Flisvos Beach

Hotel przyjemny, sprzęty działające choć już widać że wymagają wymiany , w dobrej lokalizacji, 30-40min spacerem promenadą od starówki i portu. Obiady i obiadokolacje urozmaicone ale po dłuższym czasie przewidywalne, do plaży blisko, wystarczy przejść ulicę, piasek na plaży gruboziarnisty i ostry, przy wejściu do morza pas żwiru i otoczaków, konieczne buty plażowe. Warto wybrać opcję All inc ze względu na napoje bez i alkoholowe, najtańsze piwo w supermarkecie 1,5?, w restauracji 3,0-4,5?, woda niegazowana 0,5l 0,4?. Dla tych co chcą spróbować miejscowej kuchni, należy unikać restauracji przy promenadzie i w centrum starego miasta, najlepiej szukać tawerny na obrzeżach, w której siedzą miejscowi a stoliki i krzesła wyglądają na mocno zużyte.

Przyjazd -brak ciepłej wody po 20 i tak przez cały tydzień ( grzanie solarami ) po emailu do biura podróży niewielka poprawa . Biorą ręczniki do wymiany a nie zostawiają nowych . Otoczenie fatalne tj. rudera z prawej (widok z balkonu) i rudera z lewej . Pokoje poniżej normy -rozpadające się poręcze balkonowe . Jedzenie byle jakie - jak za PRL mortadela ,seropodobny wyrób itp.

Generalnie Hotel polecam, ponieważ cena za Hotel nie była wygórowana, zdecydowanie polecam, położenie Hotelu jest wprost idealne. A Miasto Rethymnon jest piękne, na prawdę watro tam spędzić wypoczynek.

Polecam wszystkim ten hotel!! Właśnie wróciliśmy z Krety i jesteśmy bardzo zadowoleni. Zaletą jest pyszne jedzenie, codziennie sprzątane pokoje, bliskość do plaży oraz centrum. W hotelu miła obsługa, fajny basen. Hotel dobry zarówno dla par (ja byłam z chłopakiem) jak i dla rodzin z dziećmi. Pyszne drinki, uśmiechnięci ludzie, wszystko na plus!

Ogólnie hotel był w porządku. Większość obsługi była miła i pomocna. Obsługa porozumiewa się w języku angielskim (jest nawet jeden Polak - co prawda dorywczo ale zawsze). Obiady oraz kolacje urozmaicone i dobre. Restauracja-jadalnia na tarasie z widokiem na morze. Brak wieczorków z animacjami chyba, że zaliczymy do nich jeden wieczór karaoke bez karaoke. Brak animacji dla dzieci. Internet działał tylko w jadalni i przy recepcji (przez pierwsze 3 dni była wymiana routera i nie było w ogóle internetu). Doskonała lokalizacja - dobre miejsce wypadowe do centrum Rethymonu, Heraklionu i Chani. Jeśli chodzi o wycieczki to lepiej podróżować na własną rękę (tzn. wynająć samochód na mieście - od 50 euro za dzień) albo skorzystać z wycieczki organizowanej przez lokalne biuro podróży (wyjdzie taniej niż z własnym biurem podróży a jakość ta sama). Z pomocą samochodu można objechać prawie pół wyspy w ciągu dnia. Jeśli chodzi o miejsca to na pewno polecamy Balos oraz Elafonisi (w obu miejscach piękna woda, widoki oraz różowy piasek.). Polecamy restaurację Zisis (którą została nam polecona przez Greków) - jedzą tam głównie tutejsi, są bardzo duże i smaczne porcje jest ładnie bardzo tanio. Na deser dostaliśmy Raki, kawałki arbuza i melona. Ogólnie omijałbym lokale z naganiaczami i zdjęciami potraw na zewnątrz lokalu. Jeśli się już tam trafi do brać tylko jedzenie z karty (żadnego dobierania) bo inaczej policzą jak za złoto. Lepiej szukać mniejszych i nie reklamujących się lokali.

Nazwa  Flisvos Beach
Miejsce  Grecja / Kreta / Rethymnon
Wyżywienie  Bez wyżywienia, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do kuchni / aneks kuchenny

Tylko 50 m do publicznej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Rozrywka: animacje dla dorosłych, raz w tygodniu wieczór grecki i karaoke.

