jednak czujesz się kameralnie

Wady

- w naszej ocenie brak istotnych wad prócz odległości od miasta

stanisław

Pobyt - Styczeń 2022

wspaniały hotel bardzo dużo zieleni czysty ładna plaża

Zalety

hotel w którym można odpocząć

Gosia

Pobyt - Styczeń 2022

Pokoj po remoncie. Bardzo ładnie sprzątany. Ali był naszym opiekunem. Hotel spokojny, relaksacyjny. Piekna plaża i morze. Cudowne ogrodyi widoki Wyjatkowa obsługa. Udany pobyt.

Wady

Nie było istotnych

3.8

Pobyt - Październik 2022

Był to mój kolejny nasty pobyt w Egipcie, mam więc wypracowane zdanie na temat tamtejszych hoteli. Fort Arabesque to hotel 4 gwiazdkowy i na więcej na pewno nie zasługuje. Jest zbudowany w klimacie starego fortu i robi to bardzo fajne wrażenie w lobby z którego rozchodzą się klimatyczne korytarze do pokoi i sklepików. Jeśli ten klimat przykurzonego, starego fortu robi tam nawet pozytywne wrażenie to niestety w pokojach już nie. Pokój mieliśmy z bocznym widokiem na morze. Meble stare, ściany przykurzone, zasłony i firanki brudne. Pościel czysta, raz wymieniona na 10 dni. O czyste ręczniki trzeba było się upominać. Nie jechałam tam żeby siedzieć w pokoju, więc nie czepiam się, jest ok. Teren i baseny przepiękne. Zieleń, palmy robią wrażenie. Jest gdzie pospacerować i fajne leżanki w ogrodzie dla tych co chcą się wyciszyć. Baseny czyste, sprzątane jest gdzie popływać. Plaża długa, dużo leżaków. Niestety znalezienie wolnych leżaków w pierwszej linii brzegowej graniczyło z cudem, bo w tym hotelu istnieje opcja wykupywania miejsc na plaży. Rezerwowane są one również dla osób, które mieszkają w części 5 gwiazdkowej hotelu (pokoje z basenami). Morze cudowne, jest gdzie popływać i popatrzeć na rafę. Rafa trochę zniszczona, ale zawsze kręci się tam sporo kolorowych rybek. Posiłki i animacje to chyba najsłabsza strona tego hotelu. Śniadania to w zasadzie standard, najeść się można. Brakowało mi falafeli, humusu i innych egipskich przysmaków. Obiady i kolacje to generalnie zawsze to samo. Kilka potraw na gorąco i zimny bufet. Nigdy niczym nie zaskoczyli. Na okrągło kurczak, wołowina duszona, ryba i jeszcze parę innych. Nigdy nie było kaczki, indyka, owoców morza. Obiad można też zjeść w barze przy plaży, tam były pieczone przepyszne pity i wyśmienity kebab. Drinki smaczne, najlepsze w barze przy lobby. Teraz na temat animacji : w dzień można było zauważyć animatorów, ale nie robili nic. Był tylko aqua aerobic, niestety prowadzący nie dawał rady, porażka. Wieczorne animacje też strasznie nudne. Generalnie hotel niczym mnie nie zachwycił.

Zalety

Piękny, zadbany park. Dużo zieleni, piękne palmy. Długa plaża i rafa koralowa. Dobre drinki.

Wady

Zniszczone pokoje, bardzo słabe wyżywienie. Słabe animacje, zarezerwowane leżaki w pierwszej linii brzegowej.

Pobyt - Sierpień 2022

Duży pokój w opcji family i na parterze, dobrze skomunikowany hotel, gdyż prawie z każdego miejsca było blisko do plaży, basenu, restauracji, ogród ładny, wysokie palmy i sporo cienia, a nie sam beton jak w niektórych hotelach .

Zalety

Piękna plaża i dostęp do rafy bez pomostu.

Wady

Jedzenie od około 3 dnia mogło być męczące, duży wybór, ale niestety powtarzalny, brakowało mi kolacji tematycznych .

