Floria Beach

Przede wszystkim wyczuwalny porządek jeśli chodzi o organizację pracy . Wszystko na miejscu.

Jeśli ktoś szuka hotelu małego, spokojnego, w 98% bez dzieci, z dobry jedzeniem, ale nie z przesytem - to dobrze trafi. My wróciliśmy już 3 raz. Dla nas liczy się bliskość i szum morza, smaczne jedzenie, bardzo miła i kontaktowa, pomocna obsługa

Pobyt w tym hotelu będę wspominać bardzo miło. Czyściutko, jedzenie pyszne, świeżutkie i urozmaicone. Hotel kameralny, pracownicy mili i uśmiechnięci. Basen mały, ale mnie to zupełnie nie przeszkadzało, bo nie po wybrałam hotel przy samej plaży, żeby pływać i leżakować w basenie. Leżaki na plaży dostępne w każdej chwili. Animacji dla dzieci brak, ale to była akurat dla mnie zaletą. Przekrój wieku gości hotelowych to ok 50+ (dla mnie to też zaleta). WiFi w w całym hotelu i na plaży idealne. Dużo gości hotelowych z Polski. Pracownicy dobrze radzą sobie z naszym językiem (nawet jeśli niektórzy nie mówią, to rozumieją). Jednym słowem wybór tego hotelu to dla mnie strzał w dziesiątkę. Już planuję polecieć tam w przyszłe wakacje. Polecam z czystym sercem osobom, które szukają wypoczynku w ciszy, ktorą "zakłóca tylko szum fal.

Hotel kameralny, czysty, zadbany. Średnia wieku 50+

Hotel oceniam bardzo dobrze Chociaż mieliśmy zapłacony widok na morze dostaliśmy pokój na poziomie 0 centralnie na basen. Po interwencji w recepcji dostaliśy zamianę na 3 piętro z pięknym widokiem.

Nazwa  Floria Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, darmowe wifi, parking

1.7
5.1

Wyświetlono 26 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
jacek

Zalety

Blisko plaża. Co roku zmienia się podłoże. Z jednej strony jest kamieniste z drugiej piaszczyste. W odróżnieniu od wielu plaż południowej Turcji klarowna woda . Raj dla pływających w maskach. Widoczność na kilka metrów. Możliwość szybkiego dostania się z plaży do hotelu. Sam kocham dzieci . Ale tu dobrze pomyślano aby hotel był bardziej dla osób starszych które szukają ciszy i relaksu. Na pewno jest ot miejsce dla osób które chcą odpocząć od domowego zgiełku.

Wady

Szkoda że nie można po wyjściu z pokoju hotelowego zaznaczyć aby obsługa nie sprzątała w danym dniu. Za każdym razem po zaznaczeniu aby nie wchodzić do pokoju zawsze po wyjęciu karty znaczek dotyczący tej informacji przestawał świecić. Nie ma zawieszek na drzwi .

Wioletta

Zalety

Czysto, smacznie, cicho, morze na 5m od tarasu, przystanek autobusowy pod hotelem, deptak Kleopatry zaczynający się może ok 100m od hotelu, miły personel - uczą się już polskiego - przez rok ogromny postęp !!!

Wady

Wąska plaża, kamienie w morzu bez butów do wody nie polecam wchodzić

Mariola

Zalety

Czystość, cisza, pyszne jedzenie, miła i uśmiechnięta obsługa, z dala od hałaśliwych kurortów.

Hotel kameralny, czysty, zadbany. Średnia wieku 50+

Zalety

Wady

Daleko od centrum

Zalety

Hotel kameralny bardzo czysty Obsługa bardzo miła . Jedzenie rewelacja bardzo duży wybór i bardzo dobre. Alkohol dobrej jakości Piwo , wino,whiskey

Wady

Mogła by być na barze lista jakie drinki są dostępne w wersji alinclusive .

Pobyt - Październik 2023

Hotel super, pobyt bardzo udany .Miły personel ,przepyszne jedzenie .Wszystko na 6

Zalety

Zejście na plaże z ogrodu ,Posiłki można jeść na świeżym powietrzu z widokiem na morze pod pięknymi fikusami .Uprzejmy pomocny personel.

