Flamingo (Sunny Beach)

3.5

Po raz drugi w tym hotelu.Bardzo mi się podobało pokój z widokiem na morze,pokoje czyste zadbane

Właśnie wróciliśmy z rodziną z tego hotelu. To był nasz czwarty pobyt w Bułgarii i jak do tej pory najgorszy. To był KOSZMAR! Obsługa zupełnie nie mówi po angielsku i wyglądają jakby spędzali tam czas za karę. All Inclusive który był w ofercie hotelu to jedynie dwa rodzaje okropnych słodkich napojów dla dzieci tylko do posiłków a dla dorosłych piwo i wino (okropnej zresztą jakości) jedynie do lunchu i obiadokolacji.inclusive. Uważam że to było świadome działanie a przez oszukiwanie klientów raczej przyszłości w branży im nie wróżę. No ja na pewno więcej z nimi nie polecę NIGDZIE. . W tym hotelu nie dzieje się kompletnie nic, ale może komuś to będzie pasowało akurat. Jedynie do morza względnie blisko. No szczerze nie polecam. Nie tak sobie wyobrażałam sobie wymarzone wakacje, na które czekałam cały rok.

Katastrofa , katastrofa . To co dzieje się na stołówce tego nie da się opisać to trzeba zobaczyć .Jednym słowem dzicz . Bar płatny więc gdzie tu All inclusive .Drodzy Państwo naprawdę szkoda Państwa nerw, czasu i pieniędzy . Byłem w wielu miejscach ale czegoś takiego nie widziałem .Pozdrawiam Paweł .

Hotel poniżej krytyki. Kto pisze te komentarze? Jedzenie obrzydliwe, zimne, niesmaczne, podejrzanie pachnące. Pokój od strony ulicy porażka, hałas nocny, sen przy otwartym oknie wykluczony. Łazienka brudna, zagrzybiona z zepsutą spłuczką. Na suficie pajęczyny i grzyb. Zjazd palaczy, palą przy posiłkach. Brak wolnych miejsc, okupacja stolików. Głównie Niemcy i Czesi. Łazienka bez suszarki, brak gniazdka. Jedyny plus, bliskość plaży. Ceny leżaków z kosmosu, 27 lewa komplet. Nie polecam.Jedyny plus, przemiła Pani rezydent.

Hotel blisko plaży i tu kończą się zalety hotelu. Polacy lokowani są w pokojach od strony ruchliwej ulicy z restauracją turecką w której odbywają się głośne imprezy.

Nazwa  Flamingo (Sunny Beach)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne

Dobra lokalizacja: ok. 1,5 km od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 2 km od parku wodnego Action Aquapark.

Piaszczysta plaża tylko 250 m od hotelu.

Hotel położony blisko atrakcji, ale w spokojnej okolicy.

3.8
2.8

3.5

Wyświetlono 38 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Elzbieta

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Mały kameralny hotel bardzo blisko plaży.Bardzo miła obsługa,jedzenie bardzo dobre.Polecam ten hotel osobą które nie lubią tłoku i hałasu.

Wady

Nie ma żadnych wad.

2.0
Kinga

Zalety

Wady

wszystko co powyżej

1.9
Paweł

Zalety

Wady

Wszystko

2.3

Pobyt - Sierpień 2022

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Blisko plaży, basen z barem.

Wady

Wyżywienie, wszystko suche i zimne. Głośno Niemcy Brak serwisu plażowego

Beata

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel jak najbardziej wart polecenia dla osób , które w ciągu dnia chcą skorzystać z kąpieli morskich , a wieczorem odetchnąć i wypić dobrego drinka. Położony przy samej promenadzie ,kameralny ,z bardzo dobrym jedzeniem . Zamykając bramę hotelową czujesz się jak w zaczarowanym ogrodzie w ciszy i spokoju odizolowana od zgiełku nadmorskiej promenady.

Zalety

Gorąco polecam masaże w hotelu. Przesympatyczna Pani z pełnym profesjonalizmem i zaangażowaniem przywróciła naszym ciałom sprawność . Ciało tak dobrze wymasowane, a potem wykapane w morskiej wodzie naprawdę jest nie do poznania.