GRZEGORZ ,DANUTA I ADRIAN

Pobyt - Sierpień 2022

HOTEL POŁOŻONY W MALOWNICZEJ ZATOCE, BLISTO LOTNISKA ,DUŻO ZIELENI ,SUPER PIASZCZYSTA PLAŻA Z FAJNYMI RAFAMI ,WEJSCIE DO MORZA BEZPIECZNE I ŁAGODNE BEZPOŚREDNIO Z PLAŻY .RAFY ZACZYNAJĄ SIĘ NA WYSOKOŚCI PASA, CZYSTE BASENY, WYSTARCZAJĄCA ILOŚĆ LEŻAKÓW I PRZY BASENIE I NA PLAŻY (ACZKOLWIEK CIEKAWSZE MIEJSCA TRZEBA BYŁO SOBIE Z RANA ZAJĄĆ) .BARDZO MIŁA I ŻYCZLIWA OBSŁUGA. JEDZENIE PYSZNE, UROZMAICONE I BARDZO MIĘDZYNARODOWE, SERWOWANE W GŁÓWNEJ RESTARACJI W PIZZERI LUB W BEACH BARZE,KAŻDY NAPEWNO ZNAJDZIE COS DLA SIEBIE. WAŻNE!! WODA MINERALNA BUTELKOWANA DOSTARCZANA PRZEZ SERWIS DO POKOJU ALE RÓWNIEŻ BEZ PROBLEMU WYDAWANA W BARACH. POKOJE PRZESTRONNE WYPOSAŻONE W LODÓWKĘ CZAJNIK, KLIMA 24/H, TELEWIZOR (DWA KANAŁY POLSKIE). W ŁAZIENCE SUSZARKA DO WŁOSÓW. HOTEL W PEŁNI ZASŁUGUJE NA 4+ GWIAZDKI. SZCZERZE POLECAMY !!

Zalety

PIĘKNY OGRÓD Z MNUSTWEM ZIELENI PYSZNE I UROZMAICONE JEDZENIE MIŁA OBSŁUGA DUŻA PIASZCZYSTA PLAŻA Z ŁAGODNYM ZEJŚCIEM BEZPOŚRDNIO DO MORZA PIĘKNE RAFKI BOGATA PALETA SERWOWANYCH DRINKÓW (Z ALKOHOLI LOKALNYCH)

Wady

NO MUSI COŚ BYĆ :) HOTEL SERWUJE BARDZO WIELE CIAST I DESTERÓW NIESTETY BRAK WIDELCZYÓW LUB ŁYŻECZEK I TRZEBA KORZYSTAĆ ZE SZTUĆCÓW OBIADOWYCH. MY TRAFILIŚMY RÓWNIERZ NA EKIPĘ SPRZĄTAJĄCĄ KTÓRA MOGŁA BARDZIEJ SIĘ PRZYŁOŻYĆ DO ZAMIATANIA I SPRZĄTANIA ŁAŹIENKI DLA NAS SĄ TO WADY NAPRAWDĘ MAŁO RAŻĄCE ALE WAŻNA JEST KAŻDA OPINIA.

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel przeciętny,oprócz ogrodów, animacje i występy na poziomie 0 !!! Zajmują się tym ludzie którzy robią aerobik i dosłownie wszystko tzw.Tania siła robocza , a jak już ktoś śpiewa w innym miejscu to jest to śpiew jakby im jajka ucięli i piosenki po 40 lat , do dzieci nic prócz paro minutowe umba umba z wkręcaniem żarówek rękami , obsługa myląca się z zamówieniami , na jadalni wrażenie że wszyscy cię obserwują i tylko czekają kiedy skończysz żebyś za długo nie siedział ,internet tylko w lobby, który zrywa co chwile poprzez jakość i dzikie tłumy , wycieczki fakultatywne słabe i drogie ,pokój z widokiem na budowę plus odgłosy z niej . Ogólnie nie polecam hotel słaby na poziome 4 , w porównaniu z Turcąa o tym samym standardzie to po prostu przepaść!!!

Zalety

Rafy przy hotelu ,wieksza ilość basenów , zieleń

Wady

Organizacja ,brak internetu animacje itp.

Ela

Pobyt - Maj 2022

Owszem, pokoj na najwyższym poziomie zapewniał ładny widok i mało hałasu. Pokój jak na egipskie standardy niezbyt duży, ale zupełnie wystarczający i wygodny.

Zalety

Ładne rafy koralowe blisko brzegu, dobra kuchnia, ładne baseny, szczególnie ten z barem :)

Wady

Brak internetu. Mimo informacji o dostępności internetu przez WI-FI okazało się, że to tylko chwyt reklamowy. Od czasu do czasu można było się połączyć w pobliżu recepcji hotelu, ale to zależało od ilości korzystających z internetu i połaczenie się było loterią. O WI-FI w pokoju powiedziano nam na recepcji, że nie ma i już.

Marzena

Pobyt - Październik 2021

Rewelacyjny hotel! Każdy pokój z ładnym widokiem (im wyżej tym większy widok na morze, jednak na niższych piętrach piękne ogrody). Teren hotelu również otoczony piękna zielenią co daje większy komfort i odpoczynek psychiczny. Każdy znajdzie tu dla siebie swoje miejsce! Chcąc spędzić dzień przy dobrej muzyce i przy basenie polecam basen zaraz przy restauracji głównej (bar w basenie robi robotę-co najważniejsze basen podgrzewany!!). Jeżeli nadejdzie dzień ze chcesz odpocząć i się wyciszyć kawałek dalej znajduje się basen relaksacyjny. Jedzenie - baaardzo dobre, urozmaicone. Na kolacje zawsze duży wybór ryb, mięs, smażonych/ gotowanych/ z grilla. Od wybory do koloru. Dużo świeżych sałat, kuchnia lokalna i międzynarodowa wiec ponownie każdy znajdzie coś dla siebie. No i plaża i piękna rafa !! Koniecznie polecam zabrać własne maski do snurkowania bo warto ! Wieczorami po kolacji najpierw występy w amfiteatrze , a potem muzyka na żywo w barze przy plaży. Piękne widoki i rozrywka gwarantowane dla każdego. Na każdym kroku można spotkać animatorów. W ciągu dnia zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci (joga, nauka tańca, rozciąganie, gry i zabawy itd), a dla najmłodszych mini club. Super miejsce i chce się do niego wracać! Najlepszy hotel w Hurghadzie gdzie tak o ciebie zadbają i z rafa .