Wady

Nie ma

Lidia

Pobyt - Październik 2023

Bardzo sympatyczny, spokojny i komfortowy hotel. Warto dopłacić za pokój z widokiem na morze, bo widok super. Generalnie wszystko nam się podobało: czystość w obiekcie i w pokoju, uprzejmy personel, smaczne jedzenie i przyjemny bar pod ogromnymi fikusami położony tuż nad plażą, wzdłuż której można dojść do centrum Alanyi. Jedyna wada to trochę slaby internet. W hotelu brak halasliwych animacji, za to co drugi wieczór jest muzyka na żywo lub występ lokalnego zespołu. Dobre miejsce dla osób, które chcą w spokoju odpocząć.

Przemko

Super hotel. Przestronne pokoje, łazienka z prysznicem. Czysto bardzo przyjemnie. Polecam pokój z widokiem na morze

Wady

Łóżko 140/ trochę wąskie jak dla dwóch osób

Pobyt - Maj 2023

Wymarzone miejsce do spedzenia cudownych chwil kameralny hotel mila obsluga ,pokoje czyste lazienka bardzo gustowna plaza na wyciagniecie reki ,nie trzeba bylo zaklepywac lezakow wczesnie rano basen maly ale do plazy rzyt beretem chlopaki od podawania drinkow uwijali sie jak perchingi .Bardzo mile spedzony czas mam zamiar tam wrocic w przyszlosci

Zalety

Kameralny hotel ,mila obsluga ,bliskosc plazy,piekne widoki

Wady

odglos przejezdzajacych aut,palenie tytoniu w czasie posilkow na zewnatrz stolowki ,(zrobic zakaz palenia w czasie posilkow)

Pobyt - Maj 2023

Cudowny czas spędzony w tym Hotelu Przemiła obsługa zarówno w barze hotelowym jak i pozostała obsługa, hotel czyściutki i bardzo klimatyczny, pokoje codziennie sprzątane. Przepyszne jedzenie, którego jest taki ogromny wybór, że czasami trudno zdecydować co możemy zjeść Ogromną zaletą tego obiektu jest przynależaca do hotelu własna plaża z leżakami, na której cały czas jest człowiek obsługujący gości pod względem przynoszenia drinków, ustawiania i poprawiania leżaków i parasoli a dodatkowo nieduży basen Ogólnie z ogromną przyjemnościa wróce do tego hotelu , nie jest to bardzo duży obiekt i dlatego jest taki klimatyczny

Zalety

ogromną zaletą jest to , iż nie jest to ogromny moloch , tylko bardzo klimatyczne miejsce z cudowna przemiłą obsługą

Wady

jedyny minus to hotel jest przy ruchliwej ulicy

Pobyt - Maj 2023

Hotel bardzo klimatyczny, nieduży Ma super piaszczysta plażę wraz z obsługą na tej plaży, pokoje bardzo czyste, jedzonko wspaniałe a do tego ogromny wybór. Ogólne pewnie jeszcze do niego wrócę

Zalety

Nieduży , bardzo klimatyczny hotel

Wady

Jedyna wada to , to że znajduje sie blisko meczetu i te nawoływania do modlitwy od samego świtu są trochę głośne

Edyta

Pobyt - Październik 2022

Lokalizacja hotelu bardzo dobra, bardzo blisko od hotelu jest deptak prowadzący do samego centrum Alanya.Hotel położony przy głównej drodze na samym poczatku miejscowosci.Hotel bardzo kameralny, obsługa bardzo miła ,pomocna i sympatyczna. Hotel nie ma żadnych atrakcji dla dzieci. Spokój i cisza. Jedzenie bardzo dobre . Pokoje sprzątane codziennie. Polecam .

Zalety

Kameralna atmosfera,obsluga.

