Forest Beach

Pokój hotelowy śliczny, obsługa już mniej bo jedyne co zrobił cleaning to umył podłogi i wymienił 1 ręcznik z dwóch. Jedzenie przepyszne, alkohole również duży wybór (chyba 8 czy 9 trunków) możliwe drinki a nie tylko whisky + cola itd. Animacje były codziennie po kilka razy, niestety głównie po bułgarsku, rzadko kiedy tłumaczone na język angielski. Plaża ładna, piaszczysta, rzut beretem od hotelu.

Świetne, przyjazne miejsce. Studio duże, odnowione z dwiema sypialniami, zaopatrzone w dwie klimatyzacje, dwie łazienki i trzy telewizory sic! Hotel jest oddzielony mało uczęszczaną ulicą od kompleksu wypoczynkowego z basenem i restauracją. Jedzenie przepyszne, różnorodne, świeże. Restauracja duża, z możliwością siedzenia na świeżym powietrzu.

Hotel składa się z kilku budynków położonych na zalesionym i b. ładnym terenie .Nasz pokój to właściwie apartament o pow. 45 m2 z aneksem kuchennym ,sypialnią z dużym łóżkiem ,osobną ubikacją ,łazienką z 2 umywalkami i prysznicem .W części dziennej rozkładana sofa ,kącik kawowy , duży telewizor (mniejszy również w sypialni).Do tego balkon z wspaniałym widokiem (4 piętro ).

Położenie hotelu piękne w samym lesie.Pierwsze wrażenie późny PRL a potem już tylko lepiej.Pokoje ogromne ,właściwie wielkie studio z dwiema toaletami i ogromnym prysznicem.Aneks kuchenny do dyspozycjii.Dokładnie jak na zdjęciach.Obsługa przemiła,sama młodzież.Jedzenie przepyszne.Nigdy nie było problemu ze stolikiem w restauracjii.Kelnerki uwijały sie jak w ukropie.Całkowite zaskoczenie dla nas to wydzielony kącik dla niemowląt ,a tam słoiczki z GERBERA począwszy od zupek ,kończąc na deserkach.Dla matek z dziećmi mega.

Dla niektórych pobyt może okazać się szokiem, wycieczką w przeszłość, lekcją historii. W Polsce tak było 30 lat temu jak jest obecnie w tym hotelu, na szczęście wszystko rekompensuje ciepła woda w morzu i pogoda. Leżaki na plaży płatne -21 BGN. Opłatę przyjmują tylko w recepcji i nie honorują innej waluty niż ich własna, więc jeśli się dysponuje tylko Euro trzeba się udać do najbliższego miasteczka Primorsko do kantoru i wymienić. Do miasta idzie się około 30 minut na nogach.

Nazwa  Forest Beach
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Primorsko
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, rowery, parking

Atrakcyjna lokalizacja: miejscowość słynąca z najdłuższych (prawie 10 km piaszczystych plaż) oraz płytkiego morza.

Malownicze widoki: hotel położony na półwyspie, pomiędzy Zatoką Stamopolo i Zatoką Diabelską.

Tylko 150 m do długiej i szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do wody.

Z myślą o najmłodszych: plac zabaw i brodzik.

Wyświetlono 43 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dennis

Zalety

Jedzenie Alkohole Basen Animacje (nie uwzględniajac prowadzenia po bułgarsku)

Wady

Obsługa nie mówiąca dobrze po angielsku ( poza kilkoma wyjątkami ) Odległość od centrum

Agata

Zalety

Przyjazna obsługa, dobra atmosfera, blisko pięknej piaszczystej plaży, hotel zlokalizowany z daleka od zgiełku w pięknej spokojnej okolicy

Wady

Studio ma niski sufit. Oddzielona ulicą część sypialniana od części rekreacyjnej.

Jacek

Zalety

Duża przestrzeń ,duży basen z wielką ilością leżaków .Dobre urozmaicone jedzenie w restauracji o tylu miejscach ,że nigdy nie było tłoku przy posiłkach i w barach . Codzienne animacje (szczególnie dla dzieci )Plaża szeroka z dużą liczbą dostępnych leżaków ( płatne 21 lew za kpl.) .Sprawna obsługa.

Wady

Mało reprezentacyjna Recepcja .Słabo z internetem ! .Ciągle trzeba szukać WI-FI .

Dorota

Zalety

Zaletą hotelu piękne poŁożenie,Wolne miejsca o każdej porze na leżakach przy basenie.Pyszne jedzenie,nawet owoce morza,fajne animacje,Przemiła barmanka Ivana której warto dać napiwek, bo robi drinki pierwsza klasa nie robiąc przy tym łaski.Super animatorzy którzy potrafią zachęcić do zabawy nawet starsze osoby.