Atrakcyjne położenie: przy promenadzie, ok. 2,5 km od centrum Rethymno, ok. 200 m od sklepów i barów.

Krótki transfer (ok. 65 km od lotniska w Chanii, ok. 80 km od portu lotniczego w Heraklionie).

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Stefan

Pobyt - Wrzesień 2016

Zalety

Hotel położony nie daleko ładnej starówki w Rethymno, codziennie sprzątane pokoje, ręczniki 3x, pościel 1x na 7dni, klimatyzacja i basen z leżakami w cenie, miła i pomocna obsługa, rozumiejąca po angielsku i rosyjsku. Blisko morza.

Wady

Jednostajne śniadania, brak programów TV a w zasadzie tylko dwa, francuski i arabski, słaby internet, dostępny tylko przy recepcji,

4.2
Mirosław Kocąb

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

Położenie w ładnym mieście.

Wady

Brak ciepłej wody wieczorami , problemy z ręcznikami , obskurne otoczenie - rudera z lewej i prawej . Widok z balkonu na jedną z w/w ruder

Ola

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

Położenie rewelacyjne - przy samej plaży, 20 minut pieszo od starego miasta. Miasto przepiękne. Posiłki smaczne i duża ilość. Drinki w opcji All Inc bardzo smaczne. Miła obsługa. Niewygórowana cena

Wady

małe i średnio wygodne łózka. Brak atrakcji poza basenem. Brak jakichkolwiek animacji. Wieczór grecki - który miał sie odbywac raz na tydzień dla gości All Inc nie odbył się ani razu podczas tygodniowego pobytu.

Kornelia

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

Odległość od plaży i centrum,czyste pokoje, miła obsługa, przepyszne jedzenie oraz drinki! piwko w puszkach

Karol

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

- blisko morza (rzut beretem) - blisko centrum miasta (3,5km) - bezpłatna klimatyzacja - codziennie sprzątane pokoje - basen z tyłu hotelu - bliskość restauracji i sklepów

Wady

- słabe śniadanie - codziennie takie same i niezbyt smaczne - brak \\\"łóżek małżeńskich\\\" - brak animacji dla dzieci i dorosłych - brak muzyki na terenie całego kompleksu

Pobyt - Lipiec 2014

Przebywałam w tym hotelu 2 tyg terminie można powiedzieć, że w szczycie sezonu. Muszę przyznać, że miło mnie zaskoczyła szybka i precyzyjna obsługa w hotelu mimo, że nasza doba zaczynała się później pokój był gotowy natychmiast można powiedzieć. Z klimatyzacji nie śmierdziało, wszystko sprawne i czyste, pokoje sprzątane codziennie. Niestety, zastrzeżenie budzi jedynie opis iż hotel jest przyjazny osobom niepełnosprawnym. Warunki w hotelu nie są przyjazne, rampa zamiast 8st miała chyba ze 30 łazienka w ogóle nieprzystosowana, nie mówiąc o tym że infrastruktura miasta i całej okolicy jest totalnie nieprzyjazna. Wysokie kraweżniki i takie dziury, że drogi w Polsce wydają sie ze złota w porównaniu z tamtymi. Szkoda, że biuro nie ma takich informacji w ofercie, że żadna ubikacja nawet na mieście nie zmieści wózka inwalidzkiego( oczywiscie wszystkich nie zwiedziliśmy po kilku próbach zrezygnowaliśmy z dalszego poszukiwania wymiarowej ubikacji). Hotelem jestem miło zaskoczona gdyż czytałam surowe opinie na jego temat. Polecam serdecznie

Zalety

Blisko morza, klimatyzacja bezpłatna, basen z leżakami w cenie, aneks kuchenny w pokoju

MARTA

Pobyt - Czerwiec 2014

Hotel OK Obsługa super,zawsze uśmiechnięta,miła .Pokoje sprzątane ,pościel wymieniana .Zaletą jest bliskość na plaże jak i wspaniały widok podczas posiłków,,,widok na morze.Posiłki urozmajcone ,bogaty wybór każdy coś dla siebie znajdzie ,soki naturalne ,drinki super,bez limitu Przy ulicy, na której znajduje się hotel Flisvos wiele sklepów, restauracji, dyskotek..Podczas pobytu 14 dniowego 2 wieczory karaoke przy których goście hotelowi bawili się super mimo zróżnicowanej muzyki.Warto wypożyczyć auto i zwiedzić okolice .Polecam wszystkim,ja wrócę tam na pewno.