Lidia z Poznania

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel zasługuje na bardzo dobrą opinię.Wszystko na wysokim poziomie.

Zalety

Hotel kameralny,czyściutki,można wypocząć,jedzenie bardzo dobre,niczego nie brakuje,dokładane na bieżąco,owoców ogromne ilości.Plaża przy hotelu,piękna.Personel sympatyczny.

Wady

Ten hotel ma same plusy.

5.2
Mikołaj

Pobyt - Wrzesień 2019

Lokalizacja jak najbardziej na plus, blisko do morza. Sprzątanie pobieżne, jak jakiś paproch spadł na podłogę to tydzień później dalej tam leżał, ręczniki 2 razy trafiły się z czarną plamą. Jedzenie to dla mnie najważniejsza kwestia i tylko dlatego piszę tutaj opinie, szczerze nie polecam nikomu, hotel nie zareagował na uwagi a raczej prowizorycznie chciał nas zbyć, żebyśmy się nie czepiali. 7 osób, z którymi jechaliśmy miało biegunkę bynajmniej nie przez wirus letni jak usilnie starała nam się wmówić rezydentka. W każdym razie, 2 rodzaje mięsa serwowane przez cały wyjazd, wybór \"warzyw\" to totalna porażka, jedna surówka, możliwość zrobienia sobie \"sałatki\" czyli, sałata, pomidory, papryka i cebula w pojemnikach oraz sos do tego. Ryż suchy i przesolony, makaron to było jedyne co było ugotowane, reszta smażona na tłuszczu tak, że ziemniaki, mięso itd. dosłownie pływało w tłuszczu. Kawę i herbatę można było wypić tylko na śniadanie, z dystrybutora z innymi napojami lały się \"napoje\" rozwodnione a czasami nawet sama woda, dopiero po zgłoszeniu tego faktu \"zareagowali\' ponieważ tego samego dnia gdy chcieli nam pokazać, że już jest wszystko dobrze z soku pomarańczowego jako dowód zaczęła się lać woda. Jeśli ktoś nie przykłada wagi do jedzenia to hotel może być okay, w takiej sytuacji jedynie przyczepiłbym się do jakości sprzątania. Bułgarię polecam, Słoneczny brzeg polecam, świetne miejsce do spędzenia urlopu, ale na pewno nie polecam tego hotelu jeśli uwzględnia się jakiś standard a nie byle jak najtaniej :)

Zalety

Dobre położenie

Wady

Beznadziejne pożywienie

Pobyt - Wrzesień 2019

Zdjęcia oddają rzeczywisty stan hotelu. Z chęcią mogłabym zamieszkać tam ponownie.

Zalety

Hotel bardzo fajny. Obsługa mówiąca w języku angielskim. Duży basen. Restauracja z europejskim jedzeniem.

Wady

Wszech obecna wykładzina zarówno w pokojach jak i korytarzach. Niektóre z potraw albo przesadnie słone bądź słodkie.

Danuta

Pobyt - Wrzesień 2019

Wszystko w porzadku. Miła obsługa, czysto. Ładne pokoje. Rozsądna cena.

Zalety

Miła obsługa

Andrzej

Pobyt - Sierpień 2019

Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego hotelu, trudno porównać z innymi ale w naszej ocenie jest tam wszystko czego potrzeba do komfortowego wypoczynku. Czasem zdarzało się że trzeba było poczekać na uzupełnienie baru podczas obiadu ale sądzę, że wynikało to ilości chętnych do jedzenia akurat w tym momencie tego konkretnego dania. Codzienne sprzątanie pokoju, co 3 dni wymiana pościeli i ręczników

Zalety

komfortowy, dobre jedzenie, czysto, dobra klimatyzacja, miła, pomocna obsługa

Wady

drzwi windy zamykające się na 3 razy

Hanna

Pobyt - Wrzesień 2018

przyzwoity i schludny hotel. wyżywienie -dobre i urozmaicone w każdy dzień.duże i czyste pokoje.w ofercie było ;wynajem rowerów -co jest niezgodne z prawdą.