Wady

Kiepskie sprzątanie pomimo danego napiwku,Ograniczające się do zmiany ręczników i dołożenia papieru toaletowego.Bułgarscy palacze którzy mimo zakazów palą wszędzie.

Tomasz

Zalety

o dziwo w miarę nowocześnie urządzone pokoje typu studio, duże, przestronne, klimatyzacja i sejf w pokoju, w oknach moskitiery ale i tak polecam zabrać ze sobą urządzenie do kontaktu na komary bo kąsają strasznie, bez tego spać się nie da. Poza tym wszelkiej maści robactwo które pcha się do środka ( hotel jest przy samym lesie )

Wady

zaniedbany teren, brud, nikt nie dba o nic, sama recepcja na wejściu już odstrasza Jedzenie monotonne, przeważnie zimne, czasami jest coś z grilla - wtedy można liczyć na to że zje się coś ciepłego, dużo owoców i ciast, lody, gofry

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Proszę nie zrażać się recepcją. Później jest już tylko lepiej :) Przyjechalismy z 9 miesięcznym dzieckiem. Transfer z lotniska dowiózł nas przed rozpoczęciem doby hotelowej i pomimo tego dostaliśmy wcześniej pokój. Pokój super, fajny balkon z moskiterą i widokiem na las. Jedzenie bardzo smaczne. Świeżo smażone ryby- pyszne! Miła obsługa. Snack bary i bary dzieki którym Można wypic kawę tak na prawdę w każdej cześć dnia:) piwo smaczne, zimne. Innych alkoholi nie próbowaliśmy. Brak wifi ale można oglądać Netflix na telewizorze w pokoju. Wystarczy wypiąć kabel od internetu z telefonu i podpiąć do telewizora. Jeśli ktoś szuka spokojnego miejsca z dala od zgiełku i straganów to polecam :) jest gdzie spacerować z dzieckiem.

Zalety

Zaleta jest dobre jedzenie, miła obsługa, las dzieki któremu nie czuć upału.

Wady

Wygląd recepcji i wielkie krawężniki. Mogłoby być więcej udogodnień dla wózków, ale są tez podjazdy np do restauracji

Marek

Bardzo ładne nowoczesne Studio. Animatorki zachęcały dzieci do zabawy . Spokojna cicha okolica. Bardzo szybko można było dostać się do sąsiednich miejscowości. Pomocny personel.

Zalety

Jedzenie w hotelu było mega. Codziennie serwowano inne potrawy przez szefa kuchni od małż po krewetki kończąc na ślimakach. Dostępne jest kilka restauracji i chociaż ludzi było bardzo dużo to nie brakowało miejsca.

pobyt oceniam bardzo dobrze cisza, spokój, pokój - studio mile zaskoczenie, wszystko było tak jak w folderze, obsługa bardzo dobra, plaża piaszczysta - blisko. Centrum Primorska około 0,5 godziny spacerem

Zalety

spokojna okolica, las dębowo- bukowy, polecam osobą które chcą odpocząć.

Wady

nie znalazłam żadnych wad

3.7

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel średni , baseny ok , plaża blisko , jedzenie dobre . Niestety hotel położony daleko od centrum , taka dziura z nieciekawą okolicą . Ogólnie przepłaciliśmy , nie było źle, ale już bym tam nigdy nie pojechała .

Zalety

Brak .

Wady

Okolica , standard .