Zalety

blisko do morza

Pobyt - Październik 2013

Hm.. biorąc pod uwagę cenę, nie oczekiwałem jakości w stylu "Ritz". Niestety, nawet niewygórowane oczekiwania przerosły możliwości obsługi. Hotel ok. jako baza wypadowa. Pokoje w sumie ok. - tylko nie zawsze są sprzątane. Częste braki ciepłej wody. O zmianę ręczników trzeba prosić. Jedzenie (niestety, nie było opcji bez jedzenia, wziąłem HB)na poziomie kieskiej robotniczej stołówki. Obsługa pozostawia wiele do życzenia (ale to generalnie przypadłość Grecji i Greków).

Dariusz Jabłoński

Pobyt - Wrzesień 2013

Internet działa do dupy i nic się nie da z tym zrobić, to był w zasadzie jedyny mankament. Dla niewymagających bardzo dobre, ja do takich się właśnie zaliczam. Koleżanka z Grecji powiedziała mi że jest to słaby hotel, jednak ja nie lubie tych pożal się boże "luksusów", ważne żeby było chlanie, sztuka i dobre rżnięcie:) I to się sprawdziło w 100%

Emi

Pobyt - Wrzesień 2013

Hotel przeciętny jeśli chodzi o pokoje oraz obsługę hotelową (zwłaszcza przy posiłkach). Pokoje nie były sprzątane codziennie, basen tylko raz w tygodniu. Klima nie działała. Na obiady i kolacje niewiele do wyboru, ale jedzenie było dość smaczne. Nie podobała mi się obsługa, ponieważ żałowała alkoholu i podawała wszystko z łaską (takie odniosłam wrażenie). Niedobre rozcieńczane soki, ale tak jest wszędzie na wyjazdach. Był pyszny chlebek oraz zapiekane pomidorki z serem :) Kolacje zazwyczaj smaczniejsze niż obiady. Obsługa dość lajtowa, ponieważ można było wynieść piwo i wodę na plażę. Te wszystkie mankamenty rekompensuje położenie hotelu przy samej plaży i restauracja z widokiem na morze :) Dla tego widoku i przyjemności jedzenia przy szumie fal można znieść inne niedogodności. Jeśli chodzi o Kretę to polecam wypożyczenie auta i zwiedzenie wyspy na własną rękę. My wypożyczyliśmy autko na 3 dni (ceny zaczynają się od 30 euro za dobę w zależności od samochodu). Zwiedziliśmy piękną Lagunę Balos, Falasarnę, Knossos, Matalę oraz Gortynę. Koniec września, a pogoda była przepiękna. Czasami tylko dość mocno wiało - w końcu to wyspa. Z hotelu blisko do centrum Rethymonu, gdzie można usiąść w klimatycznej tawernie i zjeść coś greckiego :) Ogólne wrażenia bardzo pozytywne :) Hotel przeznaczony raczej dla mniej wymagających klientów. Jeśli ktoś ma porównanie z hotelami w Tunezji lub Egipcie to może się rozczarować, ale klimatu Grecji tam nie znajdziecie :)

EVE

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel , w ocenie, średni.. Codziennie sprzątane pokoje, więc czysty. Bez TV, ale z lodówką Balkon był zaletą. Pokoje skromne, otoczenie hałaśliwe (kluby nocne zaczynające działalność od 12 w nocy do rana). Do tego Cykady w okresie godowym, bardzo głośne, ale to miało swój urok..:) Położenie od plaży piaszczysto-żwirowej o "rzut beretem":) Choć plaża wielkości chusteczki do nosa..:) Śniadania bardzo monotonne, codziennie takie same.

Joanna Z.

Pobyt - Czerwiec 2006

Dużym atutem hotelu jest jego położenie - przy plaży. Poza tym hotel czysty, obsługa bardzo miła, organizowane są tzw. greckie wieczorki. Przy ulicy, na której znajduje się hotel Flisvos wiele sklepów, restauracji, dyskotek. Goście hotelowi mają możliwość korzystania z internetu (przy recepcji).

Flisvos Beach