Zalety

przyzwoity.

Wady

leżaki przy basenie przy głównej ruchliwej ulicy[zbyt mały teren hotelu ],w sezonie zbyt mała ilość leżaków.trzeba było o 8 rano zająć sobie leżak.......kiepskie WI FI w lobby barze ,w pokojach płatny transfer

Cloud

Pobyt - Wrzesień 2018

Lokalizacja hotelu oraz udogodnienia były bardzo dobre. Smaczne, różnorodne posiłki, tani alkohol. Codzienne sprzątanie pokoju, wymiana ręczników oraz pościeli. Doskonały kontakt z obsługą. Hotel okazał się strzałem w dziesiątkę ????

Zalety

Ogromne pokoje oraz przestronne łazienki. Miła oraz pomocna obsługa ????

Wady

Mała siłownia. Zimna woda w basenie.

Leszek

Pobyt - Wrzesień 2018

Spędziliśmy z żoną fajny tydzień. Polecamy hotel osobom lubiących spokój. Blisko morza, a jednocześnie troszkę z boku od centrum-można pospacerować.

Zalety

Położenie w bardzo fajnej okolicy dla osób lubiących spokój.

Wady

Jedzenie mogłoby być troszkę bardziej urozmaicone ale dla niewybrednych jest OK.

monika

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel przeciętny. Pokoje kompleksowo sprzątane raz na tydzień. Codzienne sprzątanie ograniczało się do wymiany brudnych ręczników, uzupełnienia papieru toaletowego i przetarcia podłogi w łazience. Nawet pościel nie była poprawiana na łóżku. Całkowity zakaz wnoszenia artykułów spożywczych kupionych poza hotelem (widniała tabliczka na drzwiach wejściowych i chyba w windzie albo przy recepcji. Pierwszy raz się spotkaliśmy z czymś takim. Oczywiście jako rodzice małych dzieci, przemycaliśmy do pokoju owoce, napoje itp. Tym bardziej, że nie można było sobie zrobić w pokoju herbaty z powodu braku czajnika, wypożyczyć też się nie dało. Można było jedynie pić napoje z pokojowej lodówki, które były droższe niż w sklepie poza hotelem. Ponieważ ja nie wyobrażam sobie przeżyć 7 dni bez herbaty z cytryną, zakupiliśmy w sklepie czajnik bezprzewodowy za ok 30 zł, który jak wychodziliśmy chowaliśmy. Jeśli chodzi o jedzenie, my mieliśmy opcję śniadania i obiadokolacje. Dziwne było, że kawa i herbata były tylko do śniadania. Wieczorem były już tylko napoje zimne. Jeśli mamy porównywać jedzenie, to porównując do naszych pobytów w hotelach nad polskim morzem, to w Polsce był Full wypas. Menadżerka hotelu bardzo dziwna, na dystans. Ale zauważyliśmy podczas pobytu, że ogólnie osoby świadczące usługi sa jakby rodem z naszego PRL-u czyli nie klient nasz pan, tylko oni górą, oni rządzą. Ogólnie w Słonecznym Brzegu są bardzo wysokie krawężniki, bardzo ciężko zjechać wózkiem. Zauważyliśmy, że dużo Bułgarów czekając na autobus siedzi na tych krawężnikach, być może dlatego są takie wysokie. Na minus brak zakazu palenia w miejscach publicznych, czyli gdziekolwiek się idzie, a nie jest się w obiekcie zamkniętym tylko na otwartej przestrzeni tam wokół ciebie palą. Palą w ogródkach w restauracjach, palą na leżaku obok w aquaparku itp

Zalety

- cicho -spokojnie -blisko do plaży, sklepów, restauracji i przystanku autobusowego

Wady

- w pokojach nie ma czajnika, brak możliwości wypożyczenia czajnika - zakaz wnoszenia do hotelu artykułów spożywczych - gorące napoje tylko do śniadania