Pobyt - Wrzesień 2022

Pierwszy raz będąc w Turcji jestem rozczarowana hotelem .Hotel mały ,miejsce przy basenie na Max 30 osób , gdzie gości jest około 200 , miejsce na plaży tez ograniczone ,praktycznie ludzie leżą na styk przy sobie , przestawiając leżak o pół metra już z oddali biegnie beachboy z darciem mordy dosłownie że tak nie wolno 🙈jeść na plaży nie wolno , ręczniki które trudno nazwać ręcznikami za kaucją, obsługa hotelu może pare osób było uśmiechniętych a reszta jakby z łaską podawała cokolwiek , a przy barze to już wogóle albo podejdzie albo nie jak jemu się chce 🙄 szklanek na stoliku nie może stać więcej niż 4 bo jest już zwrócenie uwagi , bar do 23 zamawiając przed drinki ociągają się celowo żeby już tych drinków nie wydać , z obserwacji mojej jak dajesz kasę tzn duże napiwki to jesteś obsłużony z każdej strony , jest uśmiech i jest każdy na zawołanie .Hotel pełen starszych Niemców , ogólnie czułam się jak w sanatorium . Rekompensuje widok , morze i jedzenie naprawdę dobre , pokoje czyste, codziennie sprzątane ,ale bardzo małe nie ma gdzie walizki postawić .Na pewno nie wrócę do tego hotelu .

4.9

Pobyt - Wrzesień 2022

Jestem już kolejny raz w Turcji , ale tym razem byłam zniesmaczona całym pobytem . Hotel bardzo mały , kameralny , ciasne pokoje , nie ma nawet gdzie walizki postawić , ale czyste . Basen mieści dosłownie kilkanaście osób , nie ma szans , żeby skorzystać , chyba że skoro świt zajmie się leżak 🙈 Plaża też mała , ale jakieś miejsce można znaleźć ,każdy blisko obok siebie . Chciałam pierwszego dnia przestawić leżak dosłownie o parę stopni skierować w stronę słońca i za chwilę usłyszałam drącego mordę dosłownie beach boya ,że nie wolno przestawiać i ruszać ze swego miejsca i tak codziennie , przeszkadzały jemu szklanki które musi zbierać , parasole nie tu powbijane , a co dopiero leżak nie na swoim miejscu , wrażenie miałam takie , żeby najlepiej nikogo nie było na plaży , bo on miał za dużo roboty , codziennie chodził i pod nosem burczał. W barze to samo , z wielką łaską barman nalewa napoje podejdzie lub nie jak jemu się chce, bez uśmiechu , ale jak Niemcy rzucali euro to oczywiście i uśmiech się znalazł i obsługa wtedy na najwyższym poziomie , wifi praktycznie nie ma , w pokoju jedynie , ale ledwo ciągnie . Pierwszy raz będąc w Turcji miałam taką obsługę , nigdy w życiu nie polecę tego miejsca , chociaż widok jest przepiękny z tarasu restauracji , gorzej z widokiem z pokoju na jakiś syf na podwórku .

Alicja

Pobyt - Sierpień 2022

Bardzo nowoczesny hotel jak na tureckie warunki, ładne pokoje, piękne łazienki. Bardzo czysto. Od ulicy nie widać jak pięknie jest w środku, bo efekt psuje płot budowlany działki obok. To nasz trzeci raz w samej Alanyi, przy samej plaży, i najładniejszy hotel. Jeśli wybierzesz pokój z widokiem na morze, to masz widoki jak z bajki. Warto dopłacić. Obsługa uwija się po naście godzin na dobę, wszędzie jest czysto. Chodzisz bez opaski, bo hotel jest kameralny i po 2 dobach Cię znają. Jedzenie bardzo smaczne, świeże, jak dla mnie przeciętnie różnorodne. Ale w dobie kryzysu- na 5 z minusem. Plaża - sam koniec plaży Kleopatry- piękna i cudownie kameralna, wielki plus za darmowe leżaki, co na tej plaży jest wyjątkowe. Boy plażowy bardzo pomocny. Polecam wrzucać tipy całej obsłudze, bo chłopaki naprawdę ciężko pracują i warto ich docenić. Polecam ten hotel osobom, które cenią sobie spokój (praktycznie nie widać dzieci), kameralność i zarazem bliskość do atrakcji jakie zapewnia miasto Alanya. A jest ich sporo.