Zalety

Rafa, jedzenie, obsługa, drinki

Wady

Zdecydowanie BRAK .

Kacper

Pobyt - Październik 2021

Hotel bardzo pozytywnie nas zaskoczył. Obsługa na wysokim poziomie. Codziennie wieczorem show oraz muzyka na żywo. Piękne rafy koralowe. Hotel idealny dla par szukających spokoju jak również dla rodzin z dziećmi.

Zalety

-rafa koralowa, -duży teren, -piękne ogrody, -serwis. -wiele atrakcji.

Pobyt - Lipiec 2019

Kilka słów o hotelu. Hotel mało znany, gdyż tylko Coral i Sun Fun ma go w swojej ofercie. Większość gości to Czesi, Niemcy, Rosjanie, Szwajcarzy. Ogółem mogę go postawić na równi z moim ulubionym Jaz Aquamarine, choć to całkiem dwa inne hotele. Co mnie urzekło to na pewno cudowny, zadbany ogród, pełen palm i kwiatów, przynajmniej dla mnie to ważne, bo uwielbiam zieleń. Piękna długa plaża, mnóstwo leżaków, no i rafa, na pewno nie jak na Marsaalam, ale jak na Hurghadę całkiem spora i ciągnie się przez całą plaże. Leżaków nigdy nie brakuje, goście z Villi mają swoje leżaki oraz lodóweczki z napojami na plaży. Basen bardzo ładny, czysty, codziennie sprzątany, woda chyba schładzana, leżaków nie ma w nadmiarze, ale zawsze znajdzie się wolny. Bar w basenie, bardzo dobre drinki, świetny barman Omar M. Embaby, pozdrawiamy, świetnie śpiewa, tańczy i robi pyszne drineczki. Na terenie hotelu 3 bary przy plaży, restauracja włoska, dobra pizza, lazania, pasty, spaghetti, cannelloni i restauracja główna. Ogólnie dużo mięsa, surówek, owoców, mnóstwo słodkości. Śniadania standardowe, chyba jak w większości hoteli, pyszne sery żółte, kilka rodzajów. Co dziwne brak zwykłego chleba. Do śniadania soki z automatu, oryginalne z kartonu mango, orange, apple, guava, ananas, kawa herbata. Gofry również można było skosztować no i sławne naleśniczki z czekoladą, mniam. Pokoje bardzo ładne duże, czyste, codziennie sprzątane, ręczniki czyste codziennie nowe. W pokoju czajnik, herbata, kawa, woda, codziennie donoszona. Animacje wieczorne, aerobic, piłka wodna, zumba, joga. Obsługa sympatyczna, życzliwa, w barach wieczorem muzyka na żywo, różne pokazy i konkursy. Dla dzieci mini club, to chyba tyle, bo zjeżdżalni hotel nie posiada, bardziej preferowany dla par. Czy hotel ma jakieś wady, dla mnie chyba nie, myślę do czego można by się doczepić do fug w łazience hmm, czy rzuconego papierka, który gdzieś tam leży niezabrany, chyba nie po to jedziemy na wczasy. Ja oceniam go na 10/10

Zalety

czyste pokoje cudowny ogród piękna długa plaża piękna rafa dobre jedzenie sympatyczna obsługa

Julia

Pobyt - Lipiec 2019

super hotel!! Piękny, starannie urządzony, posiada pokoje z prywatnymi basenami. Przemiła, pomocna obsługa. Bezpośredni dostęp do pięknej plaży, bardzo płytka woda. Hotel dla każdego.

Zalety

- bezpośredni dostęp do pięknej plaży - sympatyczna obsługa - pyszne jedzenie

Iwona

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel bardzo polecany dla osób wymagających. Dla tych, którzy szukają spokoju i luksusu polecam Ville w stylu Santorini , na wzniesieniu, z prywatnymi basenami i pięknym widokiem. Obsługa jest bardzo sympatyczna, jedzenie smaczne . Hotel raczej dla par i osób szukających dobrej jakości - raczej dorosłych - dla dzieci niewiele i dość ciężki, ciemny klimat obiektu . Pokoje bardzo ładne, przestronne, możliwość także wzięcia pokoju ze współdzielonym basenem . Na terenie hotelu sporo zieleni , polecam.

Zalety

ville w stylu Santorini, luksusowy obiekt

Wady

płatny internet

Fort Arabesque