4.2
A.

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel, który szczyci się swoimi 4 gwiazdkami na każdym kroku, tak naprawdę nie spełnia podstawowych wymagań. Nikomu nie życzę tygodniowego urlopu w pokoju, w którym nie działa spłuczka, a obsługa hotelu jedyne co potrafi zrobić w tej sytuacji to wyśmiać gości lub zalać skutecznie łazienkę, zostawiając brud w całym pomieszczeniu. Dopiero po interwencji rezydenta z biura podróży Rego-Bis, wszystko zostało posprzątane, a spłuczka doprowadzona do stanu \'w miarę\' (tj. nie zalewającego łazienki, ale będącego dalekiego od \'działającego \'). Dodam, że zabrali się za naprawianie tego na 2 dni przed naszym wyjazdem do Polski. Wcześniej musiałyśmy korzystać z wiadra (plastikowa część kosza na śmieci) aby w ogóle móc w pełni korzystać z toalety. Dodatkowo zostałyśmy obciążone kosztem wody z mini barku, której nie wypiłyśmy. Warto też dodać, że w pokoju pojawiały się karaluchy- podobno z dworu, co jest średnio możliwe, ponieważ przy działającej klimatyzacji, drzwi balkonu były prawie cały czas zamknięte. Wifi w lobby nie nazwałabym działającym także na miejscu przyszłych gości nie nastawiałabym się na nie. Plusy hotelu- wyżywienie (my miałyśmy opcję HB), położenie (blisko do przystankow autobusowych, plaży czy supermarketu) i basen, przy którym można było się schłodzić.

Zalety

Położenie, jedzenie, basen

Wady

Czystość, personel hotelu

Pobyt - Czerwiec 2018

Pobyt w czerwcu, hotel przyjemy, zadbany i na pierwszy rzut oka czysty. Ręczniki zmieniane była 2 razy w ciągu pobytu, łóżka zasłane tylko raz! Sprzątanie w pokoju ogólnie sprowadzało się do poodkurzania wykładziny. Słuchawka prysznica z nalotem kamienia, co sprawiało, że woda lała się tam gdzie chciała, niekoniecznie na próbującego się wykąpać. Często wybijało kanalizację, raz zastaliśmy w pokoju otwarte na oścież przez panie sprzątające okno balkonowe (! ścianki między balkonami to szyba, pod którą można się prześlizgnąć do sąsiada). Śniadania monotonne (jak to w hotelu), plus za owoce do śniadania i obiadokolacji, pyszne ciasta do obiadokolacji i lody po niej (dwie lodówki z różnymi smakami i każdy nakładał sobie do rożka co chciał). Niestety na minus zimne obiadokolacje, ciepła była tylko zupa, a szkoda, bo pieczeń wołowa była wyśmienita (do ideału brakowało jej odpowiedniej temperatury). Plac zabaw prosi się o remont, ciasno i sprzęt lata świetności mający za sobą. Basen tuż przy hotelu, do morza spacerkiem 10-15 minut (przejście przez ruchliwą ulicę, kierowcy bardzo uprzejmi). Uwaga, pocztówki wysłać można tylko na poczcie.

Zalety

Duże pokoje, blisko od morza, spokojna okolica (pokój od strony hotelu Ivana Palace). Duży plus za bezpłatne zimne napoje do obiadokolacji, (z automatu), owoce i lody.

Wady

Zimne obiadokolacje (nawet podgrzewacze nie były włączone), wejście od przodu to 50-70 cm chodniczek tuż przy basenie (ciężko wnieść bagaż, mając przy sobie dziecko). Plac zabaw tragedia. Kelnerzy podczas posiłku rzucają się na zużyte talerze, jak dla mnie bardzo krępujące.