Zalety

piękne pokoje hotel na plaży- żadnej ulicy pomiędzy darmowe leżaki na plaży Kleopatry bardzo pracowita obsługa

Wady

zachowanie niektórych gości, jak ładowanie bez opamiętania jedzenia na kilka talerzy, a potem zostawianie- to brak szacunku i wyobraźni do ciężkiej pracy osób z obsługi

Natalia

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel jest położony przy plaży co jest dużym plusem, obsługa bardzo miła, jedzenie bardzo dobre. Hotel jest położony kawałek od centrum ale można odpocząć za to od miejskiego zgiełku. Jedynie co mi się nie podobało to WiFi które potrafiło się rozłączać i inni goście palący przy stolikach obok lub na plaży. Ogólnie wypoczynek uważam za udany i chętnie polecę ten hotel ludziom ceniącym spokój.

Zalety

-Czystość -spokój -dobre jedzenie -miła obsługa -hotel przy plaży, a także darmowe leżaki

Wady

-słabe wifi -goście palący przy stolikach obok czy na plaży

Hanna

Pobyt - Maj 2022

Hotel ma przepiękna plaże i to jest główny atut. Ma świetna lokalizacje jeśli chodzi o wypady do centrum a przy tym jest dość nowy porównując okoliczne hotele.

Zalety

Plaza i lokalizacja. Jedzenie tez było bardzo dobre.

Wady

Pokoje są bardzo ciasne.

Janina

Pobyt - Maj 2022

Piękny, kameralny hotel pięknie położony. Pokój nieduży , ale czysty i funkcjonalny.

Zalety

Wspaniała obsługa , dobre posiłki ,muzyka na żywo. Wszystko dopilnowane w każdym calu.

Kamil

Pobyt - Kwiecień 2022

Czysty i przyjemny Hotel , smaczne i różnorodne, świeże jedzenie. Miła i komunikatywna obsługa. Byliśmy po raz drugi i na pewno wrócimy ponownie.

Rafał

Pobyt - Październik 2021

Cały hotel włącznie z pokojami przeszedł gruntowny remont w 2017 r., dzięki doskonałemu utrzymaniu pokoje w październiku 2021 r. wyglądały dalej jakby były wyremontowane kilka miesięcy temu. Dla nas zaletą tego hotelu było zorganizowanie przestrzeni hotelowej. Leżąc na leżakach przy basenie mamy dosłownie w zasięgu ręku wszystko czego potrzebujemy: oprócz basenu, bar, toalety, restaurację, wybrzeże morskie z plażą i natryski do spłukiwania z soli (wszystko to w promieniu 20 m). Do pokoju nawet tego najbardziej oddalonego można też dojść w 30 sek. - w czym ułatwiają szybkie windy). No i do tego rewelacyjny widok zarówno z basenu, z plaży jak i z restauracji. Nie trzeba wybierać gdzie lepiej siedzieć, bo wszędzie przepiękny widok na zamek w Alanyi i jego skaliste wybrzeże. Jedzenie w naszej ocenie bardzo smaczne i urozmaicone porównując inne hotele odwiedzane w tej części świata. Obsługa dba o czystość, która jest utrzymywana w całym hotelu. Odległość od centrum może być plusem lub minusem, bo z jednej strony nie ma hałasu i zgiełku od dyskotek, barów i sklepików, ale za to jeżeli chcemy z tego skorzystać musimy liczyć się ze spacerem ok 30 min lub płatny transport (taksówki tanie ok 3 Euro z hotelu do centrum Alanyi lub autobusy kursujące co 10 min za 1 Euro od osoby). Drobnymi minusami są: 1. Bliskość meczetu, którego nawoływanie do modlitw budziły nas codziennie przed wschodem słońca. 2. Ciasne pokoje i łazienki (szczególnie w pokojach 2-osobowych, nawet szafa mała, która nie pomieściła naszych rzeczy, walizki też zbytnio nie było gdzie postawić żeby nie stała w przejściu). Pokoje 3-osobowe już znośna wielkość. 3. Słabe uatrakcyjnienie wieczorów (2 razy w tygodniu muzyka na żywo - raczej do posłuchania niż do potańczenia). Poza tymi drobnymi minusami z czystym sumieniem polecam ten hotel, szczególnie za tak niską cenę jaką oferuje.

Zalety

Odnowiony cały hotel, wyremontowane pokoje. Położenie przy samej plaży. Urozmaicone i smaczne posiłki.

Wady

Ciasne pokoje i łazienki. Słabe wieczorne atrakcje.

Floria Beach