Krzysiek

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel odwiedziłem z rodziną 06.2022 jak za tą cenę czyli ok 2tys. złotych hotel w 100% do polecenia. Pokoje czyste chodź czytając opinie miałem o to obawy. Ręczniki wymieniane codziennie pościel jak sie poprosiło też bez problemu. Papier toaletowy też dostarczany codziennie a nie jak ktoś wcześniej pisał że trzeba się o niego prosić. Zaletą hotelu duży basen ten dla dorosłych jak i dla dzieci ( wydzielona cześć ). Plaża blisko idzie się deptakiem z hotelu i wystarczy przejść przez mało ruchliwą ulice. Co jest dużym autem to to że na plaże prowadzi drewniana ścieżka która pozwala dość wózkiem pod same leżaki. Plaża ładna czysta. Leżaki za free jest ratownik. Jedzenie też smaczne i dużo, dużo ciast, owoców. Każdy coś znajdzie dla siebie . Z tego miejsca chciałbym pośmiać się z "Polaczków" Januszków którzy jadąc za 2 tys do 4 * hotelu zrobili taką awanturę rezydentce że kawa nie smaczna ( pewnie sami piją w domu jakąś z lidla ale tu chcą nie wiadomo czego) a dodam że pili po kilka dziennie i ze jedzenie nie smaczne i zimne wiadomo że na tych podgrzewanych tackach nigdy nie będzie to super gorące ale było ciepłe/b, ciepłe a były dania robione na grillu czy w restauracji które były gorące. A hitem było jak Pan miał pretensje że na allu nie ma zagranicznych alko do wyboru bo to przecież 4 * hotel. Fajnie pół wyjazdu ludzi się z Was śmiało !! Także Dalej się tak zachowujcie i pokazujcie ale tak to jest jak cały rok się zbiera 2 tys na wyjazd a później chce być sie królem. Robi to tylko złe zdanie na świecie o Polakach niestety. Ja mogę śmiało polecić hotel jak cena do 2,5 tys bo umówmy się powyżej tej kwoty można znaleźć coś fajniejszego w Turcji. Animacje słabe ale to był początek sezonu. Z hotelu wszędzie daleko niby jest sklepik hotelowy ceny wysokie i nic nie ma w nim w sumie a do Primorska ok 2,5 km ok 35 min spacerkiem lub taxi ok 10 leva

Zalety

Duży basen, spoko jedzenie, plaża na wyłączność z leżakami. Super obsługa

Wady

Stary bar przy recepcji, pod górę do pokoi ale ile razy się tam w ciągu dnia chodzi :)

Basia

Pobyt - Czerwiec 2022

Super hotel. Fantastyczne jedzenie. Morze takie sobie, strasznie zimna woda w basenie hotelowym - dla nas to była wada bo byliśmy z dziećmi

Zalety

jedzenie, pokoje, obsługa.

Wady

bardzo zimna woda w basenie hotelowym

3.2
Pawel

Pobyt - Lipiec 2019

Witam Chciałem przestrzec państwa przed zakupem wczasów w biurze turystycznym które mieści się w sieci sklepów ?DEKADA? na Kurdwanowie a w nim niedoinformowana pani która to wraz z firmą Neckerman polecili nam wczasy w Bługarii w miejscowości Primorsko i czymś co nosi nawę hotelu a mianowicie ?Forest Beach? pani zachwalała ten obiekt i poinformowała nas że ma on 4 gwiazdki (chyba takie z nieba) wykupiliśmy wycieczkę wraz z przelotem dla 5 osób (i że tak to określę cena była adykwatna do deklarowanego standardu - nie był to wyjazd na promocji) Jedzenie jest tragiczne albo zimne albo nie jadalne albo te dwie rzeczy na raz całe to all inclusive można sobie wsadzić w buty - jedzenia mogło by być 1/4 z tej ilości ale żeby było to jadalne a nie cała masa i ludzie zostawiają po stolikach bo ciężko przełknąć nawet mięso w jakiej by ono nie było postaci. Na daszku na który jest widok z jadalni leży zdechły ptak (widać na zdjęciu) Samo miejsce zakwaterowania -proszę sobie zobaczyć na zdjęciach - do tego mamy wynajęty domek na 5 osób tym czasem mieszka nas tam o wiele więcej doliczając robactwo. Półki w szafie pospadały jedna na drugą, deska pomiędzy łóżkiem a ścianą odpadła i lepiej nie zaglądać w mniej widoczne miejsca...

Zalety

Pani w recepcji mówi po Polsku

Wady

Brudno, personel to młodzież sezonowa, jedzenie - dużo i nie jadalne, jaskółki które latają po restauracji i przy barze i tam też załatwiają swoje potrzeby

Dagmara

Pobyt - Czerwiec 2019

Hotel bardzo miło mnie zaskoczył, choć po wejściu do recepcji byłam przerażona - ogromne muchy i stare firany. Pani w recepcji bardzo miła i ... mówi po polsku. Pokój i cała reszta zupełnie odbiegały od tego miejsca. Pokój, a w zasadzie studio składające się z 2 części i 2 łazienek oraz tarasu był przepiękny, codziennie sprzątany, duży taras. Bardzo duża stołówka, jedzenie w porządku. Piękny, nowy basen i to, co najbardziej mnie uraczyło - przepiękna plaża niedaleko hotelu - niedaleko, ponieważ z pokoju mieliśmy do niej około 300m - wszystko zależy od sektora, w którym znajduje się pokój - a jest ich 5 (A, B, C, D, E) - plaża w położeniu 150-500m od pokoi. Na plaży bezpłatne leżaki oraz parasole. Wejście do morza piaszczyste, morze krystalicznie czyste. Trzeba zwrócić uwagę na kolor flag - w Bułgarii są 3 - ratownik bardzo pilnuje, by w razie niepogody nie wchodzić do wody - na plus oczywiście. Hotel ogólnie na duży plus prócz osób palących - na plaży, przy basenie, na stołówce - ale to już nie leży w gestii hotelu, lecz raczej w kulturze Bułgarów. Wszędzie są popielniczki, co świadczy o skali tego nałogu. Nieważne, że siedzę przy stole z dziećmi, obok przy stoliku rodzice z dwójką małych dzieci palą papierosa, zupełnie bez skrępowania, że dym leci w nasza stronę. Ta sama sytuacja na plaży. W hotelu poznaliśmy kilka rodzin, które do hotelu przyjechały po raz kolejny, co świadczy o tym miejscu tylko na plus. Transfer z lotniska trwa około 60minut. Na terenie hotelu sklepik, ale polecam zabrać taksówkę za 10 Lewa i pojechać na zakupy do Primorska. Można również pojechać kolejką za 2,3 Lewa. Generalnie hotel zasługuje przynajmniej na 4*.

Zalety

Położenie, cisza, spokój, odnowione pokoje, codziennie sprzątane pokoje.

Wady

Ogólnodostępne miejsca dla palaczy.

Magdalena

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel położony blisko lasu. plaży typowy klimat mazurski. Blisko Primorsko. Idealny dla ludzi, którzy chcą odpocząć od miejskiego gwaru. Polecam dla rodzin z dziećmi sam hotel nie zachwyca natomiast pokoje są bardzo ładne, nowoczesne

Zalety

nowoczesne designerskie pokoje duży basen w spokojnej, cichutkiej okolicy

Wady

nie najlepszy serwis sprzątający. hotel potrzebuje renowacji

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel położony dokładnie pomiędzy dwoma Kurortami: Primorsko oraz Kiten (3km. do każdego). Dla nas największą zaletą było położenie - brak promenad, brak sklepów, restauracji, sklepików itp, czyli brak możliwości marnotrawienia pieniędzy :) w opcjii all dostępne wszystko! czego było nam trzeba. Nigdy niczego nie zabrakło, jedyny niewielki minus, że posiłki sprzątane były już 15 minut przed oficjalną godziną zakończenia. Klimatyzacja w cenie, sejf w pokoju bez dodatkowych opcji. Animacje dla dzieci w wielu językach. Dojście do czystej (z ratownikami) plaży zajmowało 5 minut. Leżaki i parasol w cenie. Pozdrawiamy Stefkę z biura Neckermann ! :)

Zalety

- lokalizacja - rezydentka Stefka :) -posiłki i all inclusive mega

Eliszka

Pobyt - Lipiec 2018

Pokoje jak na zdjęciach. Chociaż to takie apartamenty. Część dzienna z kanapą 2-osobową, stolikiem + 4 krzesła, aneks kuchenny, TV. Cześć sypialniana to duże łóżko i TV. Łazienka i WC bezpośrednio z sypialni. Oddzielne WC tuż przy wejściu. Szampan i owoce na powitanie. Dwa klucze do pokoju w formie karty. Restauracja - nowa, przestronna, funkcjonalna. Duży zewnętrzny taras. Jedzenie - pierwsza liga. Obiad i kolacja - zawsze jakaś ryba. Soki z automatów z naturalnym osadem - polecam ananasowy. Do obiadu i kolacji można zamówić oprócz wina i piwa, także wódkę. Frytki są przy basenie w godzinach przekąsek, ale trzeba walczyć z dziećmi. W większość wieczorów na tarasie starszy gość robił grilla. Smażył ryby, żeberka albo boczek. Rewelacja. Lobby bar mogli by trochę wystylizować, bo wygląda jak piwnica. Za to w formule ALL można zamówić świeżo mieloną kawę z ekspresu. Przy restauracji duży basen z \\\'wodospadem\\\'. Jest też instalacja jakuzzi, ale działał tylko w jeden dzień - jak dokonywano kategoryzacji hotelu. Basen 1,8 m - czyli nie tak głęboki :-). Drugi basen, mniejszy, za amfiteatrem. Na plaży bezpłatne leżaki i parasole. Plaża luźna. Dojście zajmuje 2,5 min - Monika napisała o 15 min, ale zapomniała wspomnieć, że po drodze na 10 min zatrzymała się w barze :-). Idąc do plaży trzeba przejść przez mało ruchliwą uliczkę - w prawo do Kiten, w lewo do Primorska. Całość jest wkomponowana w las z dębu burgundzkiego. Wieczorem wylatują moskity i gryzą. Środki z PL mało skuteczne - więc może warto zapytać o coś w miejscowej aptece. Hotel jest położony na teranie czegoś na kształt ośrodka wczasowego. Znajdują się tam domki o różnej kategorii. Najdroższa jest część hotelowa. Bardzo dużo miejscowych, czyli Bułgarów, którzy przyjeżdżają tam na wczasy. W sumie to fajnie, bo można podglądać jak żyją na co dzień Bułgarzy. Ogólnie: cisza i spokój. Błogi wypoczynek. Przez 14 dni nie spadła kropla deszczu! Rakija rewelacyjna. Obsługa (we wrześniu 2017r.) -super!

Zalety

Pokoje i restauracja, w tym posiłki.

Wady

Moskity!

rafał

Pobyt - Lipiec 2018

obiekt oddalony od centrum około 3 km ładne baseny głębokość 140 cm i brodzik, i drugi 160 cm i brodzik nie wiem skąd w jednej opinii basen opisany na 3 m głębokości jedzenie i napoje ok nie dolewają wody dostępne dla dzieci pepsi sprite miranda oraz soki ananasowy wiśniowy pomarańcz grapefruit multiwitamina na kuchni czasem braki np mleka lub kawy specyficzny chamski menażer stołówki monotonia owoców i wędlin parówki salami i ścinki jakiej szynki dobra tylko kiełbasa szynkowa dobre objady szczególnie kucharza na zewnątrz dania z patelni dobre ryby mięsa dobre też kolacje tyle o jedzeniu Obsługa nie narzucająca się czysto pokoje sprzątane co dziennie wymiana pościeli i ręczników co 3 dni suszarka dostępna na na balkonie a gdy nie ma to do rezydenta i zaraz jest w pokoju Bary 3 miła obsługa barmanów kawa dobrej jakości parzona w prawdziwym ekspresie ciśnieniowym lub w automacie piwo Kamienica niestety nie Zagorka ani Tubork ale da się wypić wódka lokalna dobra duża ilość drinków smakowych Do minusów zaliczam Animatorów brak zainteresowania wczasowiczami kręcą się po terenie ale nie zapraszają do zabaw i gier a dzieci to już wcale Hamskich kierowców transportujących z lotniska i na lotnisko hałasy po 21 z dyskoteki przy basenie ale jak ktoś lubi to jego sprawa ogólnie polecam

Zalety

baseny czystość pokoi obsluga

Wady

duży hotel

Jarosław

Pobyt - Czerwiec 2018

Polecam dla rodzin z dziećmi, dysko dla dzieci codziennie to samo, obsluga zaprasza do zabaw przy basenie, sporo komarów.

Zalety

Czyste, ładne pokoje położone w debowym lasku

Wady

Zaniedbana recepcja, brudne lazienki ogólnodostępne,

Pobyt - Sierpień 2017

Hotel sam w sobie bardzo dobry. Za tę cenę jest naprawdę stosunkowo dobry. Obsługa miła, pomocna. Pyszne jedzenie. Pokoje bardzo przyjemne, my mieliśmy pokój z widokiem na morze i basen - oceniam na bardzo dobry. Basen głęboki - 1,5m - 3m. Raczej dla większych dzieci i dorosłych. Brodzik dla dzieci nieco mały. Woda w basenie czysta, codzienne czyszczony basen i teren wokół. Odległość od plaży trochę spora - 10-15 minut spacerkiem, ale droga przyjemna.

Zalety

Hotel czysty, zadbany, mimo swoich lat - raczej jest z tych starszych hoteli. Czysty basen i teren wokół. Czuliśmy się \"zadbani\" przez obsługę.

Wady

Trochę za daleko od plaży.

Pobyt - Sierpień 2017

Polecam ten hotel! Byliśmy tam 4-osobową rodziną i wróciliśmy bardzo zadowoleni. Ciepłe i płytkie morze, szeroka, piaszczysta plaża z bezpłatnymi leżakami i ratownikiem - raj dla dzieciaków. Smaczne i różnorodne jedzenie, nie było czasu zgłodnieć. Pokoje wyremontowane, dostaliśmy dokładnie taki jak widać na zdjęciach.

Zalety

położenie - w lesie, nad piękną plażą z bezpłatnymi, a przy tym dostępnymi leżakami, jedzenie - dużo i różnorodnie

Wady

niektóre elementy hotelu wymagają remontu - chodniki, toalety przy basenie itp.

Forest Beach