Iwona

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel 4*, położony w Słonecznym Brzegu. 158 pokoi z czego połowa z widokiem na morze. Internet jest płatny, sejf ok 10 lewa /dzień, 50 / tydzień. Wyżywienie śniadania i obiadoolacje. Łóżeczko i zelazko do wypożczenia za dodatkową opłatą. Czysta, publiczna plaża z łagodnym zejściem do morza- certyfikat Błękitnej flagi. Odległość do plaży ok 300m. Hotel fajny i dobrze położony

Zalety

Blisko plaża, pobliskie bary i sklepy, blisko lotniska,taras, ogrod

Wady

brak uwag

Kazik&Halina

Pobyt - Czerwiec 2017

Hotel zadbany, położony w spokojnej okolicy. Głównie wybraliśmy ten Hotel aby pobiegać w terenie. Ok. 2 km do zalesionych gór, gdzie dominują drogi piaszczyste z krótką trawą. Przewyższenia od 150 do 300 metrów a trochę dalej i do 500m co przy dużej wilgotności powietrza i temperaturze mocno daje się we znaki. Po takim treningu z przyjemnością można schłodzić się w przyhotelowym basenie. Gęsta zabudowa hotelowa w okolicy powoduje, ze nie docierają tutaj odgłosy głośnego i bujnego życia dłuuuuuugiej \\\"promenady\\\" a wystarczy mały spacerek ( ok. 250m) aby być w centrum rozrywki i obwoźnej sprzedażny. Hotel znajduje sie przy głównej drodze i bardzo blisko jest do przystanków autobusowych, skąd za 1,2 lewa można pojechać do pięknego i zabytkowego Nessabaru. Obsługa hotelowa to mili i to bardzo młodzi ludzie. Porozumieć się tu można po angielsku, rosyjsku oraz trochę trudniej po niemiecku i po polsku. Niedaleko bo ok. 300 m od Hotelu znajduje się piękna piaszczysta plaża.Pokoje duże, codziennie sprzątane. Woda w kranach mocno chlorowana. Czysty, ładny basen. Mieliśmy opcję \\\"HB\\\". Śniadania i obiadokolacje wyśmienite. Bardzo duży wybór różnych dań: od wegan do tłustych i mięsnych. Pieczywo bazuje głownie na mące pszennej i choć są jego różne rodzaje to i tak podobnie smakuje.Pyszne ciasta i bułeczki drożdżowe, nadziewane na słodko, bardzo słodkie rureczki waflowe w miodzie i lody dla tych co lubią słodkości. Do śniadania napoje są z samoobsługowych automatów. Różne rodzaje kaw, mleko, czekolada, soki:pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy. Do kolacji woda źródlana gratis. Wi-Fi w Loggy przy recepcji ( jakość wystarczająca do dobrej obsługi smartfona)bez opłat, w pokoju Wi-Fi płatne 2 lewa/godz. Hotel do pocenia dla tych co przyjechali tutaj odpocząć a nie \\\"balować\\\", choć mają bardzo blisko do centrów rozrywki. Na koniec ważna uwaga dla tych co przyjeżdżają do Słonecznego Brzegu. Nie tutaj ma nazw ulic, więc mapa lub Google na początek będą bardzo pomocne.

Zalety

Spokojna okolica, niedaleko do plaży. Dobre położenie komunikacyjne. Duże czyste pokoje. Super jedzenie. Miła, młoda i sprawna obsługa.

Wady

zbyt mało leżaków przy basenie

Kinga

Pobyt - Wrzesień 2016

- powtarzając treść z części wady: posiłki były naprawdę niesmaczne, czasem wręcz niemożliwe do zjedzenia. Mało urozmaicone. Nawet jak podano coś smacznego to znikało to w ciągu 5 minut i już nie było dokładane, więc jak miałeś ochotę zjeść obiadokolację później to nic już nie zostało -starsi turyści przeważali -brak atrakcji w hotelu (chociaż tego akurat się spodziewaliśmy) -ogromny plus to czystość pokoi -dojście do plaży zajmowało około 10 minut

Zalety

Pokoje sprzątane były codziennie, bardzo często wymieniano ręczniki i pościel.

Wady

Posiłki mało urozmaicone i niezbyt smaczne można nawet powiedzieć, że czasem były obrzydliwe. Średnia wieku turystów 60+

Flamingo (Sunny